Jel se peklo prase na Trg Sv.Tripuna
Najmladji "Taras Buljba" ima 65 god.![]()
1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga
2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga
3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga
4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti
5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam
...evo su i Kozaci došli u Kotor, skupa sa bajkerima i popovima ... čudnog li skupa, majko mila
...prvo sam pomislio da je predizborni skup DF-a, ali jok ... niđe šatora ni roštilja...
...možda je cirkus doša u grad? ali jok ...niđe šatora ni roštilja...
...ipak je ovo neka geopolitička zayebancija... :glee:
I poslije Vanje Ranja
I poslije Ranje tranja
Sent from my COW using Tetrapack
Jel se peklo prase na Trg Sv.Tripuna
Najmladji "Taras Buljba" ima 65 god.![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
...igrala se stara bokeška ...Kazačok
...ako je još neodlučnih po pitanju NATO, ovo će im pomoć da razmisle...
...što je sljedeće? Babuške po plaža, rublje po žica ...
I poslije Vanje Ranja
I poslije Ranje tranja
http://www.bokanews.me/vijesti/ujedi...oke-crne-gore/Bečki kongres je 1814. – 1815. odlučio da Boka pripadne Austriji. Rusija nije bila saglasna sa crnogorskim zahtjevima da Boka ostane u sastavu crnogorske države. Čak je Rusija priprijetila Crnogorcima u slučaju da organizuju oružanu odbranu Boke a ukinuta je i financijska pomoć Crnoj Gori.
Da se vratimo na ono od davnina : Tesko onom koga Srbija hrani a Rusija brani![]()
![]()
![]()
...možda se dogovara kakva istorijska bitka ...s jedne strane Kozaci, s druge Bajkeri ...a popovi da sude ?
I poslije Vanje Ranja
I poslije Ranje tranja
Moze li mi itko reci koliko ima tih "balkanskih Kozaka" u CG? Koliko poznajete ljudi koji se izjasnjavaju upravo Kozacima? Odakle im toliko puno ljudi na fotkama?
to ti je isto kao ono dodjeljivanje "titule" vojvoda - ovim nesretnicima iz CG....ja tebi serdare - ti meni vojvodo i tako.... prdnjava rabota.
...ovi su došli direktno iz Rusije, preko BG , odakle su skupa dojezdili s bajkerima ... u nas ima koza, ali čuvaju ih obični čobani, ne kozaci ...
I poslije Vanje Ranja
I poslije Ranje tranja
Dje to vam ima koza?
Zar niste sve otisli na primorje za izdavati sobe iliti skutere napijanim Rusima i njihovim napijanim "lEpoticama"?
Ili mozda svi ste krenuli za BG da se zaposlite kao ... Crnogorci?
Zar ikog u vasoj nesretnoj zemlji jos uvijek zanima zemljoradnja u ovoj zemlji osim par tisuca postenih ljidi?
Zar niste izabrali odusevljeno ****** po predizbornim forumima umjesto da trazite rabotu?
Daj bre, nemoj :lolblue:
Last edited by A+A; 13-09-16 at 19:25.
imaju li ovi dozvolu države da nose uniforme strane vojske u CG?!
She is only here to annoy herself!
Imaju, dok ih niko ne dira. Pitaj Mila&Co.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Jadnici....tačno im žao što nisu imali mooda da učestvuju u nekom od ratova pa se sada igraju vojnika....dok se kakve flaše ne dohvate, onda pjesma...i nabijanje na kolac...sječa glava....do ponoći. Onda red povraćanja - red spavanja. Sjutra ujutro se ničega ne sjećaju....ni dje su im uniforme![]()
Treba ih odma' pitat' je li paravnojna formacija ili kosplej, pa odgovoriti primjereno. Ja ne vjerujem šta sve našim ljudima neće pas' na pamet.
No ih niko tać' neće dok ne prošetaju po novinama prvo, odgovara ovima da se priča o tome.
Kako će se śetiti dje je uniforma kad traze ordenje![]()
Та козачка удружења су на некој скали опасности ближе фолклорном друштву него оружаној формацији, али су јасан идикатор одређених кретања.
Рецимо у Донбасу су се међу првима појавили, но колико сам могао прочитати њихова употребна вриједност је била слаба и Украјинци су их тамбурали добро, па су на њихово мјесто морале доћи регуларне снаге ОС Руске Федерације које су одбациле Украјинце.
Стога поставља се питање колико ће њихово дјеловање бити широко, да ли ће остати на нивоу фолклорног друштва и неколико морториста (на америчким моторима), или ће се развијати као шира формација уз ширу помоћ њима надређених служби у садејству са остацима оних домаћих структура које су се прије 16 година наоружавале и спремале јуриш на Црну Гору.
Видимо да је ДФ у посљедњих пар година учинио много да окупи те структуре, а видимо и да им пара не фали.
Бојим се да наша Држава како власт, тако и она релативно државна опозиција према овом проблему односе благо.Први их толеришу јер је увјек добро у кампањи имати стране плаћенике од којих ваља "заштити државу" а други кокетирају с њима, спремни да им дају све само да скину ове прве.
У Србији или Хрватској, такве структуре не би дочекале крај недјеље на политичкој сцени, већ би се њима бавило тужилаштво и судство.
Но добро, ипак је ово Црна Гора, гдје је најисплативије бити аутошовиниста.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Нисам мислио на ове несретне фолклораше и параше на америчким моторима што се ложе на мафијање, мислио сам искључиво на политичке и обавештајне структуре које стоје иза тога.За почетак лустрација њихових пиона са политичке сцене.
А то са Равногорским покретом је још један у низу идиотизама ове власти.Ти равногорци покушавају већ годинама да се региструју а Марковићу или некоме из његовог тима се тек ове године "случајно" десило да им то одобри, па су морали да исправљју ствари.
Да ли су тим маневром одобри па забрани, штитили новог министра односно Даниловића од ДФ-а, или су само хтјели да је актуелизију зарад рејтинга, не могу да просудим.
Evo se i Bridlav šeta po RTCG sa sve uniformom a koliko vidim niko ga ne hapsi ... najbolja je neutralnost i ako toga nema onda po principu spojenih sudova nastupaju i jedni i drugi ...
deuscroix
Бридлав је члан савезничке војне силе и његов пријем у униформи као војног лица одобрава искључиво надлежни орган ове Државе, чак мислим да се потписују и одређени протоколи у вези тога.
Исто тако се прије неколико мјесеци, шетала по ЦГ, и то кроз наше касарне делегација са све маскирним униформама Оружаних Снага Русије, која је провјеравала неке ствари у нашој Војсци а према неким раније потписаним документима, уз нараво одобрење наше државе и према протоколу.Исто тако наши војници се шетају по другим државама, а тренутно су на двије велике вјежбе у Њемачкој и Хрватској.
А да не говоримо о војним аташеима у свакој амбасади у ЦГ.
Ови су се униформисали и још назвали Војском, мимо одбрења било којег органа у ЦГ, и усвакој нормалној држави то би се одговарајуће третирало.Али као што рекох проблем није на нивоу тог, како сад дјелују, фолклорног друштва.Ово је можда тек почетак, и већ на следећем организационом ступњу се мора раговати у складу са законом.
Него ми никад не сазнасмо како прошле године тајна државна документа процурише у јавност.Нико у прдекану још не пође, иако је било "елемената".
Last edited by BAR; 13-09-16 at 23:04.
Vidiš meni tvoj način razmišljanja nije jasan. Kako ne praviš razliku između generala NATO saveza i samoproklamanovih kozaka / bilo kakvih neoficijalnih vojnih grupacija na teritoriji tvoje države? Njih niko nije pozvao, i nisu došli odnekud, nego su je ođe napravili. Razlika je ogromna. Da se razmijemo, ja sam za vojnu neutralnost Crne Gore, ukoliko je to moguće, ali ovakve "organizacije", nebitno koliko smiješne i benigne, bih momentalno sasjekao u korjenu.
Kod nas je problem što vlast misli da na isti način kako rješava probleme sa lokalnim stanovništvom po principu da vrijeme odradi svoje može i sa strancima ... bilo je dokumentovane priče da su se i Vehabije sastajale po Plavu sa sve punom ratnom opremom i niko nije reagovao a sad kad su ovi ljudi izveli neki javni performans ( i to istorijski saveznici ) treba da reaguju ... još ja ne vidjoh neku ratnu opremu ... bolesna priča po mom mišljenju ...
deuscroix
Mnogi su nam bili istorijski saveznici, pa ne bih bio srećan da se otvara vojni "ogranak" bilo koje od tih zemalja unutar granica moje. No, što kaže Bar, ovo je izgleda sve na nivou folklornog društva, jer oružje ne nose, pa ni ceremonijalno (ako se izuzme ona jedna jutarnja zvijezda iz klipa): http://www.cdm.me/drustvo/hoce-li-cr...o-udemo-u-nato
Tako da nek' im je sa srećom, ali bi bilo malo ljepše i malo manje nepristojno kada sebe ne bi nazivali vojskom, mi vojsku već imamo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks