Page 286 of 729 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296336386 ... LastLast
Results 7,126 to 7,150 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nama je prakticno pocela sezona prije par nedelja i prosle godine u ovo doba imali smo makar 10 novih radnika i to iz srbije. Top kvalifikovani ljudi sa iskustvom sa kruzera, malte, kipra... ove godine sve nasi zbog zakona. Sve neke njunje, niko veze s mozgom nema. HR se vata za glavu. Vec se osjeca pad kvaliteta zaposlenih, a i standarda. Bice interesantno vidjet nastavak dogadjaja.

Mora da se prelomi nedje...

Firma dje sam ja radio bilo nas je 120. 80-90 stranaca

I sad imas konobare koji namlate 6-8 000 eur nose ih u Srbiju trose tamo. Ja sam uvijek pricao recimo da sidje 1000 momaka i djevojaka iz NK koji su besposleni i donesu po samo 1000eur doma to je milion eura. U minimarketima, trafikama, lokalima, buticima, automehanicarima itd itd

Osjetio bi se taj milion...

A najvjerovatnije ce se pobuniti tamo i ovamo, ako ih pusti drzava da opet zaposljavaju strance odje nema drzave. Da subvencionise vlada kvalifikaciju i to je to... Imaju 6-7 mjeseci od sezone do sezone pa neka bucaju
    Last edited by Gandalf_White; 29-03-16 at 18:22.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Postade pjaca u gintas turisticka atrakcija cg i pg
    Eno je pjaca u sred budimpeste turisticka atrakcija pa sto ne bi moglo i kod nas. A iznenadio bi se kako bi nasi bijeli sirevi prolazili kod turista samo da se malo ljepse aranziraju a ne da se prodaju iz onih plasticnih bezveznih posuda
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Podgorica je grad u koji turista moze samo da zaluta jer grad nema sto da mu pruzi.. A ti uporedjujes Budimpestu s Podgoricom... Nabroj mi jednu turisticku atrakciju Podgorice a da nije par km udaljena od grada? Zvoncica spomenu neku turisticku manifestaciju i to je lijepo ne sjecam se proslih godina da je bilo nesto tog tipa.. Da ne pricam o skalinama koje bi trebalo uredit i koristit u tako neke svrhe...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Ja sam samo naveo primjer da i pijaca moze biti turisticka atrakcija ako se to odradi kako treba. U podgorici ima na desetine mjesta koje mogu biti turisticka atrakcika ako se gradska turisticka organizacija malo potrudi.
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ajde molim te navedi mi makar 10.mjesta,ne moras desetine,koje u Podgorici mogu biti turistika atrakcija.........,kao sto su Sv.stefan i recimo Peraski Skolji.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    ili si vidovit, ili si načuo.....planirano je uskoro da se napravi jedna lijepa turistička manifestacija, baš kod Sahat kule, prelijepa noć podgoričke trpeze i pjesme....biće i patišpanja i tulumbi i baklave i urmašica i alve i japraka i podgoričkih popeka i krapa....
    ,
    Nije no sam vizionar.

Dobro su se sjetili, mada sam ja imao na umu da to bude na redovnoj osnovi - npr. svake subote, đe bi isključivo domaći proizvođači izlagali svoje proizvode (ne i preprodavci). Nešto slično se s vremena na vrijeme organizuje na Trgu republike (Dani meda i slično), ali ne mora uvijek to da bude tematski događaj.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Fino smo odradili Jaguara

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Jos se "radi" ...na svetom stefanu su jos 20 dana.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

i onda svaki dan od svetog do kotora guslaju u guzvu 3sata jer mi radimo kruzni...
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

ostaju li Jaguari u nas?

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Prebacili su se nasi krimosi na drogu, ne krade kola niko vise tako da...

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jal napustio i tamo pocelo da cveta :

Jedinstvena botanička bašta Dulovine biće pod patronatom države

Komentari (0)A A A

Jedinstvena na Balkanu, Botanička bašta Dulovine u Kolašinu ubuduće biće pod punim patronatom države, ne samo kao do sada pod njenom zaštitom, zaključak je današnjeg okruglog stola, održanog u Kolašinu, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i Zavoda za zapošljavanje.

Ovu izuzetnu baštu, sa 501 biljnom vrstom, njen osnivač gospodin Danijel Vincek, kao legat, poklanja državi Crnoj Gori. Ostalo je da se odradi pravno- tehnički dio prenosa vlasništva i vjerovatno pripašće Prirodnjačkom muzeju Crne Gore, povezanim sa Institutom za biologiju.
    Državna sekretarka za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović iznijela je punu podršku i pomoć Vlade u iznalaženju stabilnog izvora finansiranja nadgradnje bašte i izboru kredibilnog upravljača koji će omogućiti održivi razvoj. Ona očekuje i podršku lokalne uprave, bar u fizičkoj zaštiti bašte.
    "Već smo imali kontakte sa ambasadorkom Njemačke Gudrun Štajnaker, kao i predstavnicima Evropske komisije o pristupnosti Evropskim fondovima. Takođe, moramo raditi na popularizaciji i turističkoj valorizaciji bašte. Treba da obezbijedimo budućnost kakvu bašta zaslužuje, a ona, prije svega, treba da bude stjecište mladih", kazala je Pejović.
    Podsjetila je da je još od 1994. godine Botanička bašta u Dulovinama pod zaštitom države.
    "Od prije pet godina, projekat javnih radova primijenjen je u Botaničkoj bašti. Na taj način, angažovani su baštovani i turistički vodič, koji su radili tokom najaktivnijeg perioda", istakla je direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić.
    "Planiramo da nastavimo sa projektom i da Botanička bašta postane prava prirodna laboratorija za stručnu javnost ali i turistički razlog da se svrati u Kolašin", kazala je ona.
    Balša Cvetković, učesnik Zavodovog projekta " Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu" predstavio je biznis plan Botanička bašta.
    Uz podsjećanje da je u osnivanju Botaničke bašte imao i veliku podršku profesora Vukića Pulevića, Vincek je kazao da je to njegov životni projekat, ali i način i razlog da pošalje brojne poruke.
    "Ovo je naša tačka ulaska u Evropu, a treba da znamo da botanike nema bez planinarenja. Hiljade i hiljade turista zahtijevaju nadgradnju koja se zove i proširenje ali ukrasno bilje. Treba da izlazimo van, da dajemo svoja i uzimamo tuđa iskustva. Zavrijedili smo saradnju i sa Berlinskom botaničkom baštom. Iza Botaničke bašte u Dulovinama treba da stoji država", rekao je Vincek.
    Na okruglom stolu, svoja viđenja značaja i perspektive Botaničke bašte u Dulovinama dali su i predstavnici međunarodnih organizacija, diplomatskog kora u Crnoj Gori, JP „Nacionalni parkovi“ , Univerziteta Crne Gore, Agencije za zaštitu životne sredine kao i nevladinog sektora.
    Botanička bašta je osnovana prije 35 godina, oko porodične kuće prirodnjaka Vinceka u Dulovinama, iznad Kolašina, na 1.018 metara nadmorske visine.
    U njoj se može vidjeti 501 biljka, od čega je više od 80 odsto ljekovito. Riječ je se o autohtonim vrstama flore sa Bjelasice, Sinjavine, Komova, Durmitora. U bašti je napravljeni uslovi identični onima u životnim staništima za pojedine grupacije biljaka. Sve vrste su obilježene latinskim, a jedan dio i narodnim nazivima.
    Vincek je posjetiocima na rapolaganje stavio i bogatu bazu podataka, koji prate morfologiju i fenofazu pojedinih biljaka, ali i kućnu biblioteku i zbirku fotografija. U njegovu čast, biljka, u narodu poznata, kao Virak ili Vilina rosa, nazvana je "Alhemill Vinceki".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Prebacili su se nasi krimosi na drogu, ne krade kola niko vise tako da...

Sent from my iPad using Tapatalk
    valjda ih kupe,ne da kradu...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Default Niko neće na Žabljak

Centar za razvoj Durmitora optužuje vlast za propast turizma. Crnogorski turistički kompleks zaostaje za srpskim Kopaonikom, koji je u vreme SFRJ daleko zaostajao za Durmitorom

http://www.novosti.rs/vesti/planeta....ece-na-Zabljak
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ovo je jedini Hotel u CG koji je napravljen prije drugog svjetskog rata a da jos stoji. Kada su ga zatvorili prije nekih 5-6 godina, umjesto da se zgrada konzervira dok se ne proda, lokalna vlast je polomila i skinula prozore...

Elementi poslije 6 godina unistili su hotel iznutra kompletno, spratni zidovi su upali, drvo je skroz strulilo, fasade otpale.

Ovaj hotel sada mora da se srusi kako bi se napravio novi. Prije samo 6 godina ovaj je hotel primao goste, i da dodam da je na jednoj od najljepsih lokacija na SVIJETU ! ! !

Medjutim, sada ga nude za nekih 8 miliona eura, doduse sa pripadajucim bungalovima i to ne bi bila losa investicija za bilo kog investitora, ali je problem sto sa ovom invessticijom mora da se primi nekih 50ak radnika, da se srusi ovo i bungalovi i da se sve nanovo izgradi.

Do sada je 9 neuspijelih privatizacija, cekaju da se i ovaj hotel kao Jezera i Hotel Zabljak prodaju nekim dzabolebaroshima i fukari za 1eur, kako bi mogli da peru pare ili jednostavno da dobiju najbolje parce zemlje u bivsoj Jugi...

eeee Zemljo moja

Nekad i sada... Dvadeset pet godina vladavine DPS-a :

Last edited by Gandalf_White; 10-04-16 at 18:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neodoljivo podsjeća na reprtaze iz Cernobila.
    aj popij casu jaja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

kakav raj za drogaše
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Greote...ne moze bit bolja lokacija

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pa hotel Jezera... Ne moze bolja lokacija...

Gazda je usao prve godine, poskidao sve one teske gusane od grijanja, unutrasnja vrata, dosta prozora, sav mobilijar i rasprodao.

Otvorili su ga da bi sto prije propao kao hotel durmitor... Da bi rekao ne mogu da renoviram moram da rusim...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Moze li neko ako ima iz Cetinja da mi napise koliko otprilike treba para da bi se obisle sve znamenitosti Cetinja? Placa li se jos sramotna rampa za prolaz preko Ivanovih korita?
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ovo je jedini Hotel u CG koji je napravljen prije drugog svjetskog rata a da jos stoji. Kada su ga zatvorili prije nekih 5-6 godina, umjesto da se zgrada konzervira dok se ne proda, lokalna vlast je polomila i skinula prozore...

Elementi poslije 6 godina unistili su hotel iznutra kompletno, spratni zidovi su upali, drvo je skroz strulilo, fasade otpale.

Ovaj hotel sada mora da se srusi kako bi se napravio novi. Prije samo 6 godina ovaj je hotel primao goste, i da dodam da je na jednoj od najljepsih lokacija na SVIJETU ! ! !

Medjutim, sada ga nude za nekih 8 miliona eura, doduse sa pripadajucim bungalovima i to ne bi bila losa investicija za bilo kog investitora, ali je problem sto sa ovom invessticijom mora da se primi nekih 50ak radnika, da se srusi ovo i bungalovi i da se sve nanovo izgradi.

Do sada je 9 neuspijelih privatizacija, cekaju da se i ovaj hotel kao Jezera i Hotel Zabljak prodaju nekim dzabolebaroshima i fukari za 1eur, kako bi mogli da peru pare ili jednostavno da dobiju najbolje parce zemlje u bivsoj Jugi...

eeee Zemljo moja

Nekad i sada... Dvadeset pet godina vladavine DPS-a :

davno 1985,sam bio ovdje....stara dobra Juga.....bez dzemperasa...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Mene asocira na neke od bivsih kasarni, neka komanda, nakon rata...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Dok je radio, hotel je imao goste 12 mjeseci godisnje.

90% su bili Njemci

Da imam par miliona, uzeo bih ga odmah i napravio milione za par godina

@jokac

U ovom si hotelu boravio 2 godine prije nego sam se ja rodio.

Ti svjedocis o njegovim najboljim danima, a ja najgorim.... Tuga
    Last edited by Gandalf_White; 10-04-16 at 20:48.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Gandalf, misliš da je moguće kupiti taj hotel? I njega i Jezera? Ja nešto vjerujem da je bilo onih koji su imali ali im ne daju a zašto ne znam?! Ovo su najljepše moguće lokacije i raj na zemlji bukvalno, kako to može biti neinteresantno bilo kome ko ima para????
    Zar nije neka mućka oko toga?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Page 286 of 729 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296336386 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)