definitivno se ne ispalti kupit polovno auto za koje se ne zna istorija odrzavanja a da je automatik... bio to pezo ili audi ili bmw....
Meni komsija ima 407, 2.0HDI sa automatskim menjacem, eo 2 mjeseca lezi u dvoriste, crka' mu je menjac, 2000 ili 2500 traze za opravku, polovnog nidje ni za lijek!
definitivno se ne ispalti kupit polovno auto za koje se ne zna istorija odrzavanja a da je automatik... bio to pezo ili audi ili bmw....
[QUOTE=|G60|;4362664]Meni komsija ima 407, 2.0HDI sa automatskim menjacem, eo 2 mjeseca lezi u dvoriste, crka' mu je menjac, 2000 ili 2500 traze za opravku, polovnog nidje ni za lijek![/QUOTE
ovaj moj komsija je letvu upravljaca novu platio 2200e.....
kupljeno novo i poruceno i montirano kod knezevica...
Last edited by jokac; 23-03-16 at 16:53.
a tako reci.... kod knezevica i kompanije ovlascenih sa autima van garancije i starima po 10tak godina idu samo oni sto imaju para... tako da mi ih nije zao![]()
Da, pa da mu ispadne bas toliko sa prepravkama.
TAKUMI
u Roksped?
Pezo je prvi zvanicno objavio tzv. realnu potrosnju. Primmer: Peugeot 308 1.6 HDI sa 120 KS je do sada imala deklarisanu potrosnju od 3,2 litre (labaratorijski uslovi), a po novom 5 litara (voznja oko Pariza).
u stvarnoj voznji svako auto trosi vise nego na papiru.zavisi to od uslova mnogih.i goriva i nacina voznje i svega.
moj Peugeot 308 1.6HDI 90KS 2009god. = ~4.5/100 prosjek
Who let the dogs out
ja imam model 1.6, 92ks i on trosi zimi 7-7.5 kroz grad.
Sestrin 307 1.6hdi 90ks kroz grad (mrdnulo se nije dalje sa njim) zadnjih pola godine ja mislim nije ponistena potrosnja 5.9 stoji.
A meni bi sigurno manje trosio, no ... sto ces ... zensko.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Jel imao ko iskustva s 1.6 hdi 110ks sa FAPom?
U 207 je, al to je isti motor kao u 307/8? C4?
Kakva je situacija sa tim Fap, obicno ih svi uklanjaju valjda, koliko je taj trošak?
Imaju onaj problem s turbinom ukoliko se zacepi sito od nekih opiljaka jel?
Meni se prosle godine,isti taj motor,javilo upozorenje - risk of anti polution filter cloging- (ili tako nesto). Vozim uglavnom po gradu,otisao i vozio trecom brzinom 80km/h jedno 7-8 minuta..od tad sve ok,a to je bilo u aprilu prosle godine. Skidanje je oko 150-200eura,uglavnom,nije katastrofa skupo. A sto se sita tice,tako je,ne bi valjalo to sito da se zacepi,koje je cini mi se u precniju 1-2cm, pakao
Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk
Da jos malo pojasnim-ta voznja pri toj brzini,(dodje nesto oko 3300 obrtaja),za toliko vremena, spaljulje cestice koje se nakupe u tom FAP filteru. Nekad ni to ne pomaze i filter mora da se cisti,a nekad je zamjena ili skidanje jedina opcija. Uglavnom,taj filter je napravila PSA grupacija i svi proizvodjaci vozila ga uzimaju od njih,tako da se zacepljenje moze javiti kod bilo koje marke vozila. Moj prijatelj je skinuo za passata 6, nesto oko 160000 predjenih je imalo tad vozilo. Kolega isto sa mazde 3, na 120000km. Nadam se da sam,ovako laicki,pomogao makar malo
Ne znam kako se vidi,stavljam sa tapatalka,al to je to sito glupo
Vidi se odlično, nije ni čudo kad je ovoliko. Znam kako se ponaša taj Fap, samo nisam imao dodira sa ovim 1.6 110, pa pitam, koliko čitam, sem ovog sita, i tih podloski dizni nema problema u 207ici.
Ta greška koja ti se javila je upozorenje da je filter zasićen i da treba odraditi regeneraciju, što si i uradio, al po nekad to ne pomaže, kad je veliki % zasicenosti.
150-200 je fizicko i softversko uklanjanje kažeš?
Pa da,za 150eura su skinuli prijatelji i u tu cijenu je usao i novi softver. Al stvarno ne znam gdje, znam da je oko 200 eura u Citroenu. Tako su mi tad rekli,da ako treba,oko 200 eura je. No eto,srecom,meni nije trebalo. Inace, vozim C5 sa tim motorom.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks