Ok
Hvala Bogu iz kompanije se ne javljaju niti znaju odgovorit na mail.pa ce dva dana prije ukrcaja da me motaju sa necim poput ovoga![]()
Na agentu i kompaniji ili na nasem ministarstvu koje izmislja svasta kako bi nas iscijedili sto vise?
Do skoro je jos bilo da neki od tih breveta nisu potrebni ako imas pomorski fax vec je bila dovoljna potvrda sa istog. Vidjevsi da ima i nas poprilicno koji smo zavrsili ta go.vna, sad su to ukinuli tako da SVI moraju da polazu sve te brevete (BRM, TL i MARPOL) koji su zajedno blizu 500e u Baru a u drugim 'trening centrima' (sramota je da se tako zovu uopste) i znatno vise...
--------------------------
Do Not Disturb.
Meni brat podje juce, deck cadet... Ovo mu je drugi put da ide...
Neka Liberijska kompanija, teretni brod... Huh...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Izdžaće kadeturu kao što su svi.Neće mu trebati teretana od lashinga kontejnera ili ako je bulk od čišćenja štiva.
Last edited by minjo; 14-02-16 at 18:47.
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
Da zaobidjem temu za poklanjanje kad je ovako specificno...
Treba li nekom publikacija NP 294 - "How to keep your Admiralty Products up-to-date" (2010 godina) ?
Nije najnovije izdanje ali ima dosta korisnih informacija, najvise vezano za korekciju papirnih karata kao i elektronskih.
P.S. Mogao bi uz nju da dam i par navigacionih karata...
Do Not Disturb.
Zna li ko kakv site dje se mogu dobijat ECDIS type specific sertifikati?
History comes to life when you get involved and do it yourself.
Site?
Ne kapiram.
Specific za koji sistem?
Do Not Disturb.
Trazice kontrole PSC/USCG (od juna cini mi se) ECDIS type specific sertifikat za model koji je instaliran na brod...cuo sam da ima nedje po internetu dje se moze zavrsit i zvanicno dobit taj sertifikat ali ne mogu nac pa pitam zna li iko ista o tome jer me nije volja ic po centrima za te gluposti
Ima za sve vrste sistema..Furuno, Transas, SAM Electronics itd...
Ja sam jedino cuo za Safebridge...
https://booking.safebridge.net/
Do Not Disturb.
Prelistao sam sad da vidim sto ima...zahvaljujem na info! Necu sad morat setat po centrima i zavrsavat sto mi treba
Treba samo provjerit' da li ti kompanija priznaje takve sertifikate (a trebalo bi) da ne bude gubjenje vremena i novaca...
Do Not Disturb.
Imas CBT za sve vrste ECDIS-a. Sve sto treba da uradis jeste da download-ujes program, registrujes se, odradis sve module i narucis licence key za finalni ispit. Ali, bolje bi ti bilo da to odradis u neki trening centar. Glava opada od CBT-a, moras da procitas cjelu knjigu da bi prosao test! Otprilike, treba da visis pored komp-a nekih 4 dana po 20 sati...
Inace, od 01.01.2017 je obavezno da svi imaju type specific, ne od Juna.
Evo ti link za Furuno FMD3100/3200/3300: http://www.furuno.dk/en/products/nav.../cbt-training/
Kolege, dje cu izvaditi ljekarsko za pomorce? Mogu li to dje u Niksic ili moram u Kotor? I jos jedno pitanje - moram li ljekarsko priloziti u lucku kad budem polagao brevete ili ga mogu izvaditi prije ukrcaja?
K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)
Ljekarsko u Bar ili Kotor, 110e spremi, i moras ga priloziti prije polaganja breveta kako bi dobio pomorsku knjizicu
Mozes na kruzere lagano,samo ce ti trebati mozda 700-800€ ulog na pocetku,ne vadis bravete i cuda,ja sam prije mjesec sa kruzera dosao i sve je kako postavis sebi u glavu,moras da odes sa ciljem,bez toga si mrtav covjek vjeruj mi...ako ti treba neka info vise mogu da ti dam broj agenta preko kojeg sam ja posao pa da se dog vise
Pitanje ako neko zna odgovoriti...
Posto je MSC obustavio do daljnjeg ukrcaj novih ugovora osobe sa Crnogorskim drzavljanstvom, okrenuo sam se drugoj kompaniji ali ovog puta idem preko agencije.
Prosao sam skype preliminarni intervju za moju poziciju, sledeci intervju je face to face sa regruterom brodske kompanije.
Ali sada mi iz agencije kazu da medical koji sam izvadio u Baru i platio 110€ ne vazi jer ga ta brodska kompanija ne priznaje, nego moram da ga vadim kod nekog Dr. Paunovic iz Herceg Novog... Njegov pregled je 50€ a ostalo on kao ti da upute koje mozes neke od njih po domovima zdravlja da izvadis.
Je li moguce da medical iz Bara ne vazi, ovi iz agencije mi kao kazu to je mozda medical za cargo brod, iako im ja kazem da je covjek koji ga je vadio zajedno sa mnom posao na MSC dok jos nisu obustavili ukrcaj Crnogoraca bas sa tim ljekarskim. Ovi se pravdaju, nije do nas, nego do brodske kompanije.
Zna li ko sta za tog dr. Paunovica, sta treba sve da se radi, koliko ce sve kostati?
Provjeri to dobro za ukrcaj na MSC, to da ce iskljuciti crnogorce pricaju vec 4, 5 god... tesko se ukrcati, to stoji, ali na zalost ukrcaj zavisi od toga koliko jaku vezu imas, mozda na taj nacin neko pokusava da opravda to sto ne moze da te ukrca. Ovo za ljekarsko, cuo sam da sad dosta kompanija zahtijeva novo ljekarsko uvjerenje (test na droge), ali to obicno ide prije ukrcaja. Ovo nase od 110e (ne znam kako da ga nazovem) moramo svi imati jer bez toga ne mozemo izvaditi matrikulu i brevete, ali kompanije valjda postale svjesne da ovi nasi stancaju ljekarska uvjerenja bez ikakvog pregleda, samo se doktor potpise i gotovo za 2 min, i sad vjerovatno traze nacin da se ograde od takvih uvjerenja
Provjerio sam sigurno je tako za MSC i Crnogorce. I preko veze, koja je ubacila dosta Cgoraca, i od ove agencije koja mi je potvrdila da su im poslali mail da do daljnjeg stopiraju regrutovanje ljudi sa nasim pasosem i od jos jednog pomorca. Bila je neka frka sa nekim likom i drogom i dok se ne smiri situacija za sad je tako.
Ali svakako mi je bolje u ovu drugu kompaniju, bolji uslovi, veca plata nego u MSC, manji brod, manje i posla, ako se moze reci manje posla, ali svakako za razliku od MSC manje sigurno.
Samo me je ovo ljekarsko zbunilo, sto ispade da sam platio 110€ samo da bih izvadio pomorsku knjizicu...
Znam ja doktor paunovica,treba ti norvesko ljekarsko koje te kosta 50 plus moras izvaditi nalaz za vid,za sluh,stolicu(izadje oko 150-200) i vazi 2 godine...ako hoces mogu ti dati na pm broj njegov i mail,izuzetno prijatan covjek..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Majx; 10-06-16 at 17:32.
to ti je to brate, izmisljaju svaki moguci nacin samo da uzmu koji dinar vise. Prijeki Lijek je skoro posao na kruzera, i rece mi da je morao da radi drugi put ljekarsko prije ukrcaja, koje mu kompanija namece. Dosta kompanija to pocinje da trazi sad, ali ja sam mislio da se to radi o njihovom trosku. Sacuvaj ti priznanice, moguce da ce da ti refundiraju to, ali mislim da moras odraditi novo ljekarsko ako kompanija trazi, jer ovo od 110 izgleda samo priznaju u luckoj kapetaniji)
Cek, treba mi nalaz za vid od izabranog doktora i sluh? dje se radi sluh, ima li to drzavnoj ili moram da placam? Stolica laboratorija?
Te nalaze treba da mu ponesem?
Ajde sibni, mada nadjoh Delic Polymedic iz HN, valjda je tu on.
Pa e, rece mi i ovja momak koji je bio zadnji Cgorac koji se ukrcao na MSC da kad je posao u Tivat da potpise ugovor, rekli su mu da mora dodatno test na drogu i alkohol valjda, i poslali su ga kod neke babe u stan, ova ga je pitala dorogiras li se, on rekao ne, ona mu dala potvrdu i platio 100€ to.
Ali dobro, ako ovo Moze kod Paunovica 50€ ostalo po domovima zdravlja, jes peglanje sto moras ici tamo ovamo, ali su mi rekli da to mogu sve kad dobijem datum ukrcaja.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks