Ali ce zato emulacija One i PS4 iskreno se nadam ici mnogo lakse zbog slicne tehnologije. Mada cisto sumnjam jer bi to bio zestok udarac za konzole.
Dolphin odlično ali za X360 i PS3 im nešto sporo ide ta emulacija, jbg.
A dobro bi bilo da ih naprave kako volja.
Ali ce zato emulacija One i PS4 iskreno se nadam ici mnogo lakse zbog slicne tehnologije. Mada cisto sumnjam jer bi to bio zestok udarac za konzole.
Neće sad oni oko toga radit.
Evo ne mogu emulirat ni prethodnu generaciju "next gen" konzola a ne ove sad.
Mada je slična (X86) arhitektura ali to nije svakome u interesu, posebno ne konzolama![]()
Mislim i da Sony i MS aminuju to isto ka sto aminuju hakovanje/jailbreakovanje kako bi pospiješili prodaju konzola.
Šteta što nemam komp za ovo..
dzaba komp kad je denuvo. 😄
...
Kingdom Come: Deliverance
Open world first person RPG smješten u Češku u 15. vijeku. Priča bazirana oko istinitih događaja.
"Swordplay" sistem u kojem igrač bira 5 pravaca po kojima će da zada udarac protivniku i isto tako 5 pravaca po kojima može da se brani.
Igra se pravi u CryEngine-u 4.
Glavni producent igre je Daniel Vavra koji je takođe bio vodeći producent za prvu Mafiju iz 2002. godine.
Inače ovo je "work in progress". Krv, rane i ostali "gore" elementi tek treba ozbiljnije da se implementiraju u igru.
Quantum Break
Last edited by ASC; 23-03-16 at 09:35.
40 igrica i ima ih koje izgledaju zanimljivo al jedino sam se na Dishonored odusevio i JEDVACEKAM.
I am so post-rock I shit sad birds.
Tomb Raider 2013 za 1$, koji ide u dobrotvorne svrhe
https://gamechangercharity.donordriv...nt&eventID=520
Last edited by BiTrAtE; 29-03-16 at 17:42.
Ste vidjeli za CoD? sledeci nastavak ce totalni SciFiide se u svemir. haha. Cool.
Sent from my GT-I9152 using Tapatalk
Aoooooooooo, moze lock.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Quantum Break za PC.
Filmska grafika i efekti.
Kandidat za GOTY.
Ne izgleda kao losa igra. Ali ipak linearna pucacina iz treceg lica koja traje nekih desetak sati ne moze da bude kandidat za GOTY u danasnjem svijetu igara. Cisto sumnjam da ce cak ostati upamcena za par godina.
Kao loša ne kao odlična da.
Igra nije klasična pucačina već ima noviteta s usporavanjem vremena (poput Max Payne-a) a i iza nje stoji legendarni REMEDY firma koja pravi odlične akcione igre s ubačenim filmskim elementima i grafikom koja nema konkurenciju u svijetu igara na bilo kojoj platformi, trenutno.
Kako kome.
Vidio sam gameplay trejlere. Igra je prosjecna pucacina iz treceg lica. "Noviteti" moraju da budu dobro implementirani i da oblikuju citavu igru da bi bili vrijedni pomena. Dobar primjer je SUPERHOT. U suprotnom radi se o obicnom gimmicku. Ja ovdje vidim obican gimmick. Igra je toliko prosjecna da cak ima regeneraciju HP-a. Grafika nije najvaznija stvar u video igrama. Estetika i "art design" su daleko vazniji. A "legendarni" Remedy je napravio samo dvije igre vrijedne pomena. Max Payne 1 i 2. Alan Wake je potpuno prosjecna igra.
Nekome ko se razumije u igre je odlična, ko se ne razumije njemu nije.
Bolje su ove 3-4 igre što je Remedy napravio nego većina akcionih igara koja postoji danas.
Grafika je itekako važna ko se razumije u igre kao jedan od najbitnih segmenata neke igre.
Ubuduće, uzmeš neku igru pa upališ kao ja pa onda sudiš
Vidio sam i ja vanzemaljce u filmovima.
Ko se razumije u igre vazna mu je grafika :lolblue:
Bjezi bre jokas. Ja pokusavam da ne budem grub jer si ocigledno jos mlad i zelen. Ali tebi je ideja odlicne igre sve sto izadje za Xbox i sto ima dobru grafiku jer si ocigledan fanboy i graphics whore. A sve sto izadje za PlayStation ti je smece. To smo do sad apsolvirali 17 puta. Zaista nisi u poziciji da nekome kazes da li se razumije ili ne.
Vrati se i pogledaj sta si pricao za "The Last of Us" i "Uncharted" i uporedi sa ovim hvalospjevom za Quantum Break. Ocigledno je i zidovima odakle taj hvalospjev dolazi. Kakav fanboy ovo je nerealno.
Last edited by VanjaTheMan; 08-04-16 at 10:42.
Ko se razumije u igre važna je "i" grafika.
Ne, neću dozvoliti shitstation fanovima da pljuju bezrazložno po Xone igrama, konzoli kao i Microsoftu.
Nije tačno da sam rekao da je sve smeće što izađe za shitstation, naprotiv.
To je konzola koja ima nekoliko odličnih igara ali mi više pašu Xone exkluzive.
I još jedna stvar, ja sam napisao post u koji si se ti odma umiješao bespotrebno kao i uvjek kad nešto napišem.
Malo skalaj
Ti mi pričaš o tome da sam "fanboy":lolblue:
P.S. Fala ti za to mlad. A i za ovo zelen jer mi je to omiljena boja iz više razloga![]()
Last edited by jokaš; 08-04-16 at 10:52.
To je druga stvar. Ali opet nije vazna nego je pozeljna. I ja volim sto Witcher 3 izgleda prelijepo i volio bih da izgleda kao u trejlerima iz 2013 i 2014. Ali mi ne smeta "downgrade". A onda pogledaj Undertale, Minecraft i gomilu 2D i retro igara koje dominiraju na Steam zadnjih nekoliko godina. Ili kad si bas navalio da hvalis Remedy eto ti primjer onoga o cemu sam pricao o estetici i "art design-u". To je razlog zbog kojeg Max Payne 2 i dan danas izgleda odlicno iako graficki nije nesto dok je Rockstarov Max Payne 3 iz 2012 pregrdna igra uprkos superiornoj grafici i efektima jer je atmosfera katastrofalna i svaka scena je prenatrpana ruznim detaljima i level design je ocajan.
A tu su i stare Splinter Cell igre koje su bolje od Blacklist i Conviction, stare Hitman igre koje su bolje od Absolution, stare Metal Gear Solid i Devil May Cry igre koje su bolje od novih, Resident Evil 1, 2 i 4 koji su bolji od novijih itd. I sve te igre imaju losiju grafiku koja uopste ne smeta igrama da budu bolje od novijih igara za par klasa. Da ne nabrajam dalje jer ne bih do prekosjutra zavrsio.
Poetna je da ljudi koji prave igre imaju ogranicen budzet. A meni je draze da koncentrisu veci dio budzeta na to da igra bude dobra nego da grafika bude dobra.
Placa li tebe daj Microsoft da ih branis po internetu? A kad kazes da je neko "shitstation" fan samo zato sto mu se ne dopada Microsoftova konzola samo poksazujes koliki si fanboy.
Sto je susta suprotnost sa idejom da se razumijes u igre jer su Xone ekskluzive totalno genericke igre kojih ima na svakom cosku. Cast izuzecima ako ih ima.
Ovo je forum. Ne znam sta ocekujes.
Last edited by VanjaTheMan; 08-04-16 at 11:08.
Kad kazete grafika mislite li na sam art-dizajn igre ili na broj poligona po kvadratnom milimetru, posto su to 2 potpuno razlicite stvari.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks