Sve brzine ili...? Da li se osjeca kakav udar kad ga saltas u R ili D?
Ima li veze tenperatura motora?
Last edited by Fabia_Elegance!; 02-01-16 at 21:48.
TAKUMI
Primijetio sam da se to desava na 2 i 3. brzinu. Nema veze sa temperaturom motora. Ne osjecaju se udari pri saltanju u R i D.
Prije 3 dana mi je desilo da mi je na pocetku one nizbrdice kod kafane Sutjeska put NK pri saltanju desilo se nesto, kao da sam ga u N izbacio... I tek kad sam usporio kao da se vratio u D, a naravno da je cijelo vrijeme bio u D...
Onda je los samo solenoid koji iskljucuje drugu i ukljucuje trecu.
TAKUMI
Ja sam na w211,270cdi imao problem sa vibracijama rijesio sam ga mijenjanjem ulja i filtera u menjacu, auto sam prodao nekolika mjeseca posle toga tako da neznam sta se kasnije desavalo...
Kod injection. Sredice ti to za dva sata. Jedini je bed naci solenoid, ali ne vjerujem da je skup u Ljetopis.
TAKUMI
Rezervoar za vodu za hladnja je dosta prljav unutra i ima dosta nekih zuckastih cestica. Mogu li da ga skinem, ispraznim tu vodu, ocistim unutra, povezem to i samo ga napunim opet vodom ?
Izgleda mi hladnjak malo curi,i ne znam je li to zbog toga sto sam jedno par puta koristio obicnu vodu kad mi je curila voda i napunio rezervoar do kraja sa njom ili nesto drugo.
Ne moras tako. Kupi tecnost za ispiranje. I procitas kako se upotrebljava.
Ja sam to radio ima mjesec dana prije sipanja antifriza.
Usuo to. Auto odradilo. Ohladilo se i ispustio vodu. I onda sam ja dodatno jos. Stavio crijevo u bocu i upalio auto dok nije pocela skroz ciata voda da izlazi. Zacepio. Usuo anticriz i cao.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Ne može samo voda. Moraš i antifriz usut da ti ne bi zaledilo.
Treba antifriz iako sam prosle godine dodao antifriz ? Bas sam ovo mislio da pitam, mora li se to dodati opet ako ispustim citavu vodu...
Hvala, Amfi.
Moras naravno. Jer ispiras cio sistem. I ostaje 0 antifriza u auto
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Isprazni komplet sistem, sipaj cistu vodu i dvije tri kesice sode bikarbon, vozi ga 2-3 dana i isprazni ponovo, sipaj antifriz, destilovanu vodu i stop leak i cao.
TAKUMI
Bih ja za grcku sa ljetnjim, cak i malo snijega ljusnu usput, i sve je proslo lagano.
Albanija, Makedonija i Grcka nemaju obavezne propise za posjedovanje zimskih pneumatika, s tim sto u Makedoniji treba imali i lance po potrebi.
Put Tirana Elbasan je ok put, nista specijalno, nikakva katastrofa, nikakvi ludaci i slicno... slabije osvijetljen put i to je to. Ako se ide preko Ohrida los je put Ohrid Bitola - mnogo rupa, neravan los...za izbjeci.
Ako se ide ispod Ohridskog, put je ok, ide se obalom jezera, i tu je put najuzi ali nista strasno, ostali dio put sve ok.
Aj uzdravlje i srecna nova![]()
Hellblazer...
Treba mi jedan savjet.Moram ujutro za Zagreb,a vidim da najavljuju snijeg pa ne znam koja mi je najbolja ruta.Skoro sam isao preko Vilusa,Bileca,pa na autoput.Ne znam je li mi sad bolje da idem preko Dubrovnika,obalom,pa na autoput ili HN,Trebinje pa na autoput?Krecem iz pg.
Nisam gledao
Prognozu ali ne sumnjam da ce bosanci ocistiti tu dionicu posebno sad za praznike. Eto ako je najavljeno neko naglo nevrijeme ti mozes zbog svog
Mira poci preko dubrovnika
f6
Idi NK, Vilusi, HN, DU, A1 i eto te u ZG.
TAKUMI
Evo gledam kako to radi ovaj sa youtube-a, i mogu reci da kad sam ja mijenjao antifriz nisu ni jednu trecinu od ovoga uradili, izbacili ono staro, vodu i antifriz ubacili and that's it. Samo ne znam gdje da se otarasim ovoga bezbjedno da mi ne ugine koja zivotinja.
So, koja je bolja, tecnost za ispiranje ili ovo sto je Fabia predlozio ?
Last edited by siraj; 03-01-16 at 15:40.
Ja sam uzeo novi hladnjak
Poslato sa elegantne pisaće mašine S6 x2
Zna li ko ima li koji autoservis da radi sjutra,moram zamijeniti svjecice prije puta.I ako neko ima da mi preporuci normalnog automehanicara u pg, ako takav uopste postoji.Nije problem cijena,samo da ne otaljava. Ovaj sto mi trenutno odrzava auto ce mi zivce pokidati.
Da ne zna ko dje kupiti Bridgestone gume, ko ih ima sve u ponudi? Konkretno, LM32 zimske?
A da to nije Monte parts?
Pogledaj u Castellanu i kod Vujacica.
Izgooglaj.
@ribomax jesi probao u simant?
Gdje je glavna adresa ams u Pg? Treba mi zbog vadjenja medjunarodne vozacke. Ako ima neko da posalje koordinate na google maps. Ja znam da ih ima na nekolike adrese al nisam siguran da li na svakoj mogu da izvadim to?
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
AMS je na trg Vektre, pored "Coco-a", preko puta "Dalija" ti to dodje. Tu sam ja vadio medjunarodnu, 25e cini mi se.
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)
Bookmarks