296 tema sa Cestitkama bozica
296 tema sa Cestitkama bozica
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Nista ne moze vise da me iznervira kad odem negdje da kupim nesto i nemaju da mi vrate kusur i gledaju u mene kao u vanzemljca.
A da jos bude gore jutros otisao u pekaru i kupujem za 2 eura i dajem pet eura papirnih i nema da mi vrati 3 popisana eura.
Zar je toliko tesko otici svako jutro do banke da se usitni sto para ?
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Nisu radnici krivi zbog toga, već gazde/šefovi/menadzeri.Njihova je obaveza da obezbijede sitan novac, odnosno depozit svako jutro.Ali je kod nas praksa postala, da sve zavrsava mrceni radnik, pored svog posla i drugi odradjuje.
Ad astra.
Nervira me pucnjava ova od petardi mada pucaju ka' dinamiti. Kakva je to sreća bačit petardu, oće li mi ko objasnit?
E pa strašno... MIR Božji
Izvjesna simbolika stoji iza upotrebe pirotehnickih sredstava i oruzja prilikom proslava i to je pojava rasprostranjena sirom svijeta i nije vezana iskljucivo za proslavu vjerskih praznika. E sad, postoje ljudi kojima je merak cut dobru eksploziju (shetimo se Mit bastersa i slicnih dokumentarnih emisija), a postoje ljudi kojima to smeta. Ja sam juce prisustvovao sceni dje momcic od svojih 15-ak godina, nakon bacanja petarde u saht atmosferske kanalizacije, sto je izazvalo prilicno jak zvucni efekat i odusevljenje medju njegovim drustvom koje se sastojalo sto od njegovih vrsnjaka, sto od djecine od 12,13 godina, kazem, prisustvovah sceni dje taj momcic od svojih 15-ak godina izjavljuje: "Sto ja volim ovaj miris od dima petardi". Nas je narod poludivlji, paganski element jako je izrazen u njihovom duhovnom bicu ali vecini ljudi bacanje petardi, dinamita, bombi i pucanje iz vatrenog oruzja jednostavno predstavlja zabavu i uzivanje. Praznici su idealan povod da sebi daju oduska. Isto tako, idealan su povod da antiteisti bace dobar hejt prema religiji nekim cinicnim komentarom. Znaci, win win situacija jer svako daje oduska svojoj frustraciji.
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ja sam kao dijete mnogo volio petarde i pucanje iz djecijih pistolja i coraca ali sad ne volim ni da ih vidim a kamo li cujem kako pucaju.
Kad se osisam, obrijem i sredim izgledam kao da imam 12ipo godina....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Vise je razloga zasto ljudi vole dobar prasak ( Kao BENG, eksplozija, ne kao beli prasak)
A prvi i najdublji je suocavanje sa strahom. Covjek ima urodjeni strah od iznenadnih glasnih zukova. Sto je bacanje petarde nego podsvjesno suocavanje sa tim najdubljim strahom. Kad si ti kreator, gospodar onoga cega se bojis, onda je normalno da te mami ta situacija. Zato ljudi bacaju petarde, pucaju iz pistolja kad nesto slave itd. Ljudi vole dobar prasak, jer tako stvaraju sebi iluziju da vladaju svojim strahom cime sebi izgledaju mocniji odnosno sigurniji i zadovoljni.
Kada nam se desi nesto radosno u zivotu (a i praznici su radost izmedju ostalog) mi posezemo za praskom kao manifestacijom nase emocije. Da bi izrazili nasu radost, ushicenost, zadovoljstvo mi koristimo ono što podrazava takve emocije. Ono sto glasno odjekne i eksplodira, ustvari simulira ushicenje i napetost ljudskog organizma. To bi bio drugi, izvedeni razlog upotrebe petardi, dinamita, vatrenog oruzja kao sredstava veselja.
Naravno da tu ima propratnog uticaja kako licnih tako i kolektivnih, urodjenih i stecenih ''fetisa'', tipa na dim, na ekperimentisanje, pa i na tradiciju itd.
Takodje se moze povuci odredjena paralela sa paganskim obozavanjem i klanjanjem, vatri, eksplozijama itd sto iz neznanja, sto iz straha, ciji ostaci i danas postoje u covjeku.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Ujdurma oko Mojkovacke bitke .... Propala drzava kome je sve dopustila da se nadje tamo !
Dje su bili svih ovih godina... Sad su se sjetili
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Jes Coce, puna nam usta Mojkovacke bitke. A to visa sramota no cast. Ginuli za drugoga, koji je 3 godine kasnije otpoceo najstrasnii teror protiv nas. To manje pominjat, a ne slavit.
eto, zamračili rts i sad moram da gledam ovaj goblen. ako ikad prenos uključe.
nothing comes from violence and nothing ever could
Idi u Mojkovac, tamo ti je bolje.
uživaj u svom filmu.
nothing comes from violence and nothing ever could
nafurane male sa futrovanim cizmama..jeza me uhvati kad vidim da ih razbaca a pete se uvrnule..
Kako bih one botove DRPSa izmlatio rado, mislim da mi nista ne bi ljepse palo u zivotu. Ne postoji nizi nivo zivljenja od tih ljudi.
Od jutros u 6:00 predjoh skoro 1000 km, dodjem pred Bioče i tu se prevrnuo šleper a ovi kreteni sa dizalicama ne mogu da ga isprave evo pola sata, puštali su jednom trakom do prije a kad sam ja stigao (treće auto) zaustaviše saobraćaj... a duša mi spava... pu yebem ti baksuza.
Neka ga ne mari...
Neka ga ne mari....
Ljudi koji se eksponiraju...
Tu es mon héro!
Evo ih djevojke i momci bez muda.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ahaha, kakav retardluk.
ovo debilno granitranje.Pih,kad ce vise ovo isceznuti
Podgorica Podgoricanima!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks