Page 12 of 17 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast
Results 276 to 300 of 424

Thread: Isplativ privatni biznis u CG

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by nexus4 View Post
    Samo ti olosi mogu da napune drzavnu kasu..

Evo sam dugo u turizmu i ono sto vidim je da je vecina inspektora DPS-ov kadar koji veze nema o materiji. Tim ljudima ne mozes nista da objasnis.

Pa se onda utrkuju ko ce vise kazni da napise. Nema ono staro, prvi put ti ukaze na greske i dodje za nedjelju dana da provjeri. Nego odmah kolje.

Dodje i napise ti kaznu 3800eur... Kao da pare rastu na grani.

Cuo sam da finansijska ima 5% od svake napisane...

A sto se tice punjenja kase... Ne puni se ona kaznama.

Jer recimo meni napisu 2 kazne po 3.8, ja cu onda da gledam kako jos vise da zakoljem drzavu da bih te pare izbio. Ali ucestalim kontrolama, moze da se izvrsi pritisak pa svi da kucaju racune, da prijavljuju radnike i promet itd.

Jos bi ljepse bilo da su porezi malo nizi, ali sta je tu je.... Udri po preduzetnicima
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ja imam orginalne ideje koje su ispred vremena u CG a zakoni su nam iz 80ih. Sto se tice normalnih poslova kojih vec ima tu zakon ne predstavlja veliki problem dok ne pocnes da zaradjujes... Onda pocnu da te prijavljuju svi redom, ali to je druga prica.

Kao sto rekoh vec prije. Nije biznis za svakoga. Treba malo muda, malo vise mozga i inteligencije...

Mada vidim Archi da si ti dobar u biznisu, stalno se nesto valja, prodaje, preprodaje itd. E sad posto nemas nista registrovano i ne placas porez, to je malo nefer. I zamisli kada bi neko poslao prntscreenove trzisnoj, a oni te nazvali i navukli da im prodas nesto, a ti nemas da das racun i ni jedan papir... Ccc to ne bi bilo lijepo zar ne ?
    Ti li si taj dakle? hahahah.. Nije problem ako ti treba kakva ideja samo javi .. Ja sam sitna riba zaradjujem po 2e nece se drzava od mene ljeba najest. P.S Zadnjih 8 mjeseci me ne mogu nazvat jer nisam u zemlji tako da im ne bi mogao nista prodat, al na ljeto nek se jave bice nove robe hahahaha
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nijesam nikada bio spijun, niti cu...

Ali ti se javljas da pricas o dozvolama i biznisu a radis sve nelegalno, po 20 oglasa imas odjednom i dodjes mene da prozivas... A moze bilo ko da te namjesti da popijes par stotina iz mjesta. Neizdavanje racuna, nemanje resenja, neprijavljen biznis, neprijavljena roba, necarinjena roba za promet, neuplacivanje doprinosa itd itd ccc Ne valja rabota nista... Za svaku ovu stavku ti je od 80 do 200eur kao fizickom licu. Pa vidi da li bi se bavio biznisom da moras sve da prijavis.

Ja kad o poslu razmisljam prvo vidim kako da se registrujem i legalno pocnem pa onda sve ostalo

Nije bitno sto jajaris i zaradjujes po 0.50c i 2eur, prijavi se kao preduzetnik pa placaj pausal 50eur mjescno... ccc bruka
    Last edited by Gandalf_White; 11-04-16 at 15:43.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

A kojih crnih 20 oglasa i koja crna roba sve da sakupis sve sve ukupno sto sam imao za prodaju nema 1000e ja mislim. O cemu ti onda pricas? Ja sam druze moj jos kao srednjoskolac imao u planu da otvorim internet centar kada u mom gradu nije imalo 2 ukupno (i to nelegalna) i da bude sve legalno. Iduci u opstinu raspitivajuci se sa jednih vrata na druge sta mi treba od dokumentacije da sve to bude legalno itd samo te salju u krug da bi mi na kraju rekli da se to vodi kao igre na srecu i da bi morao za to firmu napravit a tu naravno dadzbine do bola. I naravno od toga sam odustao nisam isao na crno bas iz tog razloga sto znam da bi to tad dobro islo i da bi smetalo drugima i da bi neko prijavio. Sve ove oglase na forum sto sam imao sam pokusavao nesto sa malom kolicinom da vidim ako bi islo da nabavim vecu kolicinu i da se otvori firma. Nista nesto nije bilo posebno interesantno pa vise nisam ni nabavljao, necu za 200e robe firmu otvarat. Pogotovo ne zato sto mi ta drzava nece pruzit nikakvu pomoc kao pocetniku nego ce gledat samo jis vise kako da me ugusi sa kaznama i sl. Evo sam pitao prije 2, 3 dana nesto za uvoz malo vecu kolicinu kako da to uvezem ocarinim itd da bude sve legano pa se niko ne javi sa odgovorom da pomogne a ovdje mi drzis lekciju kako ja "kradem" drzavu. Ova drzava je nesposobna umjesto da pomognu preduzetnike da imaju seminare za takve itd itd da smanje poreze. Na facebook mozes naci na hiljade nelegalnih "radnji" sve bi one bile legalne kada bi drzava olaksala proces otvaranja nekih manjih firmi i edukovala malo narod i smanjila poreze za takve firme. Ima milion nacina da se suzbije siva ekonomija. A sta oni rade, i to malo firmi sto pocne da radi pokusavaju da ugase sa drakonskim kaznama tipa 3800e. Ej kad ce on opet zaradit taj novac. Taj nacin na koji oni pune drzavnu kasu je kratkorocan i moze samo jos vise probleme donijeti kada taj isti koji je imao firmu sjutra ce je zatvoriti i otici na socijalu. Znaci nije problem u tom sirotom narodu sto pokusava zaradit jednu platu od tog nekog "biznisa" pa se skriva nego je problem u pogresnom pristupu drzave prema takvim ljudima.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

NA 1000 eur prometa ti je oko 40% poreza i doprinosa pausalno znaci oko 400eur si ostetio CG.

Vozdra

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Eto, i ocekuju da im neko od svojih mukom zaradjenih 1000e da 400e. Pa niko nije tolika budala. Da mi nisu poslovni partneri mozda pa da hoce skoro 50%. I posle se pitaju sto cvjeta siva ekonomija a njima rupe u budzetu. Raspad sta drugo da ti kazem. Vozdra batice iz zemlje bez poreza i lopova
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pa ti ostanes u toj srecnoj zemlji i eto. Nema potrebe da ovamo ista placas. Svima super

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

malo cu off . Gandalf većinom se slažem sa tobom , sviđa mi se tvoje razmišljanje u vezi turizma i većinom u vezu biznisa ali nekad nisi baš u pravu . Ne znam sjećaš li se da sam se i ovdje raspitivao o legalnom uvozu koza . Znaš li šta je sve potrebno ? Prvo za njih ne postoji uvoz za sebe onako iz gušta , čak i uvoz nekoliko rasnih koza koje niko ovdje nema je toliko komplikovan da sam odlučio da ih iz nekoliko puta donesem kao kućne ljubimce , ako mi ni to ne dozvole eto im nek se najedu ionako se nikad najesti ne mogu .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Eto, i ocekuju da im neko od svojih mukom zaradjenih 1000e da 400e. Pa niko nije tolika budala. Da mi nisu poslovni partneri mozda pa da hoce skoro 50%. I posle se pitaju sto cvjeta siva ekonomija a njima rupe u budzetu. Raspad sta drugo da ti kazem. Vozdra batice iz zemlje bez poreza i lopova
    Pretpostavljam da si u neku Zalivsku zemlju?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Meni su tražili da im platim 50 evra po kvadratu stana, da moram da imam poseban wc, posebno strujnog brojilo i da platim inspektore raznih inspekcija.
    Na moje čuđenje zašto to sve kad ja samo pravim websajtove i većinom taj biznis bi bio Web hosting, rekli su mi da jedino tako može.

Nikad završio tu registraciju firme nisam jer mi nisu dali da otvorim žiro račun, a pričali su kako treba jedan euro... ispade 5-6hiljada a nisi ni počeo da radiš.

Ođe u USA sam po 100.000 pravio ugovore bez ičega takvog. Još sam odbio troškove stana, strue, telefona i interneta od poreza na dobit.
    Last edited by Ego_and_his_own; 12-04-16 at 19:23.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Daleko od toga da CG ima idealne uslove za otvaranje biznisa... Bas daleko od toga... Ali kad ljudi koji ne rade i ne placaju porez i ne zive ovdje krenu da seru o porezima, na srce me zaboli...

Znaci evo konkretno Ego.

Da bi otvorio d.o.o. u stanu moras stambeni prostor da pretvoris u poslovni, to kosta pare. U turizmu to kosta do 120eur po kvadratu. I takav je zakon... Urbanizaciju imas svuda na svijetu. To ti je kao da u Americi pokusas da napravis pekaru ili kancelariju u svom stanu. Opstao bi cijelih 20min a onda bi te zatvorili zbog 20 razlicitih regulativa i utaje poreza... Da u CG se zbog utaje poreza ne ide u zatvor, u Americi te IRS izmasakrira i posalje 6mjeseci do par decenija u zavisnosti od prekrsaja.

Dalje te "inspekcije" sto ti navodis, jedna je elektro saglasnost koja kosta 75eur, i tu bukvalno covjek dolazi da provjeri napon i stanje instalacija. Da ne bi ti otvorio biznis, napravio kurcshlus i zapalio se, ili da ne bi biznis osigurao, namjerno napravio kurcshlus i potrazivao pare od osiguranja.

Otvaranje d.o.o kosta 100eur, i poslije naravno sebi uplacujes radni stazh i osiguranje, a porez placas na promet.

Tako da ne vidim koje su to 5-6 000 o kojim pricas.

To si sve mogao uprostiti i registrovati se kao preduzetnik, ne bi morao da pretvaras iz stambenog u poslovni itd itd. I placao bi pausal na planirani promet.

U CG ti se isto odbijaju troskovi struje, telefona, interneta, poslovnih putovanja itd itd od poreza.

Konkretno u CG su problem mega firme, koje su duzne stotine miliona poreza i onda mi mali na*****o. A onda su i problem ljudi koji ne znaju sta pricaju, kao doticni, pa kad neko hoce da otvara biznis misli uzece mu drzava sve...

Nece sve, ali hoce jedan dio. I to je tako skoro svuda u svijetu.

Zbog tog poreza koji mi rijetki placamo, DPS-ova paschad po opstinama i komunalnim mogu da primaju platu da bi glasali, dobijamo to besplatno zdravstvo (kakvo je takvo je, dzabe je) osnovno i srednje skolstvo, neki i fakultet itd... Opet sve je daleko od dobrog, i pare od poreza mogu da idu nedje drugo, ali sve dok ima parazita koji ga ne placaju i parazita iz "drzavnih firmi" nece biti dobro...

Volio bih u americi da vidim sta bi uradili da nemas privatno zdravstveno osiguranje koje kosta masu... Ostavili bi te u cekaonici da umres.

Ali su to price za nedje drugo... Nijesu za odje

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja sam posve siguran da to nebi bilo tako da ljudi ne misle da treba biti tako.

Sve to bilo za preduzetnika ne d.o.o

Ako su stanovi već dobili dozvolu za upotrebu, kakva je to glupost da moraju ponovo inspekcije da dolaze i da ti sam moraš da ih plaćaš?

Ovaj posao nije ni zahtijevao poslovni prostor, što sam ja pokušava da im objasnim i crtao na tablu (Web hosting server se nalazio u USA) no džaba, nisu šćeli da mi daju saglasnost za otvaranje žiro računa.

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Ne moramo da se pravimo naivni, poslovni prostor i prostor za stanovanje nije isto, ni u EU ni kod nas.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa jes platiš 50 evra po kvadratu i čudom tih zelenih papira postade odjednom stan poslovni prostor. Magija.

Ođe u USA toliko ljudi radi od kuće, da nije toga masu bi naroda bilo bez posla i na grbaču socijale.

Ođe svaki način imaš da možeš da zaradiš pa kad zaradiš onda platiš porez.

Vidite razliku?
    Zaradiš pa platiš
    Platiš da bi uopšte moga da zaradiš.

Veoma različita ideologija. A i odgovor na sivu ekonomiju, ko je izaziva i kako.
    Last edited by Ego_and_his_own; 12-04-16 at 20:40.

Thanks Thanks Given 
    9,777
    Thanks Thanks Received 
    6,101
    Thanked in
    2,323 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Pa jes platiš 50 evra po kvadratu i čudom tih zelenih papira postade odjednom stan poslovni prostor. Magija.

Ođe u USA toliko ljudi radi od kuće, da nije toga masu bi naroda bilo bez posla i na grbaču socijale.

Chisto sumnjam da si morao da imash poslovni, pretpostavljam da je samo trebala adresa zbog registracije... Greshka u komunikaciji sa nadlezhnima, ili si naletio na neku budalu koja nema pojma o tome chime se bavi (shto je vrlo vjerovatno)... Nije iskljucheno da je i zakon bio retardiran tada, jer rachunam da ima od toga 10+ godina...?

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Moguće ali nije bila jedna osoba no 4-5

Da da ovo je bilo prije 10 godina

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Ja sam bio preduzetnik 1995, registrovan na adresi stana, niko mi nije tražio poslovni prostor kao uslov za otvaranje firme.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ja sam bio preduzetnik 1995, registrovan na adresi stana, niko mi nije tražio poslovni prostor kao uslov za otvaranje firme.
    Ja kao preduzetnik radio 3 godine i stambeni prostor mi je bio i poslovni... Muka je dosla kad sam postao doo pa kad je trebalo platiti 100+ eur na 400kvadrata za prevod iz stambenog u poslovni... Halo rodjaci dal ste normalni? Ali sam nasao rjesenje..

Nema svadje, sve na fino... Citaju se zakoni, gleda se da je svima dobro...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post

Vidite razliku?
    Zaradiš pa platiš
    Platiš da bi uopšte moga da zaradiš.

Veoma različita ideologija. A i odgovor na sivu ekonomiju, ko je izaziva i kako.

Problem sa CG nijesu visoki nameti... Problem su ljudi koji NE PLACAJU POREZ. Nebitno kad ih zaradi on ga ne plati - NIKAKO. Pocevsi od ovih velikih pa zavrsivsi sa manjim. Za vece necu pricati svi znaju, objasnicu za manje. Ovo se ne obracam tebi Ego.

Konkretan problem je CG mentalitet lopovski. Prvi primjer :

IRF daje beskamatne kredite sa grejs periodom od 4 godine do 50 000... Super, genijalno za mlade preduzetnike. Ali ima caka. Treba hipoteka.

E sad vecina mladih ljudi ce se osloniti na taja starog komunjaru sto je dobio stan od drzave, e ali racku.. Tajo ne da stan. Imas super ideju ali ne mozes pokrenuti biznis, jer starog je strah da ne izgubi stan.
    Ok za 30 - 50000 da se trazi hipoteka. Ali recimo 10-20 000 bez hipoteke bilo bi Ok. Ali ne smiju ljudi.

Kada su se davali prvi krediti za razvoj, grdne pare od Njemacke su tada usute, 2 godine zaredom je bilo po 20+ miliona. Ovo je bilo 1999-2001. To su bili krediti za samozaposljavanje. Tada su ljudi predavali biznis planove za farme koka nosilja a kupovali mercedese ili dogradjivali sprat. Pola Nk je kupilo auto na ovu foru. Poslije 2 godine dodju njemci da vide sta se uradilo, vide kako su krediti dodijeljeni i kako 90% ljudi nije otvorilo nista i ukinu te kredite (ovo je islo nesto preko biznis komore) - LOPOVSKI MENTALITET

I sad IRF od cura i momaka 22-25godina trazi Hipoteku... Zbog nekih idiota koji su sredstva namijenjena za SOPSTVENI razvoj namjenili da kupe ciganski san.

Drugi primjer :

30% preduzetnika/prodavaca/ugostitelja/ne placa nikakav porez, nego rade na full full Crno
    69% placa nesto ali ne sve
    1% je statisticka greska

I svi kao - Sto ja da placam kad niko ne placa ?
    Meni se ne isplati da radim ako placam porez, sto bih radio?
    Odakle meni od moje crkavice porez?

E sad fora je, pocne se od velikih ka malim ili od malih ka velikim. Strasne akcije kontrola, zatvaranja. Dovodjenje zakona gdje je neplacanje poreza krivicno djelo, besplatna pravna pomoc da se vidi kakve su poreske olaksice itd itd. I kroz nekih 4-6 godina 69% bi placalo sve a 30% bi bilo siva zona i super bi bilo svima.
    Cijene bi porasle, plate bi porasle, promet bi porastao, bilo bi manje kazni i bili bismo genijalna zemlja.

Ali ja odem u shop da kupim mobilni telefon i da mi kaze covjek koji placa 3 radnika (3 plate, 3 familije), poslovni prostor(jos neciji prihod), poreze i doprinose (punjenje drzavne kase), kod mene ti je telefon sa PDV-om 750eur, a ja ga nadjem na forum bez PDV za 550. Taj prodavac sa foruma ga je nabavio ko zna kako i prodaje ti ga ko zna kako, izdrzava samo sebe, i namjerno steti drzavu kako bi sebi stvorio profit. A tu gubi gazda telefon shopa sa familijom + 4 familije + drzava.
    Ali kada bi se unistilo crno trziste konstantnim kontrolama svi bismo bili na dobitku. Platili bi 200eur vise za telefon, ali bi se punila kasa i imali bi vise radnika i vise plata...

Ista je situacija u turizmu sa recimo turistickom taksom koja je 0.80eur za noc za gosta. To placa svaki deseti a i to sto placa plati na par nocenja. Ti gostu to naplatis, na svim sajtovima ti stoji da ti je to ukljuceno u cijenu i ti to ne platis drzavi sto je kradja. I dodje tip i kaze sta cu ja na mojih 15 kreveta jos drzavi da dajem. PA TO JE DRZAVNO, to je placeno njima, oni su to dodali na tvoju cijenu.

Dalje konkretno sto se tice turizma.

Imas 20 kreveta u svojoj kuci,nema rjesenje iz opstine, ne placas porez, ne placas rentu, struju pola placas pola krades, vodu si se ilegalno prikljucio na gradski vodovod i drzis krevet 5eur. I sad ne bi to bio problem da je to izolovan slucaj, nego je to u svakoj turistickoj opstini i to je mass masovna pojava. E sad zbog te cijene od 5-7-10eur, preduzetnici koji placaju porez i sve regularno da bi bili konkuretni na trizstu moraju da obore cijene i bukvalno ih konkurencija tjera u sivu zonu. Jer ako se ne otkine na porez nema na sta drugo da se kida, ako ne platis rentu otjerase te, struju ti gase, vodu ti gase. I to je onda taj zacarani krug gdje niko ne placa koliko bi trebalo ili ne placa uopste i onda je budzet u kanalu i onda se povecavaju poreske stope umjesto da se obracuna sa sivom i crnom ekonomijom a smanje poreske stope. Ali to je impotencija Vlasti i o tome sam nasiroko pricao vec.

Ja necu da budem licimjer i kazem da ja placam 100% poreza, taksi, nameta i doprinosa. Ja to nijesam u mogucnosti da podnesem i da to radim mogao bih slobodno da zatvorim i da radim kod nekoga za platu i uzivam. E sad ja mogu da zatvorim pa da ne zaradjujem, bez hleba ce ostati 5 familija ukljucujuci moju ili mogu da nastavim da se borim i da gledam da ima i za mene i za drzavu, dok nelojalna konkurencija i partijska paschad ne placaju ama bas nista.
    A uzivaju vece privilegije nego ostali.

Raskucao sam se previse, mnogi nece ni procitati sta sam napisao ali samo jedna recenica :

DAN KADA VECINA BUDE PLACALA POREZ U CG, TO CE BITI DAN KADA CEMO BITI BOGATA DRZAVA

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,747
    Thanked in
    1,097 Posts

Kod mene u firmu 20 radnika od toga možda 5 osigurano, pdv se plaća na ono što ide preko računa državnim firmama ovo ostalo sve na ruke ili domunđavanja(a to je 90% prometa minimum), na kasu pala prašina itd. A svaki mjesec 5 šlepera materijala stigne i potroši se . Samo materijal se prodaje po cijeni duplo većoj od nabavne(kad uračunaš carine i ostale troškove). Kad bi tek krenuo da objašnjavam kako se naplaćuje rad radnika to bi tek bilo smiješno. Inspekcija dođe i napiše kaznu za prvu pomoć, prašinu i aj zdravo, a sve pred njima, bez skrivanja papira itd. O svemu se vodi evidencija al ka da to koga interesuje. I tako posluju sve firme iz branše

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Tu su ti 2 stvari :

1. podmazani inspektori

2. Ne smijju da se igraju jer su vlasnici DPS-ovi pioni

Ali to je obicno tako. Jednostavno mora odnekle da krene.

A i taj gazda ne bi imao sta ima da drzavi da sta joj pripada. Zato se kod nas ljudi bogate za 3-4 godine a ne za 20-30 kao u normalnim zemljama

Na tih 15 sto ne osigura mu ostane 25 000 godisnje i to pod uslovom da ih osigura na minimalac... To je jedno fino auto

Na taj PDV sto ukrade jos jedna vila da se napravi i porez na prihod jos jedan stan u BD i dobar je

I onda dodje meni inspekcija da me pita zbog cega nijesam probio izlaz u slucaju pozara... eee zemljo moja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    I onda dodje meni inspekcija da me pita zbog cega nijesam probio izlaz u slucaju pozara... eee zemljo moja
    ili nama sto je kasa 'uknapirana'. komedija. 3x je brojala. i to uleti u sred najvece guzve, nema kucanja pola sata minimum.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

I onda dodje i kaze moram ti nesto napisati... Samo cu 400eur pa plati 270...

Da gospodjo meni sa neba padaju.. Sa stotkama guzicu ujutro brisem...

Ali rjesavace se to postepeno.. Mora. Inace nema naprijed

Thanks Thanks Given 
    1,856
    Thanks Thanks Received 
    2,442
    Thanked in
    1,350 Posts

Ja ne mogu vjerovati da npr u jednom poznatom kaficu nikad fiskalni ne daju....

A ja sam budala pa sve plaćam... Pa pdva svaki mjesec 1000e pa porez na dobit... I onda dodje inspekcija i traži način da napiše kaznu, makar minimalnu.. Pi

Sent from my s7 edge using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,800
    Thanked in
    1,604 Posts

Kaze drug koji radi u jednoj velikoj firmi da cijelu platu prima na ruke. Po meni onda nema sanse tj na osnovu cega da im uplacuje porez i doprinose ili staz npr.
    Ispravite me ako grijesim?
    f6

Page 12 of 17 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)