e i ja giuliu zaista, no ce tad pricat da je to kriza srednjih godina![]()
8C
Giulietta Sprint
33 Stradale
2600
GTA
Montreal
Spider
156
Brera
8C Competizione
156 sam vozio od 07-11....159 od 11-15.... sad ne vozim alfuznam da necu ni toyotu
znam i da cekam giuliu
za 5-6 godina ili deceniju...nije bitno
![]()
e i ja giuliu zaista, no ce tad pricat da je to kriza srednjih godina![]()
Kriza je ako uzmes ovu ,,kantu'' sa 2.9 motorom jer taj motorin ima precnik cilindra od 86,5 mm, a hod klipa od 82 mm. Cekaj, to su iste vrednosti na motoru od Ferari Kalifornije, samo sto je to V8. Ako skines dva cilindra (uz par nekih izmjena) eto ga Djulijin motor. Potrosnja od 8,5 litara? Pa, moguce ako je kupis zbog krize srednjih godina pa je vozis u ekonomik modu kada su tri cilindra ugasena ... Realno, greota je tako voziti, a kome je do stednje nece dati 75.000 eura za auto srednje klase. Kriza srednjih godina se mozda moze objasniti da zelis ferarijevu tehniku ali je ne mozes priustiti u izvornom obliku.
Evo i poređenje ,,na papiru'' ovih nabrijanih porodičnih limuzina.
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Motor: V6, 2.891 ccm, precnik cilindra 86,5 mm, hod klipa 82 mm.
Snaga: 503 KS pri 6.500 o/min.
Obrtni moment: 600 Nm od 2.500 do 5.000 o/min.,
Crveno polje: na - o/min.
Maksimalna brzina: 307 km/h,
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 3,9 s.,
Prosječna potrošnja (fabrički navod): 8,5 l na 100 km,
Ugljen-dioksid: 198 g/km,
Mjenjač: 8 stepena automatika
Dužinaxširinaxvisina: 4.639x1.873x1.426 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.820 mm
Težina: 1.524 kg
Odnos težine automobila po snazi: 3,03 kg/KS
Cjena: 75.000 €
Početak prodaje: 2016 godine
BMW M3
Motor: R6, 2.979 ccm, precnik cilindra 89,6 mm, hod klipa 84 mm.
Snaga: 431 KS od 5.500 do 7.300 o/min.
Obrtni moment: 550 Nm od 1.850 do 5.500 o/min.,
Crveno polje: na - o/min.
Maksimalna brzina: 250 km/h, elektronski ograničena,
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 4,3 s.,
Prosječna potrošnja (fabrički navod): 8,8 l na 100 km,
Ugljen-dioksid: 204 g/km,
Mjenjač: -
Dužinaxširinaxvisina: 4.671x1.877x1.430 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.812 mm
Težina: 1.595 kg
Odnos težine automobila po snazi: 3,70 kg/KS
Cjena: 79.000 €
Početak prodaje: 2014 godine
Mercedes C 63 S
Motor: V8, 3.982 ccm, precnik cilindra 83 mm, hod klipa 92 mm.
Snaga: 510 KS od 5.500 do 6.250 o/min.
Obrtni moment: 700 Nm od 1.750 do 4.500 o/min.,
Crveno polje: na 7.000 o/min.
Maksimalna brzina: 290 km/h, elektronski ograničena,
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 4,0 s.,
Prosječna potrošnja (fabrički navod): 8,4 l na 100 km,
Ugljen-dioksid: 195 g/km,
Mjenjač: 7 stepena automatika
Dužinaxširinaxvisina: 4.756x1.839x1.426 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.840 mm
Težina: 1.730 kg
Odnos težine automobila po snazi: 3,39 kg/KS
Cjena: 76.000 €
Početak prodaje: 2015 godine
Audi još uvjek nije izbacio svoju verziju na osnovi B9 limuzine, ali se ona očekuje tokom ove godine, takođe se očekuje i verzija Jaguara XE sa 490 KS, pa bi sa ta dva modela ovi ekstremi bili kompletirani.
C63 kaze 8,4 prosjek i 195 grama...
TAKUMI
Audi neće izbacati svoju verziju na osnovu B9 limuzine, vidjeli su da nemaju šanse kad je Alfa izbacila killer automobil i odustali.
uglavnom ja vjerujem da cemo je vrlo brzo vidjeti u rukama dzeremija... tako da cemo vidjeti komentar nekoga ko se po malo razumije...
Zvanično Audi odustao od S4, njihov 3.0 proizvodi samo 350hp, konstatovali su se sa japancima i došli do zaključka da ne mogu zapeti Alfinom 2.9 sa 510hp
Očekuje se rs4 krajem godine koji će da bude ubica Alfe.
Pominje se 550hp iz 2.5 motora koji nije v6
Laksa, vise KS, vise obrtnog a zadjna vuca. Na papiru, opet kazem, ima da brise pod sa konkurencijom.
Ma brate cekajte jos malo, jos nekih pola godine pa da vidimo rezultate.
TAKUMI
Oni su usavršeni, tačnije najbolji u poslu..zna se koji im je cilj, po čemu su poznati i po čemu se razlikuju od ostalih.
Kupac bira ono što hoce
E sto se radi odjee
Lexus najboljiiii
Alfa smeceeee
VII-3 najjace!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Voda ispod suvozacevih nogu?
U toku ovih kisa se pojavilo.
Auto dok je u stanju mirovanja, malo je naprijed nagnuto, u dvoristu.
U voznji, u lijevoj krivini, kad se auto nagne na desnu stranu,
cuje se voda..
ka u bazen :lolblue:
Alfa 145.
Magli mnogo vise, a kad izvrtim ventilaciju na najjace, izbaca ostatke prasine.
Ima li ko neko ideju i rjesenje?
- zacepljeni odvodi ispod soferke i da skidam plastiku kod brisaca, ili.... ?
Last edited by aquamarin; 08-03-16 at 03:32.
moras da ocistis ve te odvode....od lisca...prasine....sve se to zacepilo pa ti ubaca u kabinu....
naravno i filter
magli ti isto tako jer ti je sad auto puno vode...vidjeces danas na ovo sunce kako ce da magli
Ako mi je jasno zasto pojedini zapinju da nesto valja ili ne. Licno iskustvo sa 156com. Za 5 godina sam presao sa njom 135k kilometra i osim osnovnog odrzavanja nije imala problema. Za isto vrijeme audi A4 je isao na nekoliko servisa sa manje ili vise ozbiljnijim problemima.
Trenutno 159ka koja je za 2 godine presla 41k kilometara, i jedino sto se pokvarilo su ti cuveni podizaci prozora(plastike koje su na sajli podizaca, cijena 10 eur kod nas). A i to kad sam poveo da se zamijeni, audija i VW-a je bilo koliko volis tako da ocigledno nisu jedini sa tim problemom.
Slozicu se da su izbili agilnost iz 156ce na racun udobnosti, ali ok podnosljivo je. 120Ks je potpuni promasaj za trgovinu. Automobil je jednostavno pretezak za taj motor. Potrosnja sa mojom voznjom u gradu je oko 9,5l ali bi se to moglo spustiti da ne vozim kako vozim. Mana je jedan drzac za case samo, prednost sto u opremi je hladjenje naslona za ruke
A to sto napaljena djeca kupuju za trkanje kojekakve rage sa milion problema, pa poslije auto ne valja, to je vec do nas. Koliko to kao marka ne valja, i Djuliu cu kupiti 5 godina staru kao i ova dva modela prije nje
Last edited by Hell Raiser; 08-03-16 at 13:49.
Istog sam misljenja, sasvim slucajno sam prije vise od 3 godine kupio 159 i jos je kod mene, osim redovnog odrzavanja nikakvih problema, inace sam htio da kupim bmw 5 e60... sad razmisljam da predjem na bmw 5 f10, al ako ne promjenim auto u naredne dvije godine vrlo je moguce da cu se odluciti za giuliu...
Od svih vozila koje sam imao najmanje brige je bilo sa mercedesom 123 300d, a najvise muke sam imao, opet sa mercedesom 190 200 i yugo koral 65. Reno 4 GTL tokom devedesetih sluzio dobro, samo sam dva puta ispirao rezervoar (a sta se sve sipalo iz onih boca na ulicu dobro je i isao). Ove nekolike alfe sto sam ih imao, nista posebno, isto kao i ostali automobili. Ne znam, ali tom ,,filozofijom'': sipaj i vozi samo se pravi kanta pa makar imao znacku ...(odaberite omiljenu marku).
Nego, koji nas to modeli alfe ocekuju sada poslije dulije kada je zavrsena modularna platforma:
- sledece godine ce se pojaviti nasljednica Djulijete (hoce li imati isto ime ostaje da se vidi, vjerovatno ne jer se sve mjenja)
- Stelvio, SUV dolazi sledece godine,
- Spajder koji se iznova projektuje jer onaj da bazi Mijate nije bio dovoljno agilan ( Fiat je to uzeo i zove se spider 124)
- nasljednica 166 u visokoj- srednjoj klasi.
- kupe koji bi se vjerovatno bazirao na spajderu
- veliki SUV koji ce imati i treci red sjedista
- ako bude naslijednika mita to ce biti jedini model sa prednjim pogonom
http://www.polovniautomobili.com/put...a-romeo-gtv-16
Ako zanemarimo felne vrijedi li ovo par hiljada?
Sent from huawei
Lijepa alfa, mislim da vrijedi tih para, pogotovo ako je limarijski zdrava (po slikama izgleda da jeste)
Moracu ga zvat ako nije trula i enterijer je ok valja vala
Sent from huawei
to ti je smece ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Bez zezanja cini se odlicna ali ako znas sto o ovom motoru i modelu podijeli:-)
Sent from huawei
ako nije gtv6 mene ne zanima nista o njoj tako da jbg...........
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks