View Poll Results: Glasaću za

Voters
291. You may not vote on this poll
  • Velika koalicija Ključ - Najbolje za Crnu Goru

41 14.09%
  • Mr Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede a ne podjele

37 12.71%
  • Sigurnim korakom - DPS - Milo Đukanović

109 37.46%
  • Mi ili On - DF - da Crna Gora radi

8 2.75%
  • SDP - Država svima

19 6.53%
  • Socijaldemokrate Brajovića

6 2.06%
  • Pozitivnu Pajovića

2 0.69%
  • Bosnjacku stranku

0 0%
  • Neku Albansku partiju

5 1.72%
  • Srpsku listu Dobrila Dedeića

6 2.06%
  • HGI

2 0.69%
  • LP

2 0.69%
  • neku drugu

3 1.03%
  • djaolju jednu

51 17.53%
Page 69 of 217 FirstFirst ... 195965666768697071727379119169 ... LastLast
Results 1,701 to 1,725 of 5414

Thread: Izbori 2016

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,781
    Thanked in
    1,593 Posts

Zivi bili pa vidjeli kad ih ,, pokradu,, 16og koji ce scenario bit ispred skupstine, koje zastave i koje drustvo iz bara i berana...
    ali iskreno ne kapiram da ne shvatAte razvoj dogadjaja dps milic damjanovic itd
    f6

Thanks Thanks Given 
    2,546
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Ni malo mi se ne sviđa atmosfera pred ove izbore. Suviše je negativne energije, reklo bi se čak mržnje. Stičem utisak da je dosta onih koji bi se rado dofatili za vratove.
    Ionako nas je malo, da ne kažem šaka jada, i još treba da se pokomatimo.
    Po prvi put u poslednjih 20 godina razmišljam da li je bolje da ovi izbori prođu bez mog učešća.

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    350 Posts

O boze sta se sve lupa na ovaj topic.
    Svaki izbori su farsa ovdje ljudi,sve je davno dogovoreno sto ce se desavati.
    Samo odmorite
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Posto Cedem nece raditi ispitivanje ja cekam Damar.
    Ovim politicarima apsolutno nista ne vjerujem 8-)
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Samo apstinirajte. Smijacu se onim temama o zaposljavanju nakon izbora. I kuknjavi na Vladin program o zaposljavanju.
    Postenije je napisat' da vam je sad i ovako dobro, nego razloge za apstinenciju trazit' u milion razloga. A ovi sve rasprodali (poceli i one teritotije svoje drzave koje mogu da se prodaju, a to je najsramniji cin!) i unistili. Njihova djeca vam se sprdaju iz inostranstva (zaboraviste ono ,,Sirotinjo, nap..."??? )... A tek kad nas oni zajasu!
    Neka ih, ne 4, jos 44 godine!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Posto Cedem nece raditi ispitivanje ja cekam Damar.
    Ovim politicarima apsolutno nista ne vjerujem 8-)
    Neces ga docekati. Cedem rece da ga nece raditi jer nemaju vremena prije pocetka zabrane objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnjenja (cini mi se 15 dana prije izbora).

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Samo apstinirajte. Smijacu se onim temama o zaposljavanju nakon izbora. I kuknjavi na Vladin program o zaposljavanju.
    Postenije je napisat' da vam je sad i ovako dobro, nego razloge za apstinenciju trazit' u milion razloga. A ovi sve rasprodali (poceli i one teritotije svoje drzave koje mogu da se prodaju, a to je najsramniji cin!) i unistili. Njihova djeca vam se sprdaju iz inostranstva (zaboraviste ono ,,Sirotinjo, nap..."??? )... A tek kad nas oni zajasu!
    Neka ih, ne 4, jos 44 godine!

E bas.. vi glasali I drzali na vlasti, a mi apstinenti "krivi".. Kao ono "Vi pili a drugi pijani.." e Pa ne moze to tako.
    O "postenju" na takav nacin.. ne ide.
    Zasto "posteno" ne kazete za koga to apstinenti treba da glasaju da bi Vi licno bili srecni, zadovoljni, zaposleni, uspjesni? Za sad su zadovoljni ovi koje ste odrzavali na vlasti I njihove porodice.. Sad cije treba pogurati? Da se smirite I namirite svi, a mi cemo glasat I gledat?
    Za Hrvatsku stranku, ili koga to?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Ljudi, glasajte za koga god hoćete, ovo je slobodna zemlja. Sirotinja ste i ovako i onako.

Ali za 167 godina, 5 čovjeka... genijalno.
    Last edited by SpellStealer; 29-09-16 at 02:47.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    E bas.. vi glasali I drzali na vlasti, a mi apstinenti "krivi".. Kao ono "Vi pili a drugi pijani.." e Pa ne moze to tako.
    O "postenju" na takav nacin.. ne ide.
    Zasto "posteno" ne kazete za koga to apstinenti treba da glasaju da bi Vi licno bili srecni, zadovoljni, zaposleni, uspjesni? Za sad su zadovoljni ovi koje ste odrzavali na vlasti I njihove porodice.. Sad cije treba pogurati? Da se smirite I namirite svi, a mi cemo glasat I gledat?
    Za Hrvatsku stranku, ili koga to?

Hvala Lepo
    Nego kako ide? Krivi su glasaci opozicije sto se nista ne mijenja? Sto predlazete, izlazak na ulicu, mozda? Kad ste i na kojim protestima Vi to bili? Bojkot izbora, u situaciji kad Zapad priznaje izbore?
    Posteno ja napisah sve sto traziste, ali ne pratite od silnog ubjedjivanja kako se nema za koga glasat' i kritikujuci opoziciju.
    Ja samo zelim promjene!
    Znam da nije tesko shvatit', ali se kosi sa Vasom opsesijom ovim rezimom.
    Ako vec nema za koga u opoziciji da se glasa (postujem, apsolutno!) sto ne ponistite svoj glas na izborima?
    Nisam siguran da od Vas mogu ocekivat' dozu iskrenosti koju sam i sam iznio.
    A zasluzujete odgovor, jer prica koju iznosite na ovom forumu je tipicna...dps-ovska! Svi mi imamo, makar poznanike, koji imaju ovu pricu. Naslusali smo je se dovoljno! Ne prolazi...
    Milion je razloga za smjenu ove vlasti, a izgleda i izgovora da im se pomogne da ostanu dje su.
    I da, Majo, hvala Vam lepo, zaposljen sam, duso moja. Ne treba meni to od nove vlasti. Ova mi je ,,omogucila" da posao trazim kod stranog gazde.

Last edited by cattaro; 29-09-16 at 04:05.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ma kakva opozicija mrcena. Nista nece dobro donijet.
    Ja imam srece da zivim vani i necu biti toga dana u CG (inace sam jos uvijek na spisku kao i ostalih 35k mojih drugara :-) )
    Ali da i jesam tamo, dobro bih razmislio za koga da glasam.
    Rakcevica ne volim jer ga znam privatno i nemam neko misljenje o njemu.
    SD i SDP su neka verzija DPS-a i to ne dolazi u obzir
    Pozitivna - boze sacuvaj.
    DPS-nikad nijesam niti cu ikad
    Ostaju mi ove pro-srpske opcije sto navijaju protiv moje drzave kad igramo bilo koji sport.
    Tezak izbor, morate priznati
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Zaboravih Becica malog.
    Dijete obicno, bez zajebancije.
    Umjesto da ostane u SNP jos neko vrijeme i saceka da Milic odleprsa on osniva svoju partiju.
    Totalno je promasio temu, kao i svako drugo dijete
    Last edited by Moracikus; 29-09-16 at 05:33.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A kakvo je vrijeme tamo dje si ti? Ima li sunca, ima?
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    2,442
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    SD i SDP su neka verzija DPS-a i to ne dolazi u obzir
    Pozitivna - boze sacuvaj.
    DPS-nikad nijesam niti cu ikad
    Ostaju mi ove pro-srpske opcije sto navijaju protiv moje drzave kad igramo bilo koji sport.
    Tezak izbor, morate priznati
    Kiksa si odma odje stavljajuci SDP u isti kos sa ovim evnusima.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Pa i nije nesto posebno da ti pravo recem.
    U Queensland je lijepo ali nema mnogo posla.
    Mediteran je zakon.
    Maj-Oktobar nevjerovatan broj lijepih dana da mozes da budes vani non-stop
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Kiksa si odma odje stavljajuci SDP u isti kos sa ovim evnusima.
    Moguce moguce.
    Ne mirisem Ranka ni malo.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    2,330
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    2,046 Posts

Kako glasati protiv DPS-a a ne dati glas nekom od ostalih takmičara, koji se bore za privilegije i mogućnost da budu tas na vagi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Remark, mucimo istu muku
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ruska sjenka

Pismo Sergeja Željeznjaka, visokog funkcionera Putinove Jedinstvene Rusije, u kojemu se zahtijeva stvaranje „Ujedinjene opozicije Crne Gore“, govori da su grubi nasrtaji Kremlja na suverenu državu Crnu Goru ušli u novu, još brutalniju fazu.

Ponavljanje istorije
    Bolji poznavaoci naše istorije sjetiće se da je ovo treći put u posljednjih sto šezdeset godina da Rusija organizuje opoziciju u Crnoj Gori, kako bi osujetila veći stepen državne samostalnosti i prozapadni smjer spoljne politike. Prvi put su agenti Azijatskog departmana petrogradskog Ministarstva spoljnih poslova pokušali spriječiti prozapadni kurs knjaza Danila, stvarajući širu zavjereničku grupu koju su predvodili Đorđije Petrović, predsjednik Senata, Stevan Perović, sestrić vladike Rada, te Milorad Medaković, Danilov sekretar. Drugi put se Crna Gora, kao dio federalne komunističke Jugoslavije, našla na udaru Kremlja, i crnogorski informbirovci su činili glavnu prosovjetsku frakciju, koja je željela spriječiti Titovo distanciranje od Staljina. Danas je proruska koalicija, za razliku od prethodne dvije, veoma šarolika, pored četničkih vojvoda i dovojvoda, ruralnih pjesniči- ća, uvezenih i domaćih klerikalaca, kvaziljevičara panslavista, pojačana bivšim indipendistima, novojotovanim turbocrnogorcima, samozvanim anarhistima i bandijeristima s kineskom svilom. Profesionalnim istoričarima nameće se interesantna komparacija: knjaz Danilo Petrović Njegoš, Josip Broz Tito i Milo Đukanović, u ključnim trenucima svojih političkih karijera imali su javnu ili prećutnu podršku Petrograda i Moskve, da bi u trenutku zaokruženja dr- žavne nezavisnosti postali neprijatelji ruskih imperijalista.
    .
    .
    .
    SDP i URA
    Neće Rusija koja je u srazu sa EU i Amerikom, ekonomski ranjena međunarodnim sankcijama, sve karte baciti na Crnu Goru, ali će nemilosrdno iskoristiti ovdašnje slabosti, loše procjene i loše odluke, malodušnost, liderske sujete... U tom kontekstu SDP i URA trenutno imaju ulogu Kilibardine Narodne stranke u vrijeme Đukanovićevog otklona od velikosrpske politike. Razlika je samo u tome što je Kilibarda shvatio svoje mladalačke zablude i iskoračio na široki istorijski put koji će vratiti Crnu Goru u zajednicu slobodnih i nezavisnih zemalja, dok Krivokapić i Rakčević danas veoma revnosno razbijaju ionako krhku prozapadnu većinu – bezočno manipulišući kako je nacionalno i državno pitanje definitivno riješeno – i na taj način direktno ili indirektno jačaju nazadnjačke, anticrnogorske i antievropske snage. Ranko Krivokapić je krenuo na put bez povratka: njega pokreće frustracija, a sada, već, vodi mržnja prema Đukanoviću i ostalima iz indipendističkog bloka koji nijesu podržali njegovu renegatsku politiku rušenja Vlade i dovođenja na vlast Mandića, Milića i Lekića. Očekivao je prevrat 24. oktobra 2015. godine, ali nije imao hrabrosti da otvori vrata Skupštine uličnim jurišnicima, i tako postane trenutni lider prijelazne Vlade, nalik onoj koja je skrpljena poslije AB revolucije 1989. godine. Samo je još pitanje koliko će 16. oktobra uveče izbrojiti zavedenih sljedbenika, koji ga uprkos svemu slijede u političko ništavilo. Žarko Rakčević je, kao potpredsjednik Đukanovićeve Vlade krajem devedesetih godina, pokazivao razboritost i odgovornost i njegov ulazak u kolo s marionetama Moskve i Beograda neki stari indipendisti su dočekali s nemalim čuđenjem. Rakčević, koji je poslije dvijehiljadite postao uspješan biznismen, očigledno je ozlojeđen na to što su neki drugi tajkuni bliski Đukanoviću zaradili koji milion više od njega. Ako je predsjednik pokreta URA i jedan sekund u svom životu bio istinski protivnik velikosrpskog nacionalizma, sve one pekare, mlinovi i hoteli, izgubiće vrijednost.

Izbor
    Kratka je pamet koja vjeruje da Vlada, u kojoj bi, recimo, zajedno sjedjeli Rakčević, Milić, Lekić, B. Brković, Konjević, Dž. Šabović, Mandić, Danilović, Radulović, Aleksić, Vučurović, bila u stanju usaglasiti se ni oko toga je li dan ili je noć, a kamoli oko kontroverznih pitanja, kao što su evroatlantske integracije, vjeronauka u školi, kosovsko pitanje, manjinska prava, politički i vojni savezi sa zemljama ruskog evroazijskog kruga... Za samo godinu dana njihove vlasti Crna Gora bi se, slično Bosni i Hercegovini ili Makedoniji, pocijepala po etničko-nacionalnim šavovima i postala trajni politički bogalj. Dakle, ovo nije, kako tvrdi propaganda na subordiniranoj liniji Moskva-Beograd-Podgorica, borba za ili protiv pozicije jednog čovjeka i jedne partije, nego je, na žalost, posrijedi odsudna bitka za ostanak Crne Gore na kolosijeku koji vodi u bolje društvo. Ukoliko ne pobijedi prozapadna opcija na izborima 16. oktobra, biće poništeno i obezvrijeđeno sve ono što je građeno od 1997. godine do danas, i ko zna koja će generacija opet dobiti priliku da Crnu Goru, kao ravnopravnu i nezavisnu zemlju, uvede u savez najprosperitetnijih država zapadnog civilizacijskog kruga. U nadi da će već na sljedećim izborima imati mogućnost da glasaju za opoziciju DPS-a, a ne Crne Gore.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Usta puna Mila (ovakvog/onakvog), džepovi puni dukata, a fotelja gujice... Sa takvijeh pet Crna Gora ne bi bila bolesna - no pokojna.
    Jer kada bi ovaj digao ruke a ovi svi htjeli spuštit svoje na ista mjesta - ne bi dugo prošlo i eto ti ludila koje ne smijem ni zamislit.

Iskren da vi budem, nisam za ove aktuelne ni najmanje, ali kada vidim što bi bilo da ih nema . . . nije da više njima treba vremena da se organizuju, no narodu neku novu buduću vlast!

edit: Jesam rusofil i vazda biću, ali mi je sada zbilja bitnije da se ođe nešto normalno u budućnosti napravi!
    Last edited by Xerxes; 29-09-16 at 07:34.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Sta mu fali? Bas ima vise duha I temperamenta nego 90% ovih u studiju sve zajedno sa voditeljem.

Hvala Lepo
    Udaj se za njega Majo :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Ruska sjenka

Pismo Sergeja Željeznjaka...
    Znate kad je ono dijete pisalo na temu Moj pas? Moj pas...ja nemam psa.

E aj da pokušamo ovo isto sa tekstom Milorada Popovića

Ruska sjenka....Ja ću glasati DPS,a valjalo bi i vi to da uradite.

Ne znam čemu ovoliko pisanije da bi se rekla ova jedna rečenica.

Thanks Thanks Given 
    2,442
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Ruska sjenka

Pismo Sergeja Željeznjaka, visokog funkcionera Putinove Jedinstvene Rusije, u kojemu se zahtijeva stvaranje „Ujedinjene opozicije Crne Gore“, govori da su grubi nasrtaji Kremlja na suverenu državu Crnu Goru ušli u novu, još brutalniju fazu.

Ponavljanje istorije
    Bolji poznavaoci naše istorije sjetiće se da je ovo treći put u posljednjih sto šezdeset godina da Rusija organizuje opoziciju u Crnoj Gori, kako bi osujetila veći stepen državne samostalnosti i prozapadni smjer spoljne politike. Prvi put su agenti Azijatskog departmana petrogradskog Ministarstva spoljnih poslova pokušali spriječiti prozapadni kurs knjaza Danila, stvarajući širu zavjereničku grupu koju su predvodili Đorđije Petrović, predsjednik Senata, Stevan Perović, sestrić vladike Rada, te Milorad Medaković, Danilov sekretar. Drugi put se Crna Gora, kao dio federalne komunističke Jugoslavije, našla na udaru Kremlja, i crnogorski informbirovci su činili glavnu prosovjetsku frakciju, koja je željela spriječiti Titovo distanciranje od Staljina. Danas je proruska koalicija, za razliku od prethodne dvije, veoma šarolika, pored četničkih vojvoda i dovojvoda, ruralnih pjesniči- ća, uvezenih i domaćih klerikalaca, kvaziljevičara panslavista, pojačana bivšim indipendistima, novojotovanim turbocrnogorcima, samozvanim anarhistima i bandijeristima s kineskom svilom. Profesionalnim istoričarima nameće se interesantna komparacija: knjaz Danilo Petrović Njegoš, Josip Broz Tito i Milo Đukanović, u ključnim trenucima svojih političkih karijera imali su javnu ili prećutnu podršku Petrograda i Moskve, da bi u trenutku zaokruženja dr- žavne nezavisnosti postali neprijatelji ruskih imperijalista.
    .
    .
    .
    SDP i URA
    Neće Rusija koja je u srazu sa EU i Amerikom, ekonomski ranjena međunarodnim sankcijama, sve karte baciti na Crnu Goru, ali će nemilosrdno iskoristiti ovdašnje slabosti, loše procjene i loše odluke, malodušnost, liderske sujete... U tom kontekstu SDP i URA trenutno imaju ulogu Kilibardine Narodne stranke u vrijeme Đukanovićevog otklona od velikosrpske politike. Razlika je samo u tome što je Kilibarda shvatio svoje mladalačke zablude i iskoračio na široki istorijski put koji će vratiti Crnu Goru u zajednicu slobodnih i nezavisnih zemalja, dok Krivokapić i Rakčević danas veoma revnosno razbijaju ionako krhku prozapadnu većinu – bezočno manipulišući kako je nacionalno i državno pitanje definitivno riješeno – i na taj način direktno ili indirektno jačaju nazadnjačke, anticrnogorske i antievropske snage. Ranko Krivokapić je krenuo na put bez povratka: njega pokreće frustracija, a sada, već, vodi mržnja prema Đukanoviću i ostalima iz indipendističkog bloka koji nijesu podržali njegovu renegatsku politiku rušenja Vlade i dovođenja na vlast Mandića, Milića i Lekića. Očekivao je prevrat 24. oktobra 2015. godine, ali nije imao hrabrosti da otvori vrata Skupštine uličnim jurišnicima, i tako postane trenutni lider prijelazne Vlade, nalik onoj koja je skrpljena poslije AB revolucije 1989. godine. Samo je još pitanje koliko će 16. oktobra uveče izbrojiti zavedenih sljedbenika, koji ga uprkos svemu slijede u političko ništavilo. Žarko Rakčević je, kao potpredsjednik Đukanovićeve Vlade krajem devedesetih godina, pokazivao razboritost i odgovornost i njegov ulazak u kolo s marionetama Moskve i Beograda neki stari indipendisti su dočekali s nemalim čuđenjem. Rakčević, koji je poslije dvijehiljadite postao uspješan biznismen, očigledno je ozlojeđen na to što su neki drugi tajkuni bliski Đukanoviću zaradili koji milion više od njega. Ako je predsjednik pokreta URA i jedan sekund u svom životu bio istinski protivnik velikosrpskog nacionalizma, sve one pekare, mlinovi i hoteli, izgubiće vrijednost.

Izbor
    Kratka je pamet koja vjeruje da Vlada, u kojoj bi, recimo, zajedno sjedjeli Rakčević, Milić, Lekić, B. Brković, Konjević, Dž. Šabović, Mandić, Danilović, Radulović, Aleksić, Vučurović, bila u stanju usaglasiti se ni oko toga je li dan ili je noć, a kamoli oko kontroverznih pitanja, kao što su evroatlantske integracije, vjeronauka u školi, kosovsko pitanje, manjinska prava, politički i vojni savezi sa zemljama ruskog evroazijskog kruga... Za samo godinu dana njihove vlasti Crna Gora bi se, slično Bosni i Hercegovini ili Makedoniji, pocijepala po etničko-nacionalnim šavovima i postala trajni politički bogalj. Dakle, ovo nije, kako tvrdi propaganda na subordiniranoj liniji Moskva-Beograd-Podgorica, borba za ili protiv pozicije jednog čovjeka i jedne partije, nego je, na žalost, posrijedi odsudna bitka za ostanak Crne Gore na kolosijeku koji vodi u bolje društvo. Ukoliko ne pobijedi prozapadna opcija na izborima 16. oktobra, biće poništeno i obezvrijeđeno sve ono što je građeno od 1997. godine do danas, i ko zna koja će generacija opet dobiti priliku da Crnu Goru, kao ravnopravnu i nezavisnu zemlju, uvede u savez najprosperitetnijih država zapadnog civilizacijskog kruga. U nadi da će već na sljedećim izborima imati mogućnost da glasaju za opoziciju DPS-a, a ne Crne Gore.
    Tako je, sigurnim korakom, ali u provaliju.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Prvih 10 na listi ALTERNATIVE:
    1. Vesko Pejak- Magistar ekonomije.
    2. Vladimir Djapic- Diplomirani ekonomista.
    3. Olivera Vidakovic- Ekonomista.
    4. Marko Tiodorovic- Diplomirani ekonomista.
    5. Dalibor Josovic - Diplomirani pravnik.
    6. Nikola Bezmarevic- Student.
    7. Sara Vukovic- Student.
    8. Filip Zivkovic- Student.
    9. Dusko Kovacevic- Masinac.
    10. Dusan Golovic- Prof. Italijanskog jezika i knjizevnosti.

Alternativa nudi nestabilnost

OMER ŠARKIĆ:Alternativa je nova politička partija na prebukiranoj crnogorskoj političkoj sceni. Počeli ste kao grupa građana koja se svakodnevno okupaljala protestujući ispred zgrade opštine Nikšić. Recite mi nešto o tom periodu.
    VESKO PEJAK: U vrijeme kada smo krenuli kao “grupa građana” politička situacija je bila mnogo jednostavnija nego što je danas. Na jednoj strani imali smo site političke elite, koje su bile zaokupljene tematikom: vjera, crkva, nacija, jezik,.. S druge strane smo imali građane od kojih jedna trećina nije imala sva tri obroka dnevno. U toj situaciji se kod nas javio BUNT, otpor takvoj preraspodjeli političke snage. Nijesmo imali sredstva za borbu, pa smo počeli da primjenjujemo jednostavne (ne samo logistički već i marketinški) metode otpora. 7. Marta 2015-te je donesena odluka da se SVAKOG DANA protestuje ispred Opštine Nikšić u terminu od 11 – 12h. Ova odluka je važila godinu dana, sve do kongresa partije. Znači skoro godinu i po dana smo stajali ispred Opštine Nikšić, bez obzira na vremenske prilike; nije bilo praznika, slava, neradnih dana.
    OŠ: Da li je formiranje političke partije bio vaš plan, a ova okupljanja uvod u ostvarenje tog plana?
    VP: Jeste! Mi smo od samog starta željeli da formiramo partiju. Međutim, to nijesmo mogli odmah da uradimo iz jednostavnog razloga – snosili bi zakonske posljedice! Svaka naša akcija bila je budno propraćena od strane vlasti, pa su bili uporni u namjeri da nam naplaćuju kazne za “uništavanje zelenila” kada smo ukucali vješala ispred Opštine Nikšić, “komunalne takse” kada smo postavili sto da proslavimo godinu dana protesta, “postavljanje nelegalnih objekata” kada smo poklonili zatvor DPS-u za rođendan. Mi nijesmo tada, kao ni sada, imali novac da platimo te takse. Vjerovatno bi završili u zatvoru zbog neplaćanaj obaveza prema državi. Da bi to izbjegli – bili smo “fantomska” organizacija do prije dva mjeseca.
    OŠ: Što novo na političkoj sceni može da ponudi Alternativa?
    VP: ALTERNATIVA političkoj sceni nudi NESTABILNOST. Naša politička scena je stabilna u propadanju. Iste ljude gledamo 27 godina, kako na strani vlasti, tako i na strani opozicije. Svi ti ljudi unaprijed znaju svoje “procente” i znaju da će ući u Skupštinu Crne Gore. Sigurna zarada tamo ih ne motiviše da nešto mijenjaju. Zato su i pokušali (zajedno) da onemoguće ALTERNATIVU da izađe na izbore. Bezuspješno pokušali.
    OŠ: Tradicioanalna opozicija vas indirektno optužuje da ćete samo rasuti glasove. Hoćete li preći cenzus?
    VP: Ja lično sam glasač 19 godina. Za tih 19 godina glasao sam uvijek “opoziciju” nebrojeno puta. Ne samo ja, nego i čitava moja porodica, uža i šira rodbina. Ja nijesam zahtjevan glasač, nijesam zahtjevao da sruše režim. Želio sam samo da dođe do pozitivnih pomaka na polju ekonomije. Ništa od toga ovakva opozicija nije uspjela da ostvari, a da ne pominjem da su uspjeli da pobijede režim makar jedan put! Smatram da sam ja lično RASUO GLAS nebrojeno puta. NE samo ja, nego i moja porodica. Nijesam više spreman da glasam “matematički” za te ljude. Spreman sam sa ovom družinom da dam glas i da se borim samo za one koji se bore da ovom društvu bude bolje. Ako je to “rasut glas” onda neka tako bude…
    OŠ: Da nijeste previše samouvjereni? Koliko znam, nijeste bili baš raspoloženi za bilo kakvu koaliciju?
    VP: Činjenica je da danas ima mnogo partija koje su ispod cenzusa a koje u Skupštini imaju po 3-4 poslanika. Smatramo da je to nepošteno prema građanima i da to nije reprezent njihove stvarne volje. Svaka takva koalicija je na neki način bila “kurv***”, jer su te partije morale da odustanu od (dijela) svog programa da bi opstale na političkoj sceni. Nijesmo mi “previše sigurni u sebe”, nego nijesmo spremni da odustanemo od borbe za socijalna pitanja. Obećali smo građanima/kama da ćemo pričati samo o tim temama. Obećanje znači i odgovornost prema tim ljudima. Imali smo ponude za koalicije, ali smo ih odbili. Građani/ke zaslužuju ovu priču.
    OŠ: Imate zakupljen samo jedan bilbord. Kako se finansirate: rublje, dolari, organizovani kriminal, ili neki tajkun?
    VP: Za sada nas finansira samo G-din Putin. Putem Western Uniona poslao nam je 150,00 eura za bilbord. Morali smo da odemo do USA ambasade da bi obezbjedili još toliko novca, jer je bilbord koštao oko 300,00 eura. Tamo su rekli da nam neće dati, jer plata još nije bila uplaćena. Od strane domaćih sponzora smo uspjeli da nadoknadimo ta nedostajuća sredstva. Troškovi štampe i lijepljenja istog su bili 0,00 Eura.
    OŠ: Težište kampanje će vam biti ekonomska pitanja, socijalna situacija, nezaposlenost. Kakve kampanje kada mas mediji ne daju prostor novim partijama a pri tom kažete da nemate novca?
    VP: Naša kampanja zasniva se na jednostavnoj vojnoj taktici: “Udari i bježi!”. To rade specijalne jedinice. Sva naša doktrina nastupa na ovim izborima je zasnovana na tom konceptu. Nijesmo imali sredstva, nećemo ih ni imati. Priča koju nosi ALTERNATIVA mnogo je veća od same ALTERNATIVE. To je snaga koju imamo. Ta priča spinuje samu sebe, nijesu potrebna velika sredstva. Kada kažemo: “NAROD JE GLADAN!”, nijesu potrebna velika sredstva za objašnjavanje.
    OŠ: Kad ćete Vi ili neko iz partije gostovati u nekoj “Živoj istini“, “Načisto“, nekoj debati na TV Vijesti ili na tzv. Javnom servisu?
    VP: Uskoro na RTCG kreće serija sučeljavanja. Pozvani smo, jer na to imamo pravo po Zakonu. Savjetujemo ostalim učesnicima tih sučeljavanja da se spreme, jer ih gledamo potpuno ISTIM očima, bez obzira kojoj strani pripadali. Komercijalne televizije nas neće zvati jer za sada nemamo dovoljnu finansijsku snagu. Unosimo NESTABILNOST gdje god se pojavimo. Ta nestabilnost zna da uplaši i “prijateljske” medije.
    OŠ: Šta ako ALTERNATIVA ne pređe cenzus?

VP:
    Ako ALTERNATIVA ne pređe census – mada DPS-ova istraživanja kažu suprotno (a oni nas baš vole) – onda će to biti možda najčasnija neuspješna priča u čitavoj eri crnogorskog parlamentarizma do sada. “Opozicija” uvijek prije izbora plasira priče o “cenzusu”, jer ne mogu da opravdaju svoj nerad ni na jedan drugi način. Da su radili dobro, mi ne bi ni postojali. Još jedan paradoks koji se dešava je sljedeći – ukoliko ALTERNATIVA ne pređe cenzus, onda naši glasovi idu PROPORCIONALNO svim partijama, u zavisnosti koliko te partije osvoje glasova. Znači, “opozicione” partije su već sebi projektovale gubitak na izborima.

OŠ: A ako DPS ponovo osvoji vlast?
    VP: DPS ima mnogo problema na terenu. Da bi se DPS pobjedio neophodno je izvući APSTINENTE na glasanje. Ti APSTINENTI nikada nijesu glasalii DPS, ali su razočarani ponašanjem opozicije. Jedini ko može da ih izvuče na glasanje je – ALTERNATIVA. Dakle, da bi se pobjedio DPS neophodno je da ALTERNATIVA uspije u svom naumu. To zna DPS. To zna i opozicija. Ukoliko mi ne budemo uspjeli, izbori su izgubljeni. Treba se zapitati – ko sve želi da pobjedi na izborima osim DPS-a? Ukoliko pobjedi DPS, ovakvo stanje (propadanje) će se nastaviti još četiri godine. Nema tu velike filozofije.
    OŠ: Koja je Vaša predizborna poruka građanima?

VP: Naša poruka biračima je sljedeća: “Izađite i glasajte po savjesti! Ne dozvolite da Vam matematički proračuni pokvare onu malu vagu u srcu koja odlučuje o tome ko je pošten. Kada budete tako glasali, sigurni smo da ćete proglašenje pobjednika na izborima sačekati mirni i spokojni. Tada neće biti pobjednika i poraženih!
    http://www.pcnen.com/portal/2016/09/...-nestabilnost/
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Da se ne iskvare u osnovi u kojoj su začeli svoje ideje, poslije zagarantovanog im laktanja i nešta poraza...

Samo da ostanu ono što su u početku bili!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,020
    Thanked in
    739 Posts

Page 69 of 217 FirstFirst ... 195965666768697071727379119169 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)