View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 43 of 63 FirstFirst ... 3339404142434445464753 ... LastLast
Results 1,051 to 1,075 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Pojma nemate. Nisu japanke, nego šangajke. Simod su bile za u školu, šangajlke za fudbal i izgorele tabane.

Dok sam odrastao, dosta sam robe nosio od svog desetak godina starijeg brata od tetke. U stvari, bio mi je bratanić, ja sam bio striko. Onda sam napunio 12 godina i postao sam prekrupan za njegove stare stvari.

Eto, para nikad nisam imao i šta mi fali danas? Isto pare.

Quote Originally Posted by remark View Post
    Da li ukoliko neko materijalno dobro obezbijeđen prema vašim upustvima proizvede dijete, možda čak i dva kom, poslije nekoliko godina bankrotira i ostane bez para, pa ne može da kupi đetetu sasmung S7 za osmi rođendan, treba da ubije sebe, ženu, đecu ili sve na gomilu?
    Totalna rasprodaja zbog zatvaranja objekta.
    Last edited by NHM; 01-04-16 at 13:51.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Mi smo to zvali japanke. Izvini brate. Oprema je bila japanke, crni sorc i bijela trikmajca

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Očigledno vi niste odrastali sa patikama reabak, bez čokolade ili se pravila domaća od mlijeka u prahu i kakao praha (valjda).
    Dje su se knjige pozajmljivale, da ne pričam o drugim stvarima.
    Sad ne bi pravili djecu ako om nemaš za adidas, 3 presvlake dnevno, svaki dan druga garderoba.
    Moja ćerka sa 4 godine vise cipela ima no ja do 20te.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Pravila se cokolada, majonez, kafa se mljela, kese od varenike su se prale i susile na zicu, perforirani papir za one stare stampace se koristio kao guzpapir...pa eto, preteklo se. Umjesto da smo to na dobro iskoristili, vise se posvetili jednakosti medju ljudima, cim si sankcije ukinute navalili smo na ono najgore sa zapada, zeljni i gladni.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Sudeci po ovo prici, ti nemas djecu. Jer da imas ne bi pricao ovakve nebuloze
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

To su fakti, istorijske cinjenice i dokazivi i posvjedoceni dogadjaji. Mada je istina da nema veze sa temom

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Mi smo to zvali japanke. Izvini brate. Oprema je bila japanke, crni sorc i bijela trikmajca

Ne znam koja je to škpla imala japanke lao opremu ali mi smo imali šputke, crni šorc i bijela trikmajca. Ko nije imao za šputke tolerisale su se i čarape
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Šangajke:

A japanke su one tange za prste na nogama:

Ada đe ste viđeli smeće od obuće na kojima piše made in Japan? Slabo je vama ta geografija išla...

To me podsjeti, jednom je na Ipak se okreće bio prilog o selu Japan kod Andrijevice. Kad smo zaratili sa Japanom prije više od sto godina, krenuli ljudi da se bore i stigli do Andrijevice. Tu se skućili. Pita voditelj nekog starog zna li đe je Japan, a on veli: "A tamo neđe u Kinu". Ne znam je li đedo nosio šangajke.
    Last edited by NHM; 01-04-16 at 19:54.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

I ovo su šputke i startas patike za fizičko, da zaokružimo

Last edited by remark; 01-04-16 at 19:54.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Nedoder patike.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Tražim ja ovakve dugo, ali sa tri boje. Ove su sa dvije...

Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,726
    Thanked in
    2,103 Posts

Evo se sad vracaju u modu stari modeli, pa dako i njih rehabilituju Najsmjesnije mi je kad vidim modele patika sa pocetka devedesetih, a na njih zakaceno "novi model"
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Prva polovina devedesetih - najljepši modeli patika ikad. Mada su ove adidas iz prve polovine osamdesetih, koliko se ja sjećam. PAtike su u vezi sa temom, jer su makserice koštale 220 maraka kad je plata bila 3-4 marke. Pa kupi ih ti đeci. Inače su išle su kao alva.

Zaboravih da kažem, nisu meni roditelji kupovali smeće od stvari zato što su htjeli da me nauče nekim vrijednostima, nego zato što nisu imali za nešto bolje. Ne mislim da bih bio bolji ili gori da sam imao skuplje stvari. Sa druge strane, da mi je moglo bit sve što sam zamišljao, vjerovatno bih bio mnogo gori nego što jesam.

Đecu imat... Možda nekad. Već sam neđe rekao da me neko sad naćera da se izjasnim i da moram tako da postupim u budućnosti, rekao bih ne za đecu. Sreća pa me niko ne ćera da se izjašnjavam.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Išao na tvoj post, ali te nijesam učio kako da podižeš svoju đecu, što mi prebaci... Ne sumnjam da im pružaš sve što možeš i najbolje kako umiješ i misliš da treba, no ne diskutujem o tome već o stavovima koje si iznijela na forumu...

Ja živim u zemlji đe su obično najvaspitanija i najnormalnija đeca iz siromašnih, ili porodica srednjeg staleža... Ne pozivam se ni na kakvu skromnost, svi pružaju đeci koliko su u mogućnosti... Ali tvrditi da dijete ne može zdravo da raste i da se razvija ako se ne kupuju patike svako 2 mjeseca, nema veze sa realnošću... Na Zapadu, đe je standard mnogostruko viši, postoji kultura čuvanja odjeće i obuće za sledeće dijete, ili ako ne planiraju đecu poklone te stvari rođacima... U početnim godinama života, kad dijete najbrže raste i kad se odjeća i obuća najbrže mijenjaju, potpuno je irelevantno imaju li se 3 majice ili 33, ima li se 2 patika ili 22, jesu li kupljene na buvljaku ili u xyz, je li sve to novo, je li ostalo od prethodnog đeteta ili od rođaka... Bitno je da je sve udobno, čisto i zdravo... Kasnije je puno lakše manipulisati jer je rast sporiji i većinom nema potrebe u jednoj sezoni mijenjati brojeve, ako ima potrebe, oni koji mogu kupuju, oni koji ne mogu su već razmišljali o tome i kupili pola broja veće pa traje duže...

Za školu se slažem da je prilično skupo opremanje... Poslednjih godina država pomaže oko knjiga, ali većina tereta pada na roditelje... Nego i tu znam dosta primjera đe se roditelji žale kako moraju đeci plaćati privatne časove, a oni svoje slobodno vrijeme provode skitajući... Primjećujem i van nastavne aktivnosti da su postale skupe, tj i ranije su bile, ali su sad masu popularnije pa se lakše primjeti... Đeca su prestala da se igraju napolju, svo vrijeme provode zatvorena... Nekad je mnogo manja potreba bila da se dijete upiše na neku sportsku aktivnost, jer je i bez toga većinu vremena provodilo igrajući svakakve sportove... Sad kad mu je ekran miliji od lopte, jer je roditeljima lakše da mu daju da igra igrice i ne brinu đe je i šta radi, došli smo da se mora plaćati nešto što bi trebalo da je i bez trenera, članarina i specijalizovane obuće, sastavni dio odrastanja... Gadi mi se koliko smo se kao društvo promijenili za veoma kratko vrijeme... Koliko roditelji pokušavaju materijalnim stvarima da zamijene vrijeme, pažnju i ljubav koju treba posvetiti đetetu... To je ono što je po meni puno bitnije za zdrav rast i razvoj, jer oko toga nema improvizacije i snalaženja...
    Neka si mi rekao, trebao je neko!
    (medo, medavi )

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nasi djedovi i babe nijesu imali drustvene mreze, smartfone, tablete, farme, veljega brata, malu sestru... i ostala sranja. Iz dosade udarali po sirotinjskoj zabavi pa malo, malo ispadala djeca ka jabuke iz suplje ćese. Nijesu mislili da će nasljedniku morati kupovati toke i jatagane i osedlanoga konja već se trudili da im obezbijede koru ljeba i gotova rabota. Za danasnje generacije sex je prereklamiran u odnosu na markiranu garderobu, alu felme ili top telefon. Sta će im sex ako se nemaju kome pohvaliti na FB, a od silnih teorija i glavobolja da li (ne)praviti djecu ne stignu to uraditi osima ako se "ne omakne".
    Da su nasi preci koristili logiku koja se odje plasira danas ga, djao maka, ne bi imao ko odje diskutovati. Kod nas je vazda vazilo ono " kud će kruska no pod krusku" pa kakvi roditelji takva i djeca. Ni veće fukare ni smeća od djece ovih (novo)bogatasa pa mislim da je ipak bolje prvo napraviti djecu djecu pa se bogatiti materijalno jer obrnata logika izgleda pogresna pa se pravi samo fukara

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Ok je da neko ne želi djecu. Postoje ljudi koji nijesu stvoreni za to, ne žele ih, imaju drugačiju viziju života. Sve je to ok. Ali bi valjalo da takvi (čitajte Rakun) ne idu konstantno u krajnost i ne glupiraju se.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nasi djedovi i babe nijesu imali drustvene mreze, smartfone, tablete, farme, veljega brata, malu sestru... i ostala sranja. Iz dosade udarali po sirotinjskoj zabavi pa malo, malo ispadala djeca ka jabuke iz suplje ćese. Nijesu mislili da će nasljedniku morati kupovati toke i jatagane i osedlanoga konja već se trudili da im obezbijede koru ljeba i gotova rabota. Za danasnje generacije sex je prereklamiran u odnosu na markiranu garderobu, alu felme ili top telefon. Sta će im sex ako se nemaju kome pohvaliti na FB, a od silnih teorija i glavobolja da li (ne)praviti djecu ne stignu to uraditi osima ako se "ne omakne".
    Da su nasi preci koristili logiku koja se odje plasira danas ga, djao maka, ne bi imao ko odje diskutovati. Kod nas je vazda vazilo ono " kud će kruska no pod krusku" pa kakvi roditelji takva i djeca. Ni veće fukare ni smeća od djece ovih (novo)bogatasa pa mislim da je ipak bolje prvo napraviti djecu djecu pa se bogatiti materijalno jer obrnata logika izgleda pogresna pa se pravi samo fukara
    Dobro je da nema tih bogataša među nama, našli bi se uvrijeđeni...no smo tu samo mi, zgubidani, pa prosipamo pamet ovoga svijeta.
    Blago nama, s nama.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Naši đedovi i babe nijesu imali internet, fb, smartphone, ali mi imamo. Svako malo se pokreću ova poređenja prošlih generacija, sa našom, iliti naša sa ovim novima.

Kažete ova djeca ne idu vani zbog ekrana? Mislite da bismo mi bili drugačiji sa ovim što oni imaju danas. Naravno da ne bi. Bukvalno isti bi bili. Nego smo bili vezani za televizore sa našim konzolama, pa nas roditelji mršnu da bi gledali dnevnik i sl. Prije tih konzola smo naučili da provodimo dosta vremena vani, pa nas je i to tjeralo kasnije da se igramo dosta van kuće. Ali se odlično sjećam kako smo bucali Segu većinu dana, pa tek u neka doba se izađe na malo fudbala i košarke. Kasnije kad se dobio kompjuter i nijesmo bili vezani za tv više, onda se već nije spavalo. Samo su se igrice igrale, ali srećom je ostalo malo navike da se igra fudbal, pa se ipak izađe vani.

Svaka generacija živi po svojim mogućnostima.

P.S. Takođe se sprdamo djeci šta rade po fb-u... I mi smo se glupirali malo, nego je fb taman stigao kad smo odrasli, pa je to bilo kratkog daha. Šta mislite da bismo radili da smo fb upoznali u njihovim godinama?
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ne sprdamo se mi đeci što čine po FB-u, kad mi isto to ođe radimo.
    Manje - više.

Da se podsjetimo jedne slične teme:
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...se-prave-djeca

I prijedlog - da otvori neko temu "Koliko imate djece i koliko bi voljeli imati" sa sve 5W+H

P.S. Hari, nijesi glasao, osim što si rekao da si, nekad davno, stio sa mnom se razmnožavat'
    Last edited by Raquel; 02-04-16 at 01:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...Da su nasi preci koristili logiku koja se odje plasira...
    ...obrnata logika izgleda pogresna...
    Daleko od izvlačenja iz bilo kakvog konteksta, samo bih da pomenem, da "logika" kojoj pojedini pridavaju neki smisao i prenaglađeni značaj, pokazano je i prikazano, a eto i sami pominjete, boba crvljivog ne valja niti ima ikakvog smisla, pogotovo, zato što se pogrešno interpretira, koristi i ograničava, na par trulih parametara, zaobilazeći gomilu drugih, bitnih i važnijih.

Sigurno da ima izuzetaka u svemu, tako da ne treba pretjerivati i svrstavati sve u isti koš. Imate prelijepe primjere đe su đeca lopova i kriminalaca, postali značajni i ugledni i pošteni i prepošteni ljudi, istina mali ih je broj ili ih malo ima javno poznatih. Pametniji ljudi, uglavnom izbjegavaju slavu, moć i sl.

Da novac, bogatstvo i moć, kvare ljude, javna je tajna i generacije pričaju o tome, muka je što to svi zaborave (spram svojih slučajeva pojedinačno), a počnu gomilat novčanice, nekretnine i sl.

Tolicko!
    Last edited by SpongeBob; 02-04-16 at 10:01.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    2,252
    Thanks Thanks Received 
    3,015
    Thanked in
    1,264 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post

Da novac, bogatstvo i moć, kvare ljude, javna je tajna i generacije pričaju o tome, muka je što to svi zaborave (spram svojih slučajeva pojedinačno), a počnu gomilat novčanice, nekretnine i sl.

Tolicko!
    Ima tu legendarnih likova u svijetu bogatih sto se tice odnosa prema djeci. Za Buffeta se zna ali skoro sam citao za vlasnicu lanca hotela Van der Bilt. Sve u dobrotvorne svrhe, a sinu samo za skolovanje. On je sam poceo nesto drugo posle skolovanja da radi i uspjesan je u tome. Majcin postupak mu je skroz normalan jer su ga rako od malih nogu vaspitali. Na zalost mnogi od bogatih zrtvuju djecu zarad stvaranja imena porodice. I tako imamo "velike i prve" familije ali na racun duhovno unistenih pojedinaca, a onda ti pojedinci svojim uticajem oblikuju svijet.

Od nas ovdje sto palamoodimo koliko bi izabralo djecu, a koliko "stvaranje" imena porodice?

Samo oni za koje je zivot igra.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    Last edited by Caesar; 02-04-16 at 16:27.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post

P.S. Hari, nijesi glasao, osim što si rekao da si, nekad davno, stio sa mnom se razmnožavat'
    Vidis da nema opcije "s Rajchel", a nema ni opcije "imam djece i dosta"

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

I jedno i drugo..
    Au.
    E pa tako kaži. Za ovu je temu ključno "ko je u kakvom stanju", da bi znali šta iz njega/nje progovara, rekla bih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nasi djedovi i babe nijesu imali drustvene mreze, smartfone, tablete, farme, veljega brata, malu sestru... i ostala sranja. Iz dosade udarali po sirotinjskoj zabavi pa malo, malo ispadala djeca ka jabuke iz suplje ćese.
    pre će biti da su imali mnogo veću stopu mrtvorođene dece i dece koja umiru pre treće godine usled nerazvijenosti i nedostupnosti medicine pogotovo u planinskim krajevima, usled zaraznih bolesti koje su tada harale, nedostatka opštenarodne svesti o higijeni a da ne pominjem porođaje u improvizovanim uslovima (još se vrlo živo sećam babinih horor priča o porođajima u sred polja).

u mom selu (vukojebina između PV i ŽB) većina dedine i babine generacije je sahranila bar jedno dete pre treće godine...

uzevši u obzir ove faktore kao i tadašnju patološku potrebu za sinovima, normalno da su ređali decu kao perle...
    Last edited by Miss_Lucifer; 02-04-16 at 19:12.
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Page 43 of 63 FirstFirst ... 3339404142434445464753 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)