Ideja za biznis:
Reparacije displeja za mobilne telefone i tablete.
Detalji u pm.
Dje izlazi sad Barovic, nekad smo pili zajedno u pub111, bih ga pitao koji biznis pokrenuti...
Ideja za biznis:
Reparacije displeja za mobilne telefone i tablete.
Detalji u pm.
Last edited by autodijagnostika; 07-04-16 at 17:37.
3x20 kilograma? dje drzi te pcele pa ima da vadi 3 puta godisnje med?
Dutch drze ukucani 100 kosnica, med prodje lako, problem je sto od 100 kosnica je realno oko 1,5 -2 tone meda godišnje kad je dobra, kad zakisi pa pocnu da jedu mede padne to na ispod tone. Posla ima premnogo, a zarada nije tako sigurno da bi mogao zivjeti od toga. Moze se desiti da se razbole, losa godina i onda si u problemu.
Mada vidji ovaj sistem gandalfof minimum 20 kg na losu godinu, znaci na dobru 40 kg, e to je para moj brate![]()
Pa kazem ti pumba svidja mi se covjekov sistem kako ih drzi i dje ih seli i nosi, i kako od njih radi.
Krece sa prvom pashom na 100m nadmorske a treca zavrsava na 1500
Kao sto rekoh vec, treba biti inovativan, edukovati se itd itd
P.S.
Ovom mom drugaru pcelarstvo hobi.. Ima posao pored pcela i sve stize
Last edited by Gandalf_White; 07-04-16 at 18:24.
One Ring to Rule them all...
Daje mu kosnica 3x20 kg? Za godinu 60kg u losoj ispasi?
Sent from my MX5 using Tapatalk
Aj mi posalji na pm dje drzi to zivota ti...
Sent from my MX5 using Tapatalk
ne mogu
Nije fora ako svi znaju sistem![]()
20 kg je fantazija i na dobru godinu za većinu. Znam dosta njih koji šećere to sve pa prodaju med al ovako stvarno treba imat keca u rukavu
. Ne mogu se zakleti da je nemoguće i baš ću probati nešto o tome da nađem
Najjaca prica. Treba otvorit nesto samo da kaplje.
Cesmu npr.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Pcele- to je vec klasika... sve se kanim da uzmem nekoliko kosnica za kucu, a i bas je lijep i cist posao... treba prvo dobra edukacija, literatura a nakon toga praksa- treba raditi sa nekim pcelarom... neko napisa da se ulozeno vrati za godinu- mozda, ali za pocetnike je najbolje krenuti polako (svi savjetuju sa 3 kosnice)... pa lagano pojacavati...
rodjak mi je jedan od jacih pcelara, ima oko 70 kosnica, prinos 15 do 20 kila s tim ato ih ne seli, proda sve ali jedva i to tako sto pravi nekakve zezalice od meda, medovinu, propolis, medenjake... a covjek se time bavi decenijama, nagrade priznanja itd itd... 9-12 e prodaje kilo...
Susenje voca- ok ideja... ali jos bolja ideja vam je susenje mesa... zarada- 100-150 posto... kilo mesa manje od dva eura- 12 kila sirova prsuta, kad se ispresuje, osoli, upizi i osusi ima oko 9 kila, po 8-9 eura kilo pa racunajte...
1000 prsuta donosi 40 iljada profita, takva je racunica... iakidate prsutu, vakumirate je i moze stojati godinama...
Treba malo ulaganja u objekat, to je tacno, ali vazda se sjetim ove teme kad se jedan forumas raspitivao da kupi zemlju i da pocne da drzi curke... e pa ovo vam je (malo) bolja investicija...sto se desi sa onim pricom o curkama stvarno...
a laksa opcija- kupite meso i ponesete da u jednu od susara na ct dje ce vam za sav posao soljenja i susenja uzeti skromnih 5-6 e po prsuti na relativno vecu kolicinu... vase je samo da ih prodate...
Ako je ko zainteresovan, nek mi se javi na jesen, mozda rijesim da se vratim korijenima i nastavim tamo dje su stali moji pradjedovi...
A ako vam je ovo prevelika investicija- mozete da drzite prepelice- bez zaebancije, procitajte malo o tome... ja za to slucajno saznah kad mi se otac razbolio... uzeh da citam o cemu se radi, vau, nije losa ideja... nakon nekoliko mjeseci evo prepelicja jaja u svakom marketu...
I jos jedna... aronija... ali ne da sadite i da se bakcete sa tim glupostima- uvezete aroniju iz PL za manje od eura... i pravite sok, cokoladnu aroniju i te zezalice... dok je uvoza nema stece u poljoprivredi... tj. onoliko kolko zaradi crni Rajko iz Zete sto krivi kicmu u bastu mozete da zaradite i vi kao uvoznici... zasto ne bi vi bili uvoznici...
Last edited by karamazov; 07-04-16 at 20:34.
Samo vas zaebavam u stilu jednog cijenjenog forumasa...
kad bih krenuo da za svaku stavku sto sam gore naveo navodim troskove i realne probleme sa kojima se susrijecu oni koji se njima bave trebalo bi mi jos 9 strana...
malo mi je dosadno, prastajte...
a sad, moze li se zaradit ada moze, sto jes jes, no je nas narod nesposoban...
samo neka kaplje...
Last edited by karamazov; 07-04-16 at 20:39.
E sta rade ljudi![]()
Da je biznis bez rizika svaka bi se budala bavila biznisomSrecom ne bavi se...
A ne moze svako kao ti Gandalfe, da ti pcele daju 100 kg godisnje, **** ga neko nije rodjen pod srecnom zvijezdom![]()
To je isto kao kad reče jedan moj prijatelj da mu krava daje 542 litra po sekundi
Sent from my s7 edge using Tapatalk
Znate kako drugari... Nekad u CG treba jedno 100 godina da bi se tehnologija razradila i sistem. Evo veli pumba na 100 kosnica tonu meda dobija...
Evo lik iz hrvatske na 200 kosnica 15 tonaznaci na 100 kosnica 7 puta vise od pumbe
![]()
Pa onda prosjek 50-75kg po sezoni :
Evo samo sa jednog foruma i jednog topica 3 tipa koji prebacaju ovo 60kg koje sam ja naveo![]()
Citanje - ucenje - inovacije - pracenje tehnologija itd itd itd
Crnogorska pcela je lijena. Jedino da se uvozi japanska 'cela.
nijednom nijesam sumnjao u to gandalf, ja ti kazem da treba i srece za to. Mogu ti navesti hiljadu primjera da su ljudima u mjesec pomrle sve kosnice, tako da treba imati i srece da ti daju 100 kg godišnje. Ne sumnjam da ces ti od pet kosnica imati i tonu...
Sto napadate covjeka ako ne znate o cemu se radi... evo ovaj moj rodjak ne seli pcele, idealno mjesto i izbaci redovno 20 kila...
kad bi ih selio- 3 pase po 20 kila eto 60 kila... ja ga pitam sto ih ne selis on mi kaze da nema energije za tako nesto...
nijesu pcele lijene nego ljudi...
Biznis ideja br.5 - izrada biznis planova... pravnika i ekonomista masu a malo ko se time bavi...
Ulaganja minimalna- odstampa se ovih 9 strana sa foruma kao osnovna literatura... ali samo kao osnovna, treba jos covjek da cita i da se edukuje sa drugih foruma i tako...
ko ga napada? Dje si vidio napad bilo koje vrste? samo mi je cudno da u losoj ispasi mu pcele donesu 20 kg meda minimum, to je sve! Fino vidis da sam napisao kad nema ispase 3x20 kg, to mi je cudno. Jer kad pcela ne izlazi zbog loseg vremena pocne da jede med koji je donijela, dakle nemoguce je da mu u to vrijeme donese 20 kg boga nema. Desi se takvih godina cesto...
Last edited by karamazov; 07-04-16 at 21:52.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks