Sprdate li se vi, ili ste zaboravili da ođe tema "Custom CG table" ima nekih 120 strana?
Ima batice, kunem ti se da ima.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Sprdate li se vi, ili ste zaboravili da ođe tema "Custom CG table" ima nekih 120 strana?
★
A ovaj veli da je trebao na drugo koje je luksuznije staviti,e pa
Podgorica Podgoricanima!
Ok smijesno je, ali su vjerovatno bili pitani na koje ce auto stavit tablice (sto je, po meni, jos smijesnije to pitat) a to izbacili.
Sirijac tvrdi: U Crnoj Gori postoji ćelija Al Kaide
Turska ambasada potvrdila je i zvanično identitet stranca koji se od ljetos nalazi u pritvoru zbog lažnog pasoša. Njegovo pravo ime nije Ali Ilhan Ismail (iz Sirije), već Jusuf Celaletin Biceru. Rođen je u Istanbulu 12. januara 1960. godine i državljanin je Turske. On je na suđenju u Kotoru, između ostalog rekao da u Crnoj Gori postoji ćelija Al Kaide.
Ilustracija
Sudija kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić, je ovog 56-godišnjaka osudila na sedam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a kazna mu ističe 6. februara.
Tokom sudskog postupka bilo je oprečnih informacija o njegovom porijeklu te da je često mijenjao slike na ličnim dokumentima.
On je ranije pojasnio da je tako morao da uradi jer ga, kako tvrdi, traže Al-kaida i ISIL, koji su mu navodno ubili cijelu porodicu.
"Ja sam Sirijac i imam samo jedan cilj, da sačuvam izbjeglički status sve dok se rat ne završi u Siriji, a nakon toga želim ići u Hag da svjedočim, jer znam ko su ubice, mogu ih identifikovati jer su ubijali na području Sirije pred mojim očima'', kazao je ovaj Sirijac sa turskim državljanstvom.
U Crnoj Gori, kako je naveo, postoji ćelija Al-kaide.
“Ako saznaju da sam ovdje, nakon što sam dao turski identitet, nalazim se na njihovoj listi. Moja porodica i ja u Siriji smo se borili za ljudska prava, radili smo za Crveni krst i zbog toga smo se i našli na spisku Al-kaide'', kazao je Bicer.
U optužnom predlogu se navodi da je lažni pasoš na ime Veli Ayda Osman upotrijebio i prilikom ulaska u Ukrajinu, gdje je, kako kaže, boravio 90 dana. Sa istim pasošem pokušao je da uđe u Crnu Goru, gdje je doputovao letom iz Hrakova, ali je na tivatskom aerodromu uhvaćen.
On je rekao i da mu je turska vlada 2002. godine dala turski identitet kako bi ga zaštitila i konstatovao da se nije mogao utvrditi njegov identitet j er se ne nalazi na spisku Interpola.
Suđenju je juče prisustvovao predstavnik UNHCR Slobodan Raščanin. Oni su za ovaj slučaj saznali preko tekstova u Dnevnim novinama.
Iako su Dnevne novine ranije objavile izjavu Bicera datu tokom sudskog postupka da namjerava da traži azil u Crnoj Gori, sudija Momirka Tešić je juče zatražila od novinara koji su pratili suđenje, što je i konstatovano u zapisniku, da ne objavljuju jedan dio informacija u vezi s ovim slučajem zbog bezbjednosti Bicera.
Komunalna policijia izgleda ko anti-teroristicka... Dal je moguce da i u ovoj sferi nemamo kreativne ili ti iole pametne ljude da kazu... Ovo je KOMUNALNA POLICIJA daj da napravimo uniforme za njih koje ce bit primamljive kao bobi u engleskoj... Daj da napravimo atrakciju u gradu da se grad prepozna po tome... Mada i po ovome ce se prepoznat ka da smo grad za paintball ...
Pih sve vise i vise gubim svaku nadu za spas ovog drustva...pih...
Last edited by Crka; 23-01-16 at 11:52.
Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!
Sad me pita jedan kod gintasa da pomjerim auto, reko aj vozi necu jos dugo.![]()
Je li ova vijest nekakva sala?
"Ovoj vlasti nema rušenja legalnim, već jedino nasilnim putem", kazu poglavari NSD i formiraju svoju "stranacku policiju" od bivsih clanova notornog Sedmog bataljuna.
Nego kako treba da izgleda policija?
Sa izledom gradskih ludi ?
Ako vidis i Madridska komunalna nosi beretke.
Mnoge druge policije nose beretke.
Beretke su sastavna oprema svih odbrambrenih formacija neke drzave.
Druga je stvar sto su ljudi na nasim prostorima radi Legije i njege paravojne formacije gadljivi na beretku.
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Ovo vec pravis gresku. Ovo u madridu nije komunalna policija vec gradska policija. Nejblize ovome bi bio nas pozornik koji je nekad bio u svakom kvartu. Municipal police se razlikuje od drzave do drzave. U principu je policija za preventivne namjene(kao sto rekoh pozornik nekad kod nas) koja moze da ima manja ovlascenja od regularnih snaga ali i ne mora. Izraz se koristi za uniformisane snage kontrolisane i finansirane od lokalnih uparava. Za primjer uzmi Njujork municipal police i dobices standardnu NYPD. Zasto? Jer je ta policija finansirana od strane grada. Gradonacelnik postavlja Nacelnika te policije, politicki odgovara za njegov uspjesan rad i djelovanje i samim tim je Municipal police. Kod nas jedine takve snage reda su Komunalna policija, ali to ne znaci da imaju ovlascenja koja imaju njujorcani, madridjani ili gradska policija londona. Ako nisi primijetio naoruzani su, lisice, u pojedinim slucajevima i panciri
Last edited by Hell Raiser; 23-01-16 at 22:27.
Dobro, kod nas su nekad i finansijski policajci duzili pistolje.
Slozicu se sa Hellom.
Ovdje se gubimo u prevodu. Posto komunalna policija znaci opstinska ili municipal i oni su u dosta zapadnih zemalja regularne policijske snage..
Komunalna inspekcija koja je kod nas ima siroku paletu nadleznosti i ovlascenja na zapadu se zove - council inspector a za parking i slep traffic inspector, pa se mogu guglati njihove uniforme
U Americi IRS ima veca ovlascenja nego FBI![]()
One Ring to Rule them all...
Pa ok, ali oruzije je iskreno detalj. Municipal police je bukvalno to sto mu ime kaze. Migo postavlja nacelnika Komunalne policije, on njemu odgovara za uspjesan/neuspjesan rad, migo mu iz budzeta odobrava finansije za rad i opremu, kao i broj pripadnika itd itd. Migo se nista ne pita za rad PJ Podgorica. Nacelnika podgoricke policije, platu, opremu, broj zaposlenih, finansije, ko su i odakle ljudi odlucuje Konjevic, sa budzeta drzave. I samo je to razlika kada u google ukucate Municipal police zasto dobijate onakve razlicite slike, dje su pojedini kao specijalci a pojedini kao cinovnici iz banke
Ma ok je sve to.
Samo ne znam koji je problem sto nose beretke na glavi ?
Meni sad komunalna izgleda puno ozbiljnija nego prije.
A slozicemo se da ona ima dosta problema pri sprovodjenju svojih odluka .
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Sto bi ono sad skoro, jesu dobili palicu oni, prosirili ovlascneja? Nisam pratio
@Gandalf
Tacno vidim da je to bio nacin kako su trazili. Google translate->Komunalna policija->Municipal police->Google images-> aha vidi kako ovi izgledaju, mozemo onda i mi takticki kombinezon i beretku(nebitno jos nisam vidio uniformu)
@djordje
Iskreno mi je pretjerivanje i modiranje. Beretke su mi ok kod vojnih jedinica npr. Gdje postoji struktura i jasna disciplina. Ponekad mi se umjelonda smuci kad me zaustavi saobracajac a sapka mu na pola glave visi. Tek ce sa beretkama Komunalci da izgledaju ko boemi koji su tek sa pijanke izasli, a ne kao nesto ozbiljno kao sto tvrdis
Komunalna policija je rudnik DPS glasova, tako da me ne bi cudilo da i na izborna mjesta budu po 2 sa pendrecima![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Eo je ta "partijska policija"Nove :
![]()
Na ramenima im je logo u bojama srbijanske trobojke, a glavni je neki lik iz 7. bataljona, al sem tog nekog tripa obični redari
Last edited by chucknorris; 24-01-16 at 00:49.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Mogla bi se drzava pozabavit ovim igrama lopova i zandara Nove i ispitat sto se cini.
aj popij casu jaja
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks