Biznismen: 0-100 4,234969383 sec, bolji je dizel.
Biznismen: 0-100 4,234969383 sec, bolji je dizel.
Društvo iz Münchena više ne razmišlja hoće li zaista proizvesti BMW serije 8, nego se dogovaraju kako će izgledati. Dvojba je kupe s dvama ili četverim vratima.
Prvi bi bio rival Mercedesu S-klase, a vjerojatno bi u budućnosti dobio i kabrioletsku izvedbu. Model s četverim vratima zapravo bi bio veća i luksuznija verzija serije 6 Gran Coupe.
Za koju god izvedbu se odluče BMW serije 8 uvelike će se dizajnerski i tehnološki oslanjati na seriju 7. Dobit će sve ono najbolje što BMW ima, a u salone bi trebao stići najkasnije 2020.
Dvije godine prije toga Bavarci će predstaviti koncept tog modela.
Rijetko savrsen auto. Uh.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Косилица за траву + из мјеста без звека не можеш кренут
Sent from my HTC One_M8
Sate sate sate
kako je mocna ova boja bruka
Šta kaže komšo 0-100?
Metalik senf boja. Imade li neke ljepše?
I ja vidjeh ovo "da vi se pofalim"oli ja tebi da se pofalim slikom dje $edim u Bugati Veyrona?
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
Tebi vejron ne dodje nista / meni je ovo komsija.![]()
hahahah komšija treće koljeno drugi ulaz lijevo
She is only here to annoy herself!
Budući BMW M modeli biti će hibridi?
Da, dobro ste pročitali,nije teaser. I ne, ne radi se o nekoj „M“ derivaciji, nego o čistokrvnim BW M modelima za koje je pitanje koliko će nakon elektrifikacije biti čistokrvniBMW M4 s Competition paketom opreme.
Mmmmmmmm.
foto: BMW
Naravno, ako uopće možemo definirati „čistokrvni“ u ovom slučaju. Vremena se mijenjaju, mijenjaju se i običaji (tako bi to nekako sročili i stari Latini) – BMW M za puriste je prestao biti čistokrvan kada je dobio turbo i električni servo, ali s druge strane – novi M-ovi su vraški brzi, pa valjda je jedino i to bitno?
BMW-ov potpredsjednik za inženjering, Dirk Hacker je najavio da će budući M-ovi biti hibridi. „Okrećemo se elektrifikaciji – mislim da je to neizbježno, ali sve ovisi o povećanju performansi“. Koliko je to dobro ili nije, ostavit ćemo svakom na promišljanje, ali BMW razmišlja ići putem LaFerrarija – Hacker tako kaže: „naši kupci nisu zainteresirani a vožnju bez motora s unutrašnjim izgaranjem“, tako da je i to nešto i ne definitivna smrt „staromodnog“ benzinca.
BMW Concept M4 GTS – priznajte da vam izgleda dobro.
foto: BMW
Hibridni M-ovi bi se, poput LaFerrarija, mogli voziti samo s aktivnim motorom, a hibridni pogon bi bio tu samo da poveća performanse, što u konačnici i nije sasvim loše. Ako uzmemo u obzir performanse takvih automobila poput McLarena P1, Porschea 918 iLaFerrarija, BMW M modeli bi mogli biti bolesno brzi.
S obzirom da su M-ovi već prošli svojevrsnu tehnološku transformaciju (među ostalim i na gore navedenim primjerima), ovaj potez se može protumačiti kao logičan slijed BMW-ovih nastojanja da vožnji dodaju „tehnološku pomoć“.
Kako će kupci i entuzijasti prihvatiti promjene, pitanje je vremena. Hoće li to biti dobro ili katastrofično za poznati brand… još uvijek je teško reći. U svakom slučaju, vremena se mijenjaju, mijenjaju se i običaji a mnogi od nas kao da smo ostali zarobljeni u nekim prošlim vremenima. Možda je pravo pitanje koliko je to dobro ili loš?
Sjećate li se vremena kada je ovo slovo značilo nešto usmjereno i posebno?
BMW 740e iPerformance lovi stotku za 5,6 sekundi i troši 2,1 l/100 km
Upravo predstavljeni BMW 740e iPerformance definitivno ne prati „kul faktor“ ni približno snažan kao onaj Alpinine verzije luksuzne serije 7, ali s brojkama iz naslova nas je itekako zainteresirao.
BMW 740e iPerformance
Već smo odavno naučili da slovne oznake „e“ i „i“ kod brojnih proizvođača stoje na automobilu kao znak da se ispod površine nalazi neka vrsta alternativnog pogonskog sklopa, a najčešće se radi o elektromotoru koji se u radu međusobno izmjenjuje s tradicionalnim benzinskim motorom. Da, 740e peti je hibrid izašao iz bavarske tvornice iprvi koji nosi dodatnu oznaku iPerformance. Iza nje stoji marketinška priča u kojoj se vrijednosti modela iz BMW-ove „i“ serije prenose na glavne modele i postat će uobičajena praksa od ljeta ove godine, a uključuje i neke vrlo diskretne plave detalje na eksterijeru koji označavaju pripadnost modela hibridnoj obitelji.
BMW 740e iPerformance
Glavni izvor snage kod hibridne serije 7 preuzet je iz modela 730i, dakle riječ je odvolitrenom 4-cilindričnom motoru s dva turbopunjača koji razvija 258 KS i 400 Nm, dok je njemu pridruženi elektromotor, integriran u ZF-ov 8-stupanjski automatski mjenjač s pretvaračem okretnog momenta, procijenjen na 113 KS i 250 Nm. S ukupnommaksimalnom snagom od 326 KS i okretnim momentom od 500 Nm BMW 740e iPerformance može dostići stotku unutar 5,6 sekundi i istovremeno trošiti svega 2,1 l/100 km uz 49 g/km izbačenog CO2. Naravno, to ćemo uzeti s preporučenom dozom soli uz ovakve tvorničke brošure.
BMW 740e iPerformance
Ugrađeni modovi omogućavaju vozaču da bira željeni izvor snage u svakom trenutku, a moguće je putovati isključivo uz pomoć električnog motora, no tada treba uzeti u obzir ograničenu udaljenost od 40 kilometara i maksimalnu brzinu od 140 km/h. Uz odabrani automatski način rada automobil će se služiti elektromotorom do brzina od 80 km/h, a veće opterećenje podrazumijeva sagorijevanje goriva. Baterije se pune rekuperacijom energije prilikom vožnje, a opcija je i priključivanje na kućnu utičnicu.
BMW 740e iPerformance
Last edited by Randy Orton; 03-03-16 at 22:38.
radije bih vozio hibrida sa NA motorom nego turbaka bez elektrike
She is only here to annoy herself!
Daj mi te siceve vamo.
TAKUMI
Kako je dobar ovaj tocak auuuh !
But if you never try, you'll never know..
Vozis li kad ribice 0-100?
Bate oćemo li ovoga da rolamo ili?
Novace pripremi se proljece je nase.
Bilo je od gardena prema maši 0-190km dobre ribe pa su zasluzile vecu brzinu.![]()
A vidi, interesuje me, to je ono ubrzanje kad plombe otpadaju, kad se kamen u bubregu pomjera, kad spicban leti u gepek....pucaju li tada ribicama silikoni?
Mislim da biznismen ne voli te silikonske ljepotice, samo nečural bajo moj. 1/1 . jedan kroz jedan.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks