A sta je sa onim da moras da prilozis izvod iz banke dje se vidi koliko si platio?
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Ja sam 3 puta narucio sad sa poatarinom mi je dolazilo i do 170 i nikad problema.
Sent from my SM-A700F using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
A sta je sa onim da moras da prilozis izvod iz banke dje se vidi koliko si platio?
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Pa nzm tacno.
Znam da me prvi put bila frka al mi neka cura iz DHL poslovnice rekla kad je do 150 bez postarine nikakav problem nmg imati.
Sto je i logicno ne kupujes postarinu nego placas odvojeno tu uslugu.
Poštarina se uvijek računa.
Jer je i to usluga koju ti naplaćuje prodavac i on je stavlja na fakturi.
Kad ti traže izvod jedino što na njemu piše je koliko si ukupno platio ne pise postarina odvojeno.
A prodavac mora da pravda ukupnu sumu a ne samo cijenu artikla.
Poštarina je prikazana na fakturi a carinik carini po fakturi.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
Meni se jos nij3dnom nije desilo da placam pdv i porez iako sam sa postom svaki put premasio magicnih 150 evra
P.S zar na sd ne dobijas posebno papir koliko si platio robu a koliko je carina ?
Last edited by djordje1990; 25-04-16 at 07:21.
Pa to je odlično, ima dosta slučajeva koji ne plate, evo ija sam sad nešto naručivao pa ćemo viđet kad stigne.
Ja sam pričao o poštarini, koja mora biti uračunata na fakturi. Ovo kažem iz iskustva, ne samo vezano za ove robe koje mi poručujemo nego i za uvoz uopšte.
Drugo je ako se dogovoriš sa prodavcem da ti umanji fakturu za cijenu poštarine ili tako nešto, mada na eBay teško pristaju ne to jer jednostavno neće da imaju problem.
Poštarina je usluga koju on nudi a ti plaćaš, tako da on mora da je fakturiše.
This time next year we'll be millionaires
postarina uvijek mora biti iskazana,evo i gore napisaste da dolazi poseban racun od DHL,poseban od Sport Directa,sto je i logicno u ovom slucaju,ali se vrijednosti u slucaju carinjenja UVIJEK sabiraju. To sto ste prosli bez placanja je dobra volja carinika, a ne pravilo. Po zakonu takve posiljke MORAJU da se carine.
Ovo je ispričano već i po zakonu se sve računa. Osnovica za carinjenje je uređaj+shipping... jer vi i u CG plaćate PDV na cijenu poštarine npr. pošti cg, nekoj kurirskoj službi itd. nego ne znate to jer ne gledate u račune, a neki možda i ne povezuju da je to isto kao i ovo.
to je transport i na to obavezno mora da ide pdv
Druga je stvar što na carini kad vide da je malo prošlo 150e progledaju nekima... Moj drug je sa SD-a poručio nešto oko 180e pa je morao da plati carinu, pdv i špediciju. Ne igrajte se ako niste spremni da platite sve ovo![]()
Love, peace and respect.
masu puta do 150e roba + 25-35 slanje, sve bez problema i bez plaćanja. fakture su odvojene na sd i ne sabiraju. nosio i izvod iz banke i samo napomenem da pogledaju iznos poštarine i odbiju od ukupne sume
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
ocigledno ne citas onda pazljivo sta pise iznad... niko i ne kaze da je isti racun,jer ne moze sports direct izdati racun za postarinu.
ali od izuzetka NE MOZETE praviti PRAVILO.
Meni je x puta carinjena posiljka koja je prelazila nesto malo preko 150 sa postarinom, a vrijednost robe ispod 150 bez postarine (nije sa SD bila roba,ali to je nebitno)
Last edited by smfilip; 25-04-16 at 10:50.
Ne zamjerite sto ovako pisem i komentarisem ali ne zelim da se oslanjam na izuzetak vec da postupam bez rizika da platim nesto dodatno (iako mi do sada ni jednom nije naplaceno)... Ili jednostavno da znam...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Ok, neka bude da nisam u pravu i da su mi Izlazili u susret. Mada iskreno ne znam zasto bi mi iko od njih dao takvu privilegiju, kad bi svi dodatno prihodovali od carine, pdv i spedicije.
Kako neko iz amerike može da mi pošalje paket ali da bude neka jeftina dostava?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Evo vam carinski zakon pa pročitajte. Sve vam tu piše...
http://www.mif.gov.me/files/1220606850.pdf
Love, peace and respect.
Jel ko porucivao sa www.primark.com ?
Cijene su im presmijesne.
ja kad sam bio u Londonu prije 3-4 godine, licno sam kupio nekolko krpica u mega butiku PRIMARK. Presmijesne cijene, a kvalitet odlican.
Yap, ja sam u Briselu par puta trgovao kod njih. Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom, a cijene su bile za nepovjerovat'...
Isporucuju li online porudzbe u CG? Vidim da kad se pravi nalog, nema Crne Gore medju drzavama...
Edit: da li uopste ima podrska za online trgovinu na ovom sajtu?
Last edited by Ben Dover; 25-04-16 at 12:31.
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Meni su isto carinili kacigu, bila je oko 160e, cini mi se cak 159 kad sam pretvorio dolare u eur sa shippingom i kita, naplatise mi. Isto tako drugi put su sceli ali nekako se izvukoh al opet platih spediciju jeftino i lopuzama iz DHLa nesto al barem manje no sto je trebalo
rm -rf /
Kupio bih sat sa jednog sajta, kostao bi me 1500 eura. Koliko bih jos morao da spremim za carinu itd?
Salju preko tnt i ups.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks