Evo popodne cu naci da okacim mapu Beograda dje se placa parking pa ces se lako odluciti.Znam da tamo desno od Takovske ulice dolje nema zona.Recimo taj bas dio npr ulica Carlija Caplina je free a u centru si.
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Imate direktan let iz Budimpeste za Reykjavik - Wizz Air
~
Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.
Ne moze se isto putovati sa 20 i 30 godina. Sa 20 sam spavao sa kusim i repatim u 21krevetnu sobu, jeo hotdogove po ulici i sl. Studentski zivot, gledas svaki cent da ustedis posto se nije ni imalo nesto para...
A kad je coek blize 30 ili preko, oce da se opusti i da mu bude komforno. Zasto radi coek 40-50 sati nedeljno nego da sebi priusti udobnost i merak? Tih mjesec dana godisnjeg kad se rasporedi oce coek sa zenom da uzme fin hotel, udoban veliki krevet, bogat dorucak, eventualno da se ispliva malo na bazen... oce da pojede fin obrok ako se u restoran moze priustiti... To je neki normalan slijed stvari... i ako bog da sve ce se bolje i bolje, a ne tapkat u mjesto. Meni nije zao da dam 80-100e za noc u hotel ako to ima vrijednost u komforu i kvalitetu hrane i usluge. Opet kazem, dobro je da se moze i samo da podrzi.
Sad u London kad sam bio u hostel, najstariji sam bio. Sve djecina 18-23, 24 godine. A bjezi... ostarasmo![]()
Kod mene nije situacija sa godinama ni sa ustedom. Jednostavno to je moj stil. Imam svoja neka razmisljanja kao tipa sto bih imao telefon od 800eur kad mi od 300radi posao ili auto od 20000 kad ovo od 3000 savrseno sljaka i isto tako sto bih dao 300eur za nocenje u hotelu sa 4zvjezdice kad mogu imati svoj apartman na glavnom trgu za 50... Dobices krevet i ovako i onako...
Ali mi nije zao dati npr. Za ulaznicu u muzej, rafting ili neku drugu aktivnost, dobru hranu...
Kao sto rekoh vec, ljudi imaju ukuse, stilove, budzete kako god.
Last edited by Gandalf_White; 26-02-16 at 22:16.
One Ring to Rule them all...
Kad ides sa curom ili djevojkom naravno da se trazi neki mir i privatnost, ali sa drustvom ili sam , kao sto rekoh besmisleno mi je davat velike pare za krevet i lokaciju u koju cu da provedem vrijeme samo dok spavam i dok se istusiram. al svi smo razlicitineko ce tu razliku npr. da potrosi na nocni zivot a neko ce da dodje u 9h i da legne u taj apart da odmara i kulira, sve je stvar koga sto zanima, kome sto pravi merak i koliko se osjeca mlad a uz sve to i sa koliko novca raspolaze
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Po meni je to sve normalno-kad covjek sam organizuje svoje putovanje naravno da ga kroji prema sebi.
Neko ce dati za kosulju 300 eura drugi za sobu 200 a neko opet ce uzeti krevet u mjesovitoj spavaonici za 7 eura.
Meni su samo neshvatljivi ljudi koji idu na nekoliko dana u neki evropski grad preko agencije i bacaju pare bzv.
Za sebe mogu reci da smjestaj biram sve lakse sto cesce putujem-stavim na booking destinaciju i podesim opciju samo smjestaj sa ocjenom 7+ (ranije sam gledao samo preko 8,sad sam se opusti)onda poredjam sobe po cijeni od najeftinije ka skupljoj i proberem 2-3 hotela. Odem i na njihove,hotelske sajtove,provjerim kod drugih pretrazivaca,procitam komentare posjetilaca i odlucim.
Prije sam od toga pravio nauku -sad odradim to za 15 minuta.
e da uvijek je bolje i direktno kontaktirati hotel ili hostel, jer i hostelw i booking uzimaju proviziju pa dosta puta bude cijena josh malo jeftinija ako se kontaktira direktno
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Koje su sad najpovoljnije veze prema UK i USA?
Pa imas direktan let za London iz Podgorice a od skoro i za Njujork iz Beograda.
Ne bih dao druzenje sa Napolitancima ili pjanjenje sa unukom Franja Tudjmana u hostel za sve hotele sa pet zvjezdica na ovoj planeti.Previse dobrih likova se upozna i dobrih stvari cuje od istih.
aj popij casu jaja
20% off all flights, all destination if you book on 1 March
![]()
za clanove wizz kluba plus oba putnika moraju bit clanovi. letovi iz BG su prelosi
f6
Kad ce poceti direktni letovi iz BG za JFK ?
Posto ne putujem cesto avionom mozda da mi neko od vas ko putuje cesce objasni ove razlike u cijenama. Vjerovatno je u pitanju sezona al eto da potvrdim.. Zimus Beograd - Abu Dabi jedan smjer 238e, a sad mart-april jedan smjer 298e najjeftinija varijanta. Sto je jos cudnije za mart-april povratnu nadjem za 308e.. 1 odrasla osoba i 1infant. Sve preko airserbia.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
sto bi isao sa airserbia kad mozes sa FlyDubai za 170e
imas neke akcije sa njima pa pogledaj...letio sam sa njima i skroz su korektni
Gando,
Je li realno da su u Fesu duplo skuplji hoteli od Marakesa?
Uzeh povratnu kartu za 150eimam 10 dana. Kako bi raspodijelio to s obzirom da si bio vec? Slijecem u Fes a povratak mi je iz Marakesa...mozda 4 dana Fes 1 Rabat i 4 Marakes? i u kojim djelovima grada da uzmem? Ja sam neke rez zbog vize ali nevjerujem da cu se na njim zadrzati jer pojma nemam koji dio grada je naj
Nista Rabat vjeruj mi. Ima da se vidi 1 dzamija i to je to. Kazablanka je ista stvar
Znam da ti je cimanje da se 2 puta vracas u Marakesh. Ali mozesiz Fesa do Rabata vozom/busom pa onda isti dab Esaouira pa marakesh i kuci.
Ili jednostavno se stisnes i uzmes voz 7sati do Marakesha, obices to par dana, odes nedje drugo o vratis se samo za let
Medina u Fes je ogromna i tu bukiraj isto kao i Marakesh. Medina = stari grad. U Fes nemoj ici u tanneries (bojare kozhe, jer smrdi i natjerace te nesto da kupis da bi se popeo da slikas). Podji do tvrdjave muzeja Bordj Nord, odatle se vidi grad.
Mnogo su 4 dana u fes dosta su 2.
Marakesh mi se nije svidio jer su preagresivni, cupaju i sve je u krv zbog glupih amerikanaca.
Tri sata od Marakesha ti je Esaouria prelijepo primorsko mjesto i grad tvrdjava (dio game of thrones se snimao tamo). Hrana je tu nevjerovatna, svi pushe hasish i dosta su opusteni, prava hipi kolonija samo u maroku
Tako da bih ja radio 3 3 3 ili Fes 3 Marakesh 4 i Esaouira 2.
Ne znam kakav si sa busevima ali neka 4h od Marakesha je i Ouazazarte, pustinjski grad a voznja do tamo je epska kroz planine. Blizu vazazata(20min) je i aid benhadu tu su se snimali Kingdom of heaven i Game of thrones.
U Maroku je cijena smjestaja skoro kao u evropi, to je i mene zacudilo tamo. Nemoj bukirati hotele vec Riade (guesthouse), smjestaj ne sa doruckom, a posto to obicno drze familije koje zive od komentara na netu, slomice se oko tebe. Cijene su 30-40% manje u hotelima, a usudicu se da kazem da je bolji smjestaj 2 puta. Hotele tipa Ibis zaboravi, pih pih.
Iznenadices se busevima, kompanija CTM ima uredan online raspored voznje, uvijek kupi kartu dan dva prije, jer znaju biti bukirani.
Nemoj da se prepadnes kad te budu pratili marokanci sve vrijeme i pricali Fly before you die. Samo ih ignorisi. Nikoga nikad ne pitaj za direkcije jer ce ti traziti pare, i uvijek uvijek uvijek i za sve se cijenkaj. Svemu cijena moze makar 20% ali ja se nijesam zaustavljao do pola. Nikad ne pokazuj da si zainteresovan da kupis nesto.
Izbjegavaj zapadnjacke restorane svuda jer ce te odrijeti cijenama. Jedi na ulici dje marokanci jedu, moras da probas njihove palacinke msmin se zovu, 80c kosta palacinka 50cm u dijametru, i kupis za 2eur kilo kozijeg sira i bucaj)))
Vodu sa cesme ne smijes piti, kada se tusiras pazi da ti ne udje voda u usta jer ces dobiti proliv, toliko im je zagadjena voda...
Ako ides sa ljepsom polovinom, nemoj se cimati kad je svi gledaju ili ako nesto dobacaju, to je takva kultura.
Poslije 8-9 uvece nema sta da trazis na ulici. Ako nosis kameru i preko dana se osiguraj da je drzis u ruci jer znaju skalpelima da kidaju i otimaju.
Last edited by Gandalf_White; 03-03-16 at 12:32.
One Ring to Rule them all...
Krajme aprila sam poslom u Bakuu, ukupno 4 dana. Ne znam da li cu imati puno vremena za razgledanje, sta preporucujete na blic? Naravno, ako je neko ec bio tamo.
idem sa drugom tako da ce lakse biti
nemam nikakav problem sa voznjom busom a i planirao sam vec da idem sa njima...Rabat sam izabrao jer je na pola puta do Marakesa, da se malo odmorimo i prespavamo i da naravno vidimo to sto ima i svratimo 2h do Kazablanke. Essaouiru sam svakako planirao ali kao day trip. Ovo za aďt benhaddou je dobra fora. Jesi se mozda cimao da se penjes na Atlas planinu?
Archi....ne znam za koji datum si gledao ali sam juce nasao za 172e iz Bg. Ima akcija FlyDubaija sad...pogledaj i iz Sarajeva
Ima li sto povoljno za Lisabon za prvi maj? ili stockholm.
Ne mogu naci nista u nekim normalnim cjenovnim okvirima. I ne mogu naci post nekog tipa sa foruma koji je isao u portugal i obisao kolima, bas je pisao o toj turi..evo se ubih da nadjem
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks