Da se razumijemo, mislim da ISIS, pored zvjerstava koje rade i pored toga što su fanatizam donijeli na tlo Evrope, veoma lošu uslugu čini normalnim ljudima islamske vjere širom svjeta i generalno izazivaju strah od islama kod ljudi koji nijesu te vjere.
Ali upravo zbog toga, mišljenja sam da muslimani moraju biti glasniji u cilju borbe protiv guje u njihovim redovima.
Mada kapiram, ovo je poosrani Balkan gdje svako gleda prije svega svoje nacionalne/vjerske interese.
Zato su nam se svima na ovim prostorima i dešavala sranjja koja su se dešavala.
Last edited by Rakun; 22-07-16 at 15:39.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Evo neko s*anje i u Minhenu sad. Ne zna se jos da li je teroristicki napad ili samo jos jedan ludak.
http://www.bbc.com/news/world-europe-36870874
Najmanje 6 mrtvih. 3 napadaca sa automatskim puskama u bjekstvu.
Uzivo:
https://www.reddit.com/live/xatg2056flbi
Izgleda da ovaj put nisu islamisti u pitanju, pominju da je napadac uzvikivao nesto protiv stranaca, jos danas godisnjica Breivikovog masakra.
Posjetio sam Minhen prije mjesec dana. Grad je dosta otvoren za migrante i strance, ekonomski, politicki.. Moguce je da nekom zasmetala tolika otvorenost prema strancima. Napad je oznacen kao teroristicki i prije saznanja o porijeklu lica u bjekstvu sto situaciju cini zategnutom.
Neki mediji javljaju da su napadaci nacisti valjda je ovaj jedan sto se ubio bio obucen gardarobu sa nacističkim simbolima
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Slobodno bi mogli napraviti na forumu posebnu temu: teroristicki napadi po svijetu, ovo ga nece stajati u skorije vrijeme.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Naravno da je terorizam u pitanju.
Ako su u pitanju ultra desnicari onda se mijenja situacija. Sad ce ljevicarski mediji da eksploatisu a desnicarski da peglaju ideologiju
Kako odmah nestaje interesovanje za teroristicki napad kod svih cim se sazna da su bijelci i da nisu muslimani. Steta sto su ga previse etikarali teroristickim napadom jer inace bi bio samo jes jedan napad lunatika ili mass shooting, a ne teroristicki napad.
Evo rekoše da je Alžirskog porijekla ...
deuscroix
Mali podsjetnik na činjenicu da je sve ovo Pentagon detaljno predvidio kada su razmatrani mogući odgovori Amera na 11/9/2001: i terorizam, i raspad država i izbjeglice i sve. Ali kako to nijesu troškovi za američku elitu nego za neke druge ljude, to nije bilo ni najmanje bitno. Bin Laden možda nije pobijedio, ali vodi.
★
transscription from the press conference:
- 10 dead, 21 injured including 3 critically wounded
- 2300 Police officers, different agencies as well as Swiss and Austrian Police Special Forces were involved
The shooter was an 18 year old Iranian-German
The perpetrator lived for two years in munich, prior to the shooting.
He had no previous criminal record.
Further information on the shooters background have to be further inspected before released to the public.
The suspects car is not of interest concerning the incident
For now, no information will be released about the dead, they have to be identified first and the relatives have to be informed prior.
The shooting started at 17:50, the body was found at 20:30
The person on the rooftop was the shooter
Currently no reason to be concerned about safety, but it has to be clear that there can not be a 100% security
Isis se taman spremio da preuzme odgovornost. Sta li ce rec kad saznaju da je napadac sitskog porijekla. lol
Na CNN ga prevedoše da je Alžirskog porijekla a evo na RT piše Iranskog ... baš me zanima ko je ispravno prenio jer je na CNN bio baš direktan prenos konferencije za novinare ali se čuo samo prevodioc mada ne igra ogromnu ulogu ...
deuscroix
Izvorni Arijevac znači?
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Ma opet migrant sa bliskog istoka. Vjetovatno druga generacija koja uglavnom ne osjeca nikakvu zahvalnost prema svojoj novoj drzavi za razliku od svojih roditelja.
Klasicna nus pojava multikulturizma na zapadu.
Nije vezano za multikulturalizam. Bar ne direktno. Sam se identifikovao kao Njemac u raspravi sa nekim ljudima koji su vikali na njega sa balkona kad su vidjeli da ima pistolj. Odrastao je valjda u nekom siromasnom kraju. Pukao jos jedan mladi covjek koji ne zna kako da se izbori sa zivotnim problemima pa je odlucio da se osveti ostatku drustva kao ludaci po Americi.
Nadam se samo da se to ludilo nece kod nas prosiriti. Pominjao sam nekoliko puta da smo u prvih 30 zemalja po stopi samoubistva, a dosta ljudi kod nas ima oruzje u kuci.
Jes jes kako ne.
Usamljeni vuk, izopsten iz drustva, trpi svasta u skoli i na ulici jer je malo obojen...
Klasicna ljevicarska prdnjava i zabijanje glave u pijesak.
Bliski istok i bliski zapad se mijesaju ko voda i ulje. Radikalni islam je samo jedan od aditiva ove neprirodne mjesavine
Želim Evropi ovo svakih nedjelju dana dok god se ne opamete i zatvore kontinent.
Ako već ne može iz guzice u glavu na ljepši način neka bude ovako
Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ne radi se odje o siromastvu vec o tipicnom primjeru one nase " hrani pasce da te ujede". Svojim punoljetstvom on od drzave dobio stan, socijalnu pomoć od koje moze skromno zivjeti, nadoknadu i pomoć za skolovanje..... dakle sve ono sto 90% roditelja ne moze obezbijediti djetetu u drzavama (kao nasoj) dje se ne uzima pistolj i puca po neduznim ljudima. U pravu si da se ne radi o "multikulturalizam" tj izrazu koju neko izmislio da opravdava budalastine. Nema nesto tako kao multikulti jer se radi o gradjanskim drzavama dje svaki drzavljanin ima ista prava, a kakvu će religiju, kultruru... upotrebljavati "po kući" to je njegov problem.
Masa kontradiktornih informacija koje se pojavljivala povodom ovog dogadjaja stvarala je razne teorije i obicno jednostavna rjesenja za komplikovana pitanja i vjerovatno će se sljedećih dana malo bolje razjasniti. Americka agencija je objavila istrazivanja koliko stanovnostvo drzava u Evropi tolerise muslimane, boji se izbjeglica.... Interesantno je da tamo dje je najvise muslimana (Francuska, Njemacka, VB) tolerancija znatno vise nego u zemljama dje muslimana nema ck ni 1% stanovnistva kao na primjer Madjarska i Poljska.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks