"to ne bira razum nego srce" sto bi reko Đ. B., ma sto fabija pricao i danas one imaju taj "neki" dizajn koji plijeni, ali ne može se sa dva modela prodat 100k vozila.
poslato s Jadrana
8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
Послато са 6016X уз помоћ Тапатока
"to ne bira razum nego srce" sto bi reko Đ. B., ma sto fabija pricao i danas one imaju taj "neki" dizajn koji plijeni, ali ne može se sa dva modela prodat 100k vozila.
poslato s Jadrana
Ja ne znam sto narod ima protiv alfe.
Vozim 156 JTS, 2003 god, 122kw, 166ks, benzinac naravno. Ako na vrijeme intervenises kod nekog problema i eliminises isti ti si miran a ne dozvolis da taj neki problemcic prouzrokuje neki drugi itd, kao kod svih vozila.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa nego.
Jedan prijatelj. Imao je 156 1.9jtd, pa onda 147 isti motor, pa opet je kupio 147 sa istim motorom samo restile model. Preko 15g samo alfu vozi i nikad problem nije imao.
Послато са 6016X уз помоћ Тапатока
dizel motori iz alfe 1.9 i 2.4 motori su top motori... narocito oni koji su isli u 156 i 147...
Meni su Alfe i dalje jedna od ljepsih kola. Za kvalitet ne mogu da pricam jer ih nikada nisam vozio.
Renault 4 GTL, Yugo Koral 65, Mercedes 190 200, Alfa Romeo 33 1.3S, Mercedes 123 300D, Alfa Romeo 146 1.4, Mercedes 124 200E i Alfa Romeo 147 2.0 T.S. su automobili kojima sam bio vlasnik, a jedno vrjeme sam odrzavao i porodicni vozni park (Renault, Peugeot, Fiat, ...) nisam primjetuo da imaju vise problems no ostali automobili, no sto znam ja...
Sent from my Motorola 8400
Alfu je prije izdvajao smek i dizajn. Pini Farina i slicne stvari.
Treba se pomiriti s cinjenicom da danas ima dosta lijepo dizajniranih automobila raznih proizvodjaca.
Mada sigurno i da Alfa manje proizvodi. Mozda se idd malo na ekskluzivitet.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Gospodin Pini Farina![]()
Meni se cini da se smijes jer mislis da je to ime firme a da nije postojao PiniN Farina? (kucalo se na telefonu i naravno da se ne gleda da li je sto propusteno, zabrljano).
Osnovac firme je Battista Pinin Farina. Rahmetli od prije neku godinu. I tako dalje i tako slicno.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Evo gledam emisiju kako se pravi 4c
Sto je ovo Maserati im ga sklapa.![]()
Alfa nema kljuc 13, pa su posli kod komsija.
Od pocetka prodaje u januaru 2014 pa do 1 jula 2016 u EU+EFTA prodato je 2.788 modela 4C.
U SAD se pocela prodavati u novembru 2014, a do 1 jula 2016 na tom trzistu prodato je 1.061 primjerak 4C.
S' obzirom da autic ima 1.750 kubika i kosta preko 35.000 eura...
I izgleda bolesno dobro...
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Tezak je bio oko 850kg ima nesto preko 200ks.
Meni se vala nije svidjeo - jos kad sam vidjeo kako ga prave previse mi je to jeftino bilo.![]()
Pomoc:
napuklo mi gornje crijevo od intercooler-a (siroko crijevo sto ide pored lijevog blatobrana iznad akomulatora u motor) Alfa 156 jtdm, gdje da trazim???
Rajko Ivanovic u Masline moze da ti ga zakrpi
hvala snasao sam se......ima lik u Novi Sad pravi ojacano dozivotna garancija
A nemojte krpiti slobodno. Vozio sam ja 156, pa ti uzme 10 eur a ne moze skrpiti 8 mjeseci da ne pukne pored toga dje je krpljeno. Troslojno armirano crijevo je kostalo 50 eura. Ja sam vozio dvije, prodao je evo 3 godine i jos to crijevo culo nije
Ljute masine pa puca sve pod njima :-)
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ja sam jednom to krpio i odlicno je sluzilo dok je auto bilo kod mene, za dalje ne znam.
Kad već smo kod palete vozila u ponudi Alfa Romea, intresantan podatak mi je da je do sredine 60-ih Alfa proizvodila autobuse i kamione.
![]()
![]()
Proizvodili su i svoje kombije do 1983, a nakon toga do 1989 su prodavali Fiatove i Ivecove kombije pod AR značkom (AR6 i AR8 ).
![]()
![]()
![]()
![]()
I trolejbusi. Mislim da je tokom sezdesetih na prostoru bivse Jugoslavije u Rijeci bio najveci vozni park Alfa Romeo autobusa (ima na starim slikama iz Rijeke)
Zamisli autobus Alfa Romeo. Ono krenu putnici i rikne nesto.
TAKUMI
Na slikama je ,,Mille''.
Prvi kamion ,,teskas'' razvijen je za potrebe vojske i sluzio je italijanima u drugom svjetskom ratu. Dvije pogonske osovine nazad i upravljacka osovina naprijed su bile karakteristike ove serije. Linija teskih kamiona se proizvodila do 1964 godine, a, evo kako se razvijala:
Alfa Romeo 800
od 1940 do 1947 godine
R6, 8.725 kubika, 108 KS
Nosivost: 6,5 t, tezina: 5,5 t
Alfa Romeo 900
od 1947 do 1954 godine
R6, 9.500 kubika, 130 KS
Nosivost: 9 t
Alfa Romeo 950
od 1954 do 1958 godine
R6, 9.500 kubika, 130 KS
Nosivost: 9 t
Ovi modeli su bili evolucija predratnog dizajna, zato je sledeci model krenuo da se konstruise od ,,praznog papira''. U to vrjeme inovativni dizajn pruzao je nevidjenu modularnost, pa se mogla uzeti verzija sa dvije, tri ili cetri osovine.
Alfa Romeo Mille
od 1958 do 1964 godine
R6, 11.050 kubika, od 163 do 174 KS
Nosivost: od 8 do 26,2 t
Od 1956 do 1980 godine ovaj kamion se po licenci proizvodio u Brazilu gdje je imao naziv FNM 180.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks