Ima: https://www.mailboxde.com/
Do sada su mi stigle dvije pošiljke, brzo i bez ikakvih problema. Cijene su jako povoljne, posebno za pisma i manje pakete.
Ima: https://www.mailboxde.com/
Do sada su mi stigle dvije pošiljke, brzo i bez ikakvih problema. Cijene su jako povoljne, posebno za pisma i manje pakete.
Koji je najjeftiniji način da pošaljem nešto za Cg iz Amerike?
RaHman Pfc
It looks that way, evo 5 dana i nije se nista promijenilo. Nadam se da ce brzo stici iz Kanade, jos ne znam zasto su poslali to preko Kanade.
E ako znam vise,
"A na trackitonline.ru mi jos dodaje da je u Canadu.
May 1, 2016 , 1:49 pm Arrived at USPS Facility JAMAICA, NY 11430
Your item arrived at our USPS facility in JAMAICA, NY 11430 on May 1, 2016 at 1:49 pm. The item is currently in transit to the destination. April 26, 2016 , 5:21 pm Processed Through Facility ISC CHICAGO IL (USPS) April 24, 2016 , 11:37 am Arrived at USPS Facility CHICAGO, IL 60666 April 24, 2016 , 11:37 am Arrived at Facility ISC CHICAGO IL (USPS) April 22, 2016 , 5:48 pm Arrived at USPS Facility NORTH HOUSTON, TX 77315 April 22, 2016 , 8:57 am
Acceptance HOUSTON, TX 77088
26.04.2016 17:21Send item abroad (Export)
Usa USORDA
International Inbound Express
Dosla mi poruka sa shipita da mi je sat dosao.
Sad mi je problem pise da mi je airmail is not avilable.
Sto da radim sad ?
Oatalo mi je preskupo?
Sent from my SM-A700F using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
jedino sto mozes je da odaberes neku dostupnu opciju...
Kakav je fedex danas kod nas, znam da su prije smarali masu.
Najgore je sto bi me ova stvar ispala 132e plus 20 shipping pa kakvi god da su udarili bi mi carinu..![]()
rm -rf /
Ja se cuh sa pobrom iz DHL-a posto vidim paket da mi je u Beograd stigao i iskoristih da ga priupitam o dilemi vezano za limit od 150 eura i troskova prevoza i on mi veli da troskovi prevoza ne ulaze u zbir tako da po njemu sve sto je na fakturi ispod 150 era ne podlijeze carinjenju a transportni troskovi se de dodaju u sumu.
3 puta sam ga pitao
Inace ne ide se vise za robu no je oni donose za 5 eura,to je kaze od nove godine-kako nisam uzimao nista dugo nisam ni znao.
Imas u cg i troskove podnosenja na pregled, oko 25 eura (u slucaju da se ne carini), a ako se carini, spedicija+dazbine
ne znam sta ti je on rekao,ali ocigledno ne poznaje zakon:
http://www.upravacarina.gov.me/pretr...Crnu-Goru.html
e,sad,ako on zna nesto sto ne zna carina,red bi bio da im javi![]()
Pa to vazi valjda za robu cija je vrijednost veca od 150 eura-na nju se dodaje prevoz za osnovicu.
Za racune manje od 150 eura nema naplate troskova niti dodavanja na osnovicu.
Takav je i primjer dat u linku koji si postavio.
Uostalom sad DHL zavrsava papire i donosi na kucnu adresu pa bi valjda znao kakva je praksa?
Lijepo pise na ovom linku:
Za pošiljke koje su predmet naplate uvoznih dažbina vrijednost robe se uvećava za troškove prevoza i poštarine (pošiljke čija je vrijednost veća od 150€).
Dhl poštarinu fakturiše posebno
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
napisao si gore
"troskovi prevoza ne ulaze u zbir"
sto nije tacno,zato sam ti i dao link... a vjeruj mi da zavisi od carinika do carinika kako se tumaci ovo,gore sam pisao da mi je par puta otislo na carinjenje i ako je paket bio ispod 150 bez postarine, a preko 150 sa postarinom...
Ne -napisao sam da ako vrijednost robe po fakturi nije veca od 150 eura onda se prevoz ne dodaje jer je tada oslobodjena od placanja carine i poreza a da se troskovi prevoza dodaju na svaku posiljku cija je vrijednost veca od 150 eur i tada ti troskovi ulaze u carinsku osnovicu.
Tako mi je receno u DHL-u a i iskren da budem tako sam razumio saopstenje sa linka koji si ti postavio.
Doduse,slazem se da zivimo u takvoj zemlji gdje ovo moze i ne mora da vazi kako se cvrcne gospodinu cariniku ali je saopstenje jasno kao dan.
da se razumijemo,nemam razlog da nekoga ubjedjujem da sam ja u pravu,mislim da nikome kao meni ne bi odgovaralo da ne ide vrijednost postarine u carinsku osnovicu, ali opet kazem, meni je u 80% slucajeva posiljka takve vrijednosti otisla na carinjenje,zato treba biti oprezan u tumacenju...
pogotovu sto se ovaj dio zakona sa sajta uprave carina na granicnim prelazima u drumskom saobracaju tumaci ovako kako sam ja rekao- da cijena transporta ulazi u osnovicu, bez obzira kolika je osnovica, tj ako je roba+transport > 150e, carini se.
Kako se trazi povrat para od pay pala ako kupljena roba ne bude isporucena u roku???
Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Otvoriš case i riješiš problem.
Ili se dogovori sa njim da ti vrati pare ili da ti pošalje opet.
Last edited by sparky; 03-05-16 at 19:50.
Kad mogu da skinu mogu valjda i da vrate na isti nacin..
Valjda, opet se ne razumijem jbg.ako neko zna nacin neka postavi opsirnije.mnogi bi bili zahvalni
When a refund is issued for a payment funded by your debit card or a credit card, the refunded amount is credited back to your debit or credit card account.
When a refund is issued for a payment funded by your PayPal balance or bank account, the refunded amount is credited back to your PayPal account balance.
Sourceaypal-community.com
Drugim rijecima, nemojte da "uploadujete" pare na paypal pa da placate. Nego neka je uvijek na 0, i kad placate pare ce povuci sa kartice i refund ce ici preko kartice, a i ovako je brze nego da prebacite pare prvo na paypal account, pa da platite, ako nisam iskomplikovao ovo , razumijemo se.
Ako sam ja ukapirao.ja na pay pal nemam nista( 0)nego imam na visa kreditnu, a preko nje koristim za pay pal placanje.onda je muguc povrat ?
Ja sam ti napisao što treba da uradiš.
A za refundaciju ne brini, leći će ti pare poslije nekoliko dana.
Do sad sam imao dosta tih situacija, paypal sve sam odradi ne moraš ništa da radiš.
Bitno je da ti prodavac vrati pare to jest odradi refundaciju.
A neki neće dok ne otvoriš slučaj protiv njega.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks