a sto ne bi bilo dobro?![]()
DA
NE
Dobro ili lose za CG?
a sto ne bi bilo dobro?![]()
Pa po meni nije dobro zato sto su sjeli Milo i Filip, popili kavu, odigrali tablica u dvije dobijene i onda se Filip poceso po guzici i reko - " Mogli bi ovu vojsku malo ukinuti" ! I Milo mu namignuo i reko - Ma nego sta![]()
A ko kaže da je ukinuta vojska u Crnoj Gori? Hajde da ne pričamo napamet.
Jesu li oni trazili RUSE ILI GUSLE ?
Ukinuto je ono glupo sluzenje vojnog roka za vasu informaciju.
A ukinuti nesto sto je glupo je jako pametno, pa makar to bilo i uz jutarnju kafu.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Bobane, jbg nijesmo mi krivi sto vi sad ocete da ispanete junaci da bi se iskupili za citavu istoriju![]()
opet, ni sad vam ne ide...
Kako Vaša bolest ?
Mozda nije ukinula kompletno al mislim da ni ti ne verujes u mogucnost da Crnu Goru od potencijalnog agresora moze da odbrani 1.500 crnogorskih profesionalnih vojnika. 1.500 vojnika ne moze da odbrani ni Bijelo Polje ako ga napadne jedna brigada koja broji 4 do 5.000 ljudi a kamoli celu Crnu Goru.
Zbog toga Srbija ima milione vojnika, oficira i generala koji su je uspjesno branili zadnjih 15 godina i uvijek izdejstvovala pobjedu!
Originally Posted by Nk-001
Srbija je vojno najjaca regionalna sila al to ne znaci ipak da moze da se nosi sa NATO paktom. No ajde da recimo iznesemo mogucnost da Albanci imaju podrsku NATO-a kao sto su je recimo imali i u Makedoniji, i da NATO ne zeli da se stavlja na stranu Crne Gore i da bombarduje Albaniju i Kosovo zbog agresije na Crnu Goru. Da li verujes da Crna Gora moze sama sa 1.500 vojnika da se odbrani od tog potencijalnog agresora?
Zaboravio si da Makedonija i CG nisu isto i da NATO nema isti stav prema Makedoncima i nama... Ne bih volio da ikada dodje do bilo kakve agresije, ali vrlo dobro svi znaju ko bi na chiju stranu bio, pa zbog toga ovdje ni najmanjeg incidenta po tom pitanju nije bilo.. NITI CE!
Originally Posted by Nk-001
I kako sad bilo koga opet da napadnemo?
Vidis, pametnome cojeku ne treba mnogo da razumije ironiju... bravu mos pricati sta volis, nema nade... htio sam reci da takvu odluku ne moze donositi jedan covjek koji eto rece da se malo konsultovao sa premijerom oko toga... njih dvojica se digli da ukinu nesto sto postoji jos od vremena Petra I Njegosa... ja mislim da je to pitanje za referendum... slazem se da je bilo besmisleno sluziti vojsku onakvu kakva je bila ali mi niko ne moze reci da je Filip toliki mozak i strucnjak da predvidi kolike su potencijalne potrebe CG za vojskom... ili neka bude frajer pa kaze da mu je naredjeno, ako uopste jeste...
Ako Bog da da je ukinu, pridruzimo se NATO-u i mirna luka.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
San Marino i Andora se ne granice sa Albanijom i Hrvatskom i Srbijom![]()
hahahahaaaaaa
Sve tri zajedno prave pakt protiv CG, ujedinjuju se u jednu armiju, ali izgleda da su na muke velje kako da pobijede tih 1500 profesionanih "Generala" ...izgleda da je CG prevelik zalogaj za njih. Da pochnemo da odmjeravamo snagu, njihovi konskripti protiv nashih specijalaca..
Spremaju se u Sandzaku da prave novu "Mazino liniju" da se brane od CG specijalaca ...hahahahaaaa
Zivjece ovaj narod!!
OviJa Show-wow-a![]()
Zamislite situaciju da Mesic/Berisha/Kostunica/Dodik objavi rat Crnoj Gori i osvoji neki dio nase teritorije: Boku/Malesiju/Vasojevice/Herceg Novi.
Da tako velike sile kao sto su ove 4 drzave ili pokrajine, izvrse agresiju na jednu suverenu i medjunarodno priznatu drzavu.
Kao nagradu bi dobili minimum 10-tak godina sankcija.
Ne sprdajte se casti vam.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
E vidis, samo u vasim glavama prepunim mrznje prema Srbiji moze pasti na pamet da bi Srbija napala CG...
Ja mislim da je ovo sve maslo Putina. Mi ukinemo sluzenje vojske pa oni nadju pretekst da dodju i brane interese njihovih tajkuna. Slazem se sa Monitorom da treba uvesti ponovo najmanje 2 godine.
PS.
Gile koliko je bio obavezni vojni rok za vrijeme vladavine Njegosa kad to pomenu?
a to je bila ironija??? wow![]()
:roll:
Radi se o tome da tvoji "rezijski momenti" nemaju veze sa pitanjem koje je phenomenon postavio. Nijesi dao odgovor jer ga ni sam ne znas pa se onda vadis na ironiju u pokusaju![]()
![]()
Previse si opterecen sa Filipom i Milom, previse, oko malo, pa ne mozes jasno da razlucujes...
Fala bogu da su je ukinuli. Takva vojska nam ne treba, a to sto postoji odavno ne znaci da treba da postoji vjecno.
Ne brinite vi za tradicionalne osobine Crnogoraca, to je ionako podlozno mitlogizaciji. Brinite za svoje. Dostojanstvo nalaže da se da sve od sebe u onom čime se baviš, pa bila to profesionalna vojska ili državnički poslovi. I jedno i drugo zahtijevaju hrabrost a ko ne uspijeva na jednom planu, treba pokušat na drugom. Mudrost je neophodna da bi se sagledala situacija i shvatili da se neke stvari mijenjaju i da ipak više ne živimo u XIX vijeku i razboritost je neophodna da shvatiš da prislina vojska nikom dobra donijeti nece kao sto nije do sad. A to sve iz ljubavi prema domovini
Paranoje i vjeciti strah od drugacijeg nikad i nijesu bili tradicionalno obiljezje Crnogoraca, ali jesu njihovih susjeda cesto. To je pak one koji se bave tudjim brigama i prodaju jeftine price o napadima na druge zemlje odmicalo od price o gorucim sopstvenim problemima. I dok brinete brige oko Albanaca u CG vi polako ali sigurno ostajete bez Kosova...
Kako Vaša bolest ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks