Page 526 of 1289 FirstFirst ... 264264765165225235245255265275285295305365766261026 ... LastLast
Results 13,126 to 13,150 of 32211

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

procitaj moje iskustvo u nekom od prethodnih postova... aliexpress je postao velika lutrija,dosta zahvaljujuci tome sto sam aliexpress vise koristi ima od prodavaca,pa ce njih uvijek zastititi prije nego kupca, i dobar dio prodavaca poucen tim iskustvom je postao bezobrazan.
    dok je recimo ebay svijet izmislio sto se toga tice,par dokazanih negativnih feedbackova u kratkom periodu i cao...

a nisam siguran da li ce ti refundirati s obzirom da si otvarao tel

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    Toooo momaaak, bilo mi je vraceno na prvu opciju, ne znam ni kad ni zasto, nisam dirao!

Hvala!
    kad dodas novu karticu ili kad produzis tekucu, resetovace ti se to podesavanje svaki put (samo za tu karticu)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by smfilip View Post
    procitaj moje iskustvo u nekom od prethodnih postova... aliexpress je postao velika lutrija,dosta zahvaljujuci tome sto sam aliexpress vise koristi ima od prodavaca,pa ce njih uvijek zastititi prije nego kupca, i dobar dio prodavaca poucen tim iskustvom je postao bezobrazan.
    dok je recimo ebay svijet izmislio sto se toga tice,par dokazanih negativnih feedbackova u kratkom periodu i cao...

a nisam siguran da li ce ti refundirati s obzirom da si otvarao tel

Čitao sam.. dogovorio sam sa njima otvaranje, tj oni mi predložili da odem u neki servis i provjerim telefon.

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

kad dodas novu karticu ili kad produzis tekucu, resetovace ti se to podesavanje svaki put (samo za tu karticu)
    nista od toga nisam radio..

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by trandza View Post
    Čitao sam.. dogovorio sam sa njima otvaranje, tj oni mi predložili da odem u neki servis i provjerim telefon.
    trebao si traziti full refund onda,jer je to bezobrazluk
    nista od toga nisam radio..
    ko zna onda,za ova dva slucaja znam da se meni desilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Telefon na ebay koji bi da uzmem kosta 145$ , a shipping 45, mogu li kako srediti da platim 145$ a ovo 45 za shipping kao second paymetn, pa im pokazem da sam ga platio 145$ ? Ili recimo da mi ga neko tamo u USA uzme za 145 i onda posalje postom meni? Kako ide ovo sto se tice carine ? Ja npr odavde platim za telefon i taj telefon stigne u USA adresu, i onda mi oni samo forward u Montenegro i naravno unutra ostave receipt , ili mozda da ga ne ostave no samo telefon.

Thanks Thanks Given 
    2,493
    Thanks Thanks Received 
    1,175
    Thanked in
    556 Posts

trebao si traziti full refund onda,jer je to bezobrazluk
    Ne bi mu dali full refund dok im ne bi stigao telefon nazad. A da posalje telefon nazad u Kinu,to ne kosta ispod 10 eura.

Quote Originally Posted by siraj View Post
    Telefon na ebay koji bi da uzmem kosta 145$ , a shipping 45, mogu li kako srediti da platim 145$ a ovo 45 za shipping kao second paymetn, pa im pokazem da sam ga platio 145$ ? Ili recimo da mi ga neko tamo u USA uzme za 145 i onda posalje postom meni? Kako ide ovo sto se tice carine ? Ja npr odavde platim za telefon i taj telefon stigne u USA adresu, i onda mi oni samo forward u Montenegro i naravno unutra ostave receipt , ili mozda da ga ne ostave no samo telefon.
    Vidi sa prodavcem mozes li da zavrsis tu prvu varijantu koju si pomenuo, da platis iz dva puta a ako dodje sa carinicima "stani-pani" da im sa izvoda iz banke pokazes samo jednu uplatu.
    Ja licno bih to uradio.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Sta ce sa pola para i telefonom koji mozda nece raditi... ja bih se ganjao sa njima da daju full refund, a ako oce telefon nazad da plate oni postarinu,jer su oni i s*ebali telefon,nije ostecen u transportu ili sl...
    a inace,ne znam odakle ti to 10 eura:

Cijene odabrane usluge
    Opis
    Cijena
    Cijena po masi 33€
    prenos vrijednosne pošiljke 3€
    cijena po vrijednosti 0.5€
    dopunska cijena za avionski prenos 6.5€
    Ukupno:
    43€
    za masu od 0.5kg i vrijednost od 10e

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Loša ti ja ta priča..ču da mu vrate sve pare i ako oće telefon nazad, da oni plate pošiljku
    ahahhahaha
    Pa kako oni da znaju da ga nije on pokvario kad ga je uzeo? Ili taj serviser da nije uzeo djelove što mu trebaju i rekao : "u vidi odje ti je bila neka žica" ahahhaha
    U najboljem slučaju može dobiti pola para i to je pitanje kako će on sve to dokazati i provesti..
    Najveće su šanse da neće centa dobiti, tako i treba ljudima kad neće odje da kupe telefon sa garanciom nego oće da ušparaju 20-30 do 50e pa onda da se cimaju oko svega toga..
    Ništa lično, samo kažem da i u stvarnom životu ima mnogo prevaranata koji prodaju svakakve stvari a ne na online kupovinu. lol

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by novakb14 View Post
    Loša ti ja ta priča..ču da mu vrate sve pare i ako oće telefon nazad, da oni plate pošiljku
    ahahhahaha
    Pa kako oni da znaju da ga nije on pokvario kad ga je uzeo? Ili taj serviser da nije uzeo djelove što mu trebaju i rekao : "u vidi odje ti je bila neka žica" ahahhaha
    U najboljem slučaju može dobiti pola para i to je pitanje kako će on sve to dokazati i provesti..
    Najveće su šanse da neće centa dobiti, tako i treba ljudima kad neće odje da kupe telefon sa garanciom nego oće da ušparaju 20-30 do 50e pa onda da se cimaju oko svega toga..
    Ništa lično, samo kažem da i u stvarnom životu ima mnogo prevaranata koji prodaju svakakve stvari a ne na online kupovinu. lol

Ima istine u dosta toga. Mada, ja sam prvo uradio to da sam snimio video i prikazao nemogućnost da se telefon upali. Onda su mi oni predložili odlazak u servis ili da vratim telefon i da oni plate poštarinu, ali putem paypala, što kod nas nije bilo moguće. Tako da sam odnio tel u servis, on je popravljen, ali sa ne baš previše optimizma iz priče servisera. Uglavnom, savjetovao mi je da ga vratim ako je moguće.

Svakako, nije malo uštedjeti 50e, ako sve naravno dobro prođe. ovo je inače prvi put, a bogami evo pola komšiluka ima telefone koje sam im ja sa neta poručio i svi su kako treba.

Thanks Thanks Given 
    2,493
    Thanks Thanks Received 
    1,175
    Thanked in
    556 Posts

Sta ce sa pola para i telefonom koji mozda nece raditi... ja bih se ganjao sa njima da daju full refund, a ako oce telefon nazad da plate oni postarinu,jer su oni i s*ebali telefon,nije ostecen u transportu ili sl...
    a inace,ne znam odakle ti to 10 eura:

Cijene odabrane usluge
    Opis Cijena
    Cijena po masi 33€
    prenos vrijednosne pošiljke 3€
    cijena po vrijednosti 0.5€
    dopunska cijena za avionski prenos 6.5€
    Ukupno: 43€
    za masu od 0.5kg i vrijednost od 10e
    evo ti je novak odgovorio na pravi dio posta,taman kao da sam ja pisao.

sto se tice toga odakle mi to da slanje za kinu kosta 10 eura- iz licnog iskustva. Drug je imao identicnu situaciju,samo je odlucio da posalje telefon nazad za Kinu. Izvagali su ga i naplatili mu slanje 11 ili 12 eura,ne mogu se sjetit tacno.
    Jesu li kasnije mijenjali cjenovnik,to ne znam. Al ova cijena je tada bila sigurno,jer sam ja bio s njim.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by novakb14 View Post
    ahahhahaha
    Tvoja prica je eto super... ako prodajes telefone

Ako znas dje kupujes,ustedjeces i te kako, u cg vecina prodavaca naviklo da imaju zaradu na sve x2, i iz principa ne bih kupovao kod njih ako ima jeftinije provjereno (npr ebay je pouzdan dosta,ili amazon)

Sto se tice konkretnog slucaja,na aliexpress ima jedan dio sajta koji se zove help, dje mozes da vidis kad mozes da trazis kakvu pomoc od njih, i kako se sta dokazuje, ali ocigledno ljude mrzi da citaju. Ako je ispunio sve uslove, a naravno, ne planira neku prevaru da pocini, moze da pokrene dispute i da trazi full refund i da vrati tel. E sad je pitanje oce li aliexpress ocijeniti validnim to sto si prezentovao, a ako uradis sve sto traze,velike sanse su da hoce

evo je i @trandza napisao da mu je prodavac ponudio to, jer i prodavac zna da ima pravo na refund

P.S. Pise se garanciJa a ne garancia

Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    evo ti je novak odgovorio na pravi dio posta,taman kao da sam ja pisao.

sto se tice toga odakle mi to da slanje za kinu kosta 10 eura- iz licnog iskustva. Drug je imao identicnu situaciju,samo je odlucio da posalje telefon nazad za Kinu. Izvagali su ga i naplatili mu slanje 11 ili 12 eura,ne mogu se sjetit tacno.
    Jesu li kasnije mijenjali cjenovnik,to ne znam. Al ova cijena je tada bila sigurno,jer sam ja bio s njim.
    na zvanicnom sajtu poste je kalkulator,nisam cijenu iz gu*ice izvukao
    http://www.postacg.me/Cjenovnik-usluga

prije neki dan sam slao za Srbiju preporuceno neki paketic, oko 400 gr, i izaslo me 9 eura, zato mi to i bi nelogicno
    Last edited by smfilip; 25-02-16 at 17:31.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

probaj neki drugi tracking sajt,trackitonline.ru u zadnje vrijeme malo brljavi,meni zamalo ne napravi danas problem sa DHL posiljkom,pise da jos stoji u Njemackoj,a ona stigla u CG...probaj 17track
    ako je nema,kontaktiraj prvo prodavca,pa u zavisnosti od odgovora vidi sta ces,nemoj odmah dispute

na aliju po njihovim pravilima moraju slati sa trackingom,jer drugacije ne mogu da dokazu da je posljka stigla... znaci,ne racunaj na dobru volju posiljaoca,nego uvijek pitaj,jer sve to ostaje zabiljezeno i ulazi u obzir u slucaju dispute-a, pogotovu na ebay
    vrnuo mi je danas $2.50, drugim riječima priznao da je pogriješio

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Nikako. Nema pracenja vise.
    Ni kad dođe u CG, ne može se po tracking broju pronaći u bazi naše Pošte? Ne razumijem šta je onda poenta trackinga...
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    1,291
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

Ovo vazi za ovu vrstu poste.

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

E ovako, opet ja sa onim "problemom" na aliexpressu od prije par dana.

Dakle, porucio sam DVD za auto, oko 60eur. Poslat je sa laznim tracking brojem, pa onda dao jos jedan lazni tracing broj. Prodavac vec po treci put produzava purchase protection, jutros ga je po treci put produzio na 67 dana! DVD je porucen sredinom januara. Mogu li ja SAD otvorit dispute i sto da napisem tamo da bi mi vratio pare definitivno?

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Ja bi prvo njega obavijestio da ces mu dati negativan feedback i podici dispute pa sacekao sta ce da odgovori. Licno mislim da on to nema na stanju i da ce se sloziti da ti vrati pare cim otvoris disput

Sent from my Lead 1 using Tapatalk
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    285
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

a sto mi znaci njegov odgovor, svejedno DVD nece stic. Mene je samo strah da me nekako ne zajebe sto i ne vrati mi pare..

I zanima me mogu li otvorit dispute, ako je ostalo jos tih 67 dana do purchase protection?

Thanks Thanks Given 
    2,493
    Thanks Thanks Received 
    1,175
    Thanked in
    556 Posts

na zvanicnom sajtu poste je kalkulator,nisam cijenu iz gu*ice izvukao
    http://www.postacg.me/Cjenovnik-usluga

prije neki dan sam slao za Srbiju preporuceno neki paketic, oko 400 gr, i izaslo me 9 eura, zato mi to i bi nelogicno
    Nema potrebe da se tako izrazavas.

Vidim ja cjenovnik,ali ti velim kolko su drugu naplatili,ja sam bio s njim.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Ovo vazi za ovu vrstu poste.
    Koju vrstu?

Sent from my D6603 using Tapatalk
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    1,291
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

Pa ovu koja ne moze. Obicna medjunarodna posiljka. Ima ih koje mogu da se prate ali su puno skuplje.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    Nema potrebe da se tako izrazavas.

Vidim ja cjenovnik,ali ti velim kolko su drugu naplatili,ja sam bio s njim.
    izvinjavam se sto te uvrijedih,nije mi bila namjera,ali mi nema logike to...

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

a sto mi znaci njegov odgovor, svejedno DVD nece stic. Mene je samo strah da me nekako ne zajebe sto i ne vrati mi pare..

I zanima me mogu li otvorit dispute, ako je ostalo jos tih 67 dana do purchase protection?
    mozes, purchase protection znaci da samo ne mozes otvoriti dispute posle tog datuma.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Kako i koliku vrijednost robe mogu da uvezem sa Alibabe kao fizicko lice?
    I ako neko moze detaljno da mi objasni proceduru, ili ako je raspolozen da mi uveze robu, za odredjeni procenat...
    Last edited by Mindcircus; 26-02-16 at 18:43.
    Hellblazer...

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

mozes koliko hoces,s tim da do 150 eura ne placas dazbine ukoliko roba nije namjenjena daljoj prodaji

Page 526 of 1289 FirstFirst ... 264264765165225235245255265275285295305365766261026 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)