nisi ih pokusao prodati, nisi reklamira, nisi sacekao da se mozda taj zastitni sloj skine, nisi ih ni poklonio ili ponio na otpad, kod Ljume Gume i sl, nego isti dan u kontejner??? Hmmmmm...
Sto ih nisi vratio?
TAKUMI
nisi ih pokusao prodati, nisi reklamira, nisi sacekao da se mozda taj zastitni sloj skine, nisi ih ni poklonio ili ponio na otpad, kod Ljume Gume i sl, nego isti dan u kontejner??? Hmmmmm...
(nečitko)
nista nego u kontejner,smece je to bilo da sam ceko da se skine zastitni sloj ne bih sad cukao na kompjuter....
Za sve nove gume (makar za moto gume, ne vidim zašto bi automobilske bile drugačije) važi pravilo da imaju tanak "uljani" sloj koji ih čuva od isušivanja u skladištima, a pritom i izgledaju sjajno i novo, te uvijek normalan prodavac napomene da se vozi vrlo pažljivo prvih 100ak km, dok se skine taj zaštitni sloj sa guma... Tako da si možda prerano požurio sa bacanjem istihČisto da znaš ubuduće
![]()
Last edited by Incognito; 30-03-16 at 11:55.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Jokac dobre su ti ove sportive slobodno..nema potrebe za skupljima
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
pratim al imam goodyear efficient grip,i super su.uzeo bih samo to il michelin.svaka cast na preporukama al to trazim....![]()
ne vidim sto bih neistinu govorio,al eto....:redface:
Pošto osjećam da si na mene ciljao u prici oko toga "ne plese, ne pali kontrole" duzan sam ti odgovor. Upravo je poenta u tome dijelu koji si napisao na kraju, a to je da sam vozio konstantno preko ograničenja, po veoma klizavoj cesti a gume su se u TAKVIM USLOVIMA PONASALE FENOMENALNO, a to su gume koje su vozene tacno godinu, i oko 10k.
Naravno, ti si izvukao iz konteksta ono sto odgovara tvom postu, i onome sto ti želiš reci kako bi ispao stručan valjda jel?
Poenta mog posta je da dam svoj utisak posle godinu, i određene km, da bi neko stekao utisak o toj gumi, i na osnovu toga(i svojih afiniteta) je kupio ili ne.
Dobro bi bilo da i vi to uradite, a ne na osnovu Google znanja opterećujete zajednicu nebulozama, ili su to pokusaji da se šarmira neko ovjde? Nema ovdje riba za takve prdnjave, ajde pud sity kvarta pa tamo...
Opušti se, sve je cool..
Najbolje da si otišao na glavu zete rally da voziš pa da pišeš utiske o gumi kakva je..
Ili da pitamo nekog, koja je najbolja guma za ubrzanje 0-100kmh?
Jeli neko probao ove Sportiva gume? Ali ono - makar par hiljada km?
Jesam ja, 10k km, ljetnje, kao nove izgledaju..a nije da su pažene...često mi to auto zašlajfuje prvom i kad se prešalta u drugu..baš su meke gume..
Nisam nikad silovao auto stvarno, osim tog startovanja..
Niđe me nije bacalo, proklizavalo, palilo esp i slično...dobre gume slobodno, bestbuy jer su jeftine.
Pa ono tvoje
1. Ustaneš se, śedeš u auto
2. Upališ ga, ubaciš u prvu
3. Stisneš gas do kraja, nabaciš osmjeh na lice
4. Puštiš kvačilo a on šlajfuje...
Ozbiljno, u odnosu na continental jedino smo primijetili razliku u cijeni
Ps. ContiWinter , je li i to continental?
I one su kao sportiva zimske..imamo sportive i ljetnje i zimske, sad će se staviti ljetnje
Možda je conti malčice tvrđi...isti k sve..sportiva je skroz ok guma..50e komad
Cekajte da mi se montiraju Eff Gr Perf pa da vidimo razliku...
TAKUMI
Vozis vjerivatno sportivu super z ili z+.
Ona je solidna ali malkice bucna posle 120-30h
Zimska je sportiva snow win 2 odlicna guma.
A sad imas novu za 2016 sportiva Performance ljetnju gumu koja je vrh,nije bucna, sara ko Conti, meka, drzi dobro kisa/suvo.
Ja je svakom preporucujem ko oce sa malo para solidnu gumu. Jer kad mi pocnu price sa Hyfly i slicnim kinezima najezim se.
Drug mi je uzeo auto od 23000e, zadnja vuca i stavio sve 4 Hyfly gume 18tice.. nisam vjerovao da je to uradio, i ako kaze da drze top i da su tihe.. ( istina cuo sam da ih hvale, al kinesku gumu na moj auto nikad u zivotu)
Imao sam ih jednom Minerva zimske na Alfi, auto je dobilo skije na 25kmh u jednoj ostrijij krivini da sam za malo otisao niz put, a pitanje da sam bih li ovo sad kucao![]()
Tako da neka hvala Kinezima i Vladi Crne Gore
Sent from my SM-A700FD using Tapatalk
Imam jednu Michelin gumu ljetnju (nova nekoristena, Energy) proizvedena 2010-e godine.
Posto sam vidio da tih identicnih modela i danas ima u prodaji, da li bih mogao kupiti sada istu takvu i postaviti ih na prednje tockove,
da li je to preporucljivo, s obzirom na razliku u godini proizvodnje?
Napominjem da je 'stara' guma cuvana na normalnoj temperaturi i u mraku, i nikad nije koristena. Inace mi je dosla uz auto kao rezervna.
Who let the dogs out
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks