Page 9 of 15 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast
Results 201 to 225 of 365

Thread: Terorizam i teroristički napadi

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,091
    Thanked in
    5,357 Posts

A ja nesto razmislja o Antaliji ovo ljeto, a djeeeeeee...

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Nije isto posrat se u kupatilu i u kuhinji. Kad se ovako nesto desi u Turskoj ili u Americi cini mi se da uvijek ima razlog zasto se desilo.
    Zalim nevine zivote zrtve politike, ali kolektivno gledano na nivou drzave i ne bas.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

U nedjelju vece sam iz IST dosao u SA i nikad vise ljudi na Ataturku nije bilo. Na samom ulazu na aerodrom odmah iza kliznih vrata je prvi secure check, pa pasoska kontrola i drugi secure check.

Sada definitivno u IST nista nece biti kao sto je bilo.

Zalosno je sto se desava po svijetu, IDIL tvorevina ili sta vec reci za te monstrume i njihove nalogodavce sije strah po svijetu.

Na pitanje novinara "zašto nedovoljno gađaju Raqqu", glavnokomandujući ruskih snaga u Siriji gen. Dvornikov kaže:

"a zašto da gađam Raqqu?". Novinar kaže
    "pa zato što je tamo sjedište ISIL-a". General kaže:
    "netačno". Novinar,
    "pa dobro, Mosul"? Dvornikov:
    "Sjedište ISIL-a nije ni u Siriji ni u Iraku". Novinar:
    "pa gdje je sjedište?" Dvornikov:

"Sljedeće pitanje, molim".

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,091
    Thanked in
    5,357 Posts

Sve su to ista ***** i Ameri i Rusi i Turci zajedno sa njima naravno...
    Last edited by BiTrAtE; 29-06-16 at 08:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fuji View Post
    Ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju.

Sent from my LG-H811 using Tapatalk
    O cemu ti pricas ? O linku izmedju Turske i ISIS-a ? Ono kao Americke kule oborili Amerikanci ?
    Ti imas dokaza o tome ? Bomba u centar Istanbula, bomba u sred jebenog aerodroma ? Ti mislis da bi Turci to dozvolili sebi ? Znas koliko im je turizam opao samo u 2015 ? Crnogorci su stvarno postali broj 1 i u jednoj drugoj stvari, sem u ispijanju kafe ,odigravanju tiketa i lazno psovanja DPS-a, a to je nr1 pristalice teorija zavjera.

Quote Originally Posted by siux View Post
    Nije isto posrat se u kupatilu i u kuhinji. Kad se ovako nesto desi u Turskoj ili u Americi cini mi se da uvijek ima razlog zasto se desilo.
    Zalim nevine zivote zrtve politike, ali kolektivno gledano na nivou drzave i ne bas.
    Aha, znaci u Francuskoj kad se desilo nije bilo razloga je li ? Jesi li ti svijestan uopste sto je Francuska radila kroz Africke zemlje, kako ih je osiromasila, kako je podrzavala opoziciju oruzjem da bi dovela svoju vladu na celu , a zbog cega ? Zbog nafte. A pogotovo Belgija, koja ih je kolonizovala i svakakve strahote vrsila nad njima. Vise su imali razloga da napadnu te zemlje nego Tursku.

Ja ne mogu da vjerujem kakvi licemjerni ljudi su ovdje.
    Last edited by siraj; 29-06-16 at 11:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ataturk je jedan od najobezbjedjenih aerodroma na svijetu, tacno je. Imaju dva securita checks, ali taj dio prije nego ljudi mogu doci do prvog security check point-a je najvise ranjiv i to su iskoristili. Maltene, kao skoro svudje na svijetu. Sem u PG ,a posebno Beograd gdje ides kroz pasosku kontrolu a ne radi ti fcking security check in dok ne stignes kod gate-a. Dakle mozes ladno da poubijas svakoga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hoćeš da kažeš da razno-razne strukture u Turskoj nisu ni na koji način umiješane u dešavanja u Siriji?
    Posebno po burazerskoj osnovi itd?
    Rekoh, sve se vrati jednog dana kao bumerang. Jedina šteta što strada nevini narod a ne oni oko sultana Erdogana.

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ste licemjeri boze mili. Ko je svrgnuo Gadafija ? Francuska je li ? Otkad su pocele ove teroristicke organizacije da cvjetaju ? Mislis da Francuska nema veze sa tim desavanjima u Siriji i drugim desavanjima u okolini koja su dovela do formacije ISIS-a ?

Istina je surova i nazalost ruzna, a to je da su ubili 40-50 ljudi, ranili preko 200 nevinih i to na jednom od najprometnijih aerodroma u Evropi, kroz koji mi letimo vise nego kroz Francuski ili Belgijski, a ovdje ocigledno nije nikoga briga za to; u Francusku ubije terorista jednog policajca i svi pisete o tome.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Nije napad u francuskoj zbog francuske nego zbog karikature tipa koji je krepao prije više od milenijuma. Vidiš razliku?
    Greota je ljudi koji nemaju ništa sa tim, ali to je terorizam. Turska donekle ima pravo da podrži koga hoće na svojim granicama, kao što Rusija ima pravo da podrži ruse u Ukrajini. Isto kao što Amerika nema pravo da podržava ove ili one na drugom kraju svijeta. Jedina problem je što turska podržava krajnje vjerske fanatike a i sama se u to pretvara. Muslimani polako, ne kritikujem vjeru, kritikujem ekstremizam.
    Nismo licemjerni nego razmišljam van zauzimanja strane

Thanks Thanks Given 
    83
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Aooo teske price,muslimanima je uvjek neko drugi kriv,Amerika,Britanija,Francuska,eo sad i Belgija ali oni nisu nikad...

Sent from my HTC One_M8

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by siux View Post
    Nije napad u francuskoj zbog francuske nego zbog karikature tipa koji je krepao prije više od milenijuma. Vidiš razliku?
    Greota je ljudi koji nemaju ništa sa tim, ali to je terorizam. Turska donekle ima pravo da podrži koga hoće na svojim granicama, kao što Rusija ima pravo da podrži ruse u Ukrajini. Isto kao što Amerika nema pravo da podržava ove ili one na drugom kraju svijeta. Jedina problem je što turska podržava krajnje vjerske fanatike a i sama se u to pretvara. Muslimani polako, ne kritikujem vjeru, kritikujem ekstremizam.
    Nismo licemjerni nego razmišljam van zauzimanja strane
    Ne govorim o napadu na redakciju , nego o onom drugome. Sto je sa Belgijom ? Taj napad nije bio zbog Belgije nego zbog cega ? Objasni mi razliku ?
    Ignorises cinjenicu da je Francuska decenijama osiromasila prirodne resurse Africkih zemalja i da ih je prakticno silovala. Nije to bilo prije 100 godina. Mislis da to nije dobar razlog da se regrutuju borci iz Africkih zemalja ? Znas li ti uopste ista o tome ?
    Koja je razlika izmedju vjerskih fanatika i fanatika na osnovu nacionalnosti ? Oborise li pro-rusi avion? Again, o cemu pricas ? Jesu se to Tursk-a i ISIS razisli pa sad im ISIS priredjuje ove napade ? Ako ih je Turska podrzavala ocigledno bi bilo da njihova obavjestajne sluzbe imaju informacije o ISIS borcima.

Quote Originally Posted by NoRecesS View Post
    Aooo teske price,muslimanima je uvjek neko drugi kriv,Amerika,Britanija,Francuska,eo sad i Belgija ali oni nisu nikad...

Sent from my HTC One_M8
    Ovdje je prica o tome da kad su napali Belgiju i Francusku vi niste mogli spavati od muke koliko ste se brinuli za njih. A napad na jedan od najprometnijih aerodroma u EU vam ne znaci nista zbog ova tri razloga dolje, kao da se desilo nedje u Africi.

Dakle, nesto od ovoga jeste, cim ocigledno vas briga za sto se desava:

1. Turska muslimanska zemlja - mrzite muslimane
    2. Turci vladali ovdje nekih 400-500godina - pa ih mrzite?
    3. Turska podrzava ISIS pa su to zasluzili ?

Strucnjaci, inace znamo biti strucnjaci za sve, dao nas je bog za to, pa smo toliko napredovali i eto nas isti kao Monte Carlo, zbog cega bi ISIS napadao Tursku, koja podrzava ISIS, i prouzrokovao joj stetu koja se mjeri milijardama ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemojte mi pricati da nema veze sa vjerom, jer za vas ima. Napad se desio na mnogo veci aerodrom od onog u Brisel i niko, ali niko, nije napisao nista o tome. Nije se desio napad u neki zabaceni dio Turske gdje su ubili muslimane samo, nego na glavnom aerodromu kroz koji sam ja prosao i opet prolazim uskoro, a i mnogi odavde prosli vise puta nego kroz onaj u Brisel. A da, vi ste svi pregovoraci sa EU pa idete tamo svaki dan, oprostite.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Erdogan je najvece zlo koje se moglo dogoditi Turskoj.

Bio sam na Ataturku u novembru pa u martu, policija i vojska na auto ulazu u aerodrom pa onda security check pri ulasku, policija uvijek okolo itd.

Ja sam ubijedjen da su teroristicki napadi na kurde u Ankari i ovaj sad organizovani od strane Erdogana da zacementiraju njegovu vlast.
    Prije 3 dana se izvinuo Putinu za ubistvo pilota a putin poslije ovih napada digao sankcije.

Islamska drzava nema nikakvog razloga da napada Tursku. Sva njihova ilegalna trgovina naftom organizovana je od Erdogana i njegove familije, i kad su rusi poceli da bombarduju rafinerije i konvoje nafte koje ulaze u Tursku tu je puklo veliko prijateljstvo Tinapu i Doganaer.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemamo ni direktnu liniju za Brussels, a ne sto drugo, a na relaciji PG - IST imamo avione koji idu dva puta dnevno sto znaci da je veca sansa da se nas gradjanin nadje u IST nego u Brussels, ali cak i da su 10 puta dnevno, isti djavo bi bio jer je to ipak muslimanska zemlja.

Za 16 posto im je turizam pao u 2015, a za 2016 ? Vi mislite da je tako lako organizovati sve ove napade da bi jedan covjek zacementirao svoju vlast a da niko ko ima uopste savjesti ne progovori ista o tome ? ? Jeste li vi normalni ?...
    Last edited by siraj; 29-06-16 at 13:15.

Thanks Thanks Given 
    83
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by siraj View Post
    Nemojte mi pricati da nema veze sa vjerom, jer za vas ima. Napad se desio na mnogo veci aerodrom od onog u Brisel i niko, ali niko, nije napisao nista o tome. Nije se desio napad u neki zabaceni dio Turske gdje su ubili muslimane samo, nego na glavnom aerodromu kroz koji sam ja prosao i opet prolazim uskoro, a i mnogi odavde prosli vise puta nego kroz onaj u Brisel. A da, vi ste svi pregovoraci sa EU pa idete tamo svaki dan, oprostite.
    Mogu ti reci da si ti malo vise isfrustriran,sta tebe briga da li neko vise zali za zrtvama iz Francuske i Belgije ili Turske?

Sent from my HTC One_M8

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Za 16 posto im je turizam pao u 2015, a za 2016 ? Vi mislite da je tako lako organizovati sve ove napade da bi jedan covjek zacementirao svoju vlast a da niko ko ima uopste savjesti ne progovori ista o tome ? ? Jeste li vi normalni ?...

Ne razumijem zasto ti je cudno da covjek zrtvuje svoj narod i svoju zemlju radi bolesne ambicije da bude Sultan nad Sultanima ?

Pa on evo 4 godine nece da se umijesa u rat protiv ISIS-a vec ih podrzavaju i naoruzavaju da bi se ovi borili protiv Kurda...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NoRecesS View Post
    Mogu ti reci da si ti malo vise isfrustriran,sta tebe briga da li neko vise zali za zrtvama iz Francuske i Belgije ili Turske?

Sent from my HTC One_M8
    Imam pravo da me briga i da iskazem to. Pozdrav.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne razumijem zasto ti je cudno da covjek zrtvuje svoj narod i svoju zemlju radi bolesne ambicije da bude Sultan nad Sultanima ?

Pa on evo 4 godine nece da se umijesa u rat protiv ISIS-a vec ih podrzavaju i naoruzavaju da bi se ovi borili protiv Kurda...
    Da, cudno mi je, jer ako je on bolestan toliko, vjerujem da ima ljudi koji bi izasli i progovorili o tome. Drugo, niko nema nijedan dokaz o tome da je on umijesan u ove napade. To jedino sto dolazi iz vasih misli o teorijama zavjere itd, niti 0,0001% dokaza nema ko da je orkestrirala Turska vlada, ali eto, dobro je neki stari rekao da su dvije stvari u svijetu beskonacne, ljudski svemir i ova glupost.

I trece, ono sto je najbitnije, ovdje niko ne zali za njima zato sto su muslimani, i mrzim takav cinican narod koji pokusava da mijesa Erdogan-a u ovo i da sa time opravdaju svoje "bas me briga za njih", a sa obzirom da je aerodrom vjerovatno nece biti 100% muslimani.
    Daleko od toga da mi je Erdogan miljenik, nego ga ovdje svako spominje, uopste se ne spominje narod koji je stradao, a mogao je biti lako neko iz CG, jos uvijek ne znamo to za sigurno da li je ko povrijedjen od nasih jer nisu objavili listu, ali nadam se da nije jer u to vrijeme nema leta za CG iz turske.
    Last edited by siraj; 29-06-16 at 15:49.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Ovo su jutros objavili mediji ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Da, cudno mi je, jer ako je on bolestan toliko, vjerujem da ima ljudi koji bi izasli i progovorili o tome. Drugo, niko nema nijedan dokaz o tome da je on umijesan u ove napade. To jedino sto dolazi iz vasih misli o teorijama zavjere itd, niti 0,0001% dokaza nema ko da je orkestrirala Turska vlada, ali eto, dobro je neki stari rekao da su dvije stvari u svijetu beskonacne, ljudski svemir i ova glupost.

Ne postoji ni jedan papir, dokaz ili transkript gdje Hitler nalaze da se pobiju jevreji. Ali to ne znaci da nije naredio da se satru.

Terorizam je globalna posast isto kao i radikalni islam i trebalo bi je na sve nacine istrijebiti.

Par argumenata samo da potkrijepim svoju "teoriju zavjere"

Turska se nikada aktivno nije ukljucila u borbu protiv ISIS-a vec je bombardovala kurdske baze i ubijala kurdske vojnike koji su 3 godine bili jedina kopnena armija koja se borila protiv isisa.

Vecina stranih boraca isisa u Siriju je uslo preko Turske.

Sva nafta koja se proizvodila na teritoriji kalifata prodavala se u Turskoj a u ove malverzacije ukljucen je bio i Erdoganov sin. Umjetnine, zlato i ostale vrijedne stvari zvrsavaju u Turskoj.

Erdogan je izgubio na izborima da bi se poslije toga desilo par vezanih teroristickih napada i na sledecim izborima njegova partija pobjedjuje.

ISIS nema nikakav razlog da napada Tursku jer im je to najbolji saveznik pored S. Arabije dok ovi napadi cementiraju Erdogana kao vodju

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne postoji ni jedan papir, dokaz ili transkript gdje Hitler nalaze da se pobiju jevreji. Ali to ne znaci da nije naredio da se satru.

Terorizam je globalna posast isto kao i radikalni islam i trebalo bi je na sve nacine istrijebiti.

Par argumenata samo da potkrijepim svoju "teoriju zavjere"

Turska se nikada aktivno nije ukljucila u borbu protiv ISIS-a vec je bombardovala kurdske baze i ubijala kurdske vojnike koji su 3 godine bili jedina kopnena armija koja se borila protiv isisa.

Vecina stranih boraca isisa u Siriju je uslo preko Turske.

Sva nafta koja se proizvodila na teritoriji kalifata prodavala se u Turskoj a u ove malverzacije ukljucen je bio i Erdoganov sin. Umjetnine, zlato i ostale vrijedne stvari zvrsavaju u Turskoj.

Erdogan je izgubio na izborima da bi se poslije toga desilo par vezanih teroristickih napada i na sledecim izborima njegova partija pobjedjuje.

ISIS nema nikakav razlog da napada Tursku jer im je to najbolji saveznik pored S. Arabije dok ovi napadi cementiraju Erdogana kao vodju
    Ali ne zna Erdogan nista o tome. On je naivan decko. Neko ga je zajeb'o

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Kako ste licemjeri boze mili. Ko je svrgnuo Gadafija ? Francuska je li ? Otkad su pocele ove teroristicke organizacije da cvjetaju ? Mislis da Francuska nema veze sa tim desavanjima u Siriji i drugim desavanjima u okolini koja su dovela do formacije ISIS-a ?

Istina je surova i nazalost ruzna, a to je da su ubili 40-50 ljudi, ranili preko 200 nevinih i to na jednom od najprometnijih aerodroma u Evropi, kroz koji mi letimo vise nego kroz Francuski ili Belgijski, a ovdje ocigledno nije nikoga briga za to; u Francusku ubije terorista jednog policajca i svi pisete o tome.
    Slazem se sa tobom da je svijet licemjeran. Mislim, dobro jutro Kolumbo.

Da je srece trebalo je sad pola svijeta da upali svijetla u bojama turske zastave.

Oguglali smo vise na sve vijesti. Na TVu vijest da je neki Boko Haram pobio neku desetinu djece a mi samo prebacimo na drugi kanal.

Ali, nisi neko ko ima pravo da upire prstom i vice licemjer. Razlog je tvoja pisanija kad se desila Francuska. Razlog je tvoja pisanija na tu ISILa.
    Nemam sad kad da ti trazim postove, ali znam da stalno potenciras pricu koja relativizuje neljudskost ISILa a taj epitet prisivas njihovim finansijerima i ljudima koji su ih obucavali a pod kojima podrazumijevas zapad. Sa druge strane ti prozivas nekoga za teorije zavjere. Mislim.....

Niko se odje nije potresao ni oko ovog napada u USA nedavno. Ljudske zrtve bi trebalo sve da nas jednako potresu bez obzira na vjeru, naciju, drzavu i kontinent, ali to realno nije tako. Nije ni kod tebe i ne prozivaj druge zbog toga.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Raja se ne pita sta ce da im se servira. Nije teorija zavjere. Al uporedite obim i nacin prezentovanja informacija kada su u pitanju ovi napadi po svijetu. Onaj CNN kad upalim, vidim samo gomilu poslusnika pod plastom nekog novinarstva.
    Jedino sto se jos moze i pogledat to je VICE, koliko god bio dosadan sa informacijama o seks turizmu.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Turskoj je trebalo 2 godine da se prikljuci koaliciji protiv ISIS-a i onda iako imaju preko pola miliona aktivne vojske nijesu se aktivnije ukljucili u rat protiv terorizma ni na koji nacin. Kada je bila opsada Kobanija, turci su pustali ISIS-ovce da pridju gradu za zadnje strane kroz Tursku teritoriju...

Pustili su 30 000 stranih boraca da prodju + oruzje, automobile i SVU logistiku...

Ali ne zna Erdogan nista o tome.

Zao mi je civila, ali sta posijesh to i zanjes...

Iskreno se nadam da ce Kurdi dobiti svoju drzavu jer su jedini koji se bore protiv radikalizma

Thanks Thanks Given 
    6,280
    Thanks Thanks Received 
    14,091
    Thanked in
    5,357 Posts

Page 9 of 15 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)