Moze biti ako u kompletu dodje i crngogorska nosnja.
pa 3000 počasnih uniformi?! Ni da smo Kina![]()
She is only here to annoy herself!
Moze biti ako u kompletu dodje i crngogorska nosnja.
aj popij casu jaja
Pa samo dvije cipela ne moze iapod 500 biti.
Ne znam cemu cudjenje
Sent from my SM-A700F using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Pa nije za svakog pripadnika. Ali svaki pripadnik duzi ljetnju i zimsku uniformu. Plus cizme i cipele. Specijalisticka obuca kosta sama oko 120-150 eur(toliko sam ja u principu placao Magnumke koje su jedno vrijeme duzili pripadnici SAJ-a). Pantalone, majca kratkih rukava. Kosulja kratkih i dugih rukava, prsluk, vindjakna i debela zimska jakna. Cizme i cipele. Za specijalisticku odjecu i obucu to i nisu strasne pare. Da sve ovo podjes u najjeftiniji butik ne znam bi li sve nasao za manje od 700 eura
Мислим да у ову цијену од око 3 милиона еура спадају и обућа и израда ознака и лимених значки, али нисам сигуран.
Углавном комплет униформе (без обуће и ознака) за униформисане припаднике МУП-а садржи:
Подјетићу да је рок трајања ове униформе ако се добро сјећам од једне до пет година, како који дио.Е замислите сад да радите сваки радни дан у истој одјећи, неколико година.
Прошли пут се калкулисало и резултат нам је одрпана и испрана полиција, без обуће са ољуштеним лименим ознакама и службеним значкама.
Иначе Информер је овој набавци прије пола године посветио читаву страницу нападајући Рашка Коњевића.Вјероватно се неко није уградио.
Сви униформисани људи који раде на терену, почев од полицајаца, војника, ватрогасаца, комуналних полицајаца, горских спасилаца, људи из цивилне заштите, болничара, морају имати и адекватна возила, одјећу, обућу (и наоружање), прије него министри и посланици.
Ми ћемо ове године дати преко 20 милиона на функционисање партија.Ево ја предлажем да се тај износ скрати за пола у корист ових људи горе.
Last edited by BAR; 22-01-16 at 18:10.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bitno je da je policija najmodernije odjevena, naoruzana i motorizovana. A to kako stoje stvari u bolnicama, skolama, univerzitetima, vrticima to je manje bitno. Dovoljno govori o prioritetima.
@Bar
I ja sam htio tako nešto da napišem. S tim što nisam našao informaciju da je to koštalo 3 miliona. U ovom članku
http://www.cdm.me/drustvo/crna-gora/...ijske-uniforme
piše samo da je nabavljeno 3150 kompleta uniformi. Ne piše koliko je to koštalo. Piše i da je u toku nabavka obuće u vrijednosti 391 hiljada eura, što dođe 124€ po paru obuće i da oznake treba da se kupe za 99 hiljada. Odakle ta cifra od 3 miliona i, ako je tačna, da li ona obuhvata ovih 490 hiljada za obuću i za oznake? Niko, valjda, nije mislio da hiljadu eura koštaju jedne pantalone i jedna košulja?
Inače, zar bi stvarno neko bio transparentan da je u pitanju neka pljačka vijeka? Dosad makar nisu bili, no su mutne poslove krili kao zmija noge.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
То је било ја мислим 1994. кад су биле санкције, и набавка тих униформи је представљала ризик од кршења истих, па се донекле може разумјети.
Оно што се не може разумјети је она катастрофа што је набављена тамо 2008-2009. која је још увјек актуелна.
Има ту још много, много ствари које требају МУП-у.Полиција је ево коначно добила нова аута (на лизинг) и униформе.Оно у што су користили прије тога је била катастрофа гора од стања у болницама, вртићима и школама.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Vidi se ko nema naviku da čita vijesti...
http://www.cdm.me/politika/sdp-jedno...vjerenje-vladi
"Iskoristićemo sve mehanizme da ostanemo duže u parlamentu", poručio je Krivokapić.
Znamo, niste jedini...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hHj7Kp986Gw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Gledam po peti put klip, ne znam je li smjesno ili tuzno.
ahahahahhahahaahahahahhahahhahahahahahah mogu svoja prava da apl aplc aplcc.....na mercedesa ce ove da idu. a ovo nije zdravo kako se ismijah
Mlada može da bude sa sela,ali auto mora de bude iz Nemačke![]()
Kao i obično, nije ili-ili, nego i-i.
Sa zadovoljstvom da ga koristim haha
Ja ovdje ne vidim nista smijesno ni tuzno.
Mozda vi ovdje imate neke hipsteraj naocare pa vidite nesto sto ja ne vidim.
Sto da se ne povali, pa oduvjek bilo, bosanci najbolji pjevaci, srbi igraci, a crnogorci... Sada se koristi termin "šminka".
Sto se zatucanosti tice, on zivi tamo u neku vukojebinu, imao neku tremu pred kamerom, malo trema malo uzbudjen.
A koliko imas zali boze slucajeva , zatucanih usijanih glava kroz pg i okolinu da se susrijeces svaki dan pa vam nisu tuzni ni smijesni nego normalni...
Ali posto je rozajac, ili plavijanac onda je zatucan i smijesan.
Ja ovdje vidim jedino predrasude i kompleks nize vrijednosti.
Bioče Stop.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Ovo zvuci zastrasujuce
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/nov...-rodis/4khcd05
Drzava da ima vlast nad tvojim telom, sta je sledece, uzgajace nas za vrsenje eksperimenata? Vec sad ljudski zivot ovde ne vredi mnogo a posle ovoga nece nimalo, moce ce da te ubije ko hoce zatreba li mu organ.
Ako si toliko paranoičan, možeš tražiti da te skinu sa liste ili, ako ti je milije ovim riječima, ako hoćeš da tvoja familija, crkva itd, imaju vlast nad tvojim mrtvim tijelom (koje zakonski više nije tvoje jer ti više zakonski ne postojiš), možeš to za života srediti. Ova ideja ima i dobrih i loših strana, ali nema potrebe za tim pretjeranim zaključcima.
★
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks