Page 304 of 719 FirstFirst ... 204254294300301302303304305306307308314354404 ... LastLast
Results 7,576 to 7,600 of 17956

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    2,893 Posts

Prije dvije godine pedala lik biciklom, spusti se do Svetog Stefana, svidi mu se i uze dvije noci. Taj je vise potrosio u CG no da je prosao npr. Bentlijem i usuo gorivo. Da ponovim opet, po analizi koju je uradio profesor Rotkovic u CG turista prosjecno dnevno potrosi 12 eura, dok recimo u Hrvatskoj 54 eura. Ovi brojevi odlicno odslikavaju profila gostiju. Takodje kazu da mi moramo imati skoro pet puta vecu guzvu da bi imali isti prihod kao HR. Iz ovoga proizilazi pitanje, hocemo li da se bavimo turizmom ili samo prenocistem?

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Sve nekakvi bekpekeri kroz Podgoricu prolaze, tacno cu pocet da ih bijem sto ne trose vise para za drzavu. Bauljaju s onijema ruksacima bazdeljavim, kokakolu dijele, alo...
    1 Bekpeker dnevna potrosnja :

Autobuski prevoz 10-15 eur
    Krevet 13-16 eur
    Pekara/picerija 3-5
    Restoran 10-15 eur
    Supermarket 5-15eur
    Pub 10-15eur
    Ulazi na tvrdjavu u kotor/nacionalne parkove 3eur
    ---------------------------
    Opcionalno 80% njih podje na turu :

Kotor - Lovcen - Cetinje - Budva - Kotor 35eur
    Kotor - Ostrog - Zabljak - Kotor 45eur
    Transferi za Mostar i Tiranu 35eur
    Iznajmljivanje kajaka 25eur
    Rafting 45eur
    Kanjoning 100eur

Znaci jedan bekpeker koliko god nesretan bio dnevno ostavi makar 50-60eur i to da ne uzme ni jednu turu a 80% ih uzme turu ili transfer jer su to gosti koji dolaze sa ciljem da iskuse i posjete zemlju, da vide sta ta zemlja ima da ponudi. Tako da od tog jednog bekpekera sto dijeli kokakolu direktne koristi ima 5-7-10 razlicitih biznisa.

Dnevni budzet tomato turiste iz Srbije
    Smjestaj 5eur
    Hleb 0.7c
    Mozda hamburger 1.5eur
    Prevoz 0 eur
    Restoran 0 eur
    Pub 0 eur
    Pekara 0 eur
    Picerija 0 eur
    Ulaz na tvrdjavu/parkove 0
    Ture/transferi 0eur

E sad neko spomenu ove bickiliste, oni su npr nikakvi potrosaci, ali od njih nema ni nikakve stete, nose smece sa sobom, ne spava njih 50 na plazi, ne seru i ne bacaju smece i sto je glavno ne prave guzvu pa svi mogu da uzivaju... Prosto

Vraticu se na kratko na bekpekere, i evo necu uopste sebe uzimati kao primjer vec mog drugara koji je u kotoru poceo sa hostelom 2012, za 4 godine uspio je da napravi:

120 kreveta u hostelu

40 kreveta u lux apartmanima

Restoran u starom gradu

Pub u starom gradu

Turisticku agenciju sa 8 kombija

Autobusku liniju sa 2 autobusa Kotor - Tirana

Sve od bekpekera Pa neka dijele koka kolu. Ko se od Srba 'leba najeo kapu mu skidam
    Last edited by Gandalf_White; 09-08-16 at 12:04.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    4,255
    Thanks Thanks Received 
    8,189
    Thanked in
    3,127 Posts

Profesor Ratkovic, Žarko Radulovic... kakvi magovi. Nemojte ih pominjat kumim ve bogom.

Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Profesor Ratkovic, Žarko Radulovic... kakvi magovi. Nemojte ih pominjat kumim ve bogom.

Purko i ekipa, sve krem Crnogorskog turistickog razvoja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nijesam zna da bekpeker jede u restoran. Fino bogomi.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Nijesam zna da bekpeker jede u restoran. Fino bogomi.

Imas one najglibavije - kampere i to.. To nije bekpeker nego kamper, i oni gledaju da potrose sto manje. Ali opet i oni potrose vise nego tomatosi.

Bekpeker hoce da proba i iskusi zemlju u kojoj je, a recimo hrana je jedno od tih iskustava. Restoran sa kojim ja radim svaki dan proda makar 20 kacamaka samo od mojih gostiju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znas kolko ih vidim kad silaze sa autobuske i zeljeznicke, oni indijci gadni crni, to glibavooo ihaa, a stave 30 kila torbi na sebe. Nesto mi taj ne djeluje da bi sio u restoran i bacio 20e na rucak.

Thanks Thanks Given 
    4,255
    Thanks Thanks Received 
    8,189
    Thanked in
    3,127 Posts

U Tivtu je na gradskoj plazi renovirani hotel Palma zagradio dio gradske plaze samo za goste prije nekoliko nedelja. Upravo je i La Roche plato ispred hotela pretvorio u hotelsku plazu. Gradska plaza je svedena na mali pojas ispred prove i lungo mare-a. Koliko je lose da se ovo moze hotelima, toliko je i dobro jer su rascistili onu seljaniju koja je glavnu plazu u centru tivta pretvarala u vasar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Palma koja se renovira svake godine evo 20 godina.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kamperi ne sigurno, to je u svakoj zemlji najniskobudzetniji turizam. Ovaj drugi dio hoce.

Juce 12 glibavih podje u kanjon, danas 8 da ga vidis na ulicu rekao bi ovaj jede iz kontejnera a 100eur mu je to zadovoljstvo

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    2,893 Posts

Slatko sam se nasmijao na ovaj opis raznih gostiju http://www.hercegovina.info/vijesti/...ternetu-111157

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Australci ti plate deset dana, ali kako prvu večer svrate u pivnicu tako ih narednih devet dana više ne vidiš. Dođu doma tek deseti dan, u istoj majci i istin gaćama u kojima su ih vidio i prvi dan. Panično traže pasoš, kasne na avion. Ljube ti i grle mater, itaju se na susidu s kojon ne govoriš, vidili je da zaliva isprid kuće. Dovikuju se sa prolaznicima, mašu svima. Mašeš skupa sa susjedon (profesionalci ste), a kad zamaknu za prvu okuku, njoj jebeš mater i popiješ malo vode s cukron da te ne kolpa. Za Australce se ne triba sekirat da neće stić na avion jer se još nije dogodilo da oni nemaju sriće. Uvik se potrefi da je gužva oko ukrcaja pa kasnili tri sata ili tri dana uvik stignu na vrime.

AHAHAHHAHAHAHAHHA

ziva istina

Thanks Thanks Given 
    673
    Thanks Thanks Received 
    679
    Thanked in
    451 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    U Tivtu je na gradskoj plazi renovirani hotel Palma zagradio dio gradske plaze samo za goste prije nekoliko nedelja. Upravo je i La Roche plato ispred hotela pretvorio u hotelsku plazu. Gradska plaza je svedena na mali pojas ispred prove i lungo mare-a. Koliko je lose da se ovo moze hotelima, toliko je i dobro jer su rascistili onu seljaniju koja je glavnu plazu u centru tivta pretvarala u vasar.

Kako je krenulo imaćemo "crnogorski zid" duž obale, još jedna atrakcija za turiste
    A Gvozdenović sa legalizacijom betona i ove sprdnje od zakona o PdV- u, gwrantuje ispunjenje.
    Pa nije bez neke napravio lapsus " dokapitalizacija cg "
    Last edited by Markys; 09-08-16 at 09:58.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    6,086
    Thanks Thanks Received 
    6,623
    Thanked in
    3,165 Posts

Siempre cafe bar - prvi s lijeva kad se udje u stari grad Kotor.

Danas. Podje zena u WC i izadje da pita sankera ima li toalet papira.

- Imam doma, odje nemam.

Okrenu se i svojim poslom.

Kotor naj"kulturniji" grad Crne Gore. Turizam.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...li-da-se-snadu

Ne moze strujna mreza da podnese 5 zamrzivaca 5 frizidera i 5 rerni po apartmanu. Da se slucajno ne bi pokvarila prasetina ili sarma da ne propadne

Milije mi je ovo nego pare

Sad su primorani da izadju i potrose 2 eur Odlicna strategija momchadi iz EPCG

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Slatko sam se nasmijao na ovaj opis raznih gostiju http://www.hercegovina.info/vijesti/...ternetu-111157

AHAHAH HA predobro.

" Moraš in sve naplatit unaprid jer loču, padnu s balkona istu večer i naredne dane provedu u bolnici. Odeš jednon u posjet, poneseš kilo limuna i litar soka, Englez je još u komi, vratiš sve doma. Potrošio si, ali nije ti žaj."

Thanks Thanks Given 
    1,212
    Thanks Thanks Received 
    2,885
    Thanked in
    1,522 Posts

Ne znam zasto, al nije mi smijesno ovo etiketiranje turista...

Kaze onaj Divanovic (ne mogu naci clanak sa tel sam) ako uklonimo roze rasvjetu Stari grad ce ostati u mraku. Korisno bi bilo da ga ipak ukloni i stavi duz bulevara na ulazu Bd i osvijetli onaj pametni kruzni tok, prije nego se neko nagrdi...

Wufly, planira li se rasvjeta novog kruznog ono je grijeh onako?

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

U Baru se uveliko kopaju ulice kroz grad
    U sred bijela dana se kobrom skidaju asfalt i spremaju se za krpljenje.
    Evo juče i danas stoji sve izrezano i raskopano kroz sami centar grada.
    Kome ove ideje padaju na pamet to mi nikada neće biti jasno...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    9,609
    Thanks Thanks Received 
    5,982
    Thanked in
    2,283 Posts

Spremaju se za izbore...

sent using tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Logicno.

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,218
    Thanked in
    2,893 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Ne znam zasto, al nije mi smijesno ovo etiketiranje turista...

Kaze onaj Divanovic (ne mogu naci clanak sa tel sam) ako uklonimo roze rasvjetu Stari grad ce ostati u mraku. Korisno bi bilo da ga ipak ukloni i stavi duz bulevara na ulazu Bd i osvijetli onaj pametni kruzni tok, prije nego se neko nagrdi...

Wufly, planira li se rasvjeta novog kruznog ono je grijeh onako?
    Planirana je rasvjeta, ali (jedno ,,ali'' sve pokvari) finansiranje rasvjete je u nadleznosti Opstine, odnosno tog lika sto ga pomenu, ono sto je trebalo da finansira Direkcija za saobracaj je zavrseno. Dakle, rasvjeta zavisi od opstine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Gando, velis da si 20 godina u ugostiteljstvu i prosao pola svijeta. Vidio svega i svacega od turizma. I da mislis da se ne moze napravit odgovarajuca turisticka ponuda da i ova masa dnevno napuni crnogorske kase sa bar 30-40 eura po osobi? Vidi ih. Zeljni su da svojim ucescem pomognu najvazniju crnogorsku ekonomsku granu. A niko da ih pokrene.

Igalo danas ispred Titove vile:

Jel neko ogradio prostor i napisao da tu nije plaza ?

Nije ?

Pa sta su ljudi krivi ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od prvog dana na CDM ova tema mi privlaci najvise paznje , redko stizem i imam volje da se javim , ali volim da procitam o cemu pricate , hvala vam
    Ali poslednjih dana ste se raspisali , moram da odgovorim , nadam se ne zamerate
    Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Zato jer u CG može jedan dan da se kupa na Jazu, drugi dan da vozi kajt na Velikoj plaži, treći da krstari Skadarskim jezerom, četvrti da splavari Tarom, peti da prođe kroz Nevidio, šesti da krstari Pivskim jezerom, sedmi da jaše konje i vozi bicikla po planini, narednih 10 da ispuni sa hiking turama, da vozi kajake po rijekama, zalivu, jezerima, obiđe planine na motoru ili u džipu... A može da ode u Grčku i da uživa u hotelu i kupanju...

Valjda je sad jasnije na kakve mi turiste treba da ciljamo, a na kakve Grčka... Što ne znači da će svi biti takvi, ali treba da težimo da ih je većina...
    Nema nikakvog smisla da uporedujes Grcku i Crnu Goru . Shvatam sta si ti hteo da kazes , ali bice da , ako to turista pozeli ima toga i po Grckoj , nisi nadam se od onih koji smatraju Crnu Goru jedinstvenom destinacijom u svetu i sire
    -----
    Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Kaze lik dje cemo mi sto ne zavisimo od turizma a ne konta da cijela CG zavisi od ugostitelja... sto poreski sto direkt, da nemamo para da platimo porez ne bi bilo plata u drzavnim firmama i opcinama pa parazitima ne bi zivot bio lak... be bi bilo para da se vrte... ajoj sve sto nas drzi u zivotu je turizam
    Zaista je zalosno je da , predpostavljam , ima istine u tome sto kazes

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AmFi View Post
    Npr tirizam koji pominje Medo. Koji je rasprostanjen od mora do olanine. To nama treba.

Jer onaj koji dodje i lezi nedelju dana na plazu, ostavi malo para, drugi ostavi koju stotinu u top hil itd to nama ne treba toliko. Jer npr Niksic nema nikakvu korist od njega osim sto se platio pdv. A onaj koji ce da ode sa primorija n ZB svratice i kupice nesto u Niksic ili Pg pa ce usuti gorivo. Pa mu se mozda svidi, pa proseta, pa rucaju i nastave put. To je drugo. Ovo je banalan primjer
    Da , slazem se , to Crnoj Gori treba , a ko ce to da izvede ??
    I da vas zovu kad zavrse , jel tako ?
    Znajuci Niksic dobro , veruj mi ako neko od tih turista svrati , prvo ce da javi drustvu da ne dolaze , greskom ….

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E ovaj citat vec zahteva koji minut ….
    Pa vidi, ostvarim nocenja vise nego sto mozes da zamislis [IMG]file:///C:\Users\korisnik\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image002.gif[/IMG] Tu se racuna u desetinama hiljada tako da sam kompetentan da pricam. Nijesam turizmolog nego ugostitelj vec vise od decenije pa kontam da znam po nesto.
    Svaka tebi cast , rekao sam ti to in a PP , ali nemoj da mislis da sve znas , nismo ni mi ostali totalni neznalice

A dje bi zavrsili ovi sa Leskovackog rostilja je nebitno, pregazice ih vrijeme, kao sto je pregazilo recimo Luna parkove, ranije je svaki grad imao 10-15 sad nema vise. E tako ce vrijeme pregaziti i ciganisanje.
    - Neznam sta ti imas protiv leskovackog rostilja ?
    - U kojoj si ti to zabiti odrastao pa da je bilo 10-15 luna parkova ? cek , znam odgovor – Niksic , jel si nasao primer ….
    - Cigani su posteni ljudi , nista protiv njih nemam , a ti mora da si malo rasno netrpeljiv ….

Dje ce Crnogorci plaknuti dupe ? Pa ako su spremni da potrose imaju prelijepu obalu, ako nijesu neka se kupaju na Moracu ili u cigansku mahalu u Sutomoru dje se placa dinarima.
    I ti si ko ? vlast pa da jim zabranis da dodu na plazu ? Kojom logikom ce neko da zabrani Niksicaninu dad ode na more , okupa se i vrati se kuci ?

Bilo gdje u svijetu, nerazvijene zemlje kao sto je nasa koje se bave turizmom okrecu se stranom a ne domacem gostu. Recimo Turska - Tunis - Egipat - Maroko.. Na plazama koje su predvidjene za strance ne mozes da vidis lokalca, jer je skuplje ali je i cistije, nema guzve i ne gledas ko ce te opljackati. A onda imas plaze dje se samo lokalci okupljaju, i tu je prljavo, jeftino, guzva...
    Interesantno uporedenje , sve zemlje sem Turske ( a to je samo uslovno , citaj pljackanje ) su dostupne samo avionom , i drugo sve su muslimanske ????
    Nisi mogao da uporedis sa nekom drugom zemljom ?
    I , plus opaska mala , ja znam pouzdano , jos pre nego sto si se ti rodio da sam dolazio na more u CG , dok u to vreme turizam u gore pomenutim zemljama jos nije bio ni blizu ovag danas , a nazivas Crnu Goru NERAZVIJENOM ????
    Znaci li to da su moji rodaci glibavi pa ne mogu na istu plazu kao tvoji gosti ??? ili mislis da nemaju dovoljno para ? evo ja cu jim poslat koji evro ….
    I plus toga , ja sam mislio da je CG bezbedna destinacija , a ne da se okrecem ko ce me opljackati ….

Ali ti to ne bi znao jer nikada nijesi izasao iz zemlje [IMG]file:///C:\Users\korisnik\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image002.gif[/IMG] Mozda jedino do sjevernog nam susjeda [IMG]file:///C:\Users\korisnik\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG] [IMG]file:///C:\Users\korisnik\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG]
    Neznam za kolegu kog si pominjao , za sebe mogu da kazem da sam prosao vise od mnogih ovde , ali jos uvek me vuce …
    Priznajem NIKAD nisam bio , niti cu IKAD da odem u Tursku , Egipt , Maroko ili Tunis
    I da , to je zato sto su to muslimanske zemlje . Nemam nista protiv muslimana , veruj . Ali mislim da postoje mnoge destinacije u ovom svetu koje bi voleo da vidim pre tih , ali necu sve stici , em nemam toliko para em ne zivi se dvesta godina
    Jednostavno sto kazu englezi - I vote with my valet , sila bozja toga ima da se vidi u ovom svetu ja samo biram gde cu ….

Sobe - Zimmer - Rooms su kancer crnogorskog turizma. Od toga niko osim onoga sto taj zimmer izdaje nema nista. Ni drzava, ni taj nesrecni gost (koji niti je prijavljen niti ima ikakvu zastitu) ni niko okolo.
    Sa ovim se slazem , mada resenje nece biti lako , ne u drzavi ko sto je CG …

Da me ne bi shvatili pogresno, ja ne govorim da cijela zemlja predje na neki lux turizam, naravno da je to nemoguce. Nego da se odrede zone ciganluka, da se zna dje je ko, i dje su kakve cijene. I onda bice super i jednim i drugim. Domaci gost nece placati cijene kao stranac, a stranac nece gledati glib i srbe kako chereche svinju na sred plazhe.
    Svi srecni i zadovoljni
    Citas li ti sebe , onako povremeno ?
    Zone ?
    Jel sa tablama , i jos ces umesto davidove zvezde srbe da teras da nose oznake sa prasici
    Pa , po ovakvim komentarima se vidi da nema dovoljno sveta za tebe da obides i shvatis neke stvari

Page 304 of 719 FirstFirst ... 204254294300301302303304305306307308314354404 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)