View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 31 of 63 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast
Results 751 to 775 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    @Miss_Lucifer ih, koliko je ljudi tako razmisljalo sve dok nisu upoznali nekoga bez koga su znali da nece moc da provedu ostatak zivota i sa kime su prosto morali da izrode djecu
    netačno. Postoje ljudi koji jednostavno nisu stvoreni za roditeljstvo. Ljude koji postanu svesni toga ne treba osuđivati, treba im čestitati, jer to znači jedan loš roditelj manje, jedno unesrećeno dete manje na ovom svetu.

Bilo bi baš ono ekstra kad bi buduće mame i tate stale i razmislile zašto stvarno žele dete. Ako je i jedan od razloga vreme je, biološki sat mi otkucava i taj fazon, bataljuj brate i sestro jer to nije za tebe.

Nije dete dupe da ga svako ima.
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Roditeljstvo, da ili ne?

Evo da se i ja upisem.

Mislim da ne postoji taj bracni par na svijetu koji ne zeli djecu...

Znam 2-3 slucaja bliska rodbina inace zive u USA. Mnogo dobri ljudi, bogati, ali nemaju djece, nedje je muskarac nedje zena u pitanju... Srce me boli kad pomislim na njih tj kad se cujemo, druzimo se itd.

Imaju para, putuju sirom svijeta, po 4-5 kuca, pored mora tamo ovamo NY, BD, ali se im tacno vidi da pate, da bi vise voljeli jedno dijete no svo bogastvo koje imaju.

Da ne pricam o ovima koji su u braku po 2-3 5-6 godina koji jos nemaju nista, agonija.

Sad sto se svakakva stoka mnozi, to je druga prica koja veze nema s ovom temom.

Thanks Thanks Given 
    1,211
    Thanks Thanks Received 
    731
    Thanked in
    531 Posts

U pravu si ali, ponavljam, nekad se desi nesto protiv cega se ne moze. Sad, sto ce to bit greska i sto ce se napravit jedan los roditelj...I ja ne kazem da ce se to tebi ili meni desit nego uopsteno pricam.

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

"ja se tako osećam znači svi ljudi na svetu se sigurno tako osećaju" izjave moraju da se obustave, 21i vek je ljudi.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Miss_Lucifer View Post
    netačno. Postoje ljudi koji jednostavno nisu stvoreni za roditeljstvo. Ljude koji postanu svesni toga ne treba osuđivati, treba im čestitati, jer to znači jedan loš roditelj manje, jedno unesrećeno dete manje na ovom svetu.

Bilo bi baš ono ekstra kad bi buduće mame i tate stale i razmislile zašto stvarno žele dete. Ako je i jedan od razloga vreme je, biološki sat mi otkucava i taj fazon, bataljuj brate i sestro jer to nije za tebe.

Nije dete dupe da ga svako ima.
    Napokon jedno zrelo razmišljanje.

Thanks Thanks Given 
    1,211
    Thanks Thanks Received 
    731
    Thanked in
    531 Posts

Citam sad opet ovo i nesto mi se ne slaze. Naime, ne moze se unaprijed znati ko ce bit kakav roditelj, nako da znamo gledat u kristalnu kuglu. Cak i iz losih motiva moze da postane dobar roditelj. Da se razumijemo, ja nemam djece i nije mi cilj nikoga da uvrijedim ali cini mi se da u ovim nasim pricama ima previse racionalizacije i tjesenja i opravdavanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Citam sad opet ovo i nesto mi se ne slaze. Naime, ne moze se unaprijed znati ko ce bit kakav roditelj, nako da znamo gledat u kristalnu kuglu. Cak i iz losih motiva moze da postane dobar roditelj.
    naravno da se ništa ne može znati unapred osim ako nisi beli mag Geršman ali solidne pretpostavke izvedene iz racionalnih zaključaka se često pokažu tačnim.

mislim da se možemo složiti da se nakon 20-i-neke suštinske karakterne osobine više ne menjaju. Ako te osobine uključuju recimo izraženu sebičnost i samoživost (primetićeš da ih zovem osobine a ne mane jer ih za to ne smatram) možemo zaključiti da ta osoba baš i nije kandidat za budućeg oca godine. Možda se to neće ispoljiti u početku, ali u jednom momentu sigurno hoće i doneće neželjene posledice.

Sasvim je ok živeti isključivo zbog ugađanja sopstvenom dupetu. Planeta je ionako žestoko prenaseljena, ljudska vrsta će opstati i ako se određeni broj ljudi odluči da ne produži vrstu.

Thanks Thanks Given 
    1,211
    Thanks Thanks Received 
    731
    Thanked in
    531 Posts

Jeste, ali vidimo da se najvise razmnozavaju ne bas reprezentativni primjerci vrste. Plodnost je obrnuto srazmjerna inteligenciji, tako bar izgleda, a bogami i bogatstvu. Kod zivotinja je to mnogo bolje regulisano. Najljepsi, najpametniji i najjaci imaju potomstvo, ostali tuki.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Citam sad opet ovo i nesto mi se ne slaze. Naime, ne moze se unaprijed znati ko ce bit kakav roditelj, nako da znamo gledat u kristalnu kuglu. Cak i iz losih motiva moze da postane dobar roditelj. Da se razumijemo, ja nemam djece i nije mi cilj nikoga da uvrijedim ali cini mi se da u ovim nasim pricama ima previse racionalizacije i tjesenja i opravdavanja.

Postoje određene predispozicije koje mogu ukaziti na to. To su osobe koje jasno ne žele da imaju djecu, i kada saznaju da će ih imati, to vuče određene psihološke probleme. Iz tog nezadovoljstva, može svašta da proizađe, pa čak i da beba ne preživi ili da to dijete bude psiho fizički zlostavljano.
    Uvijek se naježim kad pročitam članke, gdje zbog neodgovornosti roditelja koji su obično pod nekim psihoaktivnim supstancama ili alkoholičari, socijalni radnici ne odrade posao na vrijeme i beba/dijete ne preživi.

S druge strane, postoje slučajevi gdje neko ne želi da ima dijete ali se spletom životnih okolnosti desi, a onda ne može zamisliti živovot bez djeteta.

Zar nije najljepše postati majka/otac, onda kada se dijete želi?
    Zato ja nemam problema da razumijem ove što ne žele djecu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Jeste, ali vidimo da se najvise razmnozavaju ne bas reprezentativni primjerci vrste. Plodnost je obrnuto srazmjerna inteligenciji, tako bar izgleda, a bogami i bogatstvu. Kod zivotinja je to mnogo bolje regulisano. Najljepsi, najpametniji i najjaci imaju potomstvo, ostali tuki.

to je već sasvim druga tema koja ide u smeru eugenike, koja je kao što znamo lepše upakovan nacizam.

svako ima pravo da radi od svog života šta želi. Želiš da štancaš decu na svake 2 godine a živiš u 30 kvadrata i imaš 3 razreda osnovne škole? Bujrum brate, tvoj izbor, ali nemoj posle da kukaš po emisijama i tražiš pomoć od naroda. Tvoja odluka, tvoj krst.

Ja govorim o sasvim drugoj situaciji, kada čovek kao samosvesno biće prepozna u sebi da nije za roditelja. Tu odluku svi (od porodice do komšinice alapače) moraju da poštuju iz razloga koje sam gore navela.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Miss_Lucifer View Post
    to je već sasvim druga tema koja ide u smeru eugenike, koja je kao što znamo lepše upakovan nacizam.
    Eugenika je parenje pod dirigenskom palicom, a to što se u prirodi dešava nije kontrolisano već slobodan izbor životinja
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

'Rađajući dijete za djetetom njegova supruga Senka nije ni mogla da razmišlja o zaposlenju.'

Tvrdišići su aktuelni evo nekoliko dana..
    Kako posmatrate ovaj fenomen roditelji svjesno prave po 10-oro đece (da su živa i zdrava), a onda traže od države da im se izađe u susret da prežive?
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Da smo u normalnoj državi oduzeli bi mu đecu, pa neka se on i Senka ne skidaju jedno s drugog.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Spermogram fantastičan...
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Bruka što čine ti roditelji..nemaju uslova ni za jedno a ne 10..
    Dobro eto oće dijete, pa napravi jedno i stani mozgu dok ne stvoriš uslove..
    Ja da se pitam proćerao bi ih iz divne nam države

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mora se zaratit' ...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Da ima države pa da udara penale takvima. Ajde da se istoleriše dvoje-troje djece. Sve preko toga, a da se aktivno žale i traže da im država hrani djecu, morali bi da plate na neki način. Pa da vidiš kad bi se napravilo još jedno preko.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da je srece svaka zena sto rodi najmanje cetvoro djece od drzave bi imala mjesecno 300 do 500e,bez obzira i na staz i na sve. Tumba bi imao mnogo veci izbor
    1908.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja ljude, koji mogu, a ne zele da imaju djecu, smatram hendikepiranima, da ne kazem nizim bicima.

I smatram ih nesrecnima i neostvarenima, na svim poljima; jer ne vidim razlog da se ne da zivot, da se ne produzi svoj, jer ovaj zivot je lijep - lijep onoliko koliko ga mi napravimo lijepim; te zbog toga imam ovakvo misljenje o takvim ljudima.

Pa to je protivno svemu sto mi jesmo ljudi, sprdate li se??
    Last edited by kvarni; 06-03-16 at 21:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    da ne kazem nizim bicima
    I pcele se mnoze, pa nestanu, umru, traga ne ostane od njih. Tako i ljudi, ma koliko djece imali. Osim ako nisi Nikola Tesla (to childless nize bice), i mnoooogi drugi naucnici/umjetnici/pisci koji nisu imali djecu, onda ostavis traga. Toliko je glupo ovo tvoje izreceno, da ne znam kojim rijecima to opisati. Svako ima individualni smisao zivota, nekome djeca, nekome dobrotvorni rad i pomaganje drugima, nekome nauka, nekome novac itd... Biti iskljuciv nije samo glupo, nego i vrlo opasno, pogotovu kad druge forsiras na to. Imati djecu je svakako jedan od ciljeva, al nikako nisu ljudi bez djece niza bića, a tek da su hendikepirana, pa naprotiv. Oni su istinski slobodna, samo ako to umiju iskoristiti za pronalazenja sopstvenog mira i srece.

Da je znao nesretni Nikola Tesla kako mu je zivot isprazan i uzaludan bio, nego srecom nije tebe bio upoznao da mu oci otvoris...
    Last edited by CharlieBrown; 06-03-16 at 22:13.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by CharlieBrown View Post
    Da je znao nesretni Nikola Tesla kako mu je zivot isprazan i uzaludan bio...
    I ja ovo isto porucujem, iz perspektive roditelja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    I ja ovo isto porucujem, iz perspektive roditelja
    Ljubav prema djeci je kao i svaki osjecaj ljubavi, hemijski proizvod mozga, hormon oksitocin. Bez toga, vjerovatno bi sopstvenu djecu pridavio posle 5 dana. Ja ti provjereno tvrdim da mnoge droge daleko ljepsi i snazniji osjecaj/hemijsku reakciju mozga/blazenstvo proizvode od osjecaja ljubavi prema svojoj djeci. Jel to znaci da su droge bitnije od tvoje djece?

Sad se malo sprdam kao tvoj odgovor na "niza bica" i siroti childless zivot Nikole Tesle, lol. Btw, vise bih volio da budem u ulozi bilo kojeg velikog naucnika i uma nego da imam buljuk djece. Da sam te srece da imam znanje da pronadjem lijek za rak i aids, i da milionima ljudi, a vremenom i milijardama spasim zivot, eee to bi bio daleko bolji feeling od uloge roditelja, to ti porucujem iz perspektive nekog ko ima IQ veci od 120, a nema djece.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by CharlieBrown View Post
    Ljubav prema djeci je kao i svaki osjecaj ljubavi, hemijski proizvod mozga, hormon oksitocin. Bez toga, vjerovatno bi sopstvenu djecu pridavio posle 5 dana. Ja ti provjereno tvrdim da mnoge droge daleko ljepsi i snazniji osjecaj/hemijsku reakciju mozga/blazenstvo proizvode od osjecaja ljubavi prema svojoj djeci. Jel to znaci da su droge bitnije od tvoje djece?

Sad se malo sprdam kao tvoj odgovor na "niza bica" i siroti childless zivot Nikole Tesle, lol. Btw, vise bih volio da budem u ulozi bilo kojeg velikog naucnika i uma nego da imam buljuk djece. Da sam te srece da imam znanje da pronadjem lijek za rak i aids, i da milionima ljudi, a vremenom i milijardama spasim zivot, eee to bi bio daleko bolji feeling od uloge roditelja, to ti porucujem iz perspektive nekog ko ima IQ veci od 120, a nema djece.
    Sve si u pravu brt, porucuje ti neko ko ima IQ 150+, i jedno dijete, za sad

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by lak1 View Post
    Da je srece svaka zena sto rodi najmanje cetvoro djece od drzave bi imala mjesecno 300 do 500e,bez obzira i na staz i na sve.
    Zajebavaš li se ti to !!!
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

I ja odgledah reportazu o Tvrdisicima... bez obzira sto voditeljka pomenu nesto u smislu da ih ne osudjujemo unaprijed, moram... ono je kriminal... da mi je samo znati sto je tim ljudima u glavu... ne mora covjek da daje pare na kondome, ali nije vala toliki problem izvadit ga na vrijeme...
    Drugo, dje on pravi tu djecu...? U istu sobu dje mu djeca spavaju...?
    i jos veli da je slab i da ne moze da radi...
    druze, ja prelezah gripu, 10 dana mi se diga nije niti mi je sex na um pada, ne fali tebi nista no si zdrav ka drijen, vidji kolko gradjevina ima, pa deri i hrani familiju...
    kriminal...

Page 31 of 63 FirstFirst ... 2127282930313233343541 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)