Jakuza, reci mi ovo, koga su kaznili 2012e u Hungaroring zbog identicnog sranja?
Zasto gledate F1 ako bas nista ne mozete da naucite? Cijeli svijet prica o Hamiltonovoj greski, ali par CDM strucnjaka nema dilemu, Rozberg je kriv :lolblue:
Covjek pokusao suicidni manevar, nije bio do pola Rozbergovog bolida, sisao sa staze, nije mu Rozberg usao u putanju cik cak nego isao defanzivno, ima pravo da se brani, nema pravo da mijenja putanju cas lijevo cas desno, posebno kad je vidio da mjesta itekako ima isao da brani svoju poziciju, ovaj izgubio kontrolu i sjebao i sebe i najveceg rivala, jep, definitivno Rozbergova krivica.
Last edited by Jakuza; 15-05-16 at 15:27.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Jakuza, reci mi ovo, koga su kaznili 2012e u Hungaroring zbog identicnog sranja?
TAKUMI
Pricas li o Sumaheru i Barikelu 2010? Pa to uopste nije isto, Sumaher ga je pribio potpuno uz zid, mogao da ga sjebe samo tako, jos je Barikelo bio prosao pola bolida. Ovdje Hamilton nije na pola bolida, silazi sa staze pritom.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Ocigledno nijesu imali u vidu Barselonu 2010 i Butka i NAJVECEG. Tako se cuva pozicija na ovoj stazi.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Last edited by Petronas; 15-05-16 at 16:02.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
hamilton je sisao sa staze... i to je to...to sto posle gubi kontrolu je razlog sto je pokipo nika...inace ja bih npr istu stvar uradio kao luis da sam onako bolji izlaz imao i vecu brzinu... iskreno, onamo ne bih krivio nikoga, vise bih krivio riakrda da se zakucao u seba![]()
Zamišljam reakciju Maldonada na udese ove gdine, sve u prve dvije krivine :-)
![]()
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
inace je.odluceno da je obican trkacki incident
Mercedes boss Toto Wolff described Lewis Hamilton and Nico Rosberg's collision during the Spanish Grand Prix as a racing incident and believes it was triggered by a wrong engine mode in Rosberg's car.
Rosberg swept around the outside of Hamilton at Turn 1 but the Briton was able to carry greater speed through Turn 3 and adopted the inside line on the run to Turn 4.
As he did so, Rosberg defended the line, resulting in Hamilton being pushed onto the grass.
Hamilton spun into the back of Rosberg at Turn 4, eliminating both drivers in the process.
"Nico was in the wrong setting, he had less energy than Lewis," said Wolff.
"It explains the discrepancy in speed, but they needed to make a decision in a split second that resulted in Lewis hitting Nico. The setting should have been changed at the start, but it wasn't.
inace, seb je.rako da se zacudio kako strategija sa 2 zaustavljanja bila superiorna danas...
nego, ja sam siguran da bi seb i dani bili zadnjih nekoliko krugova za.petama kimiju i maxu da je kojim slucajem seb malo kasnije isao na trecu zamjenu guma...ovako je bio na.3 zaustavljanja a gume su mu bile svega 3.kruga mladje.za.zavrsni sprint... a samim tim jeni.danija.zadrzao da.ne.moze stici ovu dvojicu... tako da opet kazem nije.mi jasan onako rana.zamjena guma
Seb se žalio preko radija na Danija i njegov pokušaj obilaska. Nakon trke kad su pitali Danija za komentar, rekao je da je to tipično za Seba.
uglavnom ferrari treba da digne ruke od motora za sad...i da rijesi aerodinamiku i trakciju u sporim krivinama jer su tu iza Mercedesa i RB...
Luzeri iz Ferrarija zadovoljni sto su iza Max-a,kao da su izgubili od Senne jbt.
Bojim se da je situacija u rukovodstvu Ferrarija ocajna.
Ovo je druga sigurna trka koju su izgubili...
Last edited by ToJeMojBrat; 15-05-16 at 21:47.
zasto bi zavrsio 4ti? toliko je rano promijenio gume da je izasao sa 7s prednosti...dosta je bilo i da je sa 1s vise izasao...
greska je sto su poslali mehanicare van pa ih opet vratili unutra
Last edited by Fabia_Elegance!; 16-05-16 at 06:49.
TAKUMI
Po meni nisu imali šta da izgube, trebali su da čekaju 45 - 46 krug i tada da odrade treći stop na soft gume. Ako time isprovociraju Danija u box, undercut-om bi ga sredili. Na nekim gumama bi imao šansu protiv Kimija (možda i neko timsko naređenje) i Maxa. Ovako mu nisu dali šansu za pobjedu a Rbr je pokrivajući Seba zeznuo Danija za pobjedu. Ovako treći stop na medijumkama na stazi na kojoj je inače obilaziti teško - poklon za Maxa.
Ja sam juce gledao trku sa Juanom i Massom i kad sam vidio da su mehanicari izasli sa gumama pa se vratili, rekao sam da ce biti prisiljeni da pozovu Vettela da bi prosli bez kazne.
TAKUMI
Dok je jos bilo mjesta Kmica je vec bio prednjim tockom ispred Rosbijevog zadnjeg tocka a jos uvijek sa 4 tocka unutar linije. Na pola bolida je bio kada su desni tockovi bili van.
Ma okreni obrni, Rosbi je pogrijesio, prvo je upalio rain mode (diode pozadi su pocele da blinkaju) sto znaci da je ostao bez nekih 150 konja, onda je zatvorio Kmicu i kada nije smio tako da...fora je sto on mora biti sampion ove godine.
TAKUMI
išao je desno tj. krenuo da ga zatvara prije nego što mu je ovaj ušao uz točak, nije cimnuo nadesno tek kad mu je ovaj prišao
She is only here to annoy herself!
Ne znam, ali mislim da se Hamilton prelako upuštio u preticanje. Nije baš da je postojao neki prostor za onako agresivan manevar. U svakom slučaju, racing incident.
ne znam je li se lako upustio u preticanje....ali ono mu je bila najbolja sansa koju bi vjerovatno imao u trci...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks