Pa realno i jeste vrhunska.
Em vozis gospodski auto em trosis kao ostale ove makanjice.
Moj pezo 1.8 trosi 12l po gradu...ali ja sam zadovoljan jer znam da fieste i korse i ostale boranije benzinci trose 10l a ja makar vozim 'veliki' auto.
Fabija, to je isto realna potrosnja. 13-14maaax za taj auto.
EDIT: normalna voznja, makar po gradu, je za sve skoro ista. tu do 60kmh ne znam sto mozete da izvodite sem onog nabijanja gasa prvom i drugom na golf3 gti 8v sa izbusenom kutijom filtera za vazduh i trip da si prebrz. onda ide kocenje na vr' glave bez guma uglavnom.
Ta laguna je teska previse, menjac joj nije najsjajniji, a agregat su napravili da prati performanse a neee potrosnju.
Doduse, litar preko 12 joj je previse.
Last edited by dub_c; 16-05-16 at 11:51.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Mislim da je rekao 11e. 21mpg je 13.5l na 100km
Sto je okej.
13-15l bruka bi bilo da trosi vise, ta silna tehnologija i cuda.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
2007 ES ima 21 MPG u grad, 30 na otvorenom. Kroz grad idem 21 MPG a van grada i do 34.
US 21 MPG je 11,2 l/100 km.
TAKUMI
Moj scenik 1.5 lagane voznje kroz grad trosi 6-6.5l/100km :-)
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
danas kad.je bila hladna potrosnja sve kako treba po bordu...cim se.ugrijala skocila je vise negi duplo...
normalno je to da skoci duplo ko zna razumjece sta ja pricam,a ostale uciti necu i nemam namjeru....
Provjeri ti to kako ti Bitrate rekao, full - full tank, povedi ga na dijagnostiki isto, nije zgorega da se prekontrolise tek si uzeo auto (dizne, FAP, senzore itd).
A sluzbeni pa si ga malo stiskao :-)
A jos posle tvog motora ovaj ti smijesan pa ti je trebao superlijepak za papucicu gasa u pod :-)
Ovo je ono normalna lagana voznja. Kad ga jace vozim kroz grad izadje na 7-7.5 a opet imam samo 78kw :-)
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Grande scenik 2011 1.5 mislim da je 110ks... Troši oko 7.5l kroz grad... Otvoreno oko 6l
Sent from my s7 edge using Tapatalk
FAP filter 100% zacepljen, i sad sve radi regeneraciju....to kaze dijagnsotika...to je posao za brzog![]()
taman za brzog, makni sw-ski i hw-ski i zavrsi sa time. nije strasno makar.
I mislio sam juce kad si rekao kad se zagrije da pocne vise da trosi jer comp hoce da postigne sto vecu temperaturu da bi izgorio cadj u DPF-u (FAP) ali me cudi da nisi primjetio da slabije vuce posto je zacepljen, jedino ako nije u pitanju neki senzor kod DPF-a pa ga vara i on radi stalno regeneraciju a filter nije zacepljen.
cudno je takodje sto nema nikakvo upozorenje na instrument tabli
upalio se znak za servis...ali meni ovaj rece da ga nije resetovao...nego ona valjda ima i lampicu za fap filter koja se meni nije upalila... e sad momak iz alijanse kaze da on sad ne moze da zna da li je neko cackao software prije toga i pokusao da promijeni nesto...
Da na tu lampicu mislim za FAP filter... bitno je da se to rijesi sto bezbolnije po dzep pa cemo lako za lampice![]()
Jeste da je najjeftinije rjesenje maknuti ga, ali pogledaj i druge opcije, fizicko ciscenje, zamjena novim originalnim ili zamjenskim dijelom. Ja sam nekako uvjek za fabricku varijantu. Sa druge strane ako poostre na tehnickim pregledima kontrolu ovih filtera to moze biti dodatni trosak...
Neskidaj taj FAP zazalices za njim...a i pitanje zbog cega si kupio vozilo sa eu4-eu5 motorom...
Imas za 45-50 dvokomponentni cistac dpf-fap ubacis kroz kompresovani vazduh sa sondom i nakon toga ides na voznju 20min pod odredjenim uvjetima...
Imam si doma upustvo i nacin upotrebe...
Ili zaguglaj dieselpartilel raineger...
Dieselpartikelfilter Reiniger*![]()
pa ja more i tako...![]()
Bogme pomaže.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks