Ja kupujem sitni sir od srne.
Do 10% mm
15gr proteina
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
a što forsirate baš te posne može li se znat?! nije da se sirevi jedu po 2 kila dnevno pa da će napravit neku razliku
She is only here to annoy herself!
Ja izijem ovaj od 250g za veceru.
Pa bolje sa sto manje asti ako se svakodnevno jedu.
Sve je to na psihichkoj bazi ®
phah sagore se masnoće ako je dobar trening, mislim da je šećer mnogo veći problem ako se konzumira malo jače![]()
Ja skoro nikako ne jedem sir. mliječni proizvodi u većim količinama mogu da izazovu malokrvnost, jer uništavaju hemoglobin, a taj hemoglobin se vraće kad mesom i zelenim povrćem tako da bi ishranu možda pametnije bilo orjentisati u tom pravcu.
Radio sam test netolerantnosti na hranu. I tijelu mi ne odgovaraju jaja, mlijeko i meso svinsko. Hahaha ja ne znam sta da jedem sad
Izbavio sam ovo dvoje prvih iz ishrane evo 4 dana i osjeca se poboljsanje i nije placebo efekat. Ali ne znam kako da to nadomjestim, jer dnevno sam jeo..tj mutio minimum 5 jaja..bjelanaca i pio litar kisjelog mlijeka.
Povrće je najjača stvar, dosta podcijenjeno. Prije neđe pola mjeseca sam ima bukvalno kantu maslina crnih, i svaki dan sam ih jeo masu i tada kad sam trenirao nisam osjeća nikakve bolove niti umor kao sad.
A kakvih si imao problema?
I ja se kanim da odradim taj test mo mi je muka kutarat oko toga, a i taman bi mi tako nesto bilo pa bi se o jadu zabavio sto da ijem. Ovako ne znam pa riljam svasta.
Sve je to na psihichkoj bazi ®
Imao sam umor i pospanost cesto, pojavi mi se crvenilo na kozi kad kad. I ovo mi je ispalo da odradim bez placanja. 50 55 e je test da se uradi cini mi se.
Evo vec sad 5. dan se drugacije osjecam.. I moram istaci da nisam vjerovao u te stvari, vec sam na nagovor otisao da odradim.
Ne smijem pomorandze, mlijeko, kecap(paradajz), jaja, secer, sve sto sadrzi kvasac, psenicu i svinjetinu.
Ja sam se jedno vrijeme rasturao od pomorandziono dok se voli takmicio sa lakovicem, pa su bile po 20centi
A za mlijeko i jaja vec rekoh.
U pravu si za povrce, ali to na ovaj topik ne dolazi u obzirnista bes mesa.
Sve u svemu test nije sala kako misljah. Bar se pospanost i umor izgubio. Pa to doprinosi da se osjecam ukupno bolje.
Eh da i kecap sam ja jeo stalno i desavalo mi se da malo pocrvenim posle njega. A on ima paradajz i secer koji meni eto ne odgovaraju.
Na kraju iz prehrane sve i ide. Ja npr svakodnevno pijem zeleni i caj od koprive(i ljeti), ali nije mi toliko pomoglo kao ovo. Ali evo sad se o jadu zabavih kako jaja i mlijeko da nadomjestim. Nije to samo mlijek, nego ostali mljecni proizvodi
Last edited by samson; 30-04-16 at 18:43.
Dje si radio test?
f6
da je zdravo da se prejeda covjek to bi svi radili brate, a po ovom tvojem 5 jaja na danitd. prejedao si se, ni vitamina ne valja mnogo a ne masti i cuda..
a zeleni caj ne valja piti svaki dan, radi kamenca, nego redje.
Ne jesti šećer je sasvim ok, ali mliječne proizvode, jaja, pomorandže, paradajz??? Paradajz koji je pun likopena, znači provjeri ti taj test.
Čim si izbacio jaja i mliječne proizvode, značajno si manjio unos masnoće, ako još izbaciš i šećer (koga ima u svemu i najveći je dio ishrane) ostaje ti da se trpaš proteinima - koji ne bi trebali prelaziti 30% sastava ishrane (to je već preko 2g po kg težine), i više nemaš izbalansiranu ishranu. Ne znam šta će ti iznositi ostalih 70% ishrane.
Umor i pospanost zaista proizilaze iz hrane, i moguće da si u nečemu pretjerivao, i čim si izbacio jaja i mliječne proizvode, manji je unos masti i osjetio si boljitak. A moguće i da si osjetljiv na gluten.
Sve u svemu, tako drastičan rez u ishrani... Meni to malo čudno. Nemam povjerenje u testove netolerancije na hranu.
A jedem voca dosta inace. Pa taj secer nije problem. Ja recimo za dorucak svako jutro uz ovsene sok od breskve jedem..bananu..6, 7 suvih sljiva..50g suvog grozdja..3,4 suve kajsije..
Moja netolerantnost je na neki hormon u mlijeku koji krave imaju kada su nosece, trudneJa bih mogao da koristim mljecne proizvode krava koje su sterilisane
![]()
Za jaja sam znao, tj za zumance. Koje kad pojedem bez greske ujutru kad se probudim imam minimum dvije pubertetske akne.(a lice mi stalno cisto)
Ja ponavljam, nisam ni ja nesto previse povjerenja imao u to. Ali za sada se pokazuje kao +. Glavni problem je kalcijum koji sam dobijao iz mlijecnih proizvoda. No necu biti toliko drastican, vise sad ispitujem ovo sto mi je pokazao test.
Npr genecki imam predispozicije da mi jaja i paradajz smetaju.
Last edited by samson; 30-04-16 at 23:37.
Koje se mlijeko moze piti kao zamjena?
f6
postoji li tema CrossFit na ova pdf, ako ne postoji rado bih je napravio?
Nema
ljudi kako se nariljah ruske danas imam osjećaj da mi je BF skočio jedno 5%![]()
Uh. Ne pominji. Srecom sam doruckovao normalno a i rucao.
Ali pojedoh sad 2 tiramisua. Koliko sam uzivao dok sam jeo toliko sad proklinjem sebe.
Računa li se pečenje od guda u zdrave masti? :-)))
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks