A, to, za natpolovicnu vecinu.
"Nuland: Uslov za poziv u NATO natpolovična podrška javnog mnjenja"
Па рецимо обрадовале су ме шпекулације да би се надлежни органи у САД могли очитовати о ратификацији протокола који ће бити потписан 19.маја, прије америчких избора у новембру који су поред предсједничких и избори за дјелове оба представничка дома.
Рекао сам јавља ми се да ће ратификација ићи брже него што се очекује, али то у суштини и није много битно.На наредном самиту у Варшави ЦГ наступа као de facto чланица.Када ће бити de jure, у јануару, или јуну наредне године мање је битно.
Што се подршке чланству тиче, ја сам врло изненађен што је ова јалова и идиотска кампања за чланство дала неки резултат.Ја сам још давно рекао да постоји огроман број аргумената којим би се подршка за чланство ЦГ лагано попела врло близу оне подршци чланству за ЕУ.
Зашто ДПС не жели да дозволи да подршка за чланство буде довољно снажна, можемо да нагађамо и да идемо у теорије завјере, но поприлично сам сигуран да се у томе крије конкретан партијски интерес.
И Црна Гора је добила позив за НАТО.Да ли негдје пише да је услов за потписивање приступног протокола натполовична већина, или можда за ратификацију од стране САД, или неке друге земље?
Црногорце је одржало црногорско срце.
Meni se javlja da treba biti 55% za nato, navikli smo na takvu demokratiju pa da se ne navikavamo na manje. Ili to ili ništa
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
http://www.srbijadanas.net/evo-zasto...ze-sa-kosmeta/Прво, нису у питању само Шиптари са Косова и Метохије, већ и они из Албаније, Македоније, Црне Горе, малтене одасвуда а којима је сабирни центар Косово и Метохија, почетна тачка изградње „велике Албаније“. Е па по узору на многе друге нације и народе и „пролазнике“ који кроз нашу земљу дефилују свакодневно и астрономском брзином добијају привремена документа, и „Власи су се досетили“, тј. Шиптари како да на легалан начин остваре свој сан.Те тако масовно Шиптари наводно са Космета крећу пут бољег живота и то баш кроз Србију. Где добијају привремена документа са којима их касније по уговору о редамисији враћају у Србију, која даље има обавезу да их прими као своје грађане, иако то никада нису били, јер понављам већина тих Шиптара није са Космета.
Цитираћу једну врхунску правницу која је упрошћено и сваком разумљиво објаснила суштину уговора о реадмисији:
„Споразум између Републике Србије и Европске заједнице о реадмисији лица која незаконито бораве у чл. 3 регулише обавезе Србије у вези са реадмисијом држављана трећих земаља и лица без држављанства. Услови су, наравно, неповољни по нас. Тако се, на пример, под тачком а) каже да смо дужни примити и држављанина трећих држава уколико то лице поседује, или је у време уласка (у замљу чланицу ЕЗ) поседовало, важећу визу или дозволу боравка издату од стране Србије…
Дакле, ова одредба дозвољава и да се накнадно, било када, изда виза или дозвола боравка таквим лицима у Србији, неовисно од временског рока важења визе или дозволе, и тиме аутоматски обавеза на страни Србије настаје! Ова одредба очигледно оставља могућност да се методима притисака и уцена исходује циљ: ратосиљање непожељних на елегантан начин, у белим рукавицама. Пошто су у нашој земљи од 5.Октобра на власти еуро слинавци, фанатици и послушници западних центара моћи,( који су их и довели на власт како би докусурили српски народ и државу), јасно је да ће се Споразум спроводити сходно интересима великих и моћних.
Међутим, ова одредба оставља, чини ми се, истовремено и простор да врши притисак на власт у смислу да се дозволе за боравак и визе накнадно не издају јер је то у супротности са интерсима Србије.“
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Не знам зашто се избјегава референдум ако је подршка за НАТО велика, па нека је са срећом ако народ буде за улазак. Али чим се избјегава референдум та подршка је дебело испод 50%.
Last edited by GrobarPodgorica; 24-04-16 at 23:11.
http://www.srbijadanas.net/zastrasuj...ma-nisu-rekli/
Желите ли да живите у земљи у којој парламент не доноси законе, а председника не бира народ? Желите ли да Република Србија приступи федералној диктаторској супердржави?
Погледајте кратак преглед невероватних чињеница о Европској унији од којих многе сигурно нећете никада чути на главним српским телевизијама ни прочитати у српским новинама.
Готово су сви тзв. Очеви Европе, од краја Првог светског рата на овамо, заступали идеју о Европи као о савезној држави (насупрот Де Головој идеји о Европи као заједници суверених држава), али се план федерализације спроводио полако, корак по корак: од јединственог тржишта за угаљ и челик, економске заједнице и уније па до потпуне федерализације Европе (успостављене Лисабонским уговором како се назива Устав Европе). Данас је ЕУ у пуном смислу савезна држава.
Закони ЕУ су изнад закона држава чланица. И врло су опсежни: устав ЕУ има 170. 000 страница. Сви досад издани Службени листови ЕУ, у којима Унија штампа своје бројне прописе, тешки су попут једног носорога.
Европска комисија (бирократска влада ЕУ у којој папире пише преко 30. 000 еурократа) може покренути тужбу пред Европским судом против земље чланице за коју сматра да је прекршила неку одредбу европског права. Казне за непослушне државе чланице су астрономске.
Европска је комисија сасвим наднационална и свим европским комесарима изричито је забрањено да слушају било какве савете из земаља из којих потичу. Они морају да раде искључиво у интересу Уније, а не у интересу земље чланице. Само Комисија има право предлагања закона и надзире, усмерава и има власт над читавим законодавним процесом. Подсећамо, увек када извршну власт престане контролисати воља народа – демократија се претвара у диктатуру!
Према томе, ЕУ није парламентарна демократија, него федерална диктатура.
Први председник Европске комисије био је потпоручник у немачкој војсци за време Другог светског рата, члан Националсоцијалистичког Јавног Добра (НСВ) , немачке “добротворне установе” организоване по узору на Нацистичку странку, а која је преузела и многе државне послове, као и члан Националсоцијалистичке коморе правника и судија. Звао се Валтер Холштајн.
Председника Европског већа не бирају народи Европе, то није изборна функција као у демократским државама. Председника Европског већа поставља – Европско веће!
Србија ће, уђе ли којом несрећом у ЕУ, финансирати Уједињено Краљевство с више милиона евра годишње, на начин да ће бити у обавези да у годишњи буџет ЕУ уплаћује део разлике због смањеног приноса Уједињеног Краљевства. На пример, мала Словенија плаћа 14 милиона евра, а сиромашна Румунија чак преко 50 милиона евра за Велику Британију! Тај издатак који ЕУ отима од свих држава чланица назива се УК – корекција. Јесте ли икад чули за то?
Увешће ПДВ и на оно на за шта га још не плаћамо, јер се Европска унија добрим делом финансира од ПДВ – а земаља чланица па ултимативно захтева најмање 5% ПДВ – а (при чему нема ништа против ако он буде још већи).
Дакле, Унија ће увести порез на хлеб и млеко, значи основне намирнице које користимо свакодневно, а смањити на храну за бебе. Значи, смањење пореза на храну коју користимо само првих пар месеци свог живота, а повећање пореза на намернице које користимо цео живот!
Занимљива је и чињеница да обрнуто не важи: Европска унија, наиме, само од нових земаља које јој приступају захтева најмање тих 5% ПДВ – а, али то није обвеза старих седам чланица – оне тај ПДВ не требаја да уведу, ако не желе. Згодно, зар не?
Уђемо ли у Унију, захваљујући европском опорезивању неминовно ће доћи и до других поскупљења. Тако ће плин обавезно поскупети 30 – 100% (највероватније ипак, као и струја и цигарете, само до 50%), кафа 5 – 23% па лож уље и дрво за огрев 15%. Српским грађанима, ако се одлуче да живе у Унији, поскупљења не гину. И то неће бити хир владајуће странке (ма која била на власти), него је напросто реч о усклађивању с европским прописима које се мора спровести, јер се Србија на то обвезала.
Стимулације у оквиру Заједничке пољопривредне политике ЕУ темеље се на два основна принципа: 1. Старије земље чланице добијају више; 2. Богатије земље чланице добијају више. У почетку нова држава чланица прима само мали део пара а до пуног износа може се докопати тек кроз 7 – 10 година. Отприлике, у време када постепеним повећањем стимулација нова земља чланица догура до пуног износа, истиче време почека на право страног куповања пољопривредног земљишта и тада стижу мултинационалне корпорације са својим капиталом који се мери у милијардама евра и купују све.
Странци ће моћи куповати некретнине под истим условима као и грађани Републике Србије (мада грађани Србије то исто право немају и неће имати у неким земљама ЕУ), а кад се доселе овамо, имаће право и гласа на нашим изборима, и ући у систем власти.
Српски радници, моћи ће да се запошљавају у земљама ЕУ под истим привременим ограничењима под којима су то право имали грађани Пољске, Чешке, Словеније и других земаља након протекла два проширења. Али, грађани ЕУ од првог дана српског чланства имаће потпуно иста права при запошљавању у Србији као и Срби. Другим речима, њима одмах све, а ми ћемо се код њих моћи запослити тек за неких седам година! Дакле, ни ту нема правде.
Сви челни и утицајни људи у ЕУ (Хосе Мануел Баросо, Херман ван Ромпеј, Ангела Меркел итд.) редовни су посетиоци састанака Групе Билдерберг, на чију су иницијативу на садашње положаје и постављени.
У телима Уније уобичајено је земљу из које долазите називати не њеним именом, већ ”земљом коју најбоље познајем”.
Укупни годишњи трошак ЕУ износи вртоглавих 1. 147. 885. 101. 616 еура, а само за флоту луксузних службених аутомобила чланова Европског парламента издваја се 5, 25 милиона евра. Како ико може очекивати да ће нешто добити од тако скупе савезне државе? Управо супротно: приступање Унији Србија ће скупо платити.
Ако вам се неки од наведених података чине невероватним сложите коцкице и упознајте право лице Европске уније… Видећете да ни пола нису рекли!
Nikakve razlike između toga i, recimo, gledanja filmova. Kad si se već našao pozvanim nekoga da komentarišeš. Odbrambeni mehanizam za komentarisanje tebe.
To je to što se traži. Vidiš kako je jednostavno dati neku težinu svojim riječima ako pričaš istinu
Ali...
Naslov kaže "nadpolovična većina", a ona kaže "većina" (koja postoji već par mjeseci). Ogromna je razlika
Istina je da je rekla
"Nadam se da će ovaj trend podrške ostati, ali ne mogu unaprijed da kažem šta će se dalje dešavati. Podsjećam da je većina država, koje su posljednjih godina ušle u NATO, preskočile podršku od 51 odsto poziv za članstvo. Do tada su imali podršku otprilike kao onu koju sada uživa Crna Gora".
Ja odgovaram
"podsjećam da su od 24 članice dvije držale referendum i to jedna(Slovenija) čisto forme radi"
Last edited by Rakun; 25-04-16 at 17:43.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Kad su vec najavili preko medija, trebali su sacekat da poskidaju te kamere
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Izašla je lista najvećih patriJota u državi.FK Budućnost je na crnoj listi ( dužnici za lična primanja ).Montenegro Airlines ponosno prvi sa preko 12 miliona duga za poreze i doprinose
http://www.bankar.me/2016/04/25/obja...eskih-duznika/
Last edited by Markys; 25-04-16 at 20:12.
meni nije jasno kako ih nije sramota da isti oni, koji blokiraju neku malu firmu za malo dugovanje, objave spisak ovih koje su pustili da im se gomila.
a nisam ni sebi jasna što se čudim zemlji čuda.
nothing comes from violence and nothing ever could
Doo parking servis
f6
Radi li recimo Rokšped ili su im blokirani računi, kakva je ovo karikatura od države što je ovo...
Zato što je skup
Vlažni snovi
PS.
Sad mi posla prijatelj iz Srbije par članaka sa komentarom "Ovo je od vašeg Mila naučio"
Između ostalih i ovaj
http://www.alo.rs/izborne-nepravilno...-zabluda/46452
gdje je navedeno
Dokaz je ispario sa Twittera u rekordnom roku.Danas sam nenadano saznao da u mojoj kući osim nas petoro živi i 45 fantoma! Evo i dokaza! Pozivi za izbore! pic.twitter.com/ilmW0sbVYr
— Tibor Bodnar (@Tiborb59Tibor) April 19, 2016
E to se zovu pravi botovi, vidite kako Srbi to rade pa se učite
Last edited by Rakun; 25-04-16 at 20:51.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Hahahahahaah eeeee Goozice ne valja ti ovoSto udaras na Prokopija
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks