Page 9 of 17 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast
Results 201 to 225 of 424

Thread: Isplativ privatni biznis u CG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje izlazi sad Barovic, nekad smo pili zajedno u pub111, bih ga pitao koji biznis pokrenuti...

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ideja za biznis:
    Reparacije displeja za mobilne telefone i tablete.

Detalji u pm.
    Last edited by autodijagnostika; 07-04-16 at 17:37.

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Dutch da ti dam jedan savjet kao preduzetnik Nikad ne gledaj kako drugi prolaze...

Uvijek kreni da mozes bolje, vise i pametnije od ostalih. Ovo sto se pcela tice konkretno, ljudi cekaju da ih zovne komsija da kupi 2kg meda. Tu ima toliko opcija da bi ti se svijest prevrnula kad bih krenuo da kucam sad

Imam drugara koji ima 40 kosnica, po kosnici mu je na losu godinu 20kg meda i radi tri berbe.
    Med mu se ne zadrzava duze od mjesec dana, bukvalno sto proizvede to proda. Toliko me je odusevio taj njegov sistem da sam i ja ove godine narucio par kosnica da na njima naucim kako to ide(imam vec malo iskustva), skinuo par knjiga sa neta itd itd.

Uzmi da ako se cuva kako treba med nema rok trajanja i da ces sve sto proizvedes prodati, pa makar davao i 6eur kilo na veliko. Skoro je bio skandal u Hrvatskoj da je 80% meda koji se prodaje tamo bukvalno medna vodica uvezena iz kine. Blokirali su uvoz i sada domaci proizvodjac sve sto napravi proda.

Inace pcele ne mozes sve i da hoces seliti 4 puta nije fizicki moguce. Tri puta max.

Sto se tice suvih smokvi, turska je pokrila cijelo trziste evrope, evo i kod nas pola kila euro i nesto u nizu...

U Australiji kad sam bio 52dolara kilo svjezih smokvi. Mi to na selu kao stocnu hranu koristimo koliko ih ima
    3x20 kilograma? dje drzi te pcele pa ima da vadi 3 puta godisnje med?
    Dutch drze ukucani 100 kosnica, med prodje lako, problem je sto od 100 kosnica je realno oko 1,5 -2 tone meda godišnje kad je dobra, kad zakisi pa pocnu da jedu mede padne to na ispod tone. Posla ima premnogo, a zarada nije tako sigurno da bi mogao zivjeti od toga. Moze se desiti da se razbole, losa godina i onda si u problemu.
    Mada vidji ovaj sistem gandalfof minimum 20 kg na losu godinu, znaci na dobru 40 kg, e to je para moj brate

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pa kazem ti pumba svidja mi se covjekov sistem kako ih drzi i dje ih seli i nosi, i kako od njih radi.

Krece sa prvom pashom na 100m nadmorske a treca zavrsava na 1500

Kao sto rekoh vec, treba biti inovativan, edukovati se itd itd

P.S.

Ovom mom drugaru pcelarstvo hobi.. Ima posao pored pcela i sve stize
    Last edited by Gandalf_White; 07-04-16 at 18:24.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Daje mu kosnica 3x20 kg? Za godinu 60kg u losoj ispasi?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by pumba View Post
    Daje mu kosnica 3x20 kg? Za godinu 60kg u losoj ispasi?

Aha...

Inovativnost, znanje, domisljatost te odvajaju od konkurencije

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Aj mi posalji na pm dje drzi to zivota ti...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

ne mogu

Nije fora ako svi znaju sistem

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,747
    Thanked in
    1,097 Posts

20 kg je fantazija i na dobru godinu za većinu . Znam dosta njih koji šećere to sve pa prodaju med al ovako stvarno treba imat keca u rukavu . Ne mogu se zakleti da je nemoguće i baš ću probati nešto o tome da nađem

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Najjaca prica. Treba otvorit nesto samo da kaplje.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Cesmu npr.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Pcele- to je vec klasika... sve se kanim da uzmem nekoliko kosnica za kucu, a i bas je lijep i cist posao... treba prvo dobra edukacija, literatura a nakon toga praksa- treba raditi sa nekim pcelarom... neko napisa da se ulozeno vrati za godinu- mozda, ali za pocetnike je najbolje krenuti polako (svi savjetuju sa 3 kosnice)... pa lagano pojacavati...
    rodjak mi je jedan od jacih pcelara, ima oko 70 kosnica, prinos 15 do 20 kila s tim ato ih ne seli, proda sve ali jedva i to tako sto pravi nekakve zezalice od meda, medovinu, propolis, medenjake... a covjek se time bavi decenijama, nagrade priznanja itd itd... 9-12 e prodaje kilo...
    Susenje voca- ok ideja... ali jos bolja ideja vam je susenje mesa... zarada- 100-150 posto... kilo mesa manje od dva eura- 12 kila sirova prsuta, kad se ispresuje, osoli, upizi i osusi ima oko 9 kila, po 8-9 eura kilo pa racunajte...
    1000 prsuta donosi 40 iljada profita, takva je racunica... iakidate prsutu, vakumirate je i moze stojati godinama...
    Treba malo ulaganja u objekat, to je tacno, ali vazda se sjetim ove teme kad se jedan forumas raspitivao da kupi zemlju i da pocne da drzi curke... e pa ovo vam je (malo) bolja investicija...sto se desi sa onim pricom o curkama stvarno...
    a laksa opcija- kupite meso i ponesete da u jednu od susara na ct dje ce vam za sav posao soljenja i susenja uzeti skromnih 5-6 e po prsuti na relativno vecu kolicinu... vase je samo da ih prodate...
    Ako je ko zainteresovan, nek mi se javi na jesen, mozda rijesim da se vratim korijenima i nastavim tamo dje su stali moji pradjedovi...

A ako vam je ovo prevelika investicija- mozete da drzite prepelice- bez zaebancije, procitajte malo o tome... ja za to slucajno saznah kad mi se otac razbolio... uzeh da citam o cemu se radi, vau, nije losa ideja... nakon nekoliko mjeseci evo prepelicja jaja u svakom marketu...

I jos jedna... aronija... ali ne da sadite i da se bakcete sa tim glupostima- uvezete aroniju iz PL za manje od eura... i pravite sok, cokoladnu aroniju i te zezalice... dok je uvoza nema stece u poljoprivredi... tj. onoliko kolko zaradi crni Rajko iz Zete sto krivi kicmu u bastu mozete da zaradite i vi kao uvoznici... zasto ne bi vi bili uvoznici...
    Last edited by karamazov; 07-04-16 at 20:34.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Samo vas zaebavam u stilu jednog cijenjenog forumasa...
    kad bih krenuo da za svaku stavku sto sam gore naveo navodim troskove i realne probleme sa kojima se susrijecu oni koji se njima bave trebalo bi mi jos 9 strana...
    malo mi je dosadno, prastajte...
    a sad, moze li se zaradit ada moze, sto jes jes, no je nas narod nesposoban...
    samo neka kaplje...
    Last edited by karamazov; 07-04-16 at 20:39.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

E sta rade ljudi

Da je biznis bez rizika svaka bi se budala bavila biznisom Srecom ne bavi se...

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

A ne moze svako kao ti Gandalfe, da ti pcele daju 100 kg godisnje, **** ga neko nije rodjen pod srecnom zvijezdom

Thanks Thanks Given 
    1,858
    Thanks Thanks Received 
    2,444
    Thanked in
    1,351 Posts

To je isto kao kad reče jedan moj prijatelj da mu krava daje 542 litra po sekundi

Sent from my s7 edge using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Znate kako drugari... Nekad u CG treba jedno 100 godina da bi se tehnologija razradila i sistem. Evo veli pumba na 100 kosnica tonu meda dobija...

Evo lik iz hrvatske na 200 kosnica 15 tona znaci na 100 kosnica 7 puta vise od pumbe

Pa onda prosjek 50-75kg po sezoni :

Evo samo sa jednog foruma i jednog topica 3 tipa koji prebacaju ovo 60kg koje sam ja naveo

Citanje - ucenje - inovacije - pracenje tehnologija itd itd itd

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Crnogorska pcela je lijena. Jedino da se uvozi japanska 'cela.

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

nijednom nijesam sumnjao u to gandalf, ja ti kazem da treba i srece za to. Mogu ti navesti hiljadu primjera da su ljudima u mjesec pomrle sve kosnice, tako da treba imati i srece da ti daju 100 kg godišnje. Ne sumnjam da ces ti od pet kosnica imati i tonu...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Sto napadate covjeka ako ne znate o cemu se radi... evo ovaj moj rodjak ne seli pcele, idealno mjesto i izbaci redovno 20 kila...
    kad bi ih selio- 3 pase po 20 kila eto 60 kila... ja ga pitam sto ih ne selis on mi kaze da nema energije za tako nesto...
    nijesu pcele lijene nego ljudi...

Biznis ideja br.5 - izrada biznis planova... pravnika i ekonomista masu a malo ko se time bavi...
    Ulaganja minimalna- odstampa se ovih 9 strana sa foruma kao osnovna literatura... ali samo kao osnovna, treba jos covjek da cita i da se edukuje sa drugih foruma i tako...

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

ko ga napada? Dje si vidio napad bilo koje vrste? samo mi je cudno da u losoj ispasi mu pcele donesu 20 kg meda minimum, to je sve! Fino vidis da sam napisao kad nema ispase 3x20 kg, to mi je cudno. Jer kad pcela ne izlazi zbog loseg vremena pocne da jede med koji je donijela, dakle nemoguce je da mu u to vrijeme donese 20 kg boga nema. Desi se takvih godina cesto...

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    Sto napadate covjeka ako ne znate o cemu se radi... evo ovaj moj rodjak ne seli pcele, idealno mjesto i izbaci redovno 20 kila...
    kad bi ih selio- 3 pase po 20 kila eto 60 kila... ja ga pitam sto ih ne selis on mi kaze da nema energije za tako nesto...
    nijesu pcele lijene nego ljudi...

Biznis ideja br.5 - izrada biznis planova... pravnika i ekonomista masu a malo ko se time bavi...
    Ulaganja minimalna- odstampa se ovih 9 strana sa foruma kao osnovna literatura... ali samo kao osnovna, treba jos covjek da cita i da se edukuje sa drugih foruma i tako...
    Ja napisah na nekoj od prethodnih strana, ako nekome sa foruma treba biznis plan, veoma rado cu pomoci u tome

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    E sta rade ljudi

Da je biznis bez rizika svaka bi se budala bavila biznisom Srecom ne bavi se...
    Bas suprotno. Cesto su 'pametni' one koje rizik odbija, a budale su risk blind.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by pumba View Post
    ko ga napada? Dje si vidio napad bilo koje vrste? samo mi je cudno da u losoj ispasi mu pcele donesu 20 kg meda minimum, to je sve! Fino vidis da sam napisao kad nema ispase 3x20 kg, to mi je cudno. Jer kad pcela ne izlazi zbog loseg vremena pocne da jede med koji je donijela, dakle nemoguce je da mu u to vrijeme donese 20 kg boga nema. Desi se takvih godina cesto...
    Ma nemas ti pojma...
    jesi li ikad drzao pcele...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ja napisah na nekoj od prethodnih strana, ako nekome sa foruma treba biznis plan, veoma rado cu pomoci u tome
    E o ovome pricamo, to je kljucno- marketing...
    nasao si da trazis stranke i da se reklamiras na forumu... to ti je direktna paralela sa onim pcelarom sto ceka da komsija kupi kilo meda kod njega... to ne ide tako...
    jesi li probao da se dodatno edukujes...?
    Last edited by karamazov; 07-04-16 at 21:52.

Page 9 of 17 FirstFirst ... 5678910111213 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)