Moze jedno pitanje?
Koje je vase rijesenje?
Velika koalicija Ključ - Najbolje za Crnu Goru
Mr Aleksa Bečić - Demokrate - Pobjede a ne podjele
Sigurnim korakom - DPS - Milo Đukanović
Mi ili On - DF - da Crna Gora radi
SDP - Država svima
Socijaldemokrate Brajovića
Pozitivnu Pajovića
Bosnjacku stranku
Neku Albansku partiju
Srpsku listu Dobrila Dedeića
HGI
LP
neku drugu
djaolju jednu
Moze jedno pitanje?
Koje je vase rijesenje?
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Reče mučeni Djindjić još davno nešto što važi evo i danas za nas
Međutim, našem nacionalnom mentalitetu svojstvene su erupcije energije, pa potom pražnjenje i malodušnost. Mi smo veseo narod koji istovremeno cijeni pesimizam jer ga smatra otmenim. I, jer oslobađa od odgovornosti. Ako već unaprijed sumnjate u svoj uspjeh, neuspjeh će vam lakše pasti, jer ste to mudro predviđeli. Nedostaje nam kondicija za ozbiljnu strategiju. Nedostaju nam ljudi sa jakim karakterom u javnom životu. Previše je površnog mudrovanja i površnog nezadovoljstva, koji ne podstiču i ne oplemenjuju akciju, nego je blokiraju. I previše je intriga i tračeva, kao u Rimskom carstvu godinu dana prije njegovog raspada.
Ovo važi za one koji se profesionalno bave politikom, pa se vi viđite između sebe đe je ko i od čega mu zavisi finansijsko stanje.
Jeste, I narod se naslusa svega I svacega, a gospodja Djindjic postade "socijalni" slucaj? Sve drustvo isfinansiralo.
http://onlinereporter.webnode.com/lj...zena-u-evropi/
Vesela i bogata udovica : Ružica Đinđić,jedna od najbogatijih žena u Evropi
Kada je streljan 12. marta 2003. godine, pokojni premijer je u radnoj knjižici imao samo dve godine i šet meseci radnog staža! Njegova supruga Ružica ima ga još manje. Njeno bogatstvo je još uvek tajna za srpsku javnost, a naročito količina novca u kešu, kojom raspolaže ova vesela i bogata udovica.
Read more: http://onlinereporter.webnode.com/ljudi/vesela-i-bogata-udovica-:-ruzica-%C4%91in%C4%91i%C4%87,najbogatija-zena-u-evropi/http://www.vesti.rs/Vesti/Slucaj-udo...jindjic-1.html
Slučaj udovice Ružice Đinđić (1)
Testament sa oznakom državne tajne
Objašnjavajući pre dve godine kako je „Viktorija grupa“ (kompanija za trgovinu hranom i poljoprivrednim proizvodima), dobila najpovoljniji kredit od 250 milione evra, Zoran Mitrović, generalni direktor ovog „demokratskog“ giganta, shvativši da je „na klizavom terenu“, počeo je da se pravda da on nije vlasnik „Viktorija grupe“, nego Ružica Đinđić, udovica pokojnog premijera Zorana Đinđića!
Tako je, za one neupućene, odjeknula „senzacionalna“ vest da je Ružica multimilionerka. Istina, do javnosti su i pre toga stizale vrlo oskudne informacije o tome čega je sve ova „vesela udovica“ vlasnik, šta se sve od pokretnih i nepokretnih stvari vodi na njeno ime, šta joj je Zoran ostavio u nasleđe i šta su njemu sve ostavili njegovi finansijeri iz zemlje i sveta.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 20-09-16 at 09:02.
A ne treba zamjeriti toliko ovim kriticarima opozicije, jednostavno ljudi zarko zele da smaknu DPS ali su razocarani koliko su ovi ograniceni svih ovih godina i koliko su prevrtljivi kad dodju u poziciju da nesto promjene (pozitivna).
Medjutim nadu ne treba gubiti jer DPS bukvalno to i zeli napraviti, a to je da mislimo da nam spasa nema, da su oni nedodirljivi a da niko nije vrijedan da ih zamijeni. Nije tako i ipak treba da se pokusa sa ovim sto imamo jer druge opozicije nemamo pa sad vi dubili na glavu cio dan.
i sto si novo rekla ovo je vec odavno poznato odje i ne pise za ranceve u argentini i privatni avion koji stoji u frankfurtu i zna se da ga je ubila objevastajna sluzba engleske i da se vazdusna luka u bg zatvorila tek kad je poletio avion sa cetri atentatora nista novo nisi rekla ovo je vec odavno poznato i koliko je para imao i sve samo za razliku od drugih on je imao viziju kako treba da drzava izgleda kroz jedan vijek
Razocarani?hahahahahaha
![]()
A ne nego cemo "s nadom" glasati za "opoziciju".hahahahaha
"Druge nemamo" pa ajd da I'm udijelimo takvima nesto.hahahahaha
Uh... odoh popit' kafitzu.
p.s. Nista ja nisam rekla nego novinari... Sve je njihovo.Djindjic je imao "zvaku" za budale I viziju za svoju porodicu i za njihov imetak. Njegova deca garant ne zanima glasanje, a udovicu pogotovo. Hvala Srbiji.
I ono "zajam za Srbiju" I piramidalna igrica Dafina - Jezda... I sve na pricu narod popije.. Puta puta..
Vizionarski.
Kafitza....
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 20-09-16 at 09:17.
pa mislio je da vizija i pare mogu zajedno ali ne moze zato je platio
А не бих овако ватрен био да сам плаћен .
Ја се само питам који мотив имаш да оволико полемишеш, а људе којима мотив није јасан су увијек били опасни, морам да се пазим
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Sate sate sate
Mogla bi nekad da se skoncentrišeš na konkretnu izjavu,a ne da odmah kreneš u trolovanje,ali dobro valjda je to tvoj način.
Inače zašto udovica,mogla si da pomeneš Stanka Subotića i njegove veze sa njim,ili bi to bio jak rikošet ka DPS-u a mi "apstinenti" to ne želimo,zar ne?
Što se tiče ovih tabloidnih linkova sa ovog portala "vesti" radi se o kompaniji koju su kontrolisali ljudi iz DS i niza uvezanih firmi koji su razmin subvencijama i povlasticama zaradili milione na njoj(zvuči poznato zar ne?),ne sumnjam da udovica ima svoj "šer",ali ona naravno nije vlasnik viktorija grupe.Nego ne znam kakve to sve veze ima sa temom izbori 2016.Djindjićeva izjava hirurški precizno opisuje neke stvari i nema potrebe uzrujavati se i postavljati tabloidne linkove kad vas stave pred ogledalo.
aaaa mozda oce da nam poruci kakvi ce doc ako ovi odu isto neki djindjic koji ce da proda zvaku za budalu pa dobro nisi to morala govorit imam to i u zadnjem obracanju milosevica na rts prije nego je otisao sa vlasti gdje je tacno opisao sto ce se desit
...pok. Zoran je nepogrešivo dao dijagnozu...uostalom, čovjek je bio mnogo bolji filozof i sociolog nego političar, razumio je procese i ljude ali nije znao rješenje...zvuči li vam to poznato?
...iako izlazim na izbore, potpuno razumijem apstinente, omi bez greške odgovaraju opisu koji je dao Đinđić...ne vole DPS, krive ga za mnogo šta, a od opozicije s pravom ne očekuju ništa ...ponavljam, od ovakve opozicije...
...da ne pominjem stare asove opozicione scene, kakve garancije pruža mlađani Aleksa, u odnosu na ono što smo očekivali od tada mlađanog Pajovića na prethodne izbore? Doduše, nekim je ovdje bilo to i tada jasno... radije ću glast za original DPS, nego za kinesku varijantu, umotanu u Pozitivnu, Demokratsku, ključarsku ili SDP...kupljenu na pjacu...
...za DF ću glasat kad se kandiduje u Rusiju...
I poslije Vanje Ranja
I poslije Ranje tranja
Sent from my COW using Tetrapack
Glasacemo glodure, pa ha
Tu es mon héro!
...no što ćemo...
I poslije Vanje Ranja
I poslije Ranje tranja
Sent from my COW using Tetrapack
Đinđićeva izvaja precizno pogađa stvari pa je dojmljiva, osim što nije tačna.
Nego da rezimiramo stvari. Ne davanje glasa nikome u ovakvom sastavu političke deponije je normalan stav nezavisnog i razumnog pojedinca. Ne treba barem direktno omogućiti trulom moralnom smeću recikliranom u različite političke ambalaže da parazitira na tijelu stanovnika Crne Gore (termin građanin namjerno izostavljam, jer upravo je u njemu, tj. nepostojanju onoga što on predstavlja suštinski problem ovog podneblja). Osim što parazitira, ponaša se sramno bezobrazno (a trebalo bi naravno da se stide, ali ne, jer se kao što napisah radi o trulom moralnom smeću) bez ikakvog ustručavanja, pa se troši i bahati na sve strane.
Da rezimiramo rezime. Vladajuća struktura od samog početka vrši poharu ove države i sve institucije su u njenom službi. Sprega sa kriminalom jaka, tačnije sam kriminal, što je i objašnjivo, jer je u Crnoj Gori i dalje 'kriminalac' najpoželjnije zanimanje. Sistem je jasan, imate one koji su privilegovani najblaže rečeno i onu ogromnu većinu koja nije. Tradicionalna pro-srpska opozicija je nešto što ne bi trebalo ni da postoji. Alternative koje sebi pripisuju nazive raznih građanskih pokreta, želeći na taj način da se distanciraju od glibavih asocijacija povezanih sa političkim strankama, je samo još jedna ambalaža iza koje stoji isti cilj - lično bogaćenje na račun drugih. Ostali ili su bili dio vladajućeg sistema, ili su jasno pokazali da žele biti. Svi imaju nešto zajedničko - nije ih uopšte briga za Crnu Goru.
Da rezimiramo rezime rezimea: ljudi ođe i ne zaslužuju bolje.
Možemo Paskalovu teoriju, a možemo i Ajnštajnovu definiciju ludila. Moguće da se ne slažemo oko toga šta je ludilo: ne glasati i očekivati drugačiji rezultat (da se razumijemo, ja ne očekujem da će dps sam od sebe da padne, tako da nisam lud) ili glasati za ljude koji cijeli život jednu te istu priču guraju i gube izbore za izborima. Prije nego malog Lokativa pomenete, ni po čemu mu se priča ne razlikuje od priče Pzp-a i Pozitivne kad su se tek pojavili. Čak je mnogo patetičnija, a nemaju ni jednog jedinog istaknutog člana/stručnjaka na kojeg bi mogli da pokažu prstom i slažu da ih imaju gomilu takvih. Nebitno.
Davno neđe govorih da nije možda ni neophodno da se pojavi neka nova stranka. Bilo bi dovoljno da se suturaju svi ovi koji su aktivni decenijama i svi oni za koje su vezani svi pozicioni i opozicioni uspjesi ikad postignuti. Pritom ne mislim da umjesto Mila, Miška, Sekulića, Cigarilosa, Goveđe Glave Simovića i sličnih treba da dođu napaljenici poput onoga bisera od predsjednika mladih dps-a, već da se u prvi plan izbace ljudi koje, u najmanju ruku, uopšte ne poznajem. Da nikad čuo za njih nisam. To bi mi bilo dovoljno da obratim pažnju na to šta se dešava. Da se razumijemo, ovo se odnosi na sve partije na sceni. Ni Srbi mi nisu jasni koji glasaju za Peđu Bulatovića i slične Nosferatu likove.
Kako čovjek sazrijeva, tako gleda oko sebe ljude koje zna od djetinjstva, a koji bi od čuvanja nacrtane ovce kuršlus napravili. Kad takve ljude gledate na bitnim pozicijama u ministarstvu finansija, na primjer, i kad znate da su suprotno orijentisani od Milove partije, ali im to ne smeta da budu članovi naših misija pri Briselu, pritom potpuno nesposobni da bilo šta sami urade bez konsultacije sa nekim likovima koji trunu neđe u podrumima ministarstva, onda sva ta kuknjava nad dps-ovom vladavinom nema mnogo smisla. Sjeća li se neko poslanika Bojana Strunjaša, koji je bio u df-u u ime Radikalne stranke? Student srspkog jezika koji je pare uzeo da povede proteste na fakultetu protiv promjene naziva predmeta iz srpskog u koznašta u tom trenutku? Šta je radio kad je završio mandat? Mislim, poslije isteka godine dana u kojoj je primao poslaničku platu? Radio je kao zamjenik profesora crnogorskog jezika u Pljevljima. Dosljedno. Ivan Brajović.
Opet, kao što neđe ranije rekoh, kad mi neko pokaže program i konkretne projekte, kao i realne izvore finansiranja za te projekte, sa konkretnim imenima i prezimenima ljudi koji će voditi resore (sa normalnim radnim biografijama), onda možemo da pričamo o programu neke partije. Za moj pojam, stranka koja pretenduje da pokriva sva mjesta u vladi i da radi na razvoju ekonomije i svega ostalog, sve planove treba već da ima razrađene do detalja. Ne kažem da će planovi bit savršeni, ali bi značilo da su se udubili u probleme. Treba samo da im fali da dođu u situaciju da ih realizuju. Tu nastaje problem. To zahtijeva ogroman rad i stručnost, a naši političari ne formiraju partije da bi radili, nego da primaju pare bez mnogo muke. O stručnosti neću pričat. Ne zanimaju me budalaštine od programa koji sadrže neodrživu socijalnu i populističku priču. Pa još kad se to upari sa njuškama koje decenijama parazitiraju po parlamentu, odborima, ministarstvima i sličnim mjestima, eto motivacije za glasanje.
U redu, znam da ovo zvuči utopistički, ali ako pođem u banku da tražim namjenski kredit od 5 hiljada za realizaciju neke biznis ideje, ja tu ideju moram dobro da obrazložim, dokumentujem, da napravim realnu projekciju rezultata, da definišem dinamiku realizacije i slično. Lokativ, Pipun, Goveđa Glava II (Brajović) i slični oće da vode državu, a treba da im vjerujemo kad kažu: Zaposlit ljude, smanjit deficit, povećat plate, tandara i mandara. Čisto da im vjerujem na riječ? Ili da se vjeruje df-u sprovodi ekonomski program tako što će da opozovu priznanje Kosova i ukinu sankcije Rusiji? DF- Mi i On. Nije ili.
Opet da naglasim, ovo se odnosi lično na mene. Ionako je velika izlaznost na izborima, tako da apstinenata, u perspektivi, može da bude samo više nego što ih je sad. Pretpostavljam da se vlast neće smjenjivat glasovima apstinenata, mora se oteti nešto od dps-a.
Predlog za najbučnije drekavce na političkoj sceni: Javno se obavežite da, ako osvojite vlast, nećete mijenjat orijentaciju spoljne politike, uvedite moratorijum na bilo kakvu priču o promjeni državnog statusa, obavežite se da ćete raditi isključivo na ekonomskom razvoju države. Ako je stvarno nebitno ko je kakve nacionalnosti, i ako je cilj stvarno ekonomski napredak jer se od identitetskih pitanja ne živi, onda neće imat problema da tako nešto urade. Ako dps-u izbiju iz ruke bauka kojim plaše narod, onda se može nešto učinjet. Ovako, ostajemo podijeljeni kao i uvijek.
Svi navode primjer mijenjanja vlastu u okruženju, samo što niko ne navodi da ni u Srbiji ni u Hrvatskoj niko ne dovodi u pitanje državu, tako da im ostaje jedino da se kolju oko toga ko je više voli i ko više krade.
Preduslov da bilo koga razmotrim jeste da pojma nemam ko je. Da biografija govori ya sebe. I to ne biografija o seminarima kojima je prisustvovao, nego rezultati poslova koje je radio.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
ja se nešto mislim, pošto stalno inputirate (ne samo ti, nego uopšte opozicionari ali mi je tvoj komentar šlagvort) da su samo DPS poslušnici zaposleni u državnim službama, da su mahom oni ti koji pikrivaju sva radna mjesta po CG jer su politički uposlenici, odakle se onda stvoriše ti "što se boje" pa moraju izać na izbore da ne izgube posao? Što bi se DPS poslušnik bojao kad on glasa za DPS? Nijesu li malo kontradiktorne ove izjave?! Samo se onako sama sa sobom pitam dok čitam ovu temu...
saglasna sam, ti to mnogo bolje kažeš nego ja, bolje obrazložiš, jer meni svakako politika nije ni polje interesovanja, više nego što ona zaslužuje jer nam je dio svakodnevnog života, nažalost, niti znam o njoj išta, a voljela bih da se baš ne moram interesovati ni ovoliko koliko se interesujem, no ajdeOvo se naravno odnosi na sve ono što ovdje pišeš jer ne mogu da ti citiram svaki post niti da ti dam rep+ za svaki koji po meni zaslužuje da to uradim
Prvo bih konstatovala da je dosta "ultra" Srba promijenilo svoje tvrde ili pretvrde srpske stavove, pa onda da ih nema baš previše (uopšte "ultra" Srba) , tj ne možemo pričati o nekim visokim procentima čak u ukupnom broju stanovništva, a da ne pričamo o procentu u gasačkom tijelu, pa me zanima ako želiš i možeš da mi odgovoriš, za koje su se svoje srpske interese borili ti ljudi ? Dozvolićeš da odmah i odgovaram na svoje pitanje, a ti mi ukoliko možeš i želiš repliciraj i demantuj me, naravno: Pošto imaju sva prava ovoga svijeta koja imam i ja kao Crnogorka, znači, mogu slobodno da ispovijedaju svoju vjeru, slobodno da govore svojim jezikom i da to naravno javno kažu, da se školuju po istim pravilima kao i svi gradjani Crne Gore,, imaju sva prava koja imam i ja (osim što su oni malo "praviji" pa kad im se bilo što dogodi, kao recimo, nemaju posao, doktori ih ne tretiraju kako valja, dijete se ne upiše na fax ili na željeni smjer, bespravno grade pa im ruše, nemaju adekvatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu, neko ih izbije na ulici jer su se bahatili, jer su slulajnui učesnici u nekojmakljaži, jer su eto bili tu u najgore moguće vrijeme, itd, itd, oni kažu da im se sve to dogadja jer su Srbi a mene ko šiša iako dijelimo potpuno iste životne probleme, ja se nemam čime odbranit)...onda samo mogu da zaključim da nijesu uspjeli da se izbore za to da se naša država zove Srbija, da se njome upravlja iz njihove matice, i da eventualno imaju veća prava no mi ostali...ne znam....neka apstiniraju, časti mi, dosta su i bukali!
Ako nijesam u pravu reci slobodno, jer sticajem okolnosti imam Srba u okruženju, družim se sa njima, normalni ljudi naravno gradjani, doduše često vjeruju da nemaju prava iako sve svoje probleme životne lakše rješavaju nego ja, recimo, ne zato što su Srbi da se razumijemo, nego su gradjani ove države jednako kao ja, imaju svoje kanale, veze (svuda imaju po nekoga svoga Srbina i to na vrhu ustanova, banaka, bolnica, ministarstava, što se opet kosi sa onim gore da samo DPS-ovci rade) a i zasluge naravno imaju kao svi normalni gradjani, pa se kao odlični učenici lakše upisuju, zapošljavaju kao sposobni mladi ljudi (istini za volju imaju velike plate a osiguranje na minimalac, ali to nije zato što su Srbi) liječe se lakše....opet kažem ne zato što jesu ili nijesu Srbi...samo konstatujem da Srbi imaju potpuno ista prava u CG kao Crnogorci ali su oni htjeli neka druga prava, je li? Ako griješim, izvoli?
EDIT- zaboravih...takodje, spočitavano mi je u nekom postu gore, ne znam ko je post pisao, iskreno ja mahom čitam što se piše a ne ko je pisao (greškom ga ne citirah pa me mrzi da tražim sad) na nedoslednosti jer insistiram na ujedinjavanju kompletne opozicije a sama ne glasam nijednu "neprirodnu" koaliciju upravo zato što je neprirodna...prvo, ja ne pozivam niti insistiram na ujedinjavanju, nego konstatujem, da ako opozicija samo i jedino želi da smijeni ovu vlast ima "oružje" u svojim rukama...ujedinjenje! Time bi pokazali da to stvarno žele i nekako bi uspjeli da svoje lične (čitaj finansijske) interese stave u drugi plan....ali, jok, izgleda da ima prečih interesa, samo meni nije jasno kako to vama nije jasno?![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
niko nema rijesenja kako da se krene na bolje, ne glasati DPS, ne glasati opoziciju a kako naprijed?
koji je model smijeniti ovu vlast i da se krene nesto od drzave praviti kako treba?
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Znamo odakle su dosle pare DF-u. Zna li ko odakle Becicu lova ?
Oko 3000eur je da se samo oblijepi ovaj bus + par stotina dnevno da se iznajmi. Za mjesec kampanje samo za ovaj bus ce biti izdvojeno oko 8000-9000k eura. Spot je kostao oko 7k ...
One Ring to Rule them all...
Previse pilica oko Becica, ne znam bas kako ce to ici...
Tu es mon héro!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks