Quote Originally Posted by kb8 View Post
ovo sam planirao ali za ljeto i to kad sam vidio karte po 15tak eura iz Lisabona...mislim da je i u Decembru fino vrijeme. Ima dosta ostrva i vjerujem da treba malo vise od 4 dana. Tesko da je neko odavde bio tamo. Pokusaj na putovanja.info, klubputnika ili na b92. Kad se vratis obavezno daj neki detalj za nas koji planiramo tamo
Evo malo cackam po netu, ali bi mi sjajno bilo ako bi nasao neka first-person iskustva.
Idem Brisel-Porto-Ponta Delgada-Lisabon-Brisel, trebalo bi da bude dobra akcija.

Quote Originally Posted by guvarana View Post
Bio sam ja na Azorima u Aprilu 2013. St. Miguel, Ponta Delgada.
Grad je predivan, sav je u starom fazonu. Imas nevjerovatno dobar muzej iz II svjetskog rata, sa svim mogucim i nemogucim oruzjem, vozilima, katakombama i sta sve ne... Trg sa crkvom, studentski park... imaju i dosta vulkanskih jezera raznih boja koja terba obavezno obici, tvrdjava u sklopu muzeja...

Kafici i restorani su malo skuplji nego u Budvu, ali se zato carski jede. Jedna od stvari koje ne smijes da zaobices su male ulicne pekare. Portugalci imaju strasnu tradiciju u pekarstvu i valja sve probati, a posebno one kolacice od lisnatog tijesta i vaila krema uhhh

I sjecam se jednog grafita, koji kaze "Azori na ***** vas nabijem dje ste"

Sve u svemu jedan od najsarmantnijih i najljepsih gradova koje sam posjetio do sada.
hahah vrhunski grafit
Bio sam vec u Portugalu i odusevila me hrana, klima i mentalitet ljudi - tako da vjerujem da se ni u ova vulkanska ostrva necu razocarati.
Moja ideja je bila da uzmem rent-a-car i da se vozam po ovom najvecem ostrvu, jer mislim da za 4-5 dana koliko sam tamo ne mogu sve obici.
Ako imas jos kakav savjet bilo bi sjajno ako bi ga podijelio