Oko 15 casova se desila havarija na nekoj trafost. u tolose.usled pada i skoka napona, crkla mi je klima pc i fiksni telefon.ima li neko iskustva sa naplatom stete po ovom pitanju i samom procedurom...🤔
poslato sa 7 edge
U roki u panonku na gintas
P9lite
Oko 15 casova se desila havarija na nekoj trafost. u tolose.usled pada i skoka napona, crkla mi je klima pc i fiksni telefon.ima li neko iskustva sa naplatom stete po ovom pitanju i samom procedurom...🤔
poslato sa 7 edge
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Obrati se epcg njihova komsija se izac i napravit zapisnik i predmet ce preuzeti lovcen osiguranje. Objasnice ti sta dalje. Dobices sve po fakturama( kupis, popravis itd)
f6
Evo da ti objasnim iz prve ruke. Pozoves ove iz EPCG da naprave zapisnik. Oni naprave, ti poslije toga podjes u distribuciju ulaz prepo puta mantre, podneses zahtjev za naplatu stete. Tamo ce te vjerovatno uputit na jednog, cini mi se Dabetica, on ce ti objsnit sto i kako. Treba ce kopija kartice ziro racuna. Ne VISA kartice, nego one koja je plastificirana. E sad, oni ce da obavijeste lovcen osiguranje, doci ce ti neki od njihovih strucnjaka za procjenu. Vjerovatno ce ti trazit fiskalne racune ako si u medjuvremenu kupio te stvari koje su ti pocrkale. I to ti je super do tad. Onda nastaju zaebancije. Lovcen vrace procjenu EPCG, ovi kompletiraju predmet, potpisuje neko iz distribucije PG, onda salju u Niksic na potpis direktoru i to se vraca nazad. I nije nesto strasno, moze tra da traje otprilike.....jedno skoro godinu dana. Zasto? Zato sto onoga dabetica savrseno zabolje ona rabota, jer je to jedna najobicnija bitanga, koja je vise van kancelarije nego u kancelariju. I koaj drzi predmet po dva mjeseca kod njega i sve prica kako je predao pravnoj sluzbi i kako je to kod njih. Ja samo to rijesio tako sto sam iskoristio trenutak kad su me pustili da udjem do njega, pa sam posao kod sefice pravne sluzbe pa podigao glas dvije oktave vise, pa su uspjeli d anadju predmet, a bilo je tu jos po necega, d ane pricam. Uglavnom, u neka zla doba stiguce ti to iz NK sa potpisom i oni ce te zvati da potpises poravnanje i ti podjes i vidis da su ti oni obracunali otprilike 50% u najboljem slucaju. Tako da to sto ce ti platiti po fakturama, mozes macku o rep zakacit. Ja sam imao oko 1300 eura stete (PC, klima, muzicka linija, frizider, sporet, resiver, ruter, tri punjaca za telefon, mikrotalasna) I ti imas pravo da se zalis, ali prc, to ti je sto ti je. I jos nesto, ako imas kakvi dug, odma ti uzmu to sto si im duzan. Ako sam sto zaboravio...vidjecu da dopunim![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
sprdate li se to da elektro privreda nekome nadoknadi ikakvu štetu prouzrokovanu njihovom greškom?! Ja ne vjerujem da se to nekome desilo...ne znam kakva je situacija ako ti je stan osiguran...ali ako nije? Kako? Mislim ja bih voljela da to može, ali ja nijesam čula da može! Znate li vi da je ljudima po selima samo lutrija kad će i pod kojim okolnostima da im crkne koji uredjaj jer tamo napon šeta ka u svoju kuću, nestaje struja ako vjetrić dune pa dodje onako iz ćista mira, onda samo jedna faza dodje, pa odjednom dodje i druga i to sa naponom ogromnim koji odmah padne ispod 220....ljudi, nikad nikome nijesu tamo štetu nadoknadili...možda ljudi, seljaci, nijesu tražili tj samo pitali oni im rekli ne može i pomirili se...što znam![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Hvala, brate @mexiko na opsirnom odgovoru,nadam se da necu podizati ton jer mi je i ovako grlat kao da vicem 😅dje bi im kraj bio da ga moram podici.salu na stranu evo od 3 sata tek nam je ovaj sekund dosla struja tek da vidim jos sto je crklo...za ono vec znam da je, od ranije danas
poslato sa 7 edge
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Dobro provjeri sve uredjaje u kucu, ali bas svaki. To je borba sa njima. Ja sam ovu nevjestu u distribuciju pita je li taj kurir na jednu nogu krenuo za NK, posto poslije tri mjeseca nije predmet tamo stizao. A nedje u avgust mjesec mi je bila steta (lose zategnuta klema na "nulu" na novi sat, i od loseg kontakta pregorela klema i instalacija ostala bez nule, tresnulo 380 V u instalaciju i gotovo) A vidjeces ovoga Grujića (nije Dabetic, sad se sjetih) znaci ***** za medalju, nema teorije da ga mozes ufatit na posa. A stalno laze predmet je ovamo, predmet je onamo, on kod njega u kancelariju
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Stos e tice osiguranja stana, moze da se osigura i tada se naplacujes po toj polisi, nezavisno od distribucije. DIstribucija se osigurava istao ka i sto ti osiguravas auto - u slucjau stete placa osiguranje. Isto tako i oni (osiguranje prema trecem licu, valjda se to tako zove) A sto se sela tice, tamo uglavnom imas losa uzemljenja, stare trafostanice koje su napravljene prije 40 godina i sad bi trebalo postavit vece i bolje, a li koga briga za sela.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
e dobro je da znam ja stvarno nijesam čula da su oni nekad nekome dali koji euro...a koliko su ti para dali od stete koja je procijenjena 1300 eura? pola?
Tacno 665,30 eura. Samo sto nisu oni procijenili stetu, nego ja fino po prodavnicama, pa na olovku 1300 eurica.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
kad je neko bio zadovoljan isplatom od lovcena...
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
nothing comes from violence and nothing ever could
A dobro, ti si bronx.
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
nothing comes from violence and nothing ever could
i ja! I to iz više navrata...i kod osiguranja djeteta (djetetu smo posle iz više navrata lomili ruke i nos i krivili ligamenta koliko smo bili zadovoljni) kao i za kola iz par navrata....svaki smo put uspjeli štetu maksimalno da naplatimo
P.S. ne radim u Lovćen osiguranjeali stvarno su nam uvijek korektno sve isplatili i jako brzo
![]()
-Sineeeeee, pušti đaolju loptu no dođi ovamo da ti tajo i ja rečemo neštooo.
-Oćete li opet ruku? :/
-Aaaaa vidi, vidi gaa. Gade maliii. Dolazi čueš li?!!
(Dijete utučeno kreće put kuće)
-Uh, oko moje pametno, ljubi ga majka, sve zna... Dušo, pripremi polugu.
Last edited by A_R; 04-09-16 at 22:13.
...nemoj majko, taman smo termin uplatili za mali fud...kvrc...
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ali majko zaštooo, boli me, aaaaa, dobro je to sine bolje majka zna...
Siguran sam da ima. Sat vremena od 50€ pa naviše.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Moze li mi neko rec u cemu je fora kad se jedan nokat, obicno na domalom prstu, nalakira drugacije boje nego na ostalim? Ima li neko znacenje?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Kontrola kvaliteta. Kao nekad što je svaka dvadeseta boca nikšićkog piva bila u zelenoj boci, a ostale u braon bocama.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Sto se tice Lovcena, brat mi je prije 2 god sta pjesacima, opalila ga jedna zena iza, osigurana u Lovcen bila, polomila mu branik, dobio 470 ili 80e, iskitova mu i ofarba majstor branik za 80e, dobar bio 400, otad sve prica da me oce svako mjesec dana neka budala onako pljasnut. Kako sam ja volio ono iz zelene da rokam, uuuu, neka si me podsjetio.
Forever young, i want to be forever young
Dje da nadjem zivi krec sto se koristi za ciscenje bunara?
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks