View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 42 of 63 FirstFirst ... 3238394041424344454652 ... LastLast
Results 1,026 to 1,050 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Bilo bi jako dobro kad bi prestali nagadjati (ili tacnije receno lupati ka' maksim po diviziji), nagadjajuci zasto je banovan. Ban se dobije kad neko skupi 10 poena, a on je to zaradio na sasvim desetoj temi. Dobro je da nijeste nasli topic dje je pisao o reprezentaciji pa tamo poceli teoriju zavjere da je banovan zato sto je navijao za Crnu Goru????
    Zato, bez trolovanja teme, a ko nema sta napisati moze preskociti temu.
    A ko je to banovan?
    Za koga navija, ali ako se zna sigurna informacija, da ne nagađamo?

OT- Stvar je ličnog izbora, da li neko želi ili ne želi potomstvo. Nisu svi spremni odgovoriti tom zadatku...a nije jednostavan.
    (ne moram dobiti odgovor, ako previše pitam...javiće mi neko, već )

Edit- Hari, stvarno je fenomenalan tvoj avatar. Ta zastava je top, viori kao jedna što je vjetar odnio na jedan direk, na putu Podgorica-Budva. Dan danas odolijeva vremenu i drži se sama... koliko simbolike u tome. Uh!
    Last edited by Noir; 31-03-16 at 21:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nedavno čuh razgovor:

"Da li želiš đecu?"
    "Ne!", "Karijera mi je dovoljna. Nekako nemam vremena."

Dal je to opravdanje? Jel trebamo sad kritikovat naše pretke koji su imali po preko desetoro đece? Zivjeli su mnogo zdravije, u svakom pogledu. Dal treba novac, položaj i status, staviti ispred svega?
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    5,118
    Thanks Thanks Received 
    9,231
    Thanked in
    4,468 Posts

ne razumijem što je to teško prihvatiti način života i razmišljanje koje nije slično našem. ko smo mi da nekome kažemo šta je ispravno, a šta ne. no mi vazda tuđu brigu brinemo.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ne razumijem što je to teško prihvatiti način života i razmišljanje koje nije slično našem. ko smo mi da nekome kažemo šta je ispravno, a šta ne. no mi vazda tuđu brigu brinemo.
    Najlakse je tudju zivot organizovati, śetovati..., a po tudjim ledjima ni stotine batina ne boli. U Rumuniji za vrijeme Causeskua svaki ginekolog je kad utvrdi trudnoće iz istih stopa morao javiti firmi da je ta radnica trudna. Kad je śutri dan dolazila na posa cekao je nekakv partijski funkcioner sa karamfilima i ono "blagos, blagos, evo nova mama ...." Nije ta odiva imala sta da misli ili odlucuje kad za nju to radila drzava, partija, komsije..... i kusi i repati.

Thanks Thanks Given 
    5,118
    Thanks Thanks Received 
    9,231
    Thanked in
    4,468 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Najlakse je tudju zivot organizovati, śetovati..., a po tudjim ledjima ni stotine batina ne boli. U Rumuniji za vrijeme Causeskua svaki ginekolog je kad utvrdi trudnoće iz istih stopa morao javiti firmi da je ta radnica trudna. Kad je śutri dan dolazila na posa cekao je nekakv partijski funkcioner sa karamfilima i ono "blagos, blagos, evo nova mama ...." Nije ta odiva imala sta da misli ili odlucuje kad za nju to radila drzava, partija, komsije..... i kusi i repati.
    pa jeste... najpametniji smo za druge i svi drugi su gluplji od nas. brine se tuđa briga i otud svo nezadovoljstvo sobom. i safra. a život je samo jedan.
    nego, danas kad se trudnica vrati sa porodiljskog i ugovor istekne, ćao zdravo. karanfile može samo muž da joj kupi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Takav kapitalizam koji je svuda umro, kod nas dosao kao nov novcijat

Thanks Thanks Given 
    5,118
    Thanks Thanks Received 
    9,231
    Thanked in
    4,468 Posts

ovaj nas smo mi izmislili, to nidje ne moze

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,727
    Thanked in
    2,104 Posts

Nismo mi, nego veliki guru crnogorske ekonomije, dr prof. Vukotic.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Ako su pare razlog da se nemaju djeca ("bolje ih nemat nego im nemat pruzit sta")
    zasto ni jedan bogatas nema vise od 1 ili 2 djeteta? A ima dovoljno da pruzi za njih 20tak barem.

Sta to sve treba djetetu "pruzit"? Svakog mjeseca nove patike?

Ja sam citavu osnovnu prosla u godisnje jednoj odjeci i obuci za skolu, a drugoj za po kuci. I nista mi ne fali, cak stavise i danas kad imam samoj sebi da kupim tonu garderobe, opet mi to nije vazno i nosim par stvari sto mi je udobno i sto volim. I srecna sam sto moji nisu razmisljali o "pruzanju" kad su odlucili da me zadrze

Djeci treba najosnovnije i puno ljubavi i paznje.

Strasno je koliko patimo od materijalizma.

P.S. Ne bih zalazila u neke posebne socijalne slucajeve jer neki i prave djecu da bi prosila. Moj post se odnosi na ove 'siromasne' ali koji imaju za hranu i krov nad glavom.
    Last edited by Kliker17; 31-03-16 at 23:53.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Sta to sve treba djetetu "pruzit"? Svakog mjeseca nove patike?
    Djeci treba najosnovnije i puno ljubavi i paznje
    Kad krene noga da raste, ne vala svakog mjeseca nove, ali svakog drugog bi valjalo. Uz to treba mlađanom fudbaleru kupit patike za fudbal, i opremu za ostale vannastavne aktivnosti, a maminim prinzezama po baletanke, a onda i špic patike. Sezonske cipele se ne računaju, dati neće čizme i ljeti nositi, ali za to se mora imati. Toliko o jednom paru godišnje...i to je najosnovnije. Ne pominjem garderobu, opremu za školu, i ostalo neophodno za zdrav rast i razvoj.

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Strasno je koliko patimo od materijalizma.
    Ko?
    I interesuje me, koliko djece imaš?

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Chu, mali fudbaleri rastu sa pola godine pa im se moraju svako 2 mjeseca kupovati po kopachke, inache umjesto Mesija postashe Burzanovici...

Na kraju ce ispasti da se ranije nijesu radjala normalna djeca... Zamislite dijete koje nema full novu opremu za sport koji pozheli... Shta ce mu takav zhivot, bolje da se nije radjalo...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Chu, mali fudbaleri rastu sa pola godine pa im se moraju svako 2 mjeseca kupovati po kopachke, inache umjesto Mesija postashe Burzanovici...

Na kraju ce ispasti da se ranije nijesu radjala normalna djeca... Zamislite dijete koje nema full novu opremu za sport koji pozheli... Shta ce mu takav zhivot, bolje da se nije radjalo...

Sent from tapatalk
    Vala, Medo, kad me prozivaš, pročitaj prvo šta sam napisala...hajde, budi dobar.
    Imali smo i period kada su stopala naglo počela rasti, e ne znam kako si ti to prolazio, ali mi smo ovako kako rekoh.
    I ne blesavi, svega ti. Ti tvoje podiži kako misliš da treba, a kako ću ja, mislim da je moj izbor.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by Noir View Post
    Vala, Medo, kad me prozivaš, pročitaj prvo šta sam napisala...hajde, budi dobar.
    Imali smo i period kada su stopala naglo počela rasti, e ne znam kako si ti to prolazio, ali mi smo ovako kako rekoh.
    I ne blesavi, svegha ti. Ti tvoje podiži kako misliš da treba, a kako ću ja, mislim da je moj izbor.
    Nishta ja tebi ne prebacam... No samo kazhem da je broj patika najmanji problem u podizanju djece.. Oce li se kupiti pola broja vece patike, pa trajati pola godine duzhe, nema nikakve veze sa vaspitanjem djeteta... Koncentrisanje na materijalne stvari u tom uzrastu, puno vishe odmazhe nego shto pomazhe...

P.S. Ovo je forum, vecina stvari nije lichno i nemojte tako da ih dozhivljavate, obichno se komentarishu stavovi, niti te prozivam, niti te uchim kako da podizhesh svoju djecu...

Sent from tapatalk
    Last edited by MeDo_JE; 01-04-16 at 01:54.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nikad se vi složit' nećete.. a ni razumjet'

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Nikad se vi složit' nećete.. a ni razumjet'
    Ima li razloga da tezhimo tome...?

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nishta ja tebi ne prebacam... No samo kazhem da je broj patika najmanji problem u ppdizanju djece.. Oce li se kupiti pola broja vece patije, pa trajati pola godine duzhe, nema nikakve veze sa vaspitanjem djeteta... Koncentrisanje na materijalne stvari u tom uzrastu, puno vishe odmazhe nego shto pomazhe...

Sent from tapatalk
    Išao si na moj post, i dobio si odgovor. Danas nije lako niti jednostavno podići djecu. Pozivate se na skromnost i tvrdite da nije potrebno puno uložiti u djecu, i ja se pitam gdje živite?
    Ne govorim o luksuzu, već o elementarnim stvarima koje se moraju priuštiti. Koliko je potrebno samo za školovanje djece, da ne pominjem koliko se ulaže u njih ukoliko želimo da ih ispratimo i u ostalim aktivnostima.
    I opet kažem, za djecu se ima, i mora imati, ali ne tvrdite da se danas sa malo može pružiti osnovno. Imamo imaginarno besplatno školstvo, i tvrdim da samo za start jedne školske godine za jedno dijete, je potrebna jedna dobra plata...ali da ne umaram ni tebe ni sebe, staću ovdje.
    Last edited by Noir; 01-04-16 at 02:17.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nishta ja tebi ne prebacam... No samo kazhem da je broj patika najmanji problem u podizanju djece.. Oce li se kupiti pola broja vece patike, pa trajati pola godine duzhe, nema nikakve veze sa vaspitanjem djeteta... Koncentrisanje na materijalne stvari u tom uzrastu, puno vishe odmazhe nego shto pomazhe...

P.S. Ovo je forum, vecina stvari nije lichno i nemojte tako da ih dozhivljavate, obichno se komentarishu stavovi, niti te prozivam, niti te uchim kako da podizhesh svoju djecu...

Sent from tapatalk
    Da li će roditelji imati da ga obuku ili će u školu nositi odijelo pokojnog đeda za 5 brojeva veće ?
    Da li će roditelji moći da priušte patike ili Reabok patike sa pijace ?
    Da li će roditelji moći da priušte đačku torbu ili će školski pribor nositi u papirnoj kesi ?
    Da li će roditelji moći da priušte svesku ili će dijete ići u školu sa papirom i običnom olovkom ?
    Da li će roditelji moći da priušte lenjir, šestar, rapidograf itd... ili će dijete zavisiti od drugova i drugarica ?
    Da li će dijete u školi voditi kao socijalni slučaj i na očigled svih drugova dobijati neki vid pomoći ?

Većina od ovoga nije dio mog odrastanja, ali dio jeste.

Usput ne zaoboravi da su djeca nezamislivo zla bića kada je u pitanju maltretiranje nekog ko je u nekom pogledu na manjem nivou od njih i to ostavlja ožiljke na psihu

Znam osobu koja je bila dobar momčić koji je imao ovakvo djetinjstvo, postao je mafijaš (ne mafijaš u pravom smislu riječi već jači lopov i diler). Upucali su ga prije dvadesetak godina
    Last edited by Rakun; 01-04-16 at 04:38.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Najjace su bile Simod patike i japanke za fizicko. Shecam se, u osnovnu skolu, svega je dvoje djece u odeljenje imalo paruljina, jednome je otac bio pomorac a drugome poznati zanatlija podgoricki. Ovo ostalo jad i bijeda. Nisi se ima od koga ni postidjet, sve da si htio. Danas, da posaljem dijete u skolu s ovim kineskim telefonom, izbili bi ga.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Najjace su bile Simod patike i japanke za fizicko.
    Patike i japanke !!!!!!!!!!
    Pa vi ste bili bogataška djeca !!!!!!
    Kod nas je bilo dosta njih koji su dolazili u vunjenim natikačama pa smo svi bili ljubomorni kako mogu da se klizaju po parketu
    Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Danas, da posaljem dijete u skolu s ovim kineskim telefonom, izbili bi ga.
    To je to o čemu pričam samo ja pričam o baš drastičnim primjerima, ako dijete nema dovoljno da ne odudara od sredine ugasilo ga je od ranog djetinjstva
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Nije vala bilo vunjenija natikaca ali se shecam ono kad je nekome rodjendan pa baca bombone i cuda a mi fatamo ka da smo od gladi pobjegli. Mada, ta oskudica moze kod djece probudit i zdravu ambiciju, ne samo traume i opcinjenost materijalizmom, sve zavisi od karaktera i vaspitanja.
    Mi smo, kao drustvo, najvise krivi. Da smo na vrijeme u skolama suzbili to .urcenje kod djece (a imali smo dobru komunjarsku osnovu) sad bi se lakse disalo.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Oduvijek je bilo bogatih i siromasnijih, samo je problem dje je vecina.

U osnovnoj skoli je sramota nemati, ali zato ako odes u studentski dom i pokazes da imas nesto vise bivas izvizdan i proglasen snobom.

I normalno je da su nam poremecene vrijednosti kad je u skolovanju najmanje vazno znanje, a najvise vrsta pribora i farmerica u kojima se tamo sjedi.

Vala za osnovno (obicna garderoba iz Tuzi, cipele isto, hrana,obican djacki pribor...) svaki roditelj sa dvije ruke moze da priusti (makar cistio klozete).

Zna se sta su socijalni slucajevi - ljudi bez realnih sposobnosti da sami zarade.

A kod nas su socijalni slucajevi i oni koji nece da rade.

Nego u skoli je jako vazno ispricat drugarima i cime se bave roditelji, a sramota je bit dijete cistacice ili nocnog cuvara, a?

Ne mozemo svi bit bogati, a djeca u skoli nadju nacin da budu zla kad hoce, akone zbog imovinskog stanja onda zbog debljine, pjegica, hoda,....
    Necemo valjda zbog svih potencijalno ruznih stvari odustajat od djece?

Znam par koji se uzeo sa 17 zbog trudnoce (naravno da su se voljeli, ali je trudnoca nacerala ovako rani brak). Prva sam ih osudjivala da ce km djeca gladovat, da su neodgovorni, ovo ono. Jeste im bilo tesko u pocetku, ali evo ih sad oboje rade, trude se i djeci mogu da priuste i vannastavne aktivnosti i ljetovanje barem na nasem primorju i hrane toliko da sad moraju na dijete.
    A kad su se uzimali cvonjak, nit su oni ista imali, niti njihovi roditelji.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    1,209
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Ovo je ipak drzava dje se ne isplati bit socijalni slucaj. U Ameriku na bonove uzimaju ajfoune i cuda.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Ima bih jedno pitanje za ove koji tvrde da treba proizvodit đecu ali isključivo ukoliko imate za njihovo redovno održavanje i servis.

Da li ukoliko neko materijalno dobro obezbijeđen prema vašim upustvima proizvede dijete, možda čak i dva kom, poslije nekoliko godina bankrotira i ostane bez para, pa ne može da kupi đetetu sasmung S7 za osmi rođendan, treba da ubije sebe, ženu, đecu ili sve na gomilu?

Šalu na stranu, gluplji razlog od toga da ne treba pravit đecu dok se ne sklopi finansijska konstrukcija ne postoji, jer je to nemoguće.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Hahahhahahhahaha volim te, majstore!
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by Noir View Post
    Išao si na moj post, i dobio si odgovor. Danas nije lako niti jednostavno podići djecu. Pozivate se na skromnost i tvrdite da nije potrebno puno uložiti u djecu, i ja se pitam gdje živite?
    Ne govorim o luksuzu, već o elementarnim stvarima koje se moraju priuštiti. Koliko je potrebno samo za školovanje djece, da ne pominjem koliko se ulaže u njih ukoliko želimo da ih ispratimo i u ostalim aktivnostima.
    I opet kažem, za djecu se ima, i mora imati, ali ne tvrdite da se danas sa malo može pružiti osnovno. Imamo imaginarno besplatno školstvo, i tvrdim da samo za start jedne školske godine za jedno dijete, je potrebna jedna dobra plata...ali da ne umaram ni tebe ni sebe, staću ovdje.
    Išao na tvoj post, ali te nijesam učio kako da podižeš svoju đecu, što mi prebaci... Ne sumnjam da im pružaš sve što možeš i najbolje kako umiješ i misliš da treba, no ne diskutujem o tome već o stavovima koje si iznijela na forumu...

Ja živim u zemlji đe su obično najvaspitanija i najnormalnija đeca iz siromašnih, ili porodica srednjeg staleža... Ne pozivam se ni na kakvu skromnost, svi pružaju đeci koliko su u mogućnosti... Ali tvrditi da dijete ne može zdravo da raste i da se razvija ako se ne kupuju patike svako 2 mjeseca, nema veze sa realnošću... Na Zapadu, đe je standard mnogostruko viši, postoji kultura čuvanja odjeće i obuće za sledeće dijete, ili ako ne planiraju đecu poklone te stvari rođacima... U početnim godinama života, kad dijete najbrže raste i kad se odjeća i obuća najbrže mijenjaju, potpuno je irelevantno imaju li se 3 majice ili 33, ima li se 2 patika ili 22, jesu li kupljene na buvljaku ili u xyz, je li sve to novo, je li ostalo od prethodnog đeteta ili od rođaka... Bitno je da je sve udobno, čisto i zdravo... Kasnije je puno lakše manipulisati jer je rast sporiji i većinom nema potrebe u jednoj sezoni mijenjati brojeve, ako ima potrebe, oni koji mogu kupuju, oni koji ne mogu su već razmišljali o tome i kupili pola broja veće pa traje duže...

Za školu se slažem da je prilično skupo opremanje... Poslednjih godina država pomaže oko knjiga, ali većina tereta pada na roditelje... Nego i tu znam dosta primjera đe se roditelji žale kako moraju đeci plaćati privatne časove, a oni svoje slobodno vrijeme provode skitajući... Primjećujem i van nastavne aktivnosti da su postale skupe, tj i ranije su bile, ali su sad masu popularnije pa se lakše primjeti... Đeca su prestala da se igraju napolju, svo vrijeme provode zatvorena... Nekad je mnogo manja potreba bila da se dijete upiše na neku sportsku aktivnost, jer je i bez toga većinu vremena provodilo igrajući svakakve sportove... Sad kad mu je ekran miliji od lopte, jer je roditeljima lakše da mu daju da igra igrice i ne brinu đe je i šta radi, došli smo da se mora plaćati nešto što bi trebalo da je i bez trenera, članarina i specijalizovane obuće, sastavni dio odrastanja... Gadi mi se koliko smo se kao društvo promijenili za veoma kratko vrijeme... Koliko roditelji pokušavaju materijalnim stvarima da zamijene vrijeme, pažnju i ljubav koju treba posvetiti đetetu... To je ono što je po meni puno bitnije za zdrav rast i razvoj, jer oko toga nema improvizacije i snalaženja...

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Da li će roditelji imati da ga obuku ili će u školu nositi odijelo pokojnog đeda za 5 brojeva veće ?
    Da li će roditelji moći da priušte patike ili Reabok patike sa pijace ?
    Da li će roditelji moći da priušte đačku torbu ili će školski pribor nositi u papirnoj kesi ?
    Da li će roditelji moći da priušte svesku ili će dijete ići u školu sa papirom i običnom olovkom ?
    Da li će roditelji moći da priušte lenjir, šestar, rapidograf itd... ili će dijete zavisiti od drugova i drugarica ?
    Da li će dijete u školi voditi kao socijalni slučaj i na očigled svih drugova dobijati neki vid pomoći ?

Većina od ovoga nije dio mog odrastanja, ali dio jeste.

Usput ne zaoboravi da su djeca nezamislivo zla bića kada je u pitanju maltretiranje nekog ko je u nekom pogledu na manjem nivou od njih i to ostavlja ožiljke na psihu

Znam osobu koja je bila dobar momčić koji je imao ovakvo djetinjstvo, postao je mafijaš (ne mafijaš u pravom smislu riječi već jači lopov i diler). Upucali su ga prije dvadesetak godina
    Kao i uvijek karikiraš i zalaziš u krajnost... Znam i ja momčića koji je imao sve što dijete može poželjeti, od roditeljske pažnje i ljubavi, do materijalnih stvari, pa je kasnije postao mafijaš i narkoman i upucali ga prije nekoliko godina...
    #fakenews

Page 42 of 63 FirstFirst ... 3238394041424344454652 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)