Page 230 of 1402 FirstFirst ... 1301802202262272282292302312322332342402803307301230 ... LastLast
Results 5,726 to 5,750 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U osnovne skole oko 400 eura, možda do 450, ko nema radnog staža. Rade oko 5 sati dnevno.

Poslato sa Huawei P8 lite

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Rade 5 sati dnevno i imaju dva dana vikenda. Imaju letnje i zimske odmore. Kada se uklone svi odmori, praznici, dani škole, slave, vjerski praznici, državni praznici pa se radni dani pomnože sa 5 sati (prosečno radno vrijeme) dobije se da je njihovih 400e kao recimo nečijih 700e

Poslato sa pisaće mašine G3 dual sim
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Da se nije zaposlila kada je Migo bio ministar?

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Rade 5 sati dnevno i imaju dva dana vikenda. Imaju letnje i zimske odmore. Kada se uklone svi odmori, praznici, dani škole, slave, vjerski praznici, državni praznici pa se radni dani pomnože sa 5 sati (prosečno radno vrijeme) dobije se da je njihovih 400e kao recimo nečijih 700e

Poslato sa pisaće mašine G3 dual sim
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    Kakva matematika, ugh. Nevjerovatno koliko proizvoljnosti i netachnosti.
    Btw, ne radim dotichni posao, ali iz kuce/okruzenja rade, te znam,

-Zavisno od materije, bez dobre pripreme za chas nemoguce je raditi, kad se na to dodaju i aktivnosti posle (pregledanje radova, testova, itd), chine da je vise od 8h i to komat. I to ne bilo kakvog, vec efektivnog rada.
    Spram "VSS sluzbenichkog", gdje se efektivno radi oko 4 (4+) ure, ako se dobro sjecam statistike, kod nas makar. Chast izuzecima, no to je jako rijetko.

Zatim, u sluchaju loseg nalaza inspekcije, prvo ide po plati, a ako se ne popravite, doma.
    (To sto se po nalogu ministarstva zaposljavaju podobni nepismeni kadrovi, to valja vidjet zdrugarima iz establismenta).

Istina da je ljepse poc oko 1 doma, a ne u 3. ali to ima svoju cijenu. Plata (za VSS) otuzna i posa "zdjecom" svaki dan.
    Vecini se brzo ukane i bjeze glavom bez obzira. Par drugara, inzinjera raznih struka, koji su radili u kakvoj (srednjoj) skoli, tek koliko da se prebace s finansijama, trke su presli negdje na od 7 do 3, pored svih sjajnoca prosvete.

(I jos jedna stvar -kad druga pozornika vrijedjas, daju ti po prknu i ides u buvaru, ovamo kad te kakav dzukac mali (a ima ih uh koliko ovih dana), pljuje/psuje/prvocira, mrko ga ne smijes pogledat, vec se mora pedagoski djelovati, a ako se desi da se nije raspolozeno za majmuna, (ni za one doma nije cheljade raspolozeno svaki put), pa ga taknes prstom makar, opet doma.)

So, plz nemoj.
    ><

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

takođe, ne bih sa ovako nevaspitanom djecom brao breskve na plantaze a kamoli da ih ucim necemu, svasta danas pustaju u skolu samo da ne visi po ulici
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja ne bih imao strpljenja da radim sa srednjoskolcima davio bih ih kao kucice.

Citam ovo sto Nexus ispisa i ne mogu vjerovati.

Priprema za cas a? Svake godine ponavljas jednu te istu pricu i svake godine moras nanovo danima da se spremas. Imas plan i program po kojem radis, ne ostavlja ti ss nista da razmisljas.
    Vecina predmetnih profesora u srednjoj ne radi 6casova dnevno ili makar ne radi svaki dan po 6 casova. U nizim razredima osnovne nemaju 6 casova nego manje.

Danas boze zdravlja svi testovi se stampaju i zaokruzuju (lise pismenih zadataka) i treba im po 10 dana da to pregledaju. Jednom kad dodje kuci, ne razmislja hoce li na mail odgovriti i hoce li ga zvati gazda. Subotom i nedjeljom ne radi, drzavnim i religijskim praznicima ne radi, cijelo ljeto i mjesec dana zime ne radi a placeno. Razne ekskurzije, bolovanja, seminari i prdnjave.

Izlazi vecina 500+ eur. Ne bih im dao ni 300. Cetiri godine faksa o budes "profesor" sisaljka sa budzeta.

Imam ih i ja u familiji najblizoj, direktora skole i nastavnicu. Kakav je to lagani zivot a samo kukanje... Nikad iskusili nijesu sta je rad
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sve osobe koje znam iz CG koje se bave obrazovanjem, svi se preko toga bave privatnim poslovima (a to zahvaljujuci vecim brojem slobodnih sati nakon posla i zbog vise slobodnih dana).. I oni koji rade u osnovnoj, srednjoj, i na fakultetima.. Tako da im ta primarna zaposlenost ide "usput" materijalno..
    Bila sam predavac, i to iz pukog zadovoljstva, a materijalno je islo po sebi.. Isto kao "sporedna" profesija, ali sa velikim zadovoljstvom i bez ikakvog stresa. Naravno bez beneficija tipa stanovi, kvadrati, studija itd.. i to u drzavi gdje je veca liberalnost za djecu nego u CG.. Autoritet se gradi i tu zakoni ne pomazu - definitivno. Naravno to mi je bilo zanimljivo, relaksirajuce, a ucenici su bili vise nego srecni na predavanjima (do primanja duplo vise od regularnih kapaciteta zbog broja zainteresovanih u klasi) , toliko da su mi se naljutili kad sam iz privatnih razloga odustala od daljeg rada u toj profesiji.
    Zaista ne znam otkud tolika qqnjava oko rada u obrazovanju u CG, i sve kao "muke pa fiskovi"... Mada, znamo da nije svaka profesija za one koji se bave odredjenim radom.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 05-03-16 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Zaista ne znam otkud tolika qqnjava oko rada u obrazovanju u CG, i sve kao "muke pa fiskovi"... Mada, znamo da nije svaka profesija za one koji se bave odredjenim radom.
    U CG rijetko ces kad cuti nekoga kome je bas tesko da kuka. Krvave radnike koji se lome po 12h dnevno da prehrane familiju za neku crkavicu.

Ali zato ove freeridere sa budzeta. Prosvjetare, opstinare, radnike kulturnih centara i ostalih drzavnih firmi.

Pa rekao bi covjek jedva zivi ostaju sta im rade na poslu. To su torture i fizicki radovi, borbe neprestane.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    U CG rijetko ces kad cuti nekoga kome je bas tesko da kuka. Krvave radnike koji se lome po 12h dnevno da prehrane familiju za neku crkavicu.

Ali zato ove freeridere sa budzeta. Prosvjetare, opstinare, radnike kulturnih centara i ostalih drzavnih firmi.

Pa rekao bi covjek jedva zivi ostaju sta im rade na poslu. To su torture i fizicki radovi, borbe neprestane.
    Jedino bih izdvojila ucitelje/ uciteljice .. To ne znam..
    Ostalo.. ih..
    Kolege koje predaju na faxovima divota.. Stanovi (mnozina) hvala drzavi, nekoliko dana mjesecno predavanja i kontrole, plate znate vec sasvim pristojne za CG i ostale profesije...
    Koliko znam studenti im se nesto ne pretrgose sa dolascima.. Kome tu fali motivacije?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by salmajster View Post
    Čuš Jelena Bačić Alimpić
    Jel za nju rekoše da je više knjiga napisala nego što je pročitala?
    uh kako vi olako dajete etikete ljudima?! Zato što je zena u jednom momentu svoga života pošla na tada najgledaniju (kakva god da je, najgledanija je od svih ex yu tv) da bude urednik i voditelj i za to vrijeme primala platu kakvu mnogi od nas ili niko od nas ovdje nikad neće vidjet očima, da bi mogla da se posveti onome što voli, pisanju samo zbog toga si pun predrasuda prema njoj...dugogodišnji novinar, prije Pinka, žena koja je završila fakultet za Jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik...i ti veliš da se za nju priča da je više knjiga napisala no što je pročitala???? Pa samo da završi taj fakultet samo po sebi je značilo bi da je pročitala mnogo više knjiga nego mnogi od nas koji ovo čitamo....stvarno je naša sredina najzavidnija na planeti...ma znam bre da si bio bolji od Deja Savićevića na treninzima da ti nije moga loptu uzet no ti nijesi moga da trpiš da ti neko komanduje, ili su ti ligamenti pokidani....nešto od toga 100 %...

A i ova Baćićka se baš sjekira što ti misliš da ona ne umije da čita...najprodavaniji pisac Lagune, ikad....meni je lično gospoja vrlo nesimpatična, ali dokle više ljude unižavati...opušti se i posveti nečemu lijepom ili napiši knjigu kad umiješ, pa ne no jel' ?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Sa dolaskom Bolonje u CG profesori na faxu ne rade nista. Sav posao asistenti obavljaju. Pregledaju i ocjenjuju kolokvijume, konsultacije, dobar dio predavanja. Profesori usmeno ispituju i potpisu ocjenu i to je to. Makar je to bilo na fakultetu politickih nauka kada sam ja pohadjao ne tako davno.

Tada su mi predavali Srdja Darmanovic koji je ujedno bio i dekan(sada ambasador u SAD sa 3500eur platom) primao je tada 8plata da budzeta i Vujica Lazovic(nijesam ga ni jednom vidio za semestar) 11 plata sa budzeta

Inace Majo vidjeh da si rekla izdvojila bi ucitelje i uciteljice. Ima jedan paradox koji ce tebe da odusevi.

Vecina ljudi na Uciteljskom fakultetu i na pedagogiji su najgori djaci.

Dvije cure iz srednje skole, jedna ponavljala razred druga 3 godine za redom na polaganje, obje zavrsile. Neki mutni likovi iz Nk koji nijesu materijal za faksa, bivsi propali sportisti i radnici obezbijedjenja. Jer nece niko to da upisuje i onda upadaju lagano na budzet, a Bolonjom nema nikakvih kriterijuma, minimuma bodova ili prijemnog pa svaka budala moze upisati fakultet

Zamisli to sjutra uci nove generacije Crnogoraca i Crnogorki... Ccc i to se zali na platu.

Meni cudno bilo sto svi rodjaci djecu salju na dopunske casove. Ja kad sam isao i osnovnoj malo matematike i engleskog i to je to. Sad roditelji rade 2 posla da salju djecu na dopunsku nastavu jer su nastavnici nesposobni da im prenesu znanje. Skole u Nk i Pg se drze i dalje.

Sjever i Istok CG samo neka je Bog u pomoci toj djeci. Nepismeni izlaze iz osnovne... Bukvalno nepismeni
    Last edited by Gandalf_White; 05-03-16 at 23:34.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nisam znala.. Ne mogu da shvatim...
    Ucitelji su bili temelj obrazovanja CG i najcjenjeniji.. U TG se znalo po uciteljici ko je kakav i koliki kapacitet..
    Znaci danasnji ucitelji su..problem?
    Nevjerovatno.. A ja isla sa pretpostavkom da je to i danas isto, pa kao "svetinju" ne diram...
    Mislila sam da je ovo sa "uciteljicom" u PG samo neki suludi izuzetak...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne ne...

Primjer:

Zamoli me komsinica da pomognem njenoj djeci oko engleskog.
    Djeca ne znaju nista ali rijeci. Odlicni djaci 5 i 7 razred. Pitam: Pa sta radi uciteljica? - Pusti nam kasetu ili nam kaze citajte drugi predmet.

I kad se toj djeci uzme osnov poslije je to dovidjenja, nikad vise.

Na fakultetu sam imao dosta kolega sa sjevera i istoka CG
    Mogu slobodno reci da su neki od njih bili nepismeni. Prvo gramatika, pozdravi se, drugo neki su imali problema sa citanjem bukvalno su sricali.
    Poslije prve godine prepisali su se na UDG ili napustili.

Obrazovanje u ovom trenutku je uzas nad uzasima.

Ali bi nastavnici jos plata ... Daj jos para sa budzeta

P. S.

Nesto sto svako zna, postoje odredjene srednje skole kao sto je gimnazija u Danilovgradu ili srednja u Pluzinama gdje se za odredjenu cifru dobija diploma srednje skole - Lucha. Dosta djece bogatasa i mafijasa na ovaj nacin zavrsavaju i na kraju upisuju fakultete
    Last edited by Gandalf_White; 05-03-16 at 23:50.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A u CH roditelji mole nastavnike i izlaze sa pismenom molbom pred komisije da im "obore" djecu, jer ne zadovoljavaju sa znanjem.
    hahahahaaaaaaaaaaaaaa

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Da da... Moja generacija je medju zadnjima prosla komunisticki sistem obrazovanja sa starim uciteljima i nastavnicima. Nije bilo bitno ciji si nego kako si naucio a sad su dosle mlade genracije DPS-ovih nepismenih prosvjetara da stvore generacije debila i tako urushe drzavu jos vise.

Samo da smo zdravo

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

ne mogu se složiti da je baš sve crno kao što Gandalf kaže, ima svijetlih primjera i medju roditeljima i medju učiteljima i profesorima, ali sam svakako saglasna da nam je obrazovanje palo najniže ikad i da sad samo tonemo a ne znam kako se početi vaditi
    Profesori one najgore od sve đece puštaju samo da ih ne gledaju, a takvi su ambiciozni jer vide da im ide bez po muke..a roditelji kao roditelji, samo da mu naslednik ima diplomu, pa je li kupljena ili je stečena nekim drugim nepoštenim putem, to nije bitno....lično sam gledala studenta sa UDG koji je završio tamošnju ekonomiju sa skriptama od po MAKSIMUM (ne pretjerujem) 20 strana....najviše sam se smijala kad je student sa državnoga donio svoju skriptu Makroekonomije koja je imala 1000 strana sigurno, a ovaj skriptu od 18 str...i prvi je učio onoliko koliko je trebalo da se to savlada i dobio neku dobru devetku, a ovaj drugi je učio ravno dva dana po par sati i dobio neku C ili tako nešto....ma sprdnja stvarno
    Tako da neka nam je bog upomoć
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Zvoncek, rekoh ovamo Nk i Pg se jos drze tu. U Nk znam par gradskih skola roditelji svakog dana voze djecu iz prigradskih naselja da bi isli u osnovne kod odredjenih ucitelja itd. Srednje obrazovanje je brutalno i ne prasta makar u Nk...

Ostatak CG imao sam priliku da se uvjerim je zalost. Plav - Rozaje - Gusinje transverzala Zabljak - Pluzine. Ja se kunem ti ljudi ne umiju da pricaju. Pa opet roditelji posalju na fakultet. Neki uce na pamet, uopste ne razumiju sta uce.

A onda proteklih 10 godina stvaranje raznih UDG-eva, mediterana i ostalih prdnjava od fakulteta. I onda cak i oni koji su kvalitetni i mogli bi biti strucnjaci ili bjeze iz CG ili se utope u to neznanje....

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    50 Posts

Samo chovjek dodje na cdm forum i dobije u par rechenica, efikasno/moderno/briljanto, objasnjenje za sve, haha..ehh, sprdnja. Objasnjenje, preko koljena, za neka od najslozenijih mogucih pitanja. I to, sa sta-kako, koliko sta/ko vrijedi, koliko je tesko/lako, kakav je ko, nema da te boli glava, svaki nachin. (rofl)

-----

Nego, da bi malo izasli iz okvira palanachkog dozivljaja stvari, evo dokumentarnog filma kako se postavljaja/vrednuje obrazovanje u jednom od najnaprednijih drustava na planeti, Finskoj. Vjerovatno najbolji obrazovni sistem ikad, u kom nema kalupa, svakom se pristupa zavisno od afiniteta i predestiniranosti. Samim tim vjerovatno i najbolje drustvo za zivot, (al ladno u pm).

Education in Finland

Sto se tiche prosvetnog kadra, kako se formira i tretira:

Both primary and secondary teachers must have a master's degree to qualify. Teaching is a respected profession and entrance to university programs is highly competitive. A prospective teacher must have very good grades and must combat fierce opposition in order to become a teacher.[30] Only about 10% of applicants to certain programs are successful.[citation needed] The respect accorded to the profession and the higher salaries than the OECD average lead to higher performing and larger numbers applying for the positions, and this is reflected in the quality of teachers in Finland.
    Za one koji nijesu dobri s engleskim ili im je muka da istrazuju oko ovog, vezano za topic i generalno:
    -U Finskoj ne postoje privatne skole (nisu dozvoljene), svo obrazovanje je drzavno, besplatno, dostupno svima do najviseg moguceg ranga i smatra se fundamentalnim ljudskim pravom. Fakultet koji je apsolutno najteze upisati je za vaspitacha/profesora, tek 10% prijavljenih prodje. Posebno bitno im je da u samom pochetku najbolji ljudi koje imaju, sreda doktori nauka, uvode djecu u svijet obrazovanja, oni to, ispravno, smatraju najkritichnijim dijelom razvoja. Biti nastavnik/profesor jedan je od najplacenijih poslova u Finskoj uopste. A sama skola je za klince utopija, prvih par godina svodi se prakticno na igru, a ocjenjivanja nema do 15/16 godine.

Sto se tiche kvaliteta kadrova koje takav sistem izbacuje, rachunaju se u 3 naj zemlje na planeti. S tom razlikom sto gotovo svi ostali sistemi, u poredjenju sa finskim, djeluju kao iz srednjeg vijeka, surovi, teski, nehumani. Kod njih ne postoji, ne bastini se banalna-izvitoperena-ljudozderska kompetitivnost, drugachije se pristupa a imaju se nevjerovatni rezultati. Nego eto dokumentarca.
    ><

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Neću ulaziti u polemiku oko današnjeg školstva pošto ne znam, djeca su mi mala da idu u školu mada poznajem par ljudi koji rade i znam da sigurno nisu loši profesori. Družim se sa njima od malena.
    Ja mogu pričati na svom primjeru , dje smo morali znat svaku državu , njenu ekonomiju, svaki rat u detalje, svako carstvo u detalje.
    Elem, ja u Pariz upoznao Japanku ( nije papuča) i pričamo malo o svemu.
    Cura 2 fakulteta uci, a za mene je tek iz osnovne izašla.
    Nije znala ko je Napoleon, a ne sto drugo.
    Njih ne kljujaju ko nas svakakvim informacijama, nego samo osnovnim i stručnim.
    Al zato mi možemo o svemu sa svakim da se ne postidimo.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nesto ne mogu govoriti o obrazovanju u Finskoj, jer nemam licnog iskustva dalje od jednog kolege koji sam upoznala u kasnijem nivou skolovanja i to van Finske... Ali, ako uporedim Nobelovu nagradu za mir koja je prva od 1917 (Marti Ahtisari), i broj Svajcarskih Nobelovaca... Zaista...
    Osim CH obrazovnog sistema koji mi je mnogo blizi nego danasnji crnogorski, znam da je i austrijski bio izvanredan (priblizan br stanovnika - nobelovci)...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 06-03-16 at 07:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Nobelove nagrade dobijaju ljudi koji rade na velikim institutima sa ogromnim budžetima, a ne ljudi koji su "bolje obrazovani".

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

A i ne postoji Nobelova nagradu za svaku naučnu oblast. Matematika je primjer. A i u nekim kategorijama Nobelova nagrada podsjeća na dosjelu oskara. Ne mislim da su Obama i EU zaslužni dobitnici Nobelove nagrade za mir, recimo. A ni Tesla nije dobio Nobelovu nagradu, mada je, navodno, trebalo da je dobije 1912, samo što je odbio.
    Last edited by NHM; 06-03-16 at 13:54.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Nobelova nagrada za mir je glupost koja nema mnogo veze sa realnošću. Za matematiku postoje Abelova nagrada (od 2003) i Fieldsova medalja (od 1936). Tu prednjače Princeton, Harvard, IHES, Sorbonne, Cambridge, MIT, UC Berkeley.. U fizici prednjače Harvard, Columbia, Cambridge, Chicago, MIT, UC Berkeley,.. Ima dosta preklapanja. Koliko mogu imati zajedno na raspolaganju? Sto milijardi? A vjerujem da je većina dobitnika završila studije na nekoj drugoj instituciji ili čak u drugoj državi. To nema mnogo veze sa sistemom obrazovanja, dobitnika ima sa svih strana.
    Last edited by RoNN|3; 06-03-16 at 15:03.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ma da.. Kakav Nobel, bez 13-julske ili Decembarske, ili zasluzne CG Nacionalne, Akademske CANU ili DANU... Tja... Sto ga nece g. MIgo & Co okitit... Nista.
    Kakvi bakraci za ekonomiju, medicinu, fiziku, hemiju... Svijet i ljudsko drustvo na zemlji se oslanjaju na knjizevna dostignuca opoziciono-pozicione CG dopisne redakcije...
    Mozda se CG obrazovanju moze svasta zamjeriti, ali sto je CG odgojila kadar u kvasac u nerealnom ambijentu... E to nidje na svijet ne bi uspjelo... Mogu se zaklet.
    Sad mi smijesno sto u CH slavimo zasluzne gradjane koji su dobitnici Nobelove nagrade... Bas glupo sto ih postavljaju kao primjer za drustvo, kulturu, etiku i obrazovanje.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 06-03-16 at 16:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post

vise nego tacno.:redface:

Page 230 of 1402 FirstFirst ... 1301802202262272282292302312322332342402803307301230 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)