Page 15 of 20 FirstFirst ... 5111213141516171819 ... LastLast
Results 351 to 375 of 490

Thread: Znacenje Hrista

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Israphel View Post
    Ok Mabuse, to je tvoje mišljenje al mnogi Islamski učenjaci imaju drugo.

[That] celestial bodies are round (istidaaratul-aflaak) - as it is the statement of astronomers and mathematicians (ahlul-hay'ah wal-hisab) - it is [likewise] the statement of the scholars of the Muslims; as Abul-Hasan ibn al-Manaadi, Abu Muhammad ibn Hazm, Abul-Faraj ibn al-Jawzi and others have quoted: that the Muslim scholars are in agreement [that all celestial bodies are round]. Indeed Allah - taala - has said: And He (i.e., Allah) it is Who created the night and the day, the sun and the moon. They float, each in a falak (The Noble Quran, 21:33). Ibn Abbas says: A falaka like that of a spinning wheel.
    Znaš kako. Samo je Allah s.w.t. nepogriješiv. Meni ne trebaju učenjaci da mi kažu kakvog je oblika Zemlja ako vidim svojim očima kako kamera sa tamne strane Zemlje snima Sunce na svijetloj strani Zemlje. Ne treba mi mišljenje učenjaka da je Zemlja okrugla, ako se durbinom može vidjeti svetionik sa 150 km, a trebao bi biti 1200 metara ispod horizonta, ili ako se sa Lovćena može vidjeti Italija. Ne trebaju mi učenjaci ako se teorija ravne Zemlje može dokazati matematički istovremeno odbacujući teoriju okrugle. Matematika je ipak matematika, a oči slijepe nisu. Učenjaci se samo uzaludno trude uskladiti nekako kur'anske ajete sa lažnom teorijom okrugle Zemlje, vjerujući da nasa govori istinu. Ovo spinning wheel, ako pogledaš Sunce kako ide iznad ravne Zemlje, tj. na njegovu putanju, ono u stvari se zavija iznad Zemlje jer ne ide non stop u istom krugu, već se udaljava i približava u krugovima koje pravi.
    Last edited by Mabus; 01-03-16 at 14:36.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali da se vratimo na Isusa. Ono što je meni najnelogičnije nakon ideje da je Bog ili bogočovjek - je otkup grijeha koje daruje vjernicima svojom smrću, onima koji u njega budu vjerovali. Ako je Bog stvorio ljude kako bi ih iskušao, čemu onda otkup grijeha onih prije i poslije njega? Zar Bog nije mogao smisliti neki drugi način kako bi spasio čovječanstvo?
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Znaš kako. Samo je Allah s.w.t. nepogriješiv. Meni ne trebaju učenjaci da mi kažu kakvog je oblika Zemlja ako vidim svojim očima kako kamera sa tamne strane Zemlje snima Sunce na svijetloj strani Zemlje. Ne treba mi mišljenje učenjaka da je Zemlja okrugla, ako se durbinom može vidjeti svetionik sa 150 km, a trebao bi biti 1200 metara ispod horizonta, ili ako se sa Lovćena može vidjeti Italija. Ne trebaju mi učenjaci ako se teorija ravne Zemlje može dokazati matematički istovremeno odbacujući teoriju okrugle. Matematika je ipak matematika, a oči slijepe nisu. Učenjaci se samo uzaludno trude uskladiti nekako kur'anske ajete sa lažnom teorijom okrugle Zemlje, vjerujući da nasa govori istinu. Ovo spinning wheel, ako pogledaš Sunce kako ide iznad ravne Zemlje, tj. na njegovu putanju, ono u stvari se zavija iznad Zemlje jer ne ide non stop u istom krugu, već se udaljava i približava u krugovima koje pravi.
    To je opet tvoje mišljenje, većina učenjaka kaže drugačije, tumačenje Kur'ana i Arapskog jezika treba ostaviti njima jer su se specijalizovali u tome .. I ko sve zna da je Zemlja ravna? Rusija? A zar nije po Imran Huseinu, čije si klipove postavljao više puta Rusija najveći prijatelj muslimana? Ako je Zemlja ravna onda nije prijatelj no neprijatelj jer kao što si već rekao djavo želi da vjerujemo da je okrugla?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,928
    Thanked in
    1,453 Posts

Oblik Zemlje nije stvar misljenja avetnih muslimanskih "ucenjaka", ni pacijenata sa interneta koji misle da znaju matematiku a ne umiju ni dva broja da saberu. Oblik Zemlje isto tako nije otkrila NASA. To je dobro poznata cinjenica koja datira jos prije nove ere. Ali zahvaljujuci vjernicima (kao i obicno) znanje se izgubilo i u jednom periodu je postalo zabranjeno.

Svaka negacija loptaste planete je priznanje apsolutne gluposti. S tim sto je u ovom slucaju i vrlo prikladno priznanje da je Kuran gomila gluposti za ovce koje ne znaju da misle za sebe. A znacajno je i zbog toga sto i pored izjava Muslimana da postoji samo jedna prava vjera, i kod vas itekako ima odstupanja u tumacenju vjere kao i kod svih drugih religija. I svi do jednog mislite da ste pravi vjernici. Desava se to kad se tumace nebuloze.

U Kuranu zaista pise da je Zemlja ravna ploca. I pise da se Sunce okrece oko Zemlje. A ovo sto muslimanski "ucenjaci" rade nije nista novo. Skoro da nema naucnog otkrica koje Muslimani nisu pokusali da prisvoje kao da je vec opisano u Kuranu da ne bi morali da priznaju da njihova vjera nema blage veze sa mozgom. Sirenje univerzuma o kojem Kuran apsolutno nista ne kaze su isto pokusali da opravdaju Kuranom tako sto je nakon tog otkrica nastao prevod Kurana u kojem je rijec koja je sve do tad opisivala nesto veliko ili beskrajno preko noci postala rijec koja znaci sirenje. Muslimanski "ucenjaci" su obicni lazovi. A vjernici su kao i obicno najvece ovce koje padaju na njihove lazi jer nemaju dovoljno umne snage da misle za sebe.

Jednostavna i zalosna (za vjernike) istina je da je Zemlja loptasta a vasa vjera je toliko primitivna da piscima Kurana osnovne stvari o svijetu nisu bile poznate.
    Last edited by VanjaTheMan; 01-03-16 at 16:43.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ali da se vratimo na Isusa. Ono što je meni najnelogičnije nakon ideje da je Bog ili bogočovjek - je otkup grijeha koje daruje vjernicima svojom smrću, onima koji u njega budu vjerovali. Ako je Bog stvorio ljude kako bi ih iskušao, čemu onda otkup grijeha onih prije i poslije njega? Zar Bog nije mogao smisliti neki drugi način kako bi spasio čovječanstvo?
    Zašto ti je nelogično? Ako je Isus čovjek, koji je bio jedno sa Bogom, zašto nebi bilo logično da i vjernicima budu jedno, kao što je Isus bio jedno sa Bogom.
    Isus je smrt porazio i došao na ovaj svijet da bude viđelo ljudima.

Primjer je Isus čovječijeg sina koji je Bogu mio.koji budu u životu težili da budu kao on, takve će Bog ne sa jednom no sa obije ruke zakriliti.

Da ni jedan koji uzvjeruje u njega ne pogine, no ima život vječni.

Isusa sina čovječijeg. Njegov slučaj je isti kao slučaj Adamov.

Kad reče Bog svima da se poklone Adamu, svi učiniše osim Satane, koji reče da je bolji od čovjeka jer je on od vatre a mi od ilovače spravljeni.

Isus to nije radio, već je poznavanjem pisma ukazao na Istinu, koju svaka isključiva verska grupa ne vidi. A masu je takvih.
    A nebi bila isključiva da je zna to sigurno.

Thanks Thanks Given 
    2,234
    Thanks Thanks Received 
    2,979
    Thanked in
    1,245 Posts

Zar Bog nije mogao smisliti neki drugi način kako bi spasio čovječanstvo?
    Mabuse, jesi li ikad razmisljao o religijama kao planinskim vrhovima? Nikad se ti vrhovi ne mogu sastaviti, a i zasto bi kad su u podnozju sastavljeni. Tvoj je izbor na koji ces se popeti tj. koji ces nacin spasenja odabrati. Pusti druge da biraju. Jednostavno.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa dobro on se pita i nije mu jasno. Ja ga razumijrm, on može od nekog čuti pogrešno, pa oće da čuje činjenice iza rezonovanja ljudi.

Probaj da mu objasniš nekim argumentom.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo Mabuse da probam da ti objasnim sa moje hrišćanske strane.

Argument:
    Isus je doveden pred sud zbog toga što su ga ljudi, kao mnogi danas, optuživali da se bijući čovjek gradio Bogom.

A on se u odbranu pozvao na Psalm.

Ta odbrana njegova je rekla kompletnu Istinu o Isusu i nama svima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo ja pronadjoh nesto pa reko da podijelim , mozda nekoga inspirise

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Evo Mabuse da probam da ti objasnim sa moje hrišćanske strane.

Argument:
    Isus je doveden pred sud zbog toga što su ga ljudi, kao mnogi danas, optuživali da se bijući čovjek gradio Bogom.

A on se u odbranu pozvao na Psalm.

Ta odbrana njegova je rekla kompletnu Istinu o Isusu i nama svima.
    Ne znam da li si me shvatio. Mislio sam na njegovu žrtvu kojom je otkupio grijehe ljudi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Israphel View Post
    To je opet tvoje mišljenje, većina učenjaka kaže drugačije, tumačenje Kur'ana i Arapskog jezika treba ostaviti njima jer su se specijalizovali u tome .. I ko sve zna da je Zemlja ravna? Rusija? A zar nije po Imran Huseinu, čije si klipove postavljao više puta Rusija najveći prijatelj muslimana? Ako je Zemlja ravna onda nije prijatelj no neprijatelj jer kao što si već rekao djavo želi da vjerujemo da je okrugla?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
    Očigledno da se Rusija nije u potpunosti oslobodila okova. Dobro si primijetio to. Upravo jedan od razloga da otkrijemo neke skrivene stvari je priča o ravnoj Zemlji. Zašto Rusija o tome ćuti? Vidjećemo šta će biti. Nije ni Putin vječan.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Očigledno da se Rusija nije u potpunosti oslobodila okova. Dobro si primijetio to. Upravo jedan od razloga da otkrijemo neke skrivene stvari je priča o ravnoj Zemlji. Zašto Rusija o tome ćuti? Vidjećemo šta će biti. Nije ni Putin vječan.
    Prvi ruski satelit (i uopšte prvi vještački satelit) Sputnik 1 je lansiran 1957 god. u vrijeme vladavine najvećeg neprijatelja Zapada - Nikite Hruščova

Prvi čovjek u svemiru - Jurij Gagarin je obišao planetu u vrijeme vladavine najvećeg neprijatelja Zapada - Nikite Hruščova
    Last edited by Rakun; 02-03-16 at 01:57.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Ne znam da li si me shvatio. Mislio sam na njegovu žrtvu kojom je otkupio grijehe ljudi.
    Čovjek sam sebe, svojim snagama ne može preobraziti i uzdignuti u nov način postojanja (spasenje), već to može učiniti Bog.
    Bog je milostiv ili milosrdan, stoga dolazi On sam čovjeku (kad čovjek ne može njemu), sjedninjuje se supstancijalno s njegovom naravi (ljudska - božanska narav) i tu istu ljudsku narav preobrazuje da bude dostojna života u Bogu.
    Može se reći, ljudska narav Isusa Krista je "sredstvo" spasenja. (objektivno spasenje)

Kako je, prema kršćanskoj vjeri, svaki čovjek stvoren na sliku Božju po Logosu (Riječ= Sin), tako po Sinovoj ljudskoj naravi koja je sjedinjena s njegovom božanskom naravi, može doći u Božji svijet.

To je mogućnost, a zbilja spasenja ovisi o čovjekovom svjesnom i slobodnom kajanju za grijeh i prijanjanju uz misterij Krista. (subjektivno spasenje)

Je li Bog mogao "izmisliti nešto drugo" kao način spasenja? Pretpostavljam da može, ali je odabrao put sjedinjenja s ljudskom naravi (poniznost) kako bi ju na povijesno-spasenjski očitovao čovjeku (zemaljska pojavnost Krista) Čovjek raste procesualno, a Bog ga vodi kao najbolji pedagog.

(ono što je dodirno muslimanima i kršćanima je vjera u jednoga Boga koji je milostiv, a kršćani osim toga, imaju objavu načina Božjeg milosrđa - otajstvo Krista)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Prvi ruski satelit (i uopšte prvi vještački satelit) Sputnik 1 je lansiran 1957 god. u vrijeme vladavine najvećeg neprijatelja Zapada - Nikite Hruščova

Prvi čovjek u svemiru - Jurij Gagarin je obišao planetu u vrijeme vladavine najvećeg neprijatelja Zapada - Nikite Hruščova
    Sad provjeri kolika je temperatura termosfere pa objasni kako su mogli da je probiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čovjek sam sebe, svojim snagama ne može preobraziti i uzdignuti u nov način postojanja (spasenje), već to može učiniti Bog.
    A zašto ne bi mogao? Svojim dobrim djelima i molitvama svakako da može.
    Bog je milostiv ili milosrdan, stoga dolazi On sam čovjeku (kad čovjek ne može njemu), sjedninjuje se supstancijalno s njegovom naravi (ljudska - božanska narav) i tu istu ljudsku narav preobrazuje da bude dostojna života u Bogu.
    Nema potrebe da dolazi ljudima u ljudskom obliku. Zašto bi to radio kad može od čovjeka napraviti poslanika kojemu će dati uputu?
    Može se reći, ljudska narav Isusa Krista je "sredstvo" spasenja. (objektivno spasenje)
    Upravo tako, stoga je potpuno besmisleno pridavati mu epitete božanstva.
    Kako je, prema kršćanskoj vjeri, svaki čovjek stvoren na sliku Božju po Logosu (Riječ= Sin), tako po Sinovoj ljudskoj naravi koja je sjedinjena s njegovom božanskom naravi, može doći u Božji svijet.
    A zašto čovjek ne bi npr. mogao na primjeru Mojsija ući u carstvo nebesko?

To je mogućnost, a zbilja spasenja ovisi o čovjekovom svjesnom i slobodnom kajanju za grijeh i prijanjanju uz misterij Krista. (subjektivno spasenje)
    Znači, ipak je potrebno pokajanje kako bi se čovjek spasio? Čemu onda njegova žrtva?
    Je li Bog mogao "izmisliti nešto drugo" kao način spasenja? Pretpostavljam da može, ali je odabrao put sjedinjenja s ljudskom naravi (poniznost) kako bi ju na povijesno-spasenjski očitovao čovjeku (zemaljska pojavnost Krista) Čovjek raste procesualno, a Bog ga vodi kao najbolji pedagog.
    Bog je svemoćan, on samo kaže budi i to bude. Dlanom od dlan Bog može učiniti da bilo ko postane vjernik. Međutim on to nije uradio, već je smislio plan da bude ponižavan od najgorih ljudi kako bi ih spasio. Ovo nema logike.
    Last edited by Mabus; 02-03-16 at 09:16.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Odgovorit ću ti kasnije večeras jer upravo idem na posao.
    Kada bismo sami sebi mogli dati Puninu (djelima, molitvama, posvješćivanjem sebe),Bog bi nam bio nepotreban i kao koncept i kao egzistencijalni čimbenik.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by naftali View Post
    Odgovorit ću ti kasnije večeras jer upravo idem na posao.
    Kada bismo sami sebi mogli dati Puninu (djelima, molitvama, posvješćivanjem sebe),Bog bi nam bio nepotreban i kao koncept i kao egzistencijalni čimbenik.
    Slažem se. Upravo zbog toga Bog šalje poslanike kako bi uputio čovječanstvo. Nema potrebe da sebe šalje u obliku čovjeka. Dakle, glavno pitanje je zašto je sebe poslao da bi spasio čovječanstvo, kad samo dlanom od dlan može učiniti da svaki čovjek na planeti postane vjernik?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

A zašto ne bi mogao? Svojim dobrim djelima i molitvama svakako da može.
    Da se čovjek može spasiti sam, odavno bi se spasio. Punina postojanja je život bez patnje, grijeha, smrti, bolesti i svega onoga što čovjeka unesrećuje.
    Nema dobrog djela, niti ukupnosti dobrih djela koji mogu zaslužiti Nebo. Ljudska je žrtva ontološki "premala" u odnosu na veličanstvenost Božje ljubavi, milosti i pravednosti.

Nema potrebe da dolazi ljudima u ljudskom obliku. Zašto bi to radio kad može od čovjeka napraviti poslanika kojemu će dati uputu?
    Puno je bilo poslanika kroz povijest, no, čovjek i dalje griješi, svjedoči nevjernost Bogu i umire nesretno.
    Da su riječi ili upute tako učinkovite, svi bismo bili sveci. Na žalost, ni vlastito dijete neće da sluša naše upute, a kamoli da bismo mi slušali Božju uputu u svakoj situaciji....i time postali "subjekt sačinjen od sume dobrih djela".

Upravo tako, stoga je potpuno besmisleno pridavati mu epitete božanstva.
    Nije potrebno praviti verbalne doskočice kako bi se eliminiralo vjerovanje u Kristovo božanstvo, niti se njegovo božanstvo mora spomenuti u svakoj rečenici rasprave.
    Moraš se pomiriti da kršćani (katolici, protestanti i pravoslavci) vjeruju da je Isus Krist - Bog i čovjek.

A zašto čovjek ne bi npr. mogao na primjeru Mojsija ući u carstvo nebesko?
    Samo Bog zna tko će ući u Kraljevstvo Božje.
    Mojsije nikada nije ušao u Obećanu zemlju, samo ju je pogledao s brda Nebo i tu je umro. Dakle, jedno važno Božje obećanje nije baštinio jer je bio glava naroda koji je unatoč "slušanju uputa", bio nevjeran.
    Ni u kojem slučaju ne mogu znati gdje je Mojsije sad.Nadam se u zajedništvu s Bogom.
    Već sam ovdje pisala u više navrata, ali me se očito ne razumije.
    Katolički nauk kaže da je moguće spasenje ljudi koji žive sliku Boga u sebi, pa ako u određenim vjerničkim modelima i ne pokazuju eksplicitnu vjeru u Isusa Krista, već se ona implicitno pokazuje po svjedočenju života.
    No, ni tu se ne radi o spasenju po nekim dobrim djelima već po milosti Božjoj koja može djelovati u najdubljim slojevima ljudske osobe,pa čak - kad toga osoba nije izričito svjesna.
    Jednostavno rečeno, Božji putevi djelovanja na spas čovjeka su nama nedokučivi.

Znači, ipak je potrebno pokajanje kako bi se čovjek spasio? Čemu onda njegova žrtva?
    Isusova žrtva je proboj iz ljudske u božansku stvarnost jer ljudska narav (Isus je Bog i čovjek) ulazi u puninu Božjeg života. Dakle, ljudska narav biva uzdignuta tamo gdje samu sebe uzdignuti ne može.
    Isus je uskrsnuo, time njegova ljudska narav postaje VRATA za svakog onog tko želi njima proći.
    Tko ne želi, neće biti prisiljen, ali će ga Bog uvijek pozivati na susret s Njim.

Bog je svemoćan, on samo kaže budi i to bude. Dlanom od dlan Bog može učiniti da bilo ko postane vjernik. Međutim on to nije uradio, već je smislio plan da bude ponižavan od najgorih ljudi kako bi ih spasio. Ovo nema logike.
    Nema logike iz tvoje perspektive, ali iz moje ima.
    Čovjek živi u vremenu, on prolazi svoj put. Tako i cijelo čovječanstvo. Kršćani, muslimani, ateisti, svi.
    Bog se najprije objavio stvaranjem u vremenu. Kad je čovjek počeo egzistirati, slao mu je upute (..poslanike, proroke...itd). Čovjek je i dalje griješio, a upute, ma koliko bile Božje, ignorirao ih je.
    Čovjeku tvrda srca, upute su malo.....

Slažem se. Upravo zbog toga Bog šalje poslanike kako bi uputio čovječanstvo. Nema potrebe da sebe šalje u obliku čovjeka. Dakle, glavno pitanje je zašto je sebe poslao da bi spasio čovječanstvo, kad samo dlanom od dlan može učiniti da svaki čovjek na planeti postane vjernik?
    Zato jer je čovjeku dao slobodu i zato što je čovjek subjekt/osoba i promjena bića-metamorfoza se događa snagom međuosobnog susreta.

Čak i tada, čovjek podbaci.
    npr. je li isto kad ti netko priča o ženi do koje ti je stalo ili kad ju susretneš?

Za kršćanina, susret s uskrslim Kristom u pričesti je neprocjenjivo.
    Last edited by naftali; 02-03-16 at 18:11.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sad provjeri kolika je temperatura termosfere pa objasni kako su mogli da je probiju.
    Temperatura termosfere može narasti i do 2500 stepeni cenzijusa ali je u praksi ispod nule (zbog vakuma). Osim toga sateliti i Jurij Gagarin su išli ispod termosfere tako da... prc Mabuse
    Last edited by Rakun; 02-03-16 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Temperatura termosfere može narasti i do 2500 stepeni cenzijusa ali je u praksi ispod nule (zbog vakuma). Osim toga sateliti i Jurij Gagarin su išli ispod termosfere tako da... prc Mabuse
    E vidiš, ovo "zbog vakuma" su izmislili kako bi opravdali navodne satelite koji se nalaze u termosferi, navodno slijetanje na Mjesec i ostale zezancije. Pogledaj na kojoj je visini termosfera i da li su oni išli ispod nje. Takođe provjeri na kojoj se visini nalaze nepostojeći sateliti.
    Last edited by Mabus; 02-03-16 at 21:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kakva god da je zemlja svi smo zaglavljeni zajedno tako da bolje brinite o tome kako ce te zivjet nego kakva je zemlja

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

E vidiš, ovo "zbog vakuma" su izmislili kako bi opravdali navodne satelite koji se nalaze u termosferi, navodno slijetanje na Mjesec i ostale zezancije. Pogledaj na kojoj je visini termosfera i da li su oni išli ispod nje. Takođe provjeri na kojoj se visini nalaze nepostojeći sateliti.

Vakum ostvaren vještačkim putem na Zemlji i onaj prirodni u svemiru su dva različita vakuma

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Naftali, prema hrišćanstvu, Isus je svojom smrću otkupio grijehe ljudi. Bog želi spasiti ljude i smislio je plan da Isus postrada i svojim stradanjem otkupi grijehe. Zašto bi Isus uopšte morao stradati da bi otkupio grijehe, kada jednostavno, ako je Božija želja da otkupi grijehe to može uraditi i bez stradanja Isusa? Dakle, u pitanju je otkup grijeha. Ne vidim tu mudrost nikakvu. Ovaj život je iskušenje ljudima radi onoga svijeta, čemu onda stvaranje ljudi ako neko dođe i otkupi tvoje grijehe? Da li to znači da hrišćanin može činiti najsurovije grijehe i ući u carstvo nebesko, jer je to unaprijed Isus već otkupio?
    Da ne pominjem da sam Isus nije znao mudrost njegovog stradanja kao otkupljivača grijeha, jer je navodno Bogu prigovorio prije smrti zašto ga je ostavio. Znači sam Isus ispada, nije znao da nije ostavljen, nije znao da je on jagnje koje otkupljuje grijehe ljudi, nije znao da nije ostavljen, a opet mu pridajete epitete koje nije posjedovao.
    Last edited by Mabus; 03-03-16 at 09:55.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Meni to liči na istu grešku koju je i Iblis napravio.

On nikad nije mogao da shvati da čovjek nije napravljen od ilovače već samo njegovo tijelo. Duh koji mu je Bog dao je sam Bog. Taj duh koji se krstenenjem ponovo nastanio ljude koji su se izgubili.
    Oni koji ne znavahu Boga kroz Isusa Hrista, njegov život i dobronamjernost prema grešnicima i njegova volja da oprašta grijehe ljudima, koja je Božija volja.
    Kad je Isus upitao, verujete li da vam ja to mogu učiniti, svaki put kad su rekli vjerujemo njima je to bilo učinjeno. Pa i onoj ženi koja pomisli iz praha sa poda, da mi je samo da se dotaknem skuta njegovog izliječit ću se, se izliječi.

Čuda koja je Isus učinio ne pamti se da su drugi činjeli, i odatle mu ime Mesija.

Obećani što znači. Dali znaš kako je najavljen Mesija u Tori?

I šta zapravo znači ono što se desilo njemu u ovom svijetu?

To znači da je Isus opravdao svakog ko je pokušao pravo da ide ali nije uspio.

Da se može nesrećniku u iskrenom momentu svoga srca obrnuti sa zla puta.

Isus je primjer. Primjer koji je spas mnogima.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zar ti je promaklo priča o izgubljenog ovci i sinu koji se izgubio i otišao i prokockao sve i rekao idem kod Oca da tražim ljeba i kad je vidio Otac mu sina on ga okitio i gozba napravio za njega. I da ljubomore drugog sina...

Page 15 of 20 FirstFirst ... 5111213141516171819 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks