View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 35 of 63 FirstFirst ... 2531323334353637383945 ... LastLast
Results 851 to 875 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da moje dijete zna kako cu da ga strojim nikad se ne bi rodilo.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Eeeee, slusaces sto se nisi nada' da ces. I jos ako budes cerku imao....poginuo si Mene se ova moja pod kozu uvukla
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

neka neka.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    A to je sve kako naucis dijete, da mu ne popustas za svaku zelju, posle tri puta ce nauciti.
    Niđe veze. Dijete je onakvo kakvo se rodi i ti tu ništa ne možeš. Ja imam u familiji identične blizance, jedan od malih nogu kockar-propalitet koji je i osnovnu ponavljao par puta i od 12 godina krao ocu pare iz novčanika da bi išao na poker aparate, a drugi divan momak kojeg bi svaka majka za zeta poželjela završio veterinu sa prosjekom 8+ da ne pominjem da se sam finansirao
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Da ne bude zabune, imam ja i sina (stariji je) Naravno ne uklapa se ni pod razno u tvoju pricu ....srecom
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Niđe veze. Dijete je onakvo kakvo se rodi i ti tu ništa ne možeš.
    Rece li ovo da se ljudi radjaju narkomani, kockari, ubice, dzabalebaroshi, lijenchuge itd ?

Zanimljiv pristup stvarno...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Na svaku slatku sliku ima gomila ovakvih. Svake sat vremena u prodavnici možeš da vidiš po jedno ovako
    Kristalno mi je jasno da se po današnjim sistemima vrijednosti ne može svako zvati zadovoljavajućim roditeljem - po društvo!
    Kad vidim đecu odmah znam kakvi su roditelji! Ovo histerisanje je recimo od neumjerene (previše) ljubavi i popuštanja... a u osnovi je uzročnik neka spolja nametnuta krivica roditeljima...

Prosto, kad vidimo đecu odmah znamo kakvi su im roditelji.

S tim da tu postoji i ovakva paralela... ne treba biti isključiv!
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Meni je Bodin lijepo i zvučno ime, zastupljeno u Jevropi, pomalo i u Britaniji.... u Francuskoj ime u Irskoj prezime... muštulukdžija u prevodu.

S tim da ga pored naših imena nikada u opticaj stavio ne bih
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    2,257
    Thanks Thanks Received 
    3,029
    Thanked in
    1,270 Posts

Svi ovdje pričamo roditeljstvo da ili ne sa isključivo ličnog aspekta. Želja za potomstvom je samo jedna varijabla u jednači i to rekao bih ne najbitnija. Želja kao i svaka želja, moš je imati pa nemati i vice versa. Bitnije od ovog je partner sa kim bi se potomstvo kreiralo. Naravno i ljubav koja opet nije najvažnija. Da li imate partnera, ne samo sa kojim se volite, već koji vam pomaže da postignete stvari koje sami ne biste mogli? Dakle, mislim da svi oni koji se izjašnjavaju ovdje treba da prvo nađu ovakvog partnera pa tek da se izjasne o tome "Roditeljstvo da ili ne?" Do tada mislim da nisu u stanju ex ante da i djelimično vide stvari . Mi koji ex post filozofiramo smo opet u poziciji u kojoj ne bi smjeli da tvrdimo da je roditeljstvo prava stvar iz istog razloga koji gore sam naveo za one koji nemaju djecu. Kad se ovi uslovi steknu tj. nađeš prikladnog partnera onda više nije pitanje šta želiš već šta možete da postignete zajedno. Roditeljstvo kao imperativ se uvijek javi bez izuzetka situacijama velikog sklada. Zašto je to tako, to je već druga i mnogo intersantnija tema.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    Last edited by Caesar; 16-03-16 at 12:41.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Rece li ovo da se ljudi radjaju narkomani, kockari, ubice, dzabalebaroshi, lijenchuge itd ?

Zanimljiv pristup stvarno...
    Upravo to rekoh Gandalfe.
    Imaš gen koji određuje ko će biti koliko nasilan. Organizam svake osobe na planeti luči različitu količinu raznih hormona tako da će ti dijete biti zajeban igrač ako ima povećano lučenje adrenalina ili otirač za noge ako ima slabo lučenje istog.
    Biće depresivno ili veselo pa i naklonjeno narkoticima(svi se baziraju na povećanju lučenja dopamina)u zavisnosti od lučenja dopamina

Iskreno i prijateljski nastrojeno ili lažavo i ljubomorno gače u zavisnosti od toga kako mu organizam luči oksiticin.

Biće veliki ebač ili nevin do 55te u zavisnosti koliko testosterona luči organizam
    .
    .
    .

Kako god i na koji god ga način budeš vaspitavao karakter mu nećeš promijeniti iz prostog razloga što se biologija ne mijenja riječima ili batinama. Ako uspiješ da promjeniš usput razglasi i da liječiš kancer mozga

Iza mojih postova stoji medicina, a vi svirajte spolovilu koliko god hoćete

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    Last edited by Rakun; 17-03-16 at 00:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A dje ovdje se generacije i generacije roditelja ponose kako su im djeca isti oni pa to prenesu i na djecu koja su onda sva srecna sto kiksaju identicno kao roditelji. Ne daj Boze da nekonesto promijeni, poboljsa, ma kakvi, samo licite jedni na druge i djeljite po svom raspadu. ***** vam malo materina bolesna.

Ispanuce da je najpametniji Ekrem: Vi niste razvijeni s mozgom.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Da su ovi moji pola kakav sam ja bio u njihove godine, mene bi davno na Adzove vrbe trazili
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,211
    Thanks Thanks Received 
    731
    Thanked in
    531 Posts

Pa što zaključismo? Roditeljstvo, da ili ne? Ovi što imaju đecu vele da, ovi što nemaju vele ne. Kome vjerovat, možda je sve samo trik da se mi bež đece namamimo u propast ili mi što smo bež đece varamo narod kako nam je to pametno jer su đeca bezobrazna a mogu postat derpei. Ja odoh jedno da skuvam, anketa je prevagnula, moram priznat (a i to što je Rakun protiv đece, znači, samo misli i radi suprotno od Rakuna i ne moš pogriješit ).
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    3,596
    Thanks Thanks Received 
    6,863
    Thanked in
    3,589 Posts

Ovo u zagradi strogo postovat'.

Ja sam mislio da mu odgovorim ili da ga cak pomenem ali odustadoh. Sad sam ponosan na odluku i super se osjecam, pravo da ti recem.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Upravo to rekoh Gandalfe.
    Imaš gen koji određuje ko će biti koliko nasilan. Organizam svake osobe na planeti luči različitu količinu raznih hormona tako da će ti dijete biti zajeban igrač ako ima povećano lučenje adrenalina ili otirač za noge ako ima slabo lučenje istog.
    Biće depresivno ili veselo pa i naklonjeno narkoticima(svi se baziraju na povećanju lučenja dopamina)u zavisnosti od lučenja dopamina

Iskreno i prijateljski nastrojeno ili lažavo i ljubomorno gače u zavisnosti od toga kako mu organizam luči oksiticin.

Biće veliki ebač ili nevin do 55te u zavisnosti koliko testosterona luči organizam
    .
    .
    .

Kako god i na koji god ga način budeš vaspitavao karakter mu nećeš promijeniti iz prostog razloga što se biologija ne mijenja riječima ili batinama. Ako uspiješ da promjeniš usput razglasi i da liječiš kancer mozga

Iza mojih postova stoji medicina, a vi svirajte spolovilu koliko god hoćete
    Aha

Znaci vaspitanje, obrazovanje, uticaj spoljasnje sredine i kulture, oblasti gdje je dijete rodjeno, sociologija, antropologija, pedagogija, psihologija nemaju ama bas Nikakve veze sa razvojem djeteta. Sve milijarde, sav trud koji roditelji i pedagozi ulazu da "izvedu" djecu na pravi put uzalud su jer bice onako kako se neko rodi a ne onako kako ga zivot odredi.

Iskreno, evo najiskrenije. Posle Mabusovih komentara da je zemlja ravna ploca, odavno ne procitah gluplji post na ovom forumu...

Naravno da se rodimo sa odredjenim genetskim predispozicijama. Ali radom i redom, obrazovanjem ili vaspitanjem to se suspregne ili promijeni na bolje ili na gore.

Primjer :

Imam drugara, sin jedinac... Trenirao vaterpolo, teretana, puca sav od testesterona, muzevan sve zivo. Ali djevojku nije imao 9 ili 10 godina. Zbog toga sto mu je majka ubila svu volju za zenama, jer mu je majka kucka najveca i njega je od zena strah.
    Znaci u ovom slucaju nikakve veze hormoni nemaju hoce li neko biti ***** ili nece.

A kako sam se podigao po Nk ulici, dobro znam da ova prica kockar/narkoman se radja nikakve veze nema. Ali BLAGE veze sa zivotom.

Jesam li se ja rodio pusac ? Nijesam... Ali da ispadnem faca pred drustvom sa 15 sam zapalio. I evo godinama bataljujem i ponovo pocinjem. Da tada nijesam zapalio, nikad ne bih. Ali to je uticaj spoljne sredine i hormoni nemaju nikakve veze sa tim.
    Isto tako da se nekome ne ponudi droga ili da neko nece da ispadne faca, ili da neko nema tesku zivotnu situaciju, ne bi ljudi postajali narkomani ili alkosi.

Sto se tice nervnih bolesti, to je druga stvar posto je dobar dio genetski i nasledan...
    Last edited by Gandalf_White; 17-03-16 at 06:49.

Thanks Thanks Given 
    2,257
    Thanks Thanks Received 
    3,029
    Thanked in
    1,270 Posts

Сат кад се иде у град пита се "Оћемо ли и ђе лучити допамин и окситоцин?" А кад кажеш да ти je лијепо са рибом "Колико допамина излучих наћас са тобом" . Како се осјећаш или ти га Лучиш ли што?

Sent from my GSXR1000 @ 299
    Last edited by Caesar; 17-03-16 at 10:51.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Ja ljude, koji mogu, a ne zele da imaju djecu, smatram hendikepiranima, da ne kazem nizim bicima.
    pre će biti da su ljudi koji svoju sposobnost da se reprodukuju smatraju za vrhunac svog postojanja niža bića, kad se već gađamo etiketama
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Znaci vaspitanje, obrazovanje, uticaj spoljasnje sredine i kulture, oblasti gdje je dijete rodjeno, sociologija, antropologija, pedagogija, psihologija nemaju ama bas Nikakve veze sa razvojem djeteta. Sve milijarde, sav trud koji roditelji i pedagozi ulazu da "izvedu" djecu na pravi put uzalud su jer bice onako kako se neko rodi a ne onako kako ga zivot odredi.
    Ne kažem da će biti takvo već da će imati sklonosti ka tome

Iskreno, evo najiskrenije. Posle Mabusovih komentara da je zemlja ravna ploca, odavno ne procitah gluplji post na ovom forumu...
    Za razliku od zemlje-ploče ja pišen naučne činjenice

Imam drugara, sin jedinac... Trenirao vaterpolo, teretana, puca sav od testesterona, muzevan sve zivo. Ali djevojku nije imao 9 ili 10 godina. Zbog toga sto mu je majka ubila svu volju za zenama, jer mu je majka kucka najveca i njega je od zena strah.

Znaci u ovom slucaju nikakve veze hormoni nemaju hoce li neko biti ***** ili nece.
    Može pucati od testosterona koliko god hoće kada je pizda koja se ne odvaja od majčine suknje

Jesam li se ja rodio pusac ? Nijesam... Ali da ispadnem faca pred drustvom sa 15 sam zapalio. I evo godinama bataljujem i ponovo pocinjem. Da tada nijesam zapalio, nikad ne bih. Ali to je uticaj spoljne sredine i hormoni nemaju nikakve veze sa tim.
    Ne. Nisi se rodio kao pušač ali si se rodio da imaš sklonosti i primio si se na prvu priliku.

Serija Dr. House je medicinski potpuno tačna. Odgledaj epizodu sa kineskinjom alkoholičarem i narkomanom, na kraju se otkrilo da su joj roditelji u Kini pokušali da je ubiju tako što su joj zabili igle u mozak. Slučajno se desilo da su joj zabili iglu u Amigdalu tkz. Centar za zavisnost

Sto se tice nervnih bolesti, to je druga stvar posto je dobar dio genetski i nasledan...
    Nije druga stvar već potpuno ista.
    Nervne bolesti su takođe rezultat lučenja hormona (ali potpuno sjebanog lučenja ). Šizofrenici piju antipsihotike, depresivci piju antidepresive...

ALI OVO TI JE UBJEDLJIVO NAJVEĆA IZVALA :
    Naravno da se rodimo sa odredjenim genetskim predispozicijama. Ali radom i redom, obrazovanjem ili vaspitanjem to se suspregne ili promijeni na bolje ili na gore.
    Radom, obrazovanjem i vaspitanjem mijenjaš genetiku !!! To ti je isto kao da si rekao da možeš da ubjediš šizofreničara da nema šizofreniju. Javi se komitetu za Nobelovu nagradu
    Last edited by zvoncica; 17-03-16 at 21:22.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne kažem da će biti takvo već da će imati sklonosti ka tome

Nijesi rekao da imaju sklonosti nego da se radjaju takvi.

A sto se tice mijenjanja ljudi. Rehabilitiju se okoreli narkomani, alkoholicari, kockari da nikad vise ne rade sto su radili. Okorele ubice, silovatelji odleze pa se nikad vise ne vrate onom sto su radili. A ne dijete da se ne usmjeri i vaspita na pravi nacin...

Ali kako god... Stavovi su ti vrlo tvrdokorni i oprecni...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Rashkic (danas svima tepam), nije choek pizda, no edipovac.. Zbog toga pametne zhene ugradjuju silikone, ako nemaju dovoljno gabarita za takav soj.
    Shto se nervnih bolesti tiche, samo su dijelom posljedica genetike.. shizofrenichari, recimo, velikim dijelom nastaju kao posljedica nefunkcionalne porodice (zajednice) u kojoj odrastaju... itd.. da ne duzhim, samo da skrenem pazhnju da ima tu josh mnogo toga, a ti si samo zagrebao po povrshini na nachin koji tebi odgovara kad je u pitanju ova tema..

itd.. muka mi se na sve osvrtat..
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nijesi rekao da imaju sklonosti nego da se radjaju takvi.
    Nije šija nego vrat
    Rehabilitiju se okoreli narkomani, alkoholicari, kockari da nikad vise ne rade sto su radili.
    Uglavnom se vrate
    Okorele ubice, silovatelji odleze pa se nikad vise ne vrate onom sto su radili.
    Uglavnom se vrate

Ali kako god... Stavovi su ti vrlo tvrdokorni i oprecni...
    Naravno da su tvrdokorni kada očekuješ da ti na pitanje "kakve je boje mlijeko" odgovorim plavo zato što je ljepša boja od bijelo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

nije isto sizofrenija i ako je neko narkoman, kockar ili nasilna osoba.

Ali opet spinujes kao i uvijek kad nisi u pravu.

BUKVALNO SI REKAO, da nema veze kako je ko vaspitan ili obrazovan. Da ce biti ono sto mu hormoni govore sta da radi.

Nijesi u pravu, vec debelo u krivu.

Kraj rasprave

Pusa :*

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Gandalfe, beypredmetno je ulaziti u pricu o roditeljstvu sa nekim ko nema djecu...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne pricamo odje o djeci, nego o stavu. I to bizarnom stavu.

Covjek lagano kaze da nikakve veze nema nista osim koliko si srecan kad se rodis.

Kaze da ti je sve odredjeno rodjenjem, koliko ces biti pametan, nasilan, sarmantan, glup itd itd....

oooooOoo da vjerujem u Boga sad bih mu se pomolio

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    4,732
    Thanked in
    2,108 Posts

Pricamo kako ne pricamo. A stavove covjeka koji nije roditelj ne treba shvatati ozbiljno. Neko pomenu biologiju, ranije. Mogao je to malo razloziti, pa reci sto je genotip, sto je fenotip,....pa da se malo bolje razumijemo, sa cime se radjas, a sto steknes tokom zivota. Ali, "teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drugcije u praksi" , tako je i kad podizes djecu i kad gledas tudju i pricas, sto bi ti i kako.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Page 35 of 63 FirstFirst ... 2531323334353637383945 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)