View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 827 of 942 FirstFirst ... 327727777817823824825826827828829830831837877927 ... LastLast
Results 20,651 to 20,675 of 23527

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Meni je ipak veliko iznenadjenje da smo osvojili turnir u Madjarskoj za '97 godiste, u konkurenciji domacina, Srba i Njemaca (poraz od Madjara na peterce, pobjeda nad Srbima). Gardasevic najbolji igrac turnira, a naravno da su Mitrovic, Spajic i Moskov uz njega najbolji igraci u tom godistu. Za EP ce im se pridruziti i Ukropina, pretpostavljam.
    Generacija od koje nisam puno ocekivao, kad ono... Izgleda da je Mimi to poslozio. Svaka cast.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Pa eto nije buducnost Cg vaterpola toliko crna ima igraca koji bi mogli da sazrenu za cetiri godine do OI Tokio samo ako im se budu dala sanse u seniorskoj reprezentaciji i ako se sa njima bude dobro radilo.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    413
    Thanks Thanks Received 
    343
    Thanked in
    207 Posts

Talenata je vazda bilo i biće. Samo je pitanje ima li ko da upravlja njima i da ih vodi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

96- Pjesivac i Djurdjic
    97- Spajić,Mitrovic,Moskov i Gardasevic
    98- Ukropina,Saveljic
    99- Radovic,Cetkovic

Uglavnom ovu su najbolji igrači ovih generacija ( moguce da sam nekog preskocio )
    Vecina iz Jadrana,poneko iz Budve i samo Saveljic iz Primorca ??
    Gardasevic i Radovic su najprijatnije iznenadjenje,za razliku od ostalih najmanju minutažu su imali prosle godine u prvom timu ali izgleda da se fino radilo ljetos.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam siguran da se na Spajica, Moskova i Gardasevica moze racunati kao nekoga ozbiljnog za nacionalni tim..Popadic iz jadrana je isto mlad ni njega ne treba zaboraviti, imamo potencijal sad oce li svi oni postati igraci na velikoj sceni vidjecemo

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Izet Fazlinovic View Post
    96- Pjesivac i Djurdjic
    97- Spajić,Mitrovic,Moskov i Gardasevic
    98- Ukropina,Saveljic
    99- Radovic,Cetkovic

Uglavnom ovu su najbolji igrači ovih generacija ( moguce da sam nekog preskocio )
    Vecina iz Jadrana,poneko iz Budve i samo Saveljic iz Primorca ??
    Gardasevic i Radovic su najprijatnije iznenadjenje,za razliku od ostalih najmanju minutažu su imali prosle godine u prvom timu ali izgleda da se fino radilo ljetos.
    Koliko će njih otići za Srbiju ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako bar po jedan iz svake generacije dodje do prvog tima mi smo na konju
    Isto vazi i za Srbiju

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Problem kod svih njih je sto za sad tu nema nekog extra igraca. Apsolutno niko nije ni blizu seniorskih 13! E sad, vazda se sjetim Leke, koji je u tim godinama buknuo... Gardasevic je def. najvece iznenadjenje.
    Mitrovic je vec dobar igrac, pisao sam o njemu.
    Mislim da nema nijednog igraca Primorca medju klasom '97, pa je uspjeh ekipe tim veci. N'o, ovo je samo turnir. Imamo lijepa iskustva sa EP-a.

Last edited by cattaro; 29-08-16 at 04:40.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Neko je pitao za Djoka Radosevica... Ja mislim da je on pomocnik Lomparu za U15.
    Na slikama koje ste kacili vidim da su pored Velja Ivanovski i Aleksic.
    Na turniru u Madjarskoj (za U19) najbolji strijelac Srbije je bio Nikola Radonjic (11 golova na 3 meca, protiv nas 4).
    On je bio prva (jedina?) ,,zrtva" ugovora koji su donijeli ljudi iz Saveza - ako ne potpises ugovor sa klubom (mislim da se to nudi citavom podmlatku) ne mozes igrat' za CG reprezentaciju. On je zelio u Partizan (gore je za 2-3 godine igrao samo za Banjicu), ali je zelio i da igra za CG. Tako je zavrsio sa kapicom Srbije. Vratio se sad u Primorac.
    Ponavljam, nemamo mi toliko igraca da bismo ih se odricali...iako razumijem nacionalni ponos i stav da takve koji jednom izaberu treba prekrizit'. Srbiji nije smetalo da nakon nase juniorske reprezentacije uzme pod svoje Mandica, Subotica i Vica. Neko tu grijesi, a posto se rezultati pamte i pisu... ;-)

P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam po cemu su tu Paskovic i kompanija toliko neprikosnoveni pa ni jedan nije blizu ekipe, bogami kao da osvajaju svake godine zlato

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Leka je sa 12 godina znao da će biti profesionalni vaterpolista. To je želio i to je usoio. Ali Leka je radan, vrijedan, posvećen. Koliko god talenta imao, moraš posjedovati i ove osobine.
    Sjećam se Borisa, Vlada i Pedje na bazenu Jadrana, djeca, ali su i oni eksplodirali, nekkao kao manji bili vrhunbski. Čini mi se mladji nego ovi sada, Saveljić, Ukropina...
    Nakon njih su tu bili Leka i Andrija.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ma OK je to, ali nije bio extratalenat, jeste bio najbolji u svom uzrastu, ali do 18-e nije davao...ma ni znaka da ce biti dugo godina daleko najbolji igrac na svojoj poziciji, na svijetu.
    Naravno da talenat nije odlucujuci.

Vjeko jeste igrac kojega bismo vjerovatno najlakse zamijenili u citavom timu. Sjecam se informacije od prije par godina da je daleko najspremniji nas igrac.
    Nekako mi je neozbiljno njega porediti sa Vidovicem (lijevo) ili Djurdjicem (desno), posto je Vjeko igrao na obje strane.
    Jos uvjek. Sto ne znaci da nece biti bolji od njega.

P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Inace, Madjari dobili Italijane tako da smo mi prvi u grupi.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Lijepa vijest. Sa kojom grupom se ukrstamo?

Edit: igramo sa pobjednikom meca Rusija-SAD. Valjda.

Last edited by cattaro; 29-08-16 at 19:26.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    4,228
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    igramo sa pobjednikom meca Rusija-SAD. Valjda.
    Yap... 1. septembra u 18:20
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A valjda je nekako logicno da sansu dobiju Vidovic i djurdjic prije njega, vidovic koji je igrao na visokom nivou ove sezone, odigrao sezonu karijere dosadasnje ili djurdjic koji je bio nas najbolji mladi igrac 2013 na malti kada se osvojilo prvenstvo ono..od njih nije bolji toliko a bogami ima tu jos par igraca sa upitnim ucinkom, neki su i debelo podbacili u odnosu sta se od njih ocekuje, ko zna mozda bi neko od mladjih uspio da iznenadi..cini mi se bas sa vidovicem i djurdjicem dobismo Srbiju u banja luci gledao sam to odigrali su dosta dobro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    7 Posts

Je li gledao ko Porobica i Uskokovica na RTCG sad kod Zivaljevica u emisiji?

Pricalo se o svemu oko vaterpola, ali izdvojicu dvije stvari, stvari koje su meni onako privukle paznju ( necu se osvrtati na price o pokretanju skola po Niksicu i PG, jer na rijeci ne racunam dok se ne pretoce u djela).

1. Status Gojkovica
    2. Uvodjenje mladih u prvi tim i naturalizacija stranaca

Vezano za Vladu, dao je intervju u kojem je izmedju ostalog rekao da ne zna svoj status, tj da nije siguran s obzirom da se ceka promjena rukovodstva u Savezu, on ima neka svoja vidjenja reprezentacija.
    Porobic je posle u studiju potvrdio to, rekavsi da bi najkasnije do kraja oktobra trebalo da se izabere novo rukovodstvo i da bi tek onda trebalo vidjeti sta i kako vezano za sve radno angazovane, pa i Vlada.
    Smatram da je pogubna opcija po kojoj bi Vlado bio smijenjen. Momak dobro radi, ima prosperitet i mogao bi biti selektor na duze staze. Nadam se da ce tako i biti.

2. Sto se tice druge teme, kukalo se kako nema mladjih igraca izmedju 1990 i 1997 godista ( sto je tacno), ali i da ce ovi nadolazeci iz 1997godista i ovi Veljkovi biti spremni tek posle OI 2020. Porobic veli kako ce i tada imati po 22, 23 godine te da je suvise tesko i rano sada ih ubacivati u prvi tim.

Kad ce ako ne sada, polako? Zasto ne ova 2,3 klinca iz '96 godista? Dogodine ili one tamo '97 i 98?

Za kraj, covjek 'ladno otvara mogucnost naturalizacije stranaca da bi se pokrile odredjene pozicije do sazrijevanja ovih mladih, sto smatram takodje nepotrebnim i pogresnim. Nekako se da ''progutati'' stranac plej u kosarci, mada je to opet drugacija situacija.

Ne znam, nadam se da ce se u ovom izuzetno bitnom periodu za crnogorski vaterpolo donijeti dobre odluke, buducnost reprezentacije i klubova je u pitanju.

BTW, mislim da ce Ukropina biti veliki igrac.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Isto kako ,,progutamo" play-a u kosarci, 10 igraca u fudbalu...mozemo i jednog ljevaka!
    Naravno, ja bih najvise volio da to ne radimo, ali... Em mala baza, em cinjenica da smo izgubili 2 velika igraca (pri cemu jedna pozicija, ljevaka, predstavlja nas najveci problem od Pekinga) jednostavno zahtijeva od nas da zbog konkurentnosti imamo pitrebu, vise nego zelju, za naturalizovanjem.
    Hrvatska i Spanija su naturalizovali ljevake, Italija Bodegasa, koji moze da pokrije skoro sva mjesta u timu...Brazil, znamo i sami.
    A mi preponosni...ali izgleda samo kad je vaterpolo u pitanju. I to me tjera na sumnju.
    I kad smo kod toga, najgore sto mozemo da napravimo je kao u slucaju Kruzije, naturalizujes igraca koji ti ne donosi nista, i igra na kasicicu.

Sto se promjena u Savezu tice, vidim da se tu ceka kao i za sve ostalo, da prodju izbori. I da DPS potvrdi svoje pulene. Ove, sadasnje. Vlado nije iz te price, ali ne vjerujem da ce ga dirat'.
    Nadam se da ce se ipak pitat' neko drugi. Ne zbog Vlada, vec zbog ovih sada koji (bi) vode Savez. ;-)
    Moj stav u vezi Vlada je sasvim jasan i vise puta ponovljen. Kad napusti Jadran neka mirno radi do Tokija. Neka napravi sistem, ima vec sad znanja za to.

P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Isto kako ,,progutamo" play-a u kosarci, 10 igraca u fudbalu...mozemo i jednog ljevaka!
    Naravno, ja bih najvise volio da to ne radimo, ali... Em mala baza, em cinjenica da smo izgubili 2 velika igraca (pri cemu jedna pozicija, ljevaka, predstavlja nas najveci problem od Pekinga) jednostavno zahtijeva od nas da zbog konkurentnosti imamo pitrebu, vise nego zelju, za naturalizovanjem.
    Hrvatska i Spanija su naturalizovali ljevake, Italija Bodegasa, koji moze da pokrije skoro sva mjesta u timu...Brazil, znamo i sami.
    A mi preponosni...ali izgleda samo kad je vaterpolo u pitanju. I to me tjera na sumnju.
    I kad smo kod toga, najgore sto mozemo da napravimo je kao u slucaju Kruzije, naturalizujes igraca koji ti ne donosi nista, i igra na kasicicu.
    tesko gutamo i pleja i fudbalere i vaterpoliste strance....nista gore nema od toga....nije reprezentacija klub....sto se ne ugledamo na npr bilbao ili island ili vels....kako island dodje do cetvrfinala ima ih upola no nas jos u fudbal....glupe su price mala baza....bejl je reko da ne bi nijednog engleza htio u tim nego da samo sebe gledaju....taman se nikad nidje ne plasirali ni osvojili nista prije bi gledao samo nase nego uvezene...a i kakva se poruka salje nasim igracima kad se uveze neki stranac koji niti je bolji niti ima vecu zelju da igra za reprezentaciju!!!!????

Thanks Thanks Given 
    514
    Thanks Thanks Received 
    643
    Thanked in
    379 Posts

Porucuje im se da su kese i da batale bavljenje sportom. :mrgreen:

A kako Bilbao, Island blabla... pa rad sa mladima, sistem... od toga sve potice.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Ali mi za razliku od drugih "malih" zemalja imamo imperativ osvajanja uglavnom zlatnih medalja, u svim sportovima.

Inače mediji počinju da omalovažavaju, narod da ih mrzi.. Dobro je do ove naše sportiste ne bijemo..

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Nije mala baza glupa prica, vec realna i bolna. Kad sam prije 5 godina upozoravao na situaciju sa podmlatkom Primorca, odgovoreno mi je da ce u Kotor talenata vazda bit'. Isto mi je odgovoreno i od strane ljudi koji vode Primorac. Nedavno.
    I onda od situacije da je 8 igraca poniklih u Primorcu igralo za CG u Riu, dodjes do realnosti da medju 13 igraca '97. godista i 11 igraca '98. imamo ukupno 2 igraca iz Primorca. Pa i u SFRJ smo procentualno imali vecu zastupljenost u reprezentacijama!
    Stoga, baza ne samo da je mala, mi bazu smanjujemo! Pohvalno jeste da se u Budvi i pogotovo Jadranu sa tom djecom kvalitetno radi (sto govore rezultati pomenutih kategorija), ali tako ne mozemo naprijed.
    Ili neko ima neke bolje parametre/argumente?
    Dakle, necemo strance, necemo one kojima je Srbija draza, necemo da se vaterpolo igra van Boke, necemo rezultat... Sto hocemo!?
    Dalje, nasa djeca imaju dovoljno prostora da se razvijaju, cak i po reprezentativnim selekcijama, sto je apsurd (neka mi neko kaze koliko je nasih momaka '97 godista koji igraju u CG klubovima sada van reprezentacije? Moze li broj stat na jednoj ruci? ) i niko im ne moze biti prepreka u razvitku. Cak ni jedan kvalitetan stranac. Naprotiv, mogu uz njega dodatno da uce! Nisam za strance!!! Ali, pokusavam da razumijem potrebu za njima.
    E da, bazen nam se nece renovirat' ni u oktobru, kazu da ce u junu... Ko je pomenuo bazu?

P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

A sto ce vam bazen, imate more
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ja ne mogu vise fizicki da stignem i da bolje i vise pratim djecu iz Novog i Budve koji igraju u reprezentaciji. Zasluzuju, ali nemam mogucnosti/vremena za to. Pisem vam ovo sa Indijskog okeana.
    Pricam o onome sto znam. A makar o Primorcu dovoljno znam. Cak i vise nego sto bi trebalo, ocigledno.
    Nasuprot Primorcu, imate situaciju da u pomenua dva godista ima mislim 13-14 igraca iz Jadrana! Ej! I mi sa ta dva godista idemo na SP i EP sa zeljom da uzmemo medalje!
    ,,Glupe su price mala baza". A mala baza je sustina naseg vaterpola.

P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

baza je tolika kolika je....svi znamo da je mala i nemamo sto po sto puta to pominjat jer svako pominjanje baze je izgovor i opravdanje za los rezultat....ovo se odnosi na svaki sport....kad smo sa cicom bili prvi na pola kvalifikacija niko nije pominjao bazu....isto tako i kad smo uzimali medalje u vaterpolo isto niko to nije pominjao....cim krene lose evo standardnih opravdanja....koliku rusi imaju bazu?vjerovatno oni imaju manju bazu no mi pa tako lose rezultate postizu

normalno da necemo strance,ni nekoga ko oce da igra za drugu zemlju....ja nisam reko da necemo vaterpolo van boke i da necemo rezultate ali prije bez rezultata sa svojima nego da gledam strance koji ne doprinose a zauzimaju mjesto nasem igracu

Page 827 of 942 FirstFirst ... 327727777817823824825826827828829830831837877927 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)