Ja ne znam sto mi je, kad odem iz pg sanjam pitu sa sirom kod vukcevica...
A kad dodjem u pg ne jede mi se nesto onda![]()
Vec postala tradicija posle burne noci, lijeci mamurluk najjace
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Grickaju mi se Cantuccini. Upravo se gledamo, al gospodo Cantuccini, ja sam karakter i necu vas sada dotaci!:ambivalence: A mozda bih i mogla...Bjese li ono "jedan je zivot"?
![]()
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
Zvole, bi li nam onu Aljasku neđe otkucala?
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
bik sjutra...prosto je![]()
Sovrenstvo tvorenija, tainstvene sile boe,
nita ljepe, nit je kada, niti od nje stvorit moe!
u tri mi svaku noć neke sile nečastive zauzmu kompjuter i nemam konekciju na forum po 15 minutastvarno, svaku noć
![]()
Moje komije jo nisu provalile da traje samo 15 min pa u tačno 3am gade sva svijetla. Redovno.
...čekajući Aljasku![]()
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
I jeste kremasta napisacu ti posle kako...mozes da je smrznes potpuno,ali je ljepsa kad je ohladjena ono do samog pocetka smrzavanja...ja je uvijek stavim pola sata u zamrzivac pa je onda rezem...posle opet u frizider i stalno je seljakam😁😂😂😂
Sent from my HTC Desire 526G dual sim using Cafe Del Montenegro mobile app
Zvončica Seljakov, zvezda Granda.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Valja li to ovo....?
![]()
Đe je ovo? Slikaj čitav letak.
nikić?
nothing comes from violence and nothing ever could
'Pekara'
Sent from my X5 using Tapatalk
Jeste.
Sad bi poša' do pijace da degustiram sireve razne. Nema mi jače no kad se trguje sir, pa ti ona prodavačica napode na nož parče da probaš. A doma nema isti ukus života mi.
Jede mi se prigane krtole.
10 cevapa sa kajmakom i pecene paprike u "Pod plocom" upravo omlatih, toga uzitka majko presveta...
evo 'vako, ima posla oko nje malo više u smislu pečenja kuvanja i tako to ali samo vremenski, nije teško
KORA: Umutiš 6 bjelanaca sa 6 kašika šećera i kad je to čvrsto ugasiš mikser i dodaš 6 kašika brašna i izjednačiš lagano da ti ostane lijepo gusto.
Pleh četvrtasti srednji, do 40x25x7 cm podmažeš margarinom, sipaš umućena bjelanca i pečeš desetak minuta u zagrijanoj rerni na 180- 200*C.
Kad je gotovo ( a to znači da ima lijepu zlatnu boju, i to je jako brzo) izvadi iz rerne, pospi sa dva vanil šećera po vreloj kori i tako vrelo zalij sa 3 dcl hladne varenike. Ostavi tako u plehu (u njemu se posle kolač i nalazi i reže) neka upije vareniku, ako za uru bude sve popila kora, dodaj još malo varenike...ako ti slučajno nešto ne popije onda prospi to što pretekne da nema tečnosti kad kreneš da filuješ.
FIL: prvo uzmi litar varenike, stavi na šporet da se kuva i dodaj 4 kašike šećera. U 2 dcl varenike hladne izmuti 4 pudinga od vanile i skuvaj ih u taj litar varenike (imaš uputstvo na kesici ako ne umiješ puding skuvat) i ostavi da se hlade. (možeš i da skuvaš u pola litra dva pudinga od čokolade ako te ne mrzi da u dvije šerpe kuvaš, i dva od vanile , meni je ovako milije i lakše da odjednom četiri vanile roknem)
U onih 6 žumanaca sipati tri kašike šećera i sipati 5 ili 6 vanil šećera dobro umutiti, pa skuvati ih na pari! Kad je gotovo ohladiti pa dodati jedan margarin (250 gr) i dobro izmiksati.
Podijeliti puding na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodati pola ove smjese sa jajima i dobro izmiksati.
Rastopiti u šerpici 100 gr čokolade za kuvanje i dodati je u drugi dio pudinga i drugi dio fila od jaja i dobro izmiksati.
(moj "izum" da ti fil dobije onu sjajnu kremastu strukturu, uzmeš štapni mikser, uvališ ga u žuti fil pa ga prodješ par puta dok ne postane gladak i sjajan, pa prebaciš štap u tamni fil, ponoviš priču i dobićeš onu preukusnu i prelijepu kremastu deliciju)
Kora ti se vać napila i ohladila, pa iscijedi višak mlijeka, ako ima, a onda stavi žuti fil, preko njega čokoladni, pa umuti tri-cetiri kesice šlaga staviti preko, onda sve to rokni u zamrzivač pa posle dva tri sata udri po njemu i neka ti je bog u pomoć!
Ako slučajno nećeš da je smrznut, već sam rekla napominjem ponovo, onda drži u frižideru i samo pola sata prije služenja seli u zamrzivač jer je jako hladan, skoro zamrznut MRAK! Kad se zamrzne onda moraš smrznutoga da ga jedeš jer kako se topi fil postaje tečan, ovako kad je samo jako hladan je uvijek kremast.
eee, slobodno ime taman odgovara prilicisa najverybest hitsovi Nemo' da mi mećeš so u supu slanu
![]()
Last edited by zvoncica; 06-09-16 at 19:40.
Fugaca baba Cvijetina.
Sell the Vatican, Feed the World!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks