Ne slucajno hostele po Americi.. Tamo se okupljaju krek kurve i met headovi. ...
One Ring to Rule them all...
zajebavam se![]()
Ovo je na konto neke price od ranije za hostele po USA
Pilote danas treniraju da upiru dugmad, a ne da lete
http://balkans.aljazeera.net/vijesti...mad-ne-da-lete
Drugari ipak promjena rute po preporukama tako da bi mi svaka pomoc masu znacila
Krecemo iz PG, treba da obidjemo Milano , Lake Como, Lugano, Cinque Terre, Nicu, Monte Carlo, Cannes..Mozda St Tropez ako se ima vremena.
Datumi su od 1 maja navece od npr 18-19h (nedjelja) do ranih sati u ponedjeljak sledeci. 7 dana i kusur.
Po mojoj nekoj logici valjalo bi da spavamo u cinque terre prvo, pa onda monte karlo, nica, st trope, i na kraju Milano sa izletom na lake como i u lugano i outlet fox town. E sad imate li drugih predloga kako da drugacije organizujem rutu, dje da idem u cinque terre, kako smjestaj i koji tamo da uzmem, je li bolje u monte carlo ili u nicu spavati i sl...Mnogo bi mi znacila pomoc oko rute i cinque terre posebno.
blagodarim
p..s razlika izmedju spavanja u milano i cinque terre mi je 40 minuta po guglu, tako da to nije problem, a bolje je nego da spavamo prvu i zadnju noc u milano, jer se moramo i odmoriti prije povratka tako da mi djeluje najbolje da pomenuto ostavimo za kraj. Plus Inter igra u subotu a to se ne propusta
p.p.s. Znaci spavanjac u 3 mjesta: 1. Cinque Terre 2. Nica ili monte carlo 3. Milano. Tražimo smještaj za četvoro, poželjno sa parkingom naravno.
Last edited by Black; 04-04-16 at 10:53.
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Imas na arbnb da biras dosta povoljno... tipa ispada vas ispod 20eur po osobi, da uzmete stan ili kucu.
Obavezno da idete nedje van gradova, kad ste autom boli vas briga a ima i parking + jeftinije je
prvo ne znam vozis li sam ili se mijenjate u svakom slucaju provjeri koliko ti treba do cinque terre jer do milana (da ti bude sve na taman ) ti treba 14sati.
drugo, cinque terre je sirok pojam, svako mjesto ti je slicno po meni bi trebao da posjetis jedno ribarsko ili dva i to je to. do nekih cak znam da se ide i vozom. parkinga bez to odma da ti kazem. ako hoces tamo da spavas mislim da bi trebao da uzmes smjestaj u onom gradicu mislim da je la spezia (kroz koje i moras poci da bi dosao do tamo)
nica montecarlo itd nisam bio.
milano ostavi za povratak tj iskoristi ovo sto ti kaze gandalf da si kolima i da mozes da biras dosta jeftiniji smjestaj sa parkingom koji ti uopste ne mora biti udaljen(samo npr slabo povezan sa tram-bus itd) milano 2 dana-uzduz i poprijeko, komo pola dana.tj tamo imas da se onom uspinjacom popnes do vidikovca i to je to. e ako ces da fatas krug kolima to ne znam, znam da je natega sto se tice saobracaja.
f6
ako moze neko od internet velikana da postavi link za knjigu drives of a lifetime od nationalgeografic-a
f6
Cinque terre je baas sirok pojam...prvo ides La Speziu pa ti prvo ide Portovenere a tamo provjereno ima parkinga a u ostalim malo teze...jeste da je prelijepo svako mjesto vidjeti ali za neki solidan obilazak ispod 7 dana za CT je malo zato ranije napravi plan i odluci sto ces jer su mjesta dosta slicna a ipak svako ima nesto posebno...imas Portovenere, Manarolu,Riomaggiore, vernazzu, Cornigliu, Monterosso, Rapalo, Sestri Levante, Portofino...to je po meni jedan od ljepsih djelova Evrope. A sve na potezu od La Specije do Djenove...
Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока
TU SEI TUTTA
LA MIA VITA
AC MILAN
Treba da putujem za Boston 31. Maja, pa gledam neke povratne avio karte, drug je nasao iz Bg-a 477e sa pravom promjene leta, a ima i iz Pg (Pg-Bg-Pariz-Boston) 530e, ali ne moze da se mijenja datum leta za nazad, pa reko da ne znate kojim agencijama tu iz Pg da se obratim, da pitam za cijene i sve ostalo
Hvala
Quid pro quo
Nikome, bice ti bar 20% skuplje. Bukiraj taj iz BG-a
Ipak obrni par njih i pitaj za konacnu cijenu.
Globetrotting
fora je sto je mene zao dat tolike pare na kartu a ostat samo 5-7dana, kad ides , jbg iscimaj se i skupi para pa podji da valja 10-15dana pa se obidje i malo okolo
to su putevi dje bukvalno treba ti po dan u odlasku i dan u povratku a putujes avionom i onda je greota ostati samo 5-6dana kad je toliko daleko a i skupa karta
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Gando,
Jedno pitanje za tebe, nijesam odavno
Fes 3 nocenja
Fes - Chefchaouen 2-3 sata - Rabat nocenje
Rabat - Casablanca 2-3 sata - Marrakech 4 nocenja s tim da se iz Marakesa ide za Essaouiru jedan dan i jedan u Vazazat i nedje po pustinji u blizini jer su Marzouga i Zagora 500-600km ILI
iz Fesa da se uzme 3 dana desert tour Fes-Marzouga-Vazazat-Marakes...od prilike ta tura je 250e ali se odradi maltene skoro sve sto se tice Marokapustinja, Atlas planine, nocenje u pustinji itd itd
nekako mi vise godi ova druga tura nedje po divljini nego Casablanca i Rabat
tvoje skromno misljenje...?
Razmisli ovako,
Fes 3 nocenja - check
Fes - Chefchaouen - Rabat check (krenes rano ujutro) - provjeri busove odje tacni su http://www.ctm.ma/en
Znaci za Essaouriu ti je ok da napravis day trip bus ti je oko 3h ali za Vazazat ne bih nikako radio day trip... ni pod razno jer ti je oko 4h traje voznja i stvarno je prelijepo ides preko atlasa ( znaci gubis 8h u busu, a vjeruj mi 80% voznje kao put Niksic Savnik, strane i kruzenje, dizanje i spustanje) Ja podnosim put super ali ne bih u jednom danu to 2 puta mogao umro bih sigurno.
Moj ti je savjet posto je Ouzazarte okruzen pustinjom, ima tamo super stari grad... Krenes iz Marakesha rano, u Ouzazarate si popodne, odradis taj grad prosetas i jedes, a onda sjutra se probudis rano uzmes neki od kombija da te vozi u ait benhaddou, on je okruzen pustinjom i pravi je stari pustinjski grad (30eur je kombi da te poveze i vrati), i onda se predvece vratis u Marakesh.
Sto se tice ovih pustinjskih tura, ja sam htio da radim merzugu ali vjeruj mi na rijec sve su prevaranti. Na papiru je sve Ok ovako kad citas i sve je kao fol ukljuceno u cijenu. Ali na kraju 80% vvremena provedes u prastarim kombijima ili dzipovima i za sve moras da platis. Vodici u Maroku su jebena *****, navikli su na amerikance. Recimo opali ti fotku i trazi ti 5eur, kaze rucak ti je uracunat u cijenu i onda ti konobar naplati, nemas kome da se zalis. Kaze spavanje je ukljuceno ali ti isto uzme 10eur za iznajmljivanje posteljine.
Vjeruj mi na rijec ja bih ovu turu izbjegao smorices se kao pasche...
jasno jasno samo bih kad vec idem da odradim neku turu sa pustinjom a i ova ideja spavanja pod satore u sred pustinje mi je limit a posto je vec rabat i Casa ****** onda sam poceo o ovome da razmisljam s tim da mi je i Vazazat na toj ruti tako da ne bih morao iz marakesa da idem dva puta tim losim putem
Mi smo se cimali bas da odradimo merzugu i onda smo pricali sa dosta ljudi koji su odradili i svi su imali bas negativ feedback. Hrana losa, organizacija losa, previse ljudi, neprofesionalno. Par njih opljackano...
Ali vazazat ti je super slobodno sto se tice te pustinjske oblasti
e ako znam...procitah dosta komentara na tripadvisoru sve pozitivni mada ko ce im znati je li namjesteno
evo vidjecu jos sta kaze drug![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks