imao sam neki stomačni virus jedno 3-4 dana pročistio me je lijepo![]()
She is only here to annoy herself!
jesu i znam jos par ljudi
She is only here to annoy herself!
e pa dobro, ja sam naljutio bio jednog konobara juče pa kad me ovo ufati reko da mi nije sipa nešto u kafu...![]()
istrajan budi.
Auu i mene je muka danas a niko da povratim
Sve je to na psihichkoj bazi ®
ja na sred ulice juče dva prsta usta, onaj narod me gleda ka narkomana...![]()
istrajan budi.
Uuuuu ima' sam i ja simptome povracanja prije neki dan.... Mora da je od toga... Ili je od toga sto sam loka' ka prasica cijelu noc, a bez hidrata bio cijeli dan![]()
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
Konobar ti je sipao u pice nesto
rm -rf /
... :dsve je to na psihichkoj bazi ®
istrajan budi.
Prije mjesec dana me uhvatio, morao sam dobijati infuziju. Tacno 6 KG sam izgubio i onda posle toga jos ovaj post poceo. Ne pitaj.
Inace kupih prije neki dan Calvo tunjevinu, 1.40e 80gr, a bez onog ulja 50gr. Dobra tuna, ali i skupa. Kupih od istog proizvodjaca ovu od 160gr, to sitni komadici , nista ne valja. Isti slucaj sa eva tunom od 160gr
Ostala je atlantis , ali mislim da ce i ona biti isto sitna.
Ima li koja tuna da ima vece komade i da je u konzervama malim a da ne kosta vise od 15e 1kg ? Znam da ima Atlantis u jednu od 800gr za 6-7e, i dolaze veliki komadi, ali poslije par dana mi nekako izgubi svjezinu, bez obzira u sto je stavljam.
ja jedino jedem Evu, jes da je skupa (1.80 Eura - 112 g) ali je dobra. Valja i sardine svremena na vrijeme jer su bogate omega 3 masnim kiselinama.
Kad smo već kod omega 3 masnih kiselina evo fine liste koju nađoh na net:
ovo sjeme lana u prodavnicu zdrave hrane ima da se kupi 100 g = 0.25 Eura, jeftino a izuzetno dobro.
Last edited by 1ucid; 29-06-16 at 02:24.
istrajan budi.
Ja sam tu istu kupio, nista ne valja, barem meni. A sardine dok ih pojedem sat vremena(ja ih cistim iako ne moram), pa je tu problem. Sad kupujem dimljeni losos i pastrmku jer mi je i piletina dosadila samo tako, ne znam sto drugo da jedem sem jaja, a da ima puno proteina.
čuš čistiš, ono je totalno u stanju raspadanja, a što je najjače one kosti ti isto zdrave da se jedu, a ti ih bačaš. A pastrmka je meni posle tune najbolja riba, preukusna.
istrajan budi.
Muka me to da jedem. Evu i Calvo, ove od 1.6e tj od 160gr izbjegavajte molim vas, to su bas sitni sitni komadici, ja bacih obje u smece, nisam mogao pojesti ni 1/4. Calvo ocajna, ova Eva malo bolja.
Ja ne znam dje uzimaju ove pastrmke iz HDL-a, ali nisu ni one toliko dobre kao ove sa cijevne kad uhvatis, nadam se da si imao priliku to probati, e to je bas preukusno![]()
Meni drug na ribnjak radi, tako da sam snadbjeven ribom maksimalno. Najcesce je i jedem. Ali nikad nidje ne pojedoh ribu ka sto sam jeo punjenu pastrmku sa rostilja u Pivu kad sam bio. Mislim da ne postoji bolja stvar od toga. Probao sam posle toga jos na par mjesta, ali nista. Toliko sam zablesavio za tim da sam htio da idem samo zbog toga opet tamo.
Pastrmka je najbolja riba..ja te konzerve izbjegavam sve. Imam problem sa tim. Ne prija mi nista takvo...ribe, naresci..pastete..
Ulje lana jeste dobro i jeste izvor omege 3, ali na biljnoj bazi – alfa-linolenske kiseline (ALA), a koju sadrže i orasi, dok riblje ulje sadrži omega 3 koje potiču iz dvije omega 3 masti - EPA I DHA (eikosapentaeonična kiselina i dokosaheksaenoična kiselina), pa u tu svrhu treba piti one kapsule ili tečno riblje ulje, ili vise jesti lososa, sardine, skampe...
Umjesto 1 kapsule omega 3 iz ribljeg ulja vam treba 6,7 kašičica lanenog ulja ili 6,7 kapsula lanenog da bi postigli isti efekat, tj da bi se konvertovala ALA kiselina u EPA I DHA.
Atlantis tuna je ok, jedem onu u vodi i sa paradajzom i ok su. Eva sardinu sa limunom i maslinama ponekad, kao i skusu. Pastrmku cesto, brancina, oradu, cipola, žive losos filete...
Konzervirana hrana se navodno izbjegava zbog žive, kao i morska i rječna riba, ali budući da mi nešto nemamo razvijenu industriju ne bojim se nešto pretjerano kad jedem istu. Do skoro nisam znala ni za mušlje da imaju svoju sezonu i da ih valja samo tada jesti (mjeseci koji završavaju na –ar), a recimo glavni su mi na meniju ljeti.
Biljni protein- zar se to racuna u protein?
nego, prerpostavljam da znate- imate tunjevinu u komade i u komadice... koju vi to uzimate te kazete kako je presitna i nista ne valja...
eva, atlantic, mediteran meni su sve one ok... jednom probah neku u crvenu kontervu- to bjese slanooooo, pih...
Sto se tunjevina tice, striktno Eva, fileti u biljnom ulju. Komadici su ocaj.
Sent from my SM-G930F
JA tunjevinu vise smislit ne mogu. Riljam sardinu i lososa smrznutoga 400g 5e. Bolje no ovu pastrmku trulu kad se ona skrama i ***** pokupe na nju kad se spremi. pih
Sve je to na psihichkoj bazi ®
A tezak se svakako ali je zdrav dosta i ima dosta zdravih kalorija
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo cu opet napisati, uzeo sam Evu , ne znam koliko ih ima ? Uglavnom ona od 160gr, kosta 1.6e i to su bili taman komadici i mislim da pise na njoj, uglavnom zgadi mi tunu na nedelju dana. Prije toga sam jeo Calvo 80gr, 1.4e, u maslinovom ulju, veliki komadi, odlicna tuna.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks