Page 270 of 1402 FirstFirst ... 1702202602662672682692702712722732742803203707701270 ... LastLast
Results 6,726 to 6,750 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    172
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    46 Posts

Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    bas zaebana situacija... ne mogu da prevalim preko usta srbi ili srbija... nekako mi je taj pih osjecaj
    Српски национални пројекат стварања велике државе на Балкану је много коштао Црну Гору, уништена нам је економија и отетa нам је четвртина нације (надам се не неповратно), али изједначавати тај национални пројекат који је ипак највише коштао прије свега српски народ, са самим српским народом је потпуно погрешно.

Уз то користити изразе којима си склон, а које си успио да уклониш, да опишеш један нама близак и сличан народ није здраво.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Svako ima pravo na svoje misljenje... Sve dok ne vrijedjam nikoga ponaosob.

Zanimljivo je kako isplivaju ovi skriveni srbi, sto nikad nidje ne pisu da odbrane cast srba

Samo li se malo kavez prodrma odma isplivaju na povrsinu.... Ili bolje reci isplutaju
    Last edited by Gandalf_White; 29-04-16 at 22:21.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

E ajmo dalje, dosta ste vas dvojica čatovali

UŽAS: Srbin u Italiji ubio devojčicu (3)!
    Inače, Krstić i Dominikanka su se upoznali preko društvenih mreža, a ona je napustila svog supruga i odlučila se za život u baraci.
    http://www.kurir.rs/crna-hronika/uza...clanak-2245657
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E sva ova muka što jedan Dragićević oće da bude ono što nije no mu se preci prevrću...
    Ovoliko mržnje u govoru ni kod jednog forumaša ne viđeh.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Da li je etnička pripadnost lični osjećaj? Da li se to nasleđuje od roditelja, da li se to dobija rođenjem na teritoriji neke države, da li se to maže na hleb? Da li je to nešto što se koristi i mijenja po potrebi?
    Last edited by SpellStealer; 30-04-16 at 09:12.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts

Albanci...

Crnogorci su Iliri ne sloveni...

Kako mogu da nazivam bratom jednog Milorada s' Moravu koji ima vise Turskih gena nego Turcin?

Veci mi je brat Lliridon Ljuca Ljuljdjuraj
    Не знам колико турских гена има Милорад са Мораве, али је историјска чињеница да су Подгорица , Никшић, Бар и многи други градови у Ц.Гори били неколико деценија дуже под непосредном турском влашћу него Београд, Крагујевац, Јагодина, Краљево, Крушевац. Следствено томе, већина становника Ц.Горе би морала да има више турских гена него Срби из Србије, јер су дуже били под турском влашћу.

E tako meni Srbi nikad ne mogu biti braca... Vise su Srbi odradili zvjerstva nad crnogorcima od 1918 do 1945 nego sto su turci 400 godina.. Ta genocidna nacija mi ne moze biti bratska nikako...
    Краљевина Југославија( Краљевство СХС) није чинила никаква зверства у Ц.Гори нити било где друго.Када се саберу све жртве репресије током трајања Краљевине Југославије, то је занемарљиво у односу на "лијева скретања", Голи оток, и масовну комунистичку репресију која је вршена у целој Југославији па и у Ц.Гори.

Јадно је то негирање словенског пореклас.Тешко је негирати чињеницу да језик којим говоре ти Илири, Готи или Келти припада словенској породици језика.
    Last edited by vokoun; 30-04-16 at 09:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gando napisi jos koji put crnogorski nacionalista.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemaju se sta moji prevrtati. Ispricao sam ja vec price, sta su mi radili i ocu i djedovima itd zbog toga sto su bili Crnogorski nacionalisti. I ja sam Pjesivac nijesam Piper pa da mi se preci prevrcu.

No se prevrcu vama preci, koji ste 90ih postali srbi preko noci, Milo vas preveo.. Pa ste sad ni tamo ni ovamo, infiltrirate se u Crnogorce a u dubini srpski orao kljuca kao kokoska. Ne mozete od pizme i gube da pogledate na zastavu ili pricate jezik. Vama se prevrcu moj Fuji... Meni bi preci bili ponosni jer sam nastavio njihovim stopama.

Nema mrznje, ja sam crnogorski nacionalista kome je van svake pameti da se neko u 21vijeku u CG moze nazivati Srbinom i to je to. Isto tako proveo sam dobar dio zivota sa Srbima radeci u turizmu i putujuci tako da znam kakva je to nacija... Tako da je moje misljenje o jednoj naciji deduktivno zakljuceno...

OT.

Kakvo nazvati ovog tipa osim - balega

http://www.vijesti.me/vijesti/mandic...trijarh-885966
    Gando, znam ja u čemu je muka, tvoj rodonačelnik plemena, valjda znaš i kako se zove, i odakle je došao u Pješivce (iz Stare Srbije), i to ne piše u spisima nekih Nemanjića, nego u turskim defterima, e to je muka
    Gaziš po plićaku komšija, malo dublje zagazi, no ti to znaš no pokušavaš da se predstaviš nečim što nisi

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Uuuuuuuuuu, bio sam u zabludi cijeli život. Pa ja sam Staro Srbin, sunce ti j...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Tako je Fuji iz Popova se doselili. Gando izbjeglica Hercegovavka hahahahah

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Tako je Fuji iz Popova se doselili. Gando izbjeglica Hercegovavka hahahahah
    Не воли он Србију али зато воли Српску.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gando, to što ti pričaš je lupetanje i priča za malu đecu. Pušti sad Balšiće, Crnojeviće... Zna se odakle su tvoji rodonačelnici doselili, znam i ja odakle su moji, i to ne piše u srpskim dokumentima, nego turskim.
    No je uzaludna rasprava sa tobom kad se stidiš porijekla, da batalimo, no ti vodi te švabe po planina (koji su ti uzgred pobili više plemenika no srbi), a srbe mrzi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jeste, njemci su poštovali ženevsku konvenciju tokom rata, a nisu dirali ni đecu ni žene, zaboravih...
    Gando, ja niđe ne napisah da se stidim. Ja nisam porijeklom ni srbin, ni crnogorac, nego Kelt, ne miješaj me u taj balkanski bućkuriš molim te

Thanks Thanks Given 
    3,667
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Fuji, od kojih si ti pa imas keltsko porijeklo?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da je 100 Gandalfa ovo bi bio Montekarlo.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post
    Da li je etnička pripadnost lični osjećaj? Da li se to nasleđuje od roditelja, da li se to dobija rođenjem na teritoriji neke države, da li se to maže na hleb? Da li je to nešto što se koristi i mijenja po potrebi?
    Sto si glasniji to si veci nacionalista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts

Jedina razlika je u tome sto je vrlo malo Crnogoraca zivjelo u Niksicu, Podgorici, Baru i mnogim drugim gradovima. Uglavnom su Crnogorci zivjeli u Katunima i u brdima. Tako da nikada nijesu bili pod direktnom Turskom vlascu kao ovi iz Beogradskog pashaluka itd... Nego to je elemetarna istorija ja ne treba da te ucim, to su valjda trebali u osnovnoj skoli da te nauce...
    Стара Црна Гора се састојала од 4 нахије, а највећи део садашње Црне Горе је био под турском влашћу, неки делови и до 1878, 1884 године и 1912 године.И на том простору су живели неки људи, над којима су Турци имали власт, а чији су потомци садашњи становници Ц.Горе.

Немогуће је да сви Црногорци воде порекло из ове 4 нахије, а да је 90% садашње Црне Горе било практично ненастањено.

Сигурно је да су преци значајног дела садашњих Црногораца били турски поданици већим делом 18 и 19 века, исто као и у садашњој Србији. Брда су припојена Ц.Гори почетком 19 века, отприлике у исто време када је и тзв."Београдски пашалук" био ослобођен од непосредне турске власти.

Нејасно је зашто је толико битно, да ли је неко пре или касније ослобођен од турске власти.Оно што се да закључити, да ти сматраш Србе из Србије неким нижим људима јер су њихови преци били пар деценија били дуже под турском влашћу него преци данашњих Црногораца.То је прилично примитиван расизам.

na danaŠnji dan 1923. Godine desio se jedan od najstraŠnijih zloČina u crnogorskoj istoriji - svirepo ubistvo porodice zvicer! Srpska Žanadarmerija na Čelu sa majorom kecmanoviĆem upala je u kuĆu poznatog crnogorskog zelenaŠa, gerilca i borca za pravo Čast i slobodu crne gore petra zvicera, kako bi od ukuĆana saznala Đe se krije ovaj veliki crnogorski vitez, a kako nijesu dobili odgovore, poČelo je muČenje i iŽivljavanje nad ovom jadnom porodicom. Petrovu babu ĐurĐu su izveli ispred kuĆe i svezali je za jednu treŠnju, kako bi odatle gledala kako pale kuĆu i porodicu u njoj. Tom prilikom zapaljena je petrova majka anĐa, Žena zagorka, brat vidak, sestra plana i troje petrovo male Đece. Niko za to nikad nije odgovarao!
    И то је толики терор, већи него походи Омер-паше Латаса и турски зулум за 400 година?

Где су конц-логори, гасне коморе, јаме са стотинама убијених људи и слично?Одакле је пореклом тај Кецмановић, нешто нисам чуо за то презиме међу Србима из Србије, тзв.Србијанцима?Да није из неке црногорске нахије?
    Last edited by vokoun; 30-04-16 at 13:38.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Promasio si temu decko Ne poznajes materiju. Crna Gora i brda su bile 4 nahije. Gradovi koji si naveo bili su turski uglavnom nastanjeni turskim podanicima. Ali kao sto ti vec rekoh moras da ucis sam ne mogu ja da ti pomognem jer nemam vremena.

Uopste ne smatram Srbe nizim bicima iz razloga koje si ti naveo vec zato sto su se kroz istoriju daleku i blisku pokazali kakvi jesu. Devedesetih kroz razbijanje Jugoslavije, klanja i ultrasrpski nacionalizam, u drugom svjetskom ratu kroz cetnicki pokret, prije toga kroz vjestacku tvorevinu SHS... Prije toga kao turski vazali... i tako dalje i tako dalje...

Da ne duzim pricu... Malo prelistaj historiju :*
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts

Uopste ne smatram Srbe nizim bicima iz razloga koje si ti naveo vec zato sto su se kroz istoriju daleku i blisku pokazali kakvi jesu. Devedesetih kroz razbijanje Jugoslavije, klanja i ultrasrpski nacionalizam, u drugom svjetskom ratu kroz cetnicki pokret, prije toga kroz vjestacku tvorevinu SHS... Prije toga kao turski vazali... i tako dalje i tako dalje...

Da ne duzim pricu... Malo prelistaj historiju :*
    Значи ипак сматраш Србе нижим бићима?

Promasio si temu decko :grin: Ne poznajes materiju. Crna Gora i brda su bile 4 nahije. Gradovi koji si naveo bili su turski uglavnom nastanjeni turskim podanicima. Ali kao sto ti vec rekoh moras da ucis sam ne mogu ja da ti pomognem jer nemam vremena.
    Шта, око Подгорице, Никшића, Бара није било села него само градски центар и около велика празнина?Такав степен урбанизације није нигде забележен, тешко је веровати да је то било у Ц.Гори у 19 веку?Није било ниједног црногорског племена ван 4 нахије?

Bjezao sam od ustashkog nozha i od chetnickog nozha... I balije su me jurile. Ali sta me snaslo od ovih domacih izdajnika i wannabe srba... neverica
    Не би била нека огромна штета ни да су те сустигли.

Да те нису и Македонци јурили?
    Last edited by vokoun; 30-04-16 at 14:22.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Сви данашњи градови у ЦГ, односно све територије на којима данас живи гро Црногораца су у периоду од 15. и током већег дијела 19. вијека, нису биле насељене Црногорцима лојалним Цетињу, већ Турској, односно муслиманско становништво.

Нисам истраживао бројке, али сам увјерен да тада на том подручју није живио ни изблиза број људи који живи данас.

Нека племена Брда и старе Херцеговине су се раније прикључивала слободној Црној Гори, а нека касније, но чињеница је да огроман дио данашњег становништва Црне Горе, води поријекло из староцрногорских племена као и оних најдужеслободних брдских племена, која су по ослобођењу животног простора, насељавала подручја на којем се данас налазе наши највећи градови, и огромним наталитетом га попуњавала.

Да је којом лудом срећом тај нови животни простор могао да прехрани сав тај новорођени свијет, не би било толико исељавања и да није било ратова, данас не би Црногораца у ЦГ било 500.000 већ најмање три пута толико.
    Last edited by BAR; 30-04-16 at 15:26.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    6,278
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Kakva rasprava za neku lokalnu mjesnu zajednicu

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Drzava taman funkcionise na nivou neke lokalne zajednice pa nije ni cudo.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Hoce li itko zaustaviti ovaj val verbalnih proljeva koji nemaju ama bas nikakve veze s temom?
    PS Uzgred, pricajuci o gandovljevim "zlim ustasama" ... samo da budem obavjesten ... koliko je metaka bilo ispaljeno po CG s hrvatske strane i to u zadnjih 100 godina? Koliko su kvadrata crnogorskog podrucja zauzelioni " zli Hrvati"?
    Dajte nabrojite crnogorske vjerske objekte koje bi svojatali oni "zli Hrvati" ... liti mozda nekakva razdoblja crnogorske povijesti?
    PPS Isto vazi i za "zle Ruse". Daj, Gando, reci mi sto je crno, a sto je bijelo.

Page 270 of 1402 FirstFirst ... 1702202602662672682692702712722732742803203707701270 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)