069439285 raso. Podji kod onoga pored bolexa on ce te uputit dje je ovaj. Lakse ti je tako
f6
Fala moj dobri.
TAKUMI
Drugarica izgubila saobracajnu, koja bjese procedura sad, koliko para?
Prvo mora da je odjavi u mup kod masinske.
Pa onda da se o jadu zabavi da ceka i predaje dokumenta u limenku.
Kolko se ja mogu sjetit,a nije precizno, mislim da je mene to kostalo oko 40 eura.
+-10
Jesam mozda cudan, ali mi se svidja Stilo s dvojA vrata. U poredjenju s novim Fiatovim modelima, koji su, brat bratu, grdilo (novi Tipo npr.), Stilo je Majka
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Uplata, od15 eura sl.list(oglasvanje nevazecom), onda ode, kod koga je registrovala, oni popune zahtjev, pa u sup preda zahtjev
Za to godiste prilicno avangardan. Ajvan grdan.
Edit: da vas pitam, na Pasata peticu, imam sijalice h7 od 55 vati, bas slabo vidim kad su oborena svijetla a i na duga kameno. Mogu li stavit od 100 vati, smeta li sto instalacijama ili bar 70, ne znam od koliko vati se jos proizvode...
Last edited by Raulio; 25-03-16 at 19:48.
Ja ne bih stavljao 100w. Uzmi druge sijalice sa istom voltažom što daju 20%, 30% ili 50% više svjetlosti ili uzmeš one 120% ako ni na njih ne vidiš xenon ubaci![]()
Super, hvala. Nisam znao za tu foru s procentima.
Ili Osram NB, odlicna sijalica. 22€ su bile dvije u kutiji u Voli preko puta Delte. Traju vjecno.
Ima li ko iskustva sa Ford Mondeom Mk4 - 2007+ godise?
Ovo sto sam citao po internetu, po komentarima cini se da je best-buy za te pare.
~
Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.
Imam ja malkice. Nije best buy definitivno.
TAKUMI
Ček ček, da zamijenim farove? Za te pare ću ga vozit bez svijetla![]()
100w je overkill. Lako se moze desiti da ti se ugriju/zapale kablovi. Zatim, 100w daju ~2x vise toplote pa mozda ostetis sjenila u faru.
Ali zato je 65w sijalica je vjerovatno sigurna. Ja koristim h7 65w osram offroad ~5 € komad. Daju vise lumena svjetlosti - 2 kom 65w daju svjetlosti kao 3 kom 55w. Jedna sijalica mi je crkla nakon vise od godinu dana, a druga jos radi (duze od godinu ipo).
A sijalice sto se reklamiraju +20%, +50% vise svjetlosti itd - pazi, to je marketing i igra rijeci i jedan tehnicki trik. Te sijalice imaju veoma fini filament koji je odlicno fokusiran u zizi fara (kraci je), pa bolje fokusira svjetlost ispred auta. Negativna strana tankog filamenta je kraci radni vijek. Mjera za kolicinu svjetlosti je lumen.
.....ali na kraju - bilo koji xenon je bolji od halogenki.
Dje uzimas te Osram?
Toyota Auris 1.4 d-4d ili pak Opel Astra 1.6?Kad bi ste birali izmedju ova dva sto bi ste uzeli?
No Signature
There are currently 27 users browsing this thread. (0 members and 27 guests)
Bookmarks