Page 19 of 149 FirstFirst ... 91516171819202122232969119 ... LastLast
Results 451 to 475 of 3721

Thread: M:box - mtel flash internet paketi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kpd nas su ima 10 dana razvukli ulicom po banderama nekakvo duplo kablo. Na svaki 5ti stub ima i nekakva kutija. E mi sad nije jasno odakle će sad da vuku kablo do kuće, od ovih kutija ili...
    I jel neko već koristi u naselja (kuću) ove njihove servise, ima li prekida kad je loše vrijeme ili slično?
    Da otkačim više ova g.... od Telemacha, svako malo nešto šteka...

Sent from my g935f

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

To je optika na stubovima a sa stuba do kuce koriste koaksijalni kabal , tako je bar meni receno od radnika koji je razvlacio kablove.... a pretpostavljam da pri sirenju mreze i prespajanja ima povremenih prekida kako kod njih tako i kod telemachaa... Ja imam Telemach kod mene sve funkcionise dobro za sada...

Thanks Thanks Given 
    171
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Fuji View Post
    Kpd nas su ima 10 dana razvukli ulicom po banderama nekakvo duplo kablo. Na svaki 5ti stub ima i nekakva kutija. E mi sad nije jasno odakle će sad da vuku kablo do kuće, od ovih kutija ili...
    I jel neko već koristi u naselja (kuću) ove njihove servise, ima li prekida kad je loše vrijeme ili slično?
    Da otkačim više ova g.... od Telemacha, svako malo nešto šteka...

Sent from my g935f
    Do tih kutija je optika,kod mene je na svaki treci stub,a od kutija ide koaksijalac sa priključcima,to je onaj drugi kabal.Njihov inzinjer mi je rekao da tu ne moze biti nikakvih problema,jedino neka velika havarija,i da brzine mogu da idu do 100 mb/s,sto mtell trenutno ne nudi,ali ce biti u ponudi kasnije,vjerovatno za produženje ugovora.

Poslato :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Ima li ko broj mtel-ovih montažera?
    Ovo i mene zanima :-)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

FTTB

Sad, ne znam kako razvlače po zgradama, pretpostavljam do kutije u prizemlju optika, a od kutije ka korisnicima koaksijalni
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

To bi trebalo da zavrsava sa optikom do samog rutera kod korisnika, naravno uz ruter koji podrzava optika uplink.
    Slika i internet bi bili mnogo kvalitetniji a oni se ne bi nesto previse pretrgli i potrosili s nabavkom tih rutera.
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    171
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    18 Posts

Mislim da im je to sledeća faza.Kažu da će za dvije godine da krenu sa optikom do rutera.

Poslato :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    8 Posts

sa wifi cao wimax

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    FTTB

Sad, ne znam kako razvlače po zgradama, pretpostavljam do kutije u prizemlju optika, a od kutije ka korisnicima koaksijalni
    Tako je.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zna li se sto za Malo brdo kad misle tu da razvlace kablove?

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Ima li neko da podijeli utiske sa osnovnim paketom kanala i interneta od 15 Mb ,to je rijec o paketu koji kosta 26 eura ?

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Mjesec dana koristim.
    TV po meni najbolji izbor kanala u osnovnom paketu u odnosu na sve provajdere.
    Internet je odlican, desi se ponekad da DNS malo pravi probleme al od kad sam na ruteru podesio Google DNS nikakvih problema.
    U svakom momentu dobijam placenu brzinu. Skidam filmove i serije, gledam live streamove i IPTV nikakvih problema.
    Pocinuo sam od kad sam preshao na MTEL sa Wimax-a. Preporuka svima koji su u mogucnosti da predju na MTEL. Osim ako nemate optiku t-com i treba vam preko 25 Mbit
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SCHUMACHER View Post
    Mjesec dana koristim.
    Internet je odlican, desi se ponekad da DNS malo pravi probleme al od kad sam na ruteru podesio Google DNS nikakvih problema.
    U svakom momentu dobijam placenu brzinu. Skidam filmove i serije, gledam live streamove i IPTV nikakvih problema.
    Pocinuo sam od kad sam preshao na MTEL sa Wimax-a. Preporuka svima koji su u mogucnosti da predju na MTEL. Osim ako nemate optiku t-com i treba vam preko 25 Mbit
    Meni Iptv cesto pravi probleme , daj kako da podesim Google dns!!

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

PAZZA INTER
    067021911

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Mjesec dana koristim.
    Hvala ti puno da detaljnom odgovoru !!!
    Moze li da se dijeli internet ,a da pri tome zadovljni sa brzinom budu bili i jedan i drugi korisnik ?

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Mjesec dana koristim.
    Neko mi reche da je prebacivanje s kanala na kanal jako sporo, te da je receiver dno, zajedno sa UI-em?!
    ><

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Ja imam taj paket od 26 eura Osnovni Tv paket i internet od 15 Mb...internet je dosta dobar,ne razumijem se bas previse u ovo sto odje pricate servere i ta cuda...imam ovo pola godine i nisam do sad imao problema,nije faljivao sve korektno.

Sto se Tv-a tice sigurno da je slika losija nego na Total TV (neko je ranije odje pricao da nije ni malcice losija).Ako je iko na ovaj forum pljuvao Total to sam ja jer su stvarno dno dna,ali slika im je bolja sto jes jes.Prebacanje kanala nije sporo,jeste malo mozda sporije nego na Total,ali je sasvim Ok,treba malo da se covjek navikne.

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Hvala na odgovoru ,
    Interesuje me jesi dijelio sa nekim net ,i moze lí sljakat dobro kad je neko prikačen

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    Hvala na odgovoru ,
    Interesuje me jesi dijelio sa nekim net ,i moze lí sljakat dobro kad je neko prikačen
    Ja sam stalno na Lap Top i telefon preko Wifi i sve je odlicno...jedino mi iz kuce nekad se desi preko telefona da nas je troje povezano i radi sve super brzina normalna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koji je ruter, kakva je pokrivenost signala, ima li antenu...

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Fuji View Post
    Koji je ruter, kakva je pokrivenost signala, ima li antenu...

Sent from my LG-H811 using Tapatalk

Imas dva tipa rutera. Glavni ruter na koji ti dovode kablo i on nema spoljnu antenu vec samo integrisanu i domet mu je nikakav. Shto se tice opcija u ruteru, vecina je otkljucana i ima sve sto cak i naprednom korisniku moze da zatreba. Proizvodjac je Fritz! Koliko sam uspio po internetu da nadjem informacija, to je najzastupjeniji ruter za kablovski internet u evropi. Za one kojima je potrebna veca pokrivenost treba da naglasite monterima kad budu dolazili i donose vam dodatni wireless ruter koji kace na osnovni. Taj dodatni ima dvije povece antene i pokriva bez problema 100+ kvadrata prostora sa 3-4 zida prepreka.
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by bakir1986 View Post
    Meni Iptv cesto pravi probleme , daj kako da podesim Google dns!!

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Udjes u podesavanja rutera, kod mene je ruteru web adresa: http://192.168.178.1

Sa lijeve strane u opcijama podjes na Internet, pa kad ti otvori pod meni ides na Type of connection.
    Kad ti otvori tu stranicu u sredini ekrana imas tabove IPv6, LISP i DNS. Kliknes na DNS.
    Odaberes Use other DNSv4 servers i stavis IP adresu za Preffered 8.8.8.8 a za Alternative: 8.8.4.4
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    Hvala na odgovoru ,
    Ja na jednom kompu obicno gledam IPTV dok u pozadini ogranicim torrente do 1Mb u sekundi. Supruga na drugom kompu obicno gleda neki film sa Filmovizije ili slicnog sajta. Podstanari isto tako koriste net sa laptopa, plus svi imamo i telefone zakacene. Nikakvih problema nisam primjetio izuzev u startu DNS sto je kashljao ponekad dok nisam stavio na Google.
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    171
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    18 Posts

Hvala Shumi,ove stvari su i mene interesovale jer ubrzo postajem mtelov korisnik

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Pterodaktil View Post
    Ja imam taj paket od 26 eura Osnovni Tv paket i internet od 15 Mb...internet je dosta dobar,ne razumijem se bas previse u ovo sto odje pricate servere i ta cuda...imam ovo pola godine i nisam do sad imao problema,nije faljivao sve korektno.

Sto se Tv-a tice sigurno da je slika losija nego na Total TV (neko je ranije odje pricao da nije ni malcice losija).Ako je iko na ovaj forum pljuvao Total to sam ja jer su stvarno dno dna,ali slika im je bolja sto jes jes.Prebacanje kanala nije sporo,jeste malo mozda sporije nego na Total,ali je sasvim Ok,treba malo da se covjek navikne.
    Nikakvu razliku nisam primjetio izmedju kvaliteta slike na Total i Mtel kad se podesi rezolucija na risiveru. Velika je mana sto su monteri izuzetno malo placeni. Meni rekose da njih dvojica dobijaju 6 EUR po instalaciji, tako da gledaju da sto vise instalacija za dan obave te se i ne bakcu sa podesavanjima risivera vec samo gledaju da to upale da proradi i preko vrata. Meni cak nisu ni pustili risiver da preskenira za sve kanale pa sam imao na jednom televizoru 180 a na drugom 30 kanala. Ali nije komplikovano procackat po opcijama risivera i podesiti.

Treba u podesavanjima risivera rezoluciju da podesis. Fabricki stoji na 576i sto je vrlo malo ako koristis neki LCD ili Plazmu 30 ili vise inca dijagonale. Promijeni rezoluciju na 1080.

Naravno velika je razlika takodje ako ti je zakacen risiver preko SCART ili HDMI kabla.

Koliko sam uspio provaliti MTEL emituje u izvornom obliku kanal koji dobijaju od provajdera, tj. ne rade nikakvo smanjenje rezolucije jer nema potrebe. Kroz svoju infrastrukturu mogu progurati par stotina HD kanala bez problema.
    Takodje uzmi u obzir da skoro svi domaci kanali izvorno emituju sliku u dosta niskoj rezoluciji (576i). Uporedi na primer RTCG i Vijesti kvalitet slike nakon sto promijenis rezoluciju na risiveru.

Upalis neki HD kanal, ima ih par u osnovnom paketu i onda ces vidjeti da se ustvari emituje kvalitetno.

Vezano za brzinu prebacanja kanala postoji neko blago kasnjenje u odnosu na Total TV kad se prebacaju kanali, ali to je do risivera.
    Napomenuo bi svima koji imaju televizor sa CI slotom da trazi od montera da direktno povezu kablo na televizor i uzmite modul i karticu za CI slot umjesto risivera.
    Preko CI slota nemam nikakvo kasnjenja kad prebacam kanale a da ne pominjem sto se eliminise daljinski pa koristis samo jedan.
    Last edited by SCHUMACHER; 28-06-16 at 19:31.
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Page 19 of 149 FirstFirst ... 91516171819202122232969119 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)