Uh kad vidim ove cijene place mi se. Na proslo auto 17 mislio sam u krv. Sad na ovo 16 aj reko progledacu- kad oces q. 195-55-16 skuplja dimenzija nego 205-55-16
Sent from my iPad using Tapatalk
Nedelja proizvodnje. Tipa 1016 je deseta nedelja 2016. g.
Uh kad vidim ove cijene place mi se. Na proslo auto 17 mislio sam u krv. Sad na ovo 16 aj reko progledacu- kad oces q. 195-55-16 skuplja dimenzija nego 205-55-16
f6
koja je to guma skuplja 15 nego 16?
niski profil
195-55-16 je skuplja nego 205-55-16 koja je tipska standardna i ima je u izobilju. Takodje ja sam uzimao toyo 400e 4komada 225-45-17. Continental dimenzija 195-55-16 bi me ispala skuplje
f6
Ja uzeh conti 1956515 prosle godine za 252 eura 4 kom (63 eur kom).
A te toyo samo neka su zdravo (toyo sam skinuo sa auta kad sam kupio conti). Ni po suvome nisam imao feedback, abs se pali, proklizava...sve po suvom. A tek na kisi oO
Sa contijem sve ok.
Al jbg - tvoja je dimenzija nestandardna pa malo deru ( 195 55 15).
Last edited by .:.; 24-03-16 at 16:51.
Oko 50e sportiva![]()
goodyear?
Pitanje za pametnije glave od ove moje
u dilemi sam da li da ostavim goodyear wrangler at/sa+ i da ih vozim i dalje, pa da kupujem opet iste na zimu?
Inace guma se pokazala mnogo dobra za moje puteve tokom zimskog perioda i izlaske vam terena (malo bucna na vecim brzinama ali ok).
Presao sam na njima nekih 20.000km, veoma malo potrosene a drze i na kisi i na suvom fenomenalno dobro ovih dana.
Ili preporuka za drugi model do zime, vozilo 4x4
![]()
Dunlop BlueResponse - da napišem koje slovo posle danasnjeg utiska.
Stavio sam gume prije tačno godinu na C klasu, prije njih bile naprijed Continental, nazad Barum. Conti ostarao, a sa Barumom na zadnju vucu se ne pitate sa autom.
Jutros prešpartao od Bara do HN i nazad, cijelo vrijeme me pratila provala oblaka, i uz to sam se potrudio da ga zgazim koliko se moglo, i u svom tom silovanju mokre ceste auto nidje, ali NIDJE nije proklizalo, nidje nisam osjetio da gubi kontakt, bježi u krivine JOK!
Odlična guma, ko je uzme neće zazaliti, uzeo sam ih i za Pug-a, i definitivno ih samo novijim mijenjam.
Tako se ponasa isto uniroyal rain sport 3 i rain expert 3 i takodje se tako ponasa tj najbolja guma continental contact premium 5. Nikad mi se nije desilo da upali asc na kisu/ prvu kisu na moj bmw. Takodje i kad ugasim asc auto kao po suvom.
Sent from my SM-A700FD using Tapatalk
Sparco sve je to tacno ali continetal bukvalno posebno u pg po onoj vrucini, ne mozes spojit godinu sa njim. Mnogo jada za neko prosjecnu auto
f6
Istina jeste trose se malo brze, al sve zavisi od zemlje porijekla i koja klasa stize. Ako je njemacka i klasa 1 ili klasa 2 mogu glat 40 a nekome i 50. Ja sam vec presao sa mojima 15 cule nisu.. ovdje se prodaje klasa 3 vecinom jer balkan inace ne moze da dobije klasu 1 jbg.
Imam sportivu novi model za 2016, njemacka guma, meka, drzi dobro nije bucna i lagano 60 000km moze. Cijene npr 225 45 17 ispod 70e
Prodao sam za 2 mjeseca oko 20 setova tih guma svi prezadovojni. Sebi cu naprijed da stavim sad kad otopli 2 komada, a conti ostaje na pogonske
Ja sam na conti premium contact presao 50.000 (doduse vecinom lagane voznje) i jos nisu za celestonke![]()
Pa ja kazem. Jos ako su pozadi nebitno jel zadnja vuca,bokovi su zdravi nego kad su naprijed.
I zlatno pravilo kod contija, mras ih uvjek drzat napumpane po propisu jer su meke i ako ti postepeno nedje dushe skratices im vijek za 15 posto i plus potrosnju podizes
Ja sam imao Continental ContiSport 2 kupljene u Vujacica, proizvedene u Spaniji (nisam siguran jer sam ih 2012g kupio, znam da nisu iz Njemacke), gume nisu trajale ni 30000km. Vec nakon 10000km-15000km su izgubile poprilicno svoja svojstva. Potpuno razocarenje imajuci u vidu da je premium marka ali i cijena!
Dobra guma se brzo trosi.
TAKUMI
davno nedje uzeh u castelanu Pireli na akciju 3+1.to su bile skije,sanke sve samo ne gume.vozio sam ih jedan dan i zavrsile su u kontejner.....
Kako da ne....ako se ona potroši posle 10k km, tj. kao što on kaže, poprilično izgubi svoja svojstva...
Nema tu dobre gume...
Dobra guma traje 50k km i sasvim se normalno ponaša..a čitam gore ljudi zadovoljni što im auto ne pleše, pali kontrole protiv proklizavanja i slično..
Pa još bi to falilo da voziš normalno po ograničenju i da te auto baca i slično..
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Samo sam imao 2 marke koje su trajale 50000km i bile dobre do zadnjeg, a to je bila Mischelin PilotExalto (kupljene davno u PG u Krusevac centar koliko se sjecam) i Pirelli P7 kupljene zajedno sa autom preproslim u Njemackoj. Vodeci dobrim iskustvom sa tim Pirelli gumama, kupim iste u Castellanu i nisu trajale 25000km. Tako da ima debele veze gdje je guma proizvedena. Kao sto Sparco kaze gore, kod nas uglavnom prodaju nize klase guma.
ima li iko da donese gume iz Germanije.....
tacno tako....od tada me castelana nije gledala...to je bio uzas od gume.skijanje na suvo...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks