Nema komentara na zensko finale?!
90% ljudi odje su ocigledno ljubitelji Djokovica a ne tenisa.
Nije kad se povukao nego kad je uzeo americko drzavljanstvo.
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Nema komentara na zensko finale?!
90% ljudi odje su ocigledno ljubitelji Djokovica a ne tenisa.
Nit fan zenskog tenisa nit Djokasaaa.
Svaka cast, pokazala je i Mareju da se ipak moze protiv masina.![]()
Kerber je zasluzila jbg. tukla je i Azarenku i Serenu koje su vazile za prva dva favorita.
Dobro je bilo finale. Serena je mnogo grešaka napravila i to je odlučilo, mada mi nije jasno što je bila nervozna. Pa jbt igrala je toliko finala.
Ali nema priče da je Kerber zasluženo dobila.
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Koja lova na AO sunce ti zareno poljubim
Singles – Men’s and Women’s – Per Player
Winners – $3,800,000 (approx USD 2,650,000*)
Finalist – $1,900,000 (approx USD 1,325,000)
Ja pogledah samo zadnji set i to pri rezultatu 3:2 za Njemicu a posebno mi se čini preloman trenutak ona skraćena loptica sa osnovne linije dje je i Serena osjetila da preko puta sebe nema igračicu koja se prepala pobjede nego " moodonju " koji će sve uradit da dobije meč što se na kraju i desilo !!! Poslednji set zbilja pravi teniski užitak u ženskoj konkurenciji i zaslužena pobjeda protiv jednog terminatora... oće li Marej sjutra uspjet da pruži takav tenis teško je očekivat ali bi realno svi voljeli da bude neka neizvjesnost zbog gledanja ...
deuscroix
Sjutra nece biti nikakve neizvjesnosti.Novak ce dobiti bez obzira u koliko setova bude otisao mec,nebitno je dal ce biti 3:0 ili 3:2.Djokovic kao igrac ima moc transformacije,moze promijeniti nacin igre.Ako ga ne krene,on jednostavno promijeni igru za 180 stepeni.Ostali teniseri imaju svoj izgradjeni stil po kojem su prepoznatljivi,dok Djokovic nema svoj stil vec moze igrati na vise nacina.To je kljuc njegove dominacije.On ce sigurno nadmasiti Federera u broju gs-a.
Novak je neocekivano nesto kasnije postao dominantan,trebalo je ranije,ali sta je tu je.Za to postoje opravdani razlozi,a oni su problemi sa disanjem i 2 najbolja tenisera u istoriji tenisa kao konkurencija.Ali i ovako ce obojicu nadmasiti.
Nadal je bio nivo sadasnjeg Djokovica ali nacin igre Spanca je iziskivao veliko trosenje tijela pa je danasnji pad sasvim normalan i ocekivan.
Federer je blizu njih dvojice,ali on je vec nekoliko godina stariji,a kada je dominirao Djokovic je tek pocinjao ili nije nastupao.Smatram da su Novak i Rafa bolji teniseri od Svajcarca sveukupno gledano.Rodzer ima nevjerovatan servis i to mu je mnogo pomoglo u karijeri.Rafa i Novak ni izbliza tako ne serviraju.
Meni se čini da bi Federer do sad imao 30 GS titula da je tenis sport rekreativaca koji se onako skupe da odigraju neki turnir iz zabave ali kako je to evo već deceniju profesija koja donosi prilično veliki novac tako su teniseri momci koji imaju čitave timove ljudi koji brinu o njihovim tehničko-taktičko-fizičko-psihičkim karakteristikama !!! Prvo se pojavio Nadal ( koji je previše ulagao u fizičkoj spremi što ga je koštalo trajanja ) a onda i Novak koji je uspio da se ravnomjerno razvija i zbog toga je danas dominantan !!! Uostalom i Marej isto previše polaže na fizičku pripremu što mu omogućava da bude u vrhu ali nije kompletan igrač da bi ostvario velike rezultate u kontinuitetu !!! Da sumiram Federer jeste najbolji igrač u amaterskom tenisu ( pa i danas mu klasa dozvoljava da bude u vrhu ) ali u ovom profesionalnom Novak prevazilazi njegove mogućnosti a vjerovatno i jeste šteta što nisu i jedan i drugi vršnjaci u ovoj eri ali to je nešto kao poredjenje Maradone i Mesija za koga se mora priznati da je kompletniji igrač od starijeg zemljaka ...
deuscroix
da vidimo i taj "tajni" plan sjutra.
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Mari igra peto finale AO, prethodna 4 je izgubio (1 Federer i 3 od Djokovica) valjda je nesto naucio pa odigra ovo finale ka Vavrinka na RG. Jeste da je igrao sa Raonicem 5 setova ali fizicki je psreman - taj moze dva dana guslat![]()
Kapiram da su navijači po definiciji lišeni objektivnosti, a i meni je Federer maksimalno mrzan, ali reći da je do prije deset godina tenis bio amaterski i da se nije plaćao dobro... U stvari, besmisleno je da komentarišem.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ovaj topic treba lock, ne delete.
U kolko je finale?
09:30
Ništa forhend, ništa kretanje, ništa inteligencija, ništa igra na mreži, ništa... Znači, samo servis.
Tek sam bio počeo da treniram košarku, imao sam 15 godina. Šutiram ja na koš kod sportskog, ljeto je bilo. Dolazi jedan moj vršnjak i on kao trenira košarku. Davi me pričom i oće da igra jedan na jedan. Ajd dobro. Nije ni prosječan, a kamoli dobar. Počinjemo i dajem mu jedno 7-8 poena sve na ulaz. On veli "A ti samo ideš na ulaz". Ajd dobro, počnem da šutiram trojke, dam mu 3-4 trojke, a on veli "A ti samo šutiraš". E **** mi oca ako znam šta je mislio kako treba da igram. E tako je i ta priča o tome kako je neko samo zbog servisa ovakav ili onakav. Kad Federer ne bi servirao, ili kad Đoković ne bi toliko trčao, ili kad Nadal ne bi udarao sa toliko spina... Ko je ovde normalan? Opušteno, niko...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Karikiras i obesmisljavas smisao mog posta.Ako uzivas u tome,samo naprijed.
Federer svaki element igre ima vrhunski,ali Djokovic je opet drasticno bolji u skoro svim tim elementima.Ne zato sto je Federer los,vec je Novak najbolji svih vremena.Jedini element u kojem je Federer mnogo bolji do Novaka,jeste servis.Servis je jedan od bitnijih elemenata igre,nakon forhenda i b. mozda i najzvaniji.Zato je Fedu bilo lakse kroz karijeru igrati.Lakse zavrsava poene,prakticno u 2 udarca.Novak i Rafa ne mogu tako,vec zbog slabijeg servisa moraju igrati vise udaraca.Ovo sve ne znaci da je Fedeer nezasluzeno osvojio svoje titule,postujem ga maximalno i trenutno jeste najtrofeniji teniser.
Moje misljenje je da je Federerov najbolji tenis bolji od najboljeg tenisa Rafe ili Novaka.
Ali mislim da su i Rafa i Novak mnogo vise konstantniji od Rodzera. Rafa je bio frik potpuni kada je fizika u pitanju. Sto mu se osvetilo, to se i predvidjalo.
Ali ono sto svako istice u svijetu tenisa je da uvijek odlucuje glava. Glava kod bitnih poena. Ko te poene osvaja, taj je na kraju i pobjednik.
Znas na sta sam mislio?
Na to da duzi period u toku godine mogu da igraju priblizno onom ''najboljem nivou''. Ako me razumijes!?
Ne pricam o trenutnoj situaciji. Ona je jasna. Postoji jedan dominantan teniser koji je za koplje ispred svih.
Nije mi bila namjera ni pomisliti a kamoli izgovoriti da je Fedu pao servis sa neba.Naucio ga je treningom.Vec mi je bila namjera objasniti da Federer zbog takvog servisa ulazi lakse u poen,a to mu mnogo olaksava meceve kroz bogatu karijeru.
Fedova igra sa osnovne linije se ne moze uporediti sa Noletovom,tu ga Novak sije za koplje.
Pa realno ne mogu znati na sto si mislio, jer nadal i konstantnost, a naročito ne u poredjenju sa federerom ne mogu stojati u istoj recenici. koje je mjerilo za to "duzi period u toku godine mogu da igraju na najboljem nivou"? jesu li to titule? pobjede? ili nesto trece? bas ne mogu da nadjem jedan razlog zbog koga bi nadal bio konstantniji od federera.
u stvari mogu, ali ne vjerujem da si na to mislio, konstantnije gubi u prvim kolima i pljaska ga ko god stigne![]()
Kad sva trojica okace rekete o klin moci cemo da podvucemo neke crte i pravimo poredjenja a ovako dok se jos igra tesko je to uraditi objektivno.
Ja sam licno najvise uzivao u igri Nadala i i sad mi je najmiliji od svih tenisera.
Novak je normalno izvan svih kategorija jer sam njegov navijac tako da ga ne posmatram objektivno.
Dakle kad se penzionisu uporedicemo ih svi a reper ce biti broj Grand Slam titula,broj nedelja kao reket broj 1 broj mastersa i ukupan broj ATP titula kao i medjusobni dueli.
Sad je Federer najveci ali utakmica jos traje![]()
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks