Nešto da nas razvedri
http://www.antenam.net/web/index.php...a-si-crna-goro
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Српски национални пројекат стварања велике државе на Балкану је много коштао Црну Гору, уништена нам је економија и отетa нам је четвртина нације (надам се не неповратно), али изједначавати тај национални пројекат који је ипак највише коштао прије свега српски народ, са самим српским народом је потпуно погрешно.
Уз то користити изразе којима си склон, а које си успио да уклониш, да опишеш један нама близак и сличан народ није здраво.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Svako ima pravo na svoje misljenje... Sve dok ne vrijedjam nikoga ponaosob.
Zanimljivo je kako isplivaju ovi skriveni srbi, sto nikad nidje ne pisu da odbrane cast srba![]()
Samo li se malo kavez prodrma odma isplivaju na povrsinu.... Ili bolje reci isplutaju![]()
Last edited by Gandalf_White; 29-04-16 at 22:21.
One Ring to Rule them all...
E ajmo dalje, dosta ste vas dvojica čatovali
UŽAS: Srbin u Italiji ubio devojčicu (3)!
http://www.kurir.rs/crna-hronika/uza...clanak-2245657Inače, Krstić i Dominikanka su se upoznali preko društvenih mreža, a ona je napustila svog supruga i odlučila se za život u baraci.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
E sva ova muka što jedan Dragićević oće da bude ono što nije no mu se preci prevrću...
Ovoliko mržnje u govoru ni kod jednog forumaša ne viđeh.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Da li je etnička pripadnost lični osjećaj? Da li se to nasleđuje od roditelja, da li se to dobija rođenjem na teritoriji neke države, da li se to maže na hleb? Da li je to nešto što se koristi i mijenja po potrebi?
Last edited by SpellStealer; 30-04-16 at 09:12.
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Не знам колико турских гена има Милорад са Мораве, али је историјска чињеница да су Подгорица , Никшић, Бар и многи други градови у Ц.Гори били неколико деценија дуже под непосредном турском влашћу него Београд, Крагујевац, Јагодина, Краљево, Крушевац. Следствено томе, већина становника Ц.Горе би морала да има више турских гена него Срби из Србије, јер су дуже били под турском влашћу.
Краљевина Југославија( Краљевство СХС) није чинила никаква зверства у Ц.Гори нити било где друго.Када се саберу све жртве репресије током трајања Краљевине Југославије, то је занемарљиво у односу на "лијева скретања", Голи оток, и масовну комунистичку репресију која је вршена у целој Југославији па и у Ц.Гори.
Јадно је то негирање словенског пореклас.Тешко је негирати чињеницу да језик којим говоре ти Илири, Готи или Келти припада словенској породици језика.
Last edited by vokoun; 30-04-16 at 09:52.
Gando napisi jos koji put crnogorski nacionalista.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Gando, znam ja u čemu je muka, tvoj rodonačelnik plemena, valjda znaš i kako se zove, i odakle je došao u Pješivce (iz Stare Srbije), i to ne piše u spisima nekih Nemanjića, nego u turskim defterima, e to je muka
Gaziš po plićaku komšija, malo dublje zagazi, no ti to znaš no pokušavaš da se predstaviš nečim što nisi
Uuuuuuuuuu, bio sam u zabludi cijeli život. Pa ja sam Staro Srbin, sunce ti j...
Tako je Fuji iz Popova se doselili. Gando izbjeglica Hercegovavka hahahahah
Gando, to što ti pričaš je lupetanje i priča za malu đecu. Pušti sad Balšiće, Crnojeviće... Zna se odakle su tvoji rodonačelnici doselili, znam i ja odakle su moji, i to ne piše u srpskim dokumentima, nego turskim.
No je uzaludna rasprava sa tobom kad se stidiš porijekla, da batalimo, no ti vodi te švabe po planina (koji su ti uzgred pobili više plemenika no srbi), a srbe mrzi...
Jeste, njemci su poštovali ženevsku konvenciju tokom rata, a nisu dirali ni đecu ni žene, zaboravih...
Gando, ja niđe ne napisah da se stidim. Ja nisam porijeklom ni srbin, ni crnogorac, nego Kelt, ne miješaj me u taj balkanski bućkuriš molim te
Fuji, od kojih si ti pa imas keltsko porijeklo?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Da je 100 Gandalfa ovo bi bio Montekarlo.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Стара Црна Гора се састојала од 4 нахије, а највећи део садашње Црне Горе је био под турском влашћу, неки делови и до 1878, 1884 године и 1912 године.И на том простору су живели неки људи, над којима су Турци имали власт, а чији су потомци садашњи становници Ц.Горе.
Немогуће је да сви Црногорци воде порекло из ове 4 нахије, а да је 90% садашње Црне Горе било практично ненастањено.
Сигурно је да су преци значајног дела садашњих Црногораца били турски поданици већим делом 18 и 19 века, исто као и у садашњој Србији. Брда су припојена Ц.Гори почетком 19 века, отприлике у исто време када је и тзв."Београдски пашалук" био ослобођен од непосредне турске власти.
Нејасно је зашто је толико битно, да ли је неко пре или касније ослобођен од турске власти.Оно што се да закључити, да ти сматраш Србе из Србије неким нижим људима јер су њихови преци били пар деценија били дуже под турском влашћу него преци данашњих Црногораца.То је прилично примитиван расизам.
И то је толики терор, већи него походи Омер-паше Латаса и турски зулум за 400 година?
Где су конц-логори, гасне коморе, јаме са стотинама убијених људи и слично?Одакле је пореклом тај Кецмановић, нешто нисам чуо за то презиме међу Србима из Србије, тзв.Србијанцима?Да није из неке црногорске нахије?
Last edited by vokoun; 30-04-16 at 13:38.
Promasio si temu deckoNe poznajes materiju. Crna Gora i brda su bile 4 nahije. Gradovi koji si naveo bili su turski uglavnom nastanjeni turskim podanicima. Ali kao sto ti vec rekoh moras da ucis sam ne mogu ja da ti pomognem jer nemam vremena.
Uopste ne smatram Srbe nizim bicima iz razloga koje si ti naveo vec zato sto su se kroz istoriju daleku i blisku pokazali kakvi jesu. Devedesetih kroz razbijanje Jugoslavije, klanja i ultrasrpski nacionalizam, u drugom svjetskom ratu kroz cetnicki pokret, prije toga kroz vjestacku tvorevinu SHS... Prije toga kao turski vazali... i tako dalje i tako dalje...
Da ne duzim pricu... Malo prelistaj historiju :*
One Ring to Rule them all...
Значи ипак сматраш Србе нижим бићима?
Шта, око Подгорице, Никшића, Бара није било села него само градски центар и около велика празнина?Такав степен урбанизације није нигде забележен, тешко је веровати да је то било у Ц.Гори у 19 веку?Није било ниједног црногорског племена ван 4 нахије?
Не би била нека огромна штета ни да су те сустигли.
Да те нису и Македонци јурили?
Last edited by vokoun; 30-04-16 at 14:22.
Сви данашњи градови у ЦГ, односно све територије на којима данас живи гро Црногораца су у периоду од 15. и током већег дијела 19. вијека, нису биле насељене Црногорцима лојалним Цетињу, већ Турској, односно муслиманско становништво.
Нисам истраживао бројке, али сам увјерен да тада на том подручју није живио ни изблиза број људи који живи данас.
Нека племена Брда и старе Херцеговине су се раније прикључивала слободној Црној Гори, а нека касније, но чињеница је да огроман дио данашњег становништва Црне Горе, води поријекло из староцрногорских племена као и оних најдужеслободних брдских племена, која су по ослобођењу животног простора, насељавала подручја на којем се данас налазе наши највећи градови, и огромним наталитетом га попуњавала.
Да је којом лудом срећом тај нови животни простор могао да прехрани сав тај новорођени свијет, не би било толико исељавања и да није било ратова, данас не би Црногораца у ЦГ било 500.000 већ најмање три пута толико.
Last edited by BAR; 30-04-16 at 15:26.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Kakva rasprava za neku lokalnu mjesnu zajednicu![]()
Drzava taman funkcionise na nivou neke lokalne zajednice pa nije ni cudo.
Hoce li itko zaustaviti ovaj val verbalnih proljeva koji nemaju ama bas nikakve veze s temom?
PS Uzgred, pricajuci o gandovljevim "zlim ustasama" ... samo da budem obavjesten ... koliko je metaka bilo ispaljeno po CG s hrvatske strane i to u zadnjih 100 godina? Koliko su kvadrata crnogorskog podrucja zauzelioni " zli Hrvati"?
Dajte nabrojite crnogorske vjerske objekte koje bi svojatali oni "zli Hrvati" ... liti mozda nekakva razdoblja crnogorske povijesti?
PPS Isto vazi i za "zle Ruse". Daj, Gando, reci mi sto je crno, a sto je bijelo.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks