Originally Posted by
Njivice_Orano_Nepreorano
@Luciferu, moja familija (zena, klinci, pa ja) - mjesecno na raspalom ADSL-u se ostvari oko 40GB saobracaja.Kako ? Pa vjeruj mi da me ne zanima da tebi ili bilo kome objasnjavam kako sta i sl. To koliko ti trosis, to je tvoja stvar. Ja sam napomenuo problem sa optikom sa ugla papira i obligacionih medjusobnih odnosa koje su dva pravna lica potpisala. Dakle, svako je preuzeo svoj dio posla na sebe i obavezao se na ispunjenje pravnih obaveza. Samim tim, sto ogranicenja nisu pomenuta, a ni FUP - oni nisu dio ugovornih obaveza, prema tome ne smiju se primjenjivati. A ovako, kad se primjenilo, onda se postavlja pitanje - zasto ?
Ti si meni obecao 20L u sekundi, 96% dostupno u vremenskom smislu, ja sam se obavezao da to placam mjesecno, a onda mi vodu zavrnes nakon potrosenih 20 000 L bez upozorenja ili potpisanog aneksa. I ne pustas vodu dok te ne pozovem da ti kazem da ce mi se pregrijati cirkular i da ces mi ti nabaviti novi i montirati u roku od 12h, jer ja od toga zivim i zaradjujem.
Mene, ne zanima sta ti s tom vodom radis, daj mi 20L u sekundi i naplacuj. Miran ja miran ti. Ovo ti objasnjavam ovako laicki, posto kad tako malo potrosis interneta u kuci, onda bolje na primjeru vode da ti objasnim.
Nego, NexusVI, sta ako sam ja na nekoliko mjesta koje pravno lice pokriva, pustio bezicni signal ka internetu da bi ti dok lezis u sobi mogao da gledas youtube crtani, video skajpas sa djevojkom iz lozane, a pri tom sa cjelom ekipom viberujes preko bezicja. I ako takvih kao ti u objektu imam 50/100/150/200 ? Sto Vas briga uopste koje fajlove i gdje sta ja radim s mojim prikljuckom, ako sam komentarisao samo u smislu koliko dugo mogu da koristim brzinu koju mi je tcom dao a koju mu pravno lice placa ?
Dakle, ako koristim link koji placam tcomu, pri maksimalnom kapacitetu, ja ne mogu da ga koristim ni nedelju dana , a ni 96% mjesecnog nivoa.
I nexus i lucifer to ne vide kao problem ? Pa ono, sto da Vam kazem.
Bookmarks