Evo ga ponovo:
Salim se. Nije. Ovu tabelu sam ja napravio.
kenjas kvake i nemas pojma
TAKUMI
Evo ga ponovo:
Salim se. Nije. Ovu tabelu sam ja napravio.
TAKUMI
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
e ovo je volan, a taj gore je samo u moru raspalih volana za matore debele amerikance iz rozaja............
Koliko je ljepši stock bijeli sa ovakvim točkovima![]()
1.8 vvti, koje ulje sipati? 5w30 ili 10w30 koji proizvodjac?
I'd rather be driving my car thinking about God than sitting in mosque thinking about my car
geotron sa ekopetrola za 3 eura ka boca, jer taj motor je ka od tamica pa mu svejedno
Slike potvrđuju da je proizvodna varijanta ostala verna dizajnerskoj filozofiji koncepta koji joj je prethodio, sa naglašenim blatobranima, zaobljenim svetlosnim grupama i kupeovskom linijom krova.
Novi model zasnovan je na Toyotinoj novoj globalnoj arhitekturi (TNGA), koju deli sa Priusom, a takođe će koristiti hibridni pogon.
Toyota je ranije saopštila da će ovo biti prvi hibird u svojoj klasi, a još nije poznato da li će automobil imati i konvencionalne pogonske opcije. Očekuje se da će u C-HR biti ugrađen četvorocilindrični motor u kombinaciji sa CVT menjačem i jednim električnim motorom. U ponudi japanskog proizvođača, ovaj model biće smešten ispod RAV4.
Kada stigne na tržište, ovo će biti rival modelima poput Fiat 500X, Jeep Renegade, Mazda CX-3 i Nissan Juke.
Danas sam vozio Priusa IV. Najruzniji auto na svijetu. Prednji dio i nije toliko los, ali pozadi...zali Boze. Ja ne znam sto je to.
Ali je bruka interesantan, i tih, i ekonomican.
TAKUMI
http://www.driving.co.uk/car-reviews...16-lexus-gs-f/
Clarkson kaze da je bolji od EMTRI i EMPET.
TAKUMI
Toyotina glad
Japanski proizvođač ne prestaje da pomjera granice. Ovoga puta govorimo o vodoniku i novom Priusu.
Počnimo od onih stvari koje bi trebalo da spasu planetu. Naime, Toyota planira da uvede pogon na vodonik za viljuškare koji operišu u njene četiri fabrike i to već od jeseni. Plan je da do 2017. na taj način smanje emisiju štetnih gasova za 80 odsto. Kritičari su ranije bili nezadovoljni načinom proizvodnje vodonika, jer kako kažu - previše fosilnih goriva se koristi za njegovo stvaranje. Ali, Toyota ne bi bila revolucionarna kompanija da nema rješenje i za taj problem. Oni su namjerili da vodonik dobiju pomoću vjetroenergije. U podvigu su im se pridužili Kawasaki, Toshiba, grad Yokohama i jedna privatna kompanija.
Zašto se Toyota za početak odlučila za viljuškare nije poznato, ali to se može posmatrati kao eksperiment. Vodonik nije lako proizvesti a ne zagaditi okolinu, još manje ga skladištiti i upravo na tim stavkama će se, između ostalog, bazirati ovaj plan, odnosno istraživanje. Takođe, potrebno je sve staviti i na papir, odnosno procijeniti troškove dobijanja vodonika pomoću vjetra i da li je masovna proizvodnja automobila na taj pogon u budućnosti održiva i isplativa. Danas je samo model Mirai dostupan i to jedino u Sjedinjenim Državama. Za jedno punjenje može preći nešto više od 500 kilometara, sa potrošnjom od 3.6 litra na 100 kilometara. Do 2017. prodavaće se i u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Danskoj sa cijenom od oko 60 hiljada eura.
Dok Mirai pokušava da zaživi, kao i vodonik dobijen pomoću vjetra, Toyota je zagolicala maštu objavom da na Sajam u Njujorku stiže novi Prius. Niko do sada nije uspio da razazna o čemu se tačno radi, jer je otkrivena samo slika nečega što liči na zadnja svijetla. Ali, entuzijasti su počeli da nagađaju da Toyota sprema novi plug-in model, ili čak karavan... Kako god, očigledno je da su Japanci dobro zagrizli, te da budućnost ne vide sa oblacima smoga, već sa "zelenim" četvorotočkašima
![]()
taman zelenim pod znake navodnika, pobiju pola planete da naprave to
Ako uvedu taj vodonik nece se vise bombe bacat pod auta, samo petarde
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ovaj auto ima Naguri-Style aluminijum.
TAKUMI
To kaze i Clarkson.
TAKUMI
Ljepota.
Enterijer kao malo zastario, ali IS200t spolja... ludilo!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Lackie; 21-03-16 at 21:30.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks