Mi smo to zvali japanke. Izvini brate. Oprema je bila japanke, crni sorc i bijela trikmajca
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
Pojma nemate. Nisu japanke, nego šangajke. Simod su bile za u školu, šangajlke za fudbal i izgorele tabane.
Dok sam odrastao, dosta sam robe nosio od svog desetak godina starijeg brata od tetke. U stvari, bio mi je bratanić, ja sam bio striko. Onda sam napunio 12 godina i postao sam prekrupan za njegove stare stvari.
Eto, para nikad nisam imao i šta mi fali danas? Isto pare.
Totalna rasprodaja zbog zatvaranja objekta.
Last edited by NHM; 01-04-16 at 13:51.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Mi smo to zvali japanke. Izvini brate. Oprema je bila japanke, crni sorc i bijela trikmajca
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Očigledno vi niste odrastali sa patikama reabak, bez čokolade ili se pravila domaća od mlijeka u prahu i kakao praha (valjda).
Dje su se knjige pozajmljivale, da ne pričam o drugim stvarima.
Sad ne bi pravili djecu ako om nemaš za adidas, 3 presvlake dnevno, svaki dan druga garderoba.
Moja ćerka sa 4 godine vise cipela ima no ja do 20te.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Pravila se cokolada, majonez, kafa se mljela, kese od varenike su se prale i susile na zicu, perforirani papir za one stare stampace se koristio kao guzpapir...pa eto, preteklo se. Umjesto da smo to na dobro iskoristili, vise se posvetili jednakosti medju ljudima, cim si sankcije ukinute navalili smo na ono najgore sa zapada, zeljni i gladni.
Sudeci po ovo prici, ti nemas djecu. Jer da imas ne bi pricao ovakve nebuloze
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
To su fakti, istorijske cinjenice i dokazivi i posvjedoceni dogadjaji. Mada je istina da nema veze sa temom
Šangajke:
A japanke su one tange za prste na nogama:
Ada đe ste viđeli smeće od obuće na kojima piše made in Japan? Slabo je vama ta geografija išla...
To me podsjeti, jednom je na Ipak se okreće bio prilog o selu Japan kod Andrijevice. Kad smo zaratili sa Japanom prije više od sto godina, krenuli ljudi da se bore i stigli do Andrijevice. Tu se skućili. Pita voditelj nekog starog zna li đe je Japan, a on veli: "A tamo neđe u Kinu". Ne znam je li đedo nosio šangajke.
Last edited by NHM; 01-04-16 at 19:54.
I ovo su šputke i startas patike za fizičko, da zaokružimo
![]()
Last edited by remark; 01-04-16 at 19:54.
Nedoder patike.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Tražim ja ovakve dugo, ali sa tri boje. Ove su sa dvije...
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Evo se sad vracaju u modu stari modeli, pa dako i njih rehabilitujuNajsmjesnije mi je kad vidim modele patika sa pocetka devedesetih, a na njih zakaceno "novi model"
![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Prva polovina devedesetih - najljepši modeli patika ikad. Mada su ove adidas iz prve polovine osamdesetih, koliko se ja sjećam. PAtike su u vezi sa temom, jer su makserice koštale 220 maraka kad je plata bila 3-4 marke. Pa kupi ih ti đeci. Inače su išle su kao alva.
Zaboravih da kažem, nisu meni roditelji kupovali smeće od stvari zato što su htjeli da me nauče nekim vrijednostima, nego zato što nisu imali za nešto bolje. Ne mislim da bih bio bolji ili gori da sam imao skuplje stvari. Sa druge strane, da mi je moglo bit sve što sam zamišljao, vjerovatno bih bio mnogo gori nego što jesam.
Đecu imat... Možda nekad. Već sam neđe rekao da me neko sad naćera da se izjasnim i da moram tako da postupim u budućnosti, rekao bih ne za đecu. Sreća pa me niko ne ćera da se izjašnjavam.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Nasi djedovi i babe nijesu imali drustvene mreze, smartfone, tablete, farme, veljega brata, malu sestru... i ostala sranja. Iz dosade udarali po sirotinjskoj zabavi pa malo, malo ispadala djeca ka jabuke iz suplje ćese. Nijesu mislili da će nasljedniku morati kupovati toke i jatagane i osedlanoga konja već se trudili da im obezbijede koru ljeba i gotova rabota. Za danasnje generacije sex je prereklamiran u odnosu na markiranu garderobu, alu felme ili top telefon. Sta će im sex ako se nemaju kome pohvaliti na FB, a od silnih teorija i glavobolja da li (ne)praviti djecu ne stignu to uraditi osima ako se "ne omakne".
Da su nasi preci koristili logiku koja se odje plasira danas ga, djao maka, ne bi imao ko odje diskutovati. Kod nas je vazda vazilo ono " kud će kruska no pod krusku" pa kakvi roditelji takva i djeca. Ni veće fukare ni smeća od djece ovih (novo)bogatasa pa mislim da je ipak bolje prvo napraviti djecu djecu pa se bogatiti materijalno jer obrnata logika izgleda pogresna pa se pravi samo fukara![]()
Ok je da neko ne želi djecu. Postoje ljudi koji nijesu stvoreni za to, ne žele ih, imaju drugačiju viziju života. Sve je to ok. Ali bi valjalo da takvi (čitajte Rakun) ne idu konstantno u krajnost i ne glupiraju se.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Naši đedovi i babe nijesu imali internet, fb, smartphone, ali mi imamo. Svako malo se pokreću ova poređenja prošlih generacija, sa našom, iliti naša sa ovim novima.
Kažete ova djeca ne idu vani zbog ekrana? Mislite da bismo mi bili drugačiji sa ovim što oni imaju danas. Naravno da ne bi. Bukvalno isti bi bili. Nego smo bili vezani za televizore sa našim konzolama, pa nas roditelji mršnu da bi gledali dnevnik i sl. Prije tih konzola smo naučili da provodimo dosta vremena vani, pa nas je i to tjeralo kasnije da se igramo dosta van kuće. Ali se odlično sjećam kako smo bucali Segu većinu dana, pa tek u neka doba se izađe na malo fudbala i košarke. Kasnije kad se dobio kompjuter i nijesmo bili vezani za tv više, onda se već nije spavalo. Samo su se igrice igrale, ali srećom je ostalo malo navike da se igra fudbal, pa se ipak izađe vani.
Svaka generacija živi po svojim mogućnostima.
P.S. Takođe se sprdamo djeci šta rade po fb-u... I mi smo se glupirali malo, nego je fb taman stigao kad smo odrasli, pa je to bilo kratkog daha. Šta mislite da bismo radili da smo fb upoznali u njihovim godinama?
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Ne sprdamo se mi đeci što čine po FB-u, kad mi isto to ođe radimo.
Manje - više.
Da se podsjetimo jedne slične teme:
https://forum.cdm.me/showthread.php?...se-prave-djeca
I prijedlog - da otvori neko temu "Koliko imate djece i koliko bi voljeli imati" sa sve 5W+H
P.S. Hari, nijesi glasao, osim što si rekao da si, nekad davno, stio sa mnom se razmnožavat'![]()
Last edited by Raquel; 02-04-16 at 01:53.
Daleko od izvlačenja iz bilo kakvog konteksta, samo bih da pomenem, da "logika" kojoj pojedini pridavaju neki smisao i prenaglađeni značaj, pokazano je i prikazano, a eto i sami pominjete, boba crvljivog ne valja niti ima ikakvog smisla, pogotovo, zato što se pogrešno interpretira, koristi i ograničava, na par trulih parametara, zaobilazeći gomilu drugih, bitnih i važnijih.
Sigurno da ima izuzetaka u svemu, tako da ne treba pretjerivati i svrstavati sve u isti koš. Imate prelijepe primjere đe su đeca lopova i kriminalaca, postali značajni i ugledni i pošteni i prepošteni ljudi, istina mali ih je broj ili ih malo ima javno poznatih. Pametniji ljudi, uglavnom izbjegavaju slavu, moć i sl.
Da novac, bogatstvo i moć, kvare ljude, javna je tajna i generacije pričaju o tome, muka je što to svi zaborave (spram svojih slučajeva pojedinačno), a počnu gomilat novčanice, nekretnine i sl.
Tolicko!
Last edited by SpongeBob; 02-04-16 at 10:01.
Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs
Ima tu legendarnih likova u svijetu bogatih sto se tice odnosa prema djeci. Za Buffeta se zna ali skoro sam citao za vlasnicu lanca hotela Van der Bilt. Sve u dobrotvorne svrhe, a sinu samo za skolovanje. On je sam poceo nesto drugo posle skolovanja da radi i uspjesan je u tome. Majcin postupak mu je skroz normalan jer su ga rako od malih nogu vaspitali. Na zalost mnogi od bogatih zrtvuju djecu zarad stvaranja imena porodice. I tako imamo "velike i prve" familije ali na racun duhovno unistenih pojedinaca, a onda ti pojedinci svojim uticajem oblikuju svijet.
Od nas ovdje sto palamoodimo koliko bi izabralo djecu, a koliko "stvaranje" imena porodice?
Samo oni za koje je zivot igra.
Sent from my GSXR1000 @ 299
Last edited by Caesar; 02-04-16 at 16:27.
γνῶθι σαὐτόν
I jedno i drugo..
Au.
E pa tako kaži. Za ovu je temu ključno "ko je u kakvom stanju", da bi znali šta iz njega/nje progovara, rekla bih.
pre će biti da su imali mnogo veću stopu mrtvorođene dece i dece koja umiru pre treće godine usled nerazvijenosti i nedostupnosti medicine pogotovo u planinskim krajevima, usled zaraznih bolesti koje su tada harale, nedostatka opštenarodne svesti o higijeni a da ne pominjem porođaje u improvizovanim uslovima (još se vrlo živo sećam babinih horor priča o porođajima u sred polja).
u mom selu (vukojebina između PV i ŽB) većina dedine i babine generacije je sahranila bar jedno dete pre treće godine...
uzevši u obzir ove faktore kao i tadašnju patološku potrebu za sinovima, normalno da su ređali decu kao perle...
Last edited by Miss_Lucifer; 02-04-16 at 19:12.
Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks