View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 109 of 165 FirstFirst ... 95999105106107108109110111112113119159 ... LastLast
Results 2,701 to 2,725 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Marko Milacic:

"Đukanović, očigledno, misli da će Crna Gora tek tako prihvatiti njegov naum da o NATO odlučuje Skupština. Da će tek tako prihvatiti njegovu manipulaciju i laž da je većina građana za ulazak u NATO.
    Zapamtiće odlično 2016. godinu!
    Vidjeće odlično što znači temeljno i sistematsko organizovanje svih slobodnih segmenata društva u cilju raspršivanja tih njegovih nauma.
    Pokret za neutralnost mu to obećava.
    Držite me za riječ!"

Hmmm.. da vidimo i to cudo...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,096
    Thanked in
    2,322 Posts

Nagrdiće ga Ma$a...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Gotov je sad.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=1078365

Па вели са Србијом нема игре као са Црном Гором...

Иначе очигледно да Србија полако улази у један мало дужи период нестабилнијих политичких односа, баш као што сам претпостављао.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post

Иначе очигледно да Србија полако улази у један мало дужи период нестабилнијих политичких односа, баш као што сам претпостављао.
    Ako je proširenje NATO pakta vezano za rat sa Rusijom onda je učlanjenje u taj savez direktno stavljanje na tu stranu i priča o ekonomskim benefitima je toliko deplasirana da je to za djecu predškolskog uzrasta i to je valjda svakome jasno !!! Ako je naša vlast došla na čelo države preko dozvoljenog šverca ( poput Erdogana kao najsvežiji primjer ) i tu ostala na preporuke USA u Srbiji ne vide razlog zbog čega bi se oni svrstavali na stranu onih koji su im bombardovanjem oteli petinu države !!! To nije teško za shvatit valjda a oće li probat da otvore ratište u Srbiji kao u Jermeniji to je više nego sigurno samo što ratni proces neće zaobić ni kompletnu Evropu pa se cijela priča svodi na prepiranje čije bombe jače pucaju ... NATO ili Ruske ... ako Ruske budu bolje USA je dopremila 200 nuklearki da Evropa izadje " neporažena" iz duela

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dosad NATO nije mogao zaratiti sa Rusijom jer ce cekala jos jedna vojna sila kao Crna Gora i cim ona udje u tu organizaciju rat je gotov. Konacno će NATO imati odlucujuću prednost ne samo u naoruzanju, vojnoj tehnici... već i u ljudstvu jer će organizacija toliko brojcano ojacati da će moci intervenisati svuda ne samo bombama i raketama već i pjesadijom i stvarno crni dani se spremaju za svjetski poredak i mir na planeti. Mabus je izracunao tacnu godinu nuklearnog okrsaja i on se poklapa sa prijemom Crne Gore u NATO, samo se nadajmo da će te nuklerne rakete koje mi budemo ispaljivali odlećeti daleko od Rusije jer nećemo na nas bratski narod.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,096
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Dosad NATO nije mogao zaratiti sa Rusijom jer ce cekala jos jedna vojna sila kao Crna Gora i cim ona udje u tu organizaciju rat je gotov. Konacno će NATO imati odlucujuću prednost ne samo u naoruzanju, vojnoj tehnici... već i u ljudstvu jer će organizacija toliko brojcano ojacati da će moci intervenisati svuda ne samo bombama i raketama već i pjesadijom i stvarno crni dani se spremaju za svjetski poredak i mir na planeti. Mabus je izracunao tacnu godinu nuklearnog okrsaja i on se poklapa sa prijemom Crne Gore u NATO, samo se nadajmo da će te nuklerne rakete koje mi budemo ispaljivali odlećeti daleko od Rusije jer nećemo na nas bratski narod.
    Ne znash ti nishta moj Hari... Tito je napravio atomsku i sakrio je u CG, Ameri i Rusi su to otkrili pa oce da nas privole na svoju stranu, jer znaju za koga mi skochimo taj dobija rat...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Čudi me da NATO nije pokušao da primoli Srbiju da uđe po kratkom postupku da bi se domogli teslinog štita
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,096
    Thanked in
    2,322 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Čudi me da NATO nije pokušao da primoli Srbiju da uđe po kratkom postupku da bi se domogli teslinog štita
    To je iduce u planu, samo ne shiri dalje, ne bi valjalo javnost da sazna...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako je proširenje NATO pakta vezano za rat sa Rusijom onda je učlanjenje u taj savez direktno stavljanje na tu stranu i priča o ekonomskim benefitima je toliko deplasirana da je to za djecu predškolskog uzrasta i to je valjda svakome jasno !!! Ako je naša vlast došla na čelo države preko dozvoljenog šverca ( poput Erdogana kao najsvežiji primjer ) i tu ostala na preporuke USA u Srbiji ne vide razlog zbog čega bi se oni svrstavali na stranu onih koji su im bombardovanjem oteli petinu države !!! To nije teško za shvatit valjda a oće li probat da otvore ratište u Srbiji kao u Jermeniji to je više nego sigurno samo što ratni proces neće zaobić ni kompletnu Evropu pa se cijela priča svodi na prepiranje čije bombe jače pucaju ... NATO ili Ruske ... ako Ruske budu bolje USA je dopremila 200 nuklearki da Evropa izadje " neporažena" iz duela
    Рата са Русијом неће бити.Рат са Русијом значи крај свијета.

НАТО је штит и јасан гарант да се у Европи (овдје не мислим на географску одредницу) више неће водити међусобни ратови и ово је први пут да скоро све земље Европе играју у истом тиму.

Доста је било два свјетска и један хладни рат који само што нису уништили и континент али и свијет.Нек се тај мултиполарни свијет обрачунава на Пацифику, Кавказу, на Блиском Истоку, у Африци и Јужној Америци, а не по сред Берлина.

Ствар ће коначно бити изведена на чистац.Жели ли Србија у ЕУ и НАТО или не.И то је питање око којег ће се водити наступајућа политичка борба у Србији.

Црна Гора је одабрала.
    Last edited by BAR; 25-12-15 at 01:07.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    NATO ratuje sa Rusijom na nekoliko frontova a evo Bar kaže da će Srbija sa svojom stavom o neutralnosti biti novo poprište sukoba a kako je Srbija teritorijano u Evropi rezonujem da bi to bio sukob u Evropi !!! Možda ti misliš da bi rat u Srbiji ( ako bi on bio izazavan zbog njene neutralnosti ili čak okrenutosti prema Rusiji ) bio izolovan slučaj od ostatka Evrope dje bi izvodili napade kao u Siriji samo što bi jedan dan bombardovali Rusi a drugi dan NATO pakt onda ne znam što da kažem !!! Moguće je svašta ali takav scenario bi Rusiji više odgovarao nego NATO paktu realno a što se tiče našeg članstva to su najbolje opisali novinari američkih medija objašnjavajući da je to udarac Rusiji pod predpostavkom da jedna pravoslavna država ( makar tako piše na wikipediju ) ulazi u otvorenu vojnu konfrotaciju ( EU je ekonomski savez protiv čega u principu nema borbe ako se neka država nalazi u Evropi a NATO je vojni savez i to jeste nešto drugo ) nego što smo mi njima ( osim obale naravno ) intresantni !!! Ja koliko vidim u tu Siriju npr. luka Tartus i aerodrom blizu Latakie ( a to je generalno ono što je mogla bit naša uloga ako je već neutralnost neizvodljiva ) su najsigurniji djelovi u cijeloj državi a i ovo ostalo polako čiste od prozapadne opozicije i jednoga dana će vjerovatno krenut ponovo da obnavljaju dio privrede dok će kod nas vječito bit politika da se bjelosvjetskim lobistima daju milioni a da ljudi odgovorni zbog zakona koji majkama sa troje djece garantuje prihode završe u tamnicu ili kako je premijer objasnio danas budu kažnjeni na izborima ... to svakome normalnom čovjeku smeta i nema veze za koju partiju navija ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Moguće je svašta ali takav scenario bi Rusiji više odgovarao nego NATO paktu realno a što se tiče našeg članstva to su najbolje opisali novinari američkih medija objašnjavajući da je to udarac Rusiji pod predpostavkom da jedna pravoslavna država( makar tako piše na wikipediju ) ulazi u otvorenu vojnu konfrotaciju
    Crna Gora je sekularna država i kao takvoj joj se po zakonu živo ebe za vjeroispovjest građana
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

NATO ratuje sa Rusijom na nekoliko frontova a evo Bar kaže da će Srbija sa svojom stavom o neutralnosti biti novo poprište sukoba a kako je Srbija teritorijano u Evropi rezonujem da bi to bio sukob u Evropi !!! Možda ti misliš da bi rat u Srbiji ( ako bi on bio izazavan zbog njene neutralnosti ili čak okrenutosti prema Rusiji ) bio izolovan slučaj od ostatka Evrope dje bi izvodili napade kao u Siriji samo što bi jedan dan bombardovali Rusi a drugi dan NATO pakt onda ne znam što da kažem !!! Moguće je svašta ali takav scenario bi Rusiji više odgovarao nego NATO paktu realno a što se tiče našeg članstva to su najbolje opisali novinari američkih medija objašnjavajući da je to udarac Rusiji pod predpostavkom da jedna pravoslavna država ( makar tako piše na wikipediju ) ulazi u otvorenu vojnu konfrotaciju ( EU je ekonomski savez protiv čega u principu nema borbe ako se neka država nalazi u Evropi a NATO je vojni savez i to jeste nešto drugo ) nego što smo mi njima ( osim obale naravno ) intresantni !!! Ja koliko vidim u tu Siriju npr. luka Tartus i aerodrom blizu Latakie ( a to je generalno ono što je mogla bit naša uloga ako je već neutralnost neizvodljiva ) su najsigurniji djelovi u cijeloj državi a i ovo ostalo polako čiste od prozapadne opozicije i jednoga dana će vjerovatno krenut ponovo da obnavljaju dio privrede dok će kod nas vječito bit politika da se bjelosvjetskim lobistima daju milioni a da ljudi odgovorni zbog zakona koji majkama sa troje djece garantuje prihode završe u tamnicu ili kako je premijer objasnio danas budu kažnjeni na izborima ... to svakome normalnom čovjeku smeta i nema veze za koju partiju navija ...
    Говорио сам о политичкој борби, између оних који би у ЕУ и НАТО и оних који би са Русијом.С тим да је улазак у ЕУ и НАТО могућ, а савез са Русијом баш и не због географије.У том контексту треба посматрати кризирање ових других поводом уласка ЦГ у НАТО.

Русија је рачунала да у ЦГ постави своје војне инсталације и да крене даље у продор на БиХ, Србију, Македонију и ту успостави своју интересну зону иза леђа НАТО линији одбране Европе.
    Како Русија није довољно снажна да то изведе сада, потура се некаква прича о неутралности а то је да се барем онемогући да НАТО интегрише тај простор, и да се то за Русију остави као отворена могућност у будућности.

А то што ће Русија обнављати и занављати, тек ћемо да видимо куда ће их ова политика одвести.Русија није ништа урадила да оснажи своју економију и сав напредак до сад се ослањао на високу цијену нафте, која више није тако висока.

Што се Сирије тиче, Русија тамо већ деценијама одржава један корумпитани систем етничке мањине која влада помоћу силе над већином која не жели ту власт.Да ли су то тековине којима Црна Гора треба да тежи?

Да ли би ти ишао у стару зграду Владе да славиш побједе ДПС-а, само да Мило од ЦГ направи другу Латакију, под именом српско-руска Спарта?

Би богами, не само ти но многи што му ових дана вичу Лопове.
    Last edited by BAR; 25-12-15 at 01:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Draga gospodo u danasnjem svijetu nema dobre strane i rusija i zapad isto rade. Maltretiraju slabije od sebe. Bitno je da jedna drzava koja jos nije stala na neku stranu dobro razmisli koji su njoj LICNI INTERESI U NAREDNIH 20-50 godina.

U politici nema ljubavi al sto je najgore politicari uvijek prodaju je preko ljubavi.

Crnoj Gori je nacionalni interes da budemo u buducm periodu clanovi Nato-a i EU.
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nishta od toga Vuchko sve to drzhi pod kontrolom kontrolishe 90% partije plus Dachic uz njega. Ako se Toma Grobar i Dragica malo jache usprotive opozvace ga u parlamentu zatim vanredne predsjednichke i ciao. Ili da ga pretvore u figuru do 2017 koja ce imati samo ceremonijalna zaduzhenja. Sad im je kongres u februaru i tu ce da pochisti i dovede sve do daske lojalne kadrove.

Shto se tiche Rusije i njene agresivnosti i jachanja to je sve pricha za malu djecu i za propagandu na obije strane (ovima zapadnim da malo predimenzioniraju opasnost a ovim istochnim da kojevitezaju u Putina i svekoliko pravoslavlje). Rusija je u defanzivi i u mnogo gorem polozhaju nego shto je bila recimo 2011 kad je imala pod (manje-vishe) svojom kontrolom chitavu Siriju i Ukrajinu a sad ima 30% Sirije i 10% Ukrajine i ekonomiju u zhestokoj recesiji. A to shto Putin pricha kako jache drzhave od Rusije nema i kako ce oni sve urnisati to je pricha za domacu upotrebu i za avetinje ka Knezhevic.
    Last edited by Separatista; 25-12-15 at 09:28.
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Говорио сам о политичкој борби, између оних који би у ЕУ и НАТО и оних који би са Русијом.С тим да је улазак у ЕУ и НАТО могућ, а савез са Русијом баш и не због географије.У том контексту треба посматрати кризирање ових других поводом уласка ЦГ у НАТО.
    Što se tiče političke borbe ( iako sam ja mislio da pod "nestabilnost" podrazumijevaš nešto drugo ) isti taj Vučić je rekao da bi ultimatum za priznavanje Kosova značio da on i njegova partija odmah raspišu izbore jer ne žele da preuzmu odgovornost za nešto što je izdaja nacionalnih intresa bez mandata od naroda !!! Prilično je jasna poruka ako se zna da je Rusija ta koja joj svo ovo vrijeme pruža podršku i ne treba smetnut sa uma da oni nisu uvodili ni sankcije a ni vojna saradnja nikad nije bila bolja iako se slažem da su upumpali i previše kapitala iz država koje su pod USA protektoratom ( zalivske zemlje ) !!!

Русија је рачунала да у ЦГ постави своје војне инсталације и да крене даље у продор на БиХ, Србију, Македонију и ту успостави своју интересну зону иза леђа НАТО линији одбране Европе.
    Како Русија није довољно снажна да то изведе сада, потура се некаква прича о неутралности а то је да се барем онемогући да НАТО интегрише тај простор, и да се то за Русију остави као отворена могућност у будућности.
    Realno Rusiji te vojne instalacije nisu toliko neophodne nego sam ja to naveo kao mogućnost za neku državu u slučaju da ne može biti neutralna a na primjeru Sirije se vidi da je prilično efikasno sredstvo odvraćanja !!! U tom kontekstu sam pomenuo a ne kao želja da budemo pod protektoratom bilo koga iako ako bih birao prije bih izabrao Rusiju ne samo zbog vjeroispovjesti nego i zbog drugačijeg sistema vladanja i ambijenta !!!

А то што ће Русија обнављати и занављати, тек ћемо да видимо куда ће их ова политика одвести.Русија није ништа урадила да оснажи своју економију и сав напредак до сад се ослањао на високу цијену нафте, која више није тако висока.
    Kad sam pomenuo obnavljanje mislio sam na Siriju a ne na Rusiju tj. da budem precizan očekujem ( što ne znači da će se to i desiti ) da zemlje BRIKS-a kao moćne ekonomije učestvuju u tranzicionom ili posle ratnom periodu obnove Sirije i tako na jedan praktičan način prezentuju svoj model upravljanja !!! To bi nekako bilo najpravednije ukoliko žele da budu globalni igrač i protivteža postojećim institucijama koje forsiraju globalizaciju na USA način !!! A Rusija i cijena nafte da sačekamo još koju godinu pa da vidimo kome više odgovara niskab cijena nafte , Rusiji se ne žuri kad imaju Kinesko tržište ...

Што се Сирије тиче, Русија тамо већ деценијама одржава један корумпитани систем етничке мањине која влада помоћу силе над већином која не жели ту власт.Да ли су то тековине којима Црна Гора треба да тежи?
    Znači od 1970 kada je otac Bašara došao na čelo države do danas je trpio taj narod neku korumpiranu vlast ??? To je toliko smiješna priča da nemam komentar jer prosto istina nije ni blizu toga što pričaš !!! Stvar je toliko daleko od tvoje tvrdnje i svakom je jasno da su intresi zalivskih država kreirali gradjanski rat a kao sredstvo ( kao ustalom i neslavan pokušaj u Egiptu ) se korste vjerski fanatici !!! Uostalom ovo je glavno uporište pobunjenika i može se primijetit koje gradjevine dominiraju:

Да ли би ти ишао у стару зграду Владе да славиш побједе ДПС-а, само да Мило од ЦГ направи другу Латакију, под именом српско-руска Спарта?

Би богами, не само ти но многи што му ових дана вичу Лопове.
    Nisam ja iz te priče nego samo komentarišem
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,096
    Thanked in
    2,322 Posts

Sirija je strashno prosperirala i sredstvo odvracanja se pokazalo veoma efikasno...

Sistem vladanja u Rusiji bolji nego na Zapadu...

WTF... Trolujesh li to...?

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Sirija je strashno prosperirala i sredstvo odvracanja se pokazalo veoma efikasno...

Sent from tapatalk
    Ne troluje no se rusofili i srbofili pogube u svoj toj demagogiji ruskoj!

Nije za dzabe bila ona sarkasticna narodna izreka!

"Blago onom kog Rusija brani a Srbija hrani"
    Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Sent from tapatalk
    Libija,Irak,Afganistan su u mnogo boljoj poziciji od Sirije ... to je takvo blagostanje ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,096
    Thanked in
    2,322 Posts

Libija,Irak,Afganistan su u mnogo boljoj poziciji od Sirije ... to je takvo blagostanje ...
    Nijesam znao da su Libija, Irak i Afganistan chlanice NATO-a... Izvinjavam se, svaki dan choek nauchi neshto novo...

Sent from tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Nijesam znao da su Libija, Irak i Afganistan chlanice NATO-a... Izvinjavam se, svaki dan choek nauchi neshto novo...

Sent from tapatalk
    Eto je Turska članica NATO pa odje možeš naći šta se tamo dogadja poslednjih mjesec dana

http://turkey.liveuamap.com/

A evo i kako policijske racije završavaju

https://twitter.com/kemaliteryen/sta...208768000?s=17

Blagostanje na nivou
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Što se tiče političke borbe ( iako sam ja mislio da pod "nestabilnost" podrazumijevaš nešto drugo ) isti taj Vučić je rekao da bi ultimatum za priznavanje Kosova značio da on i njegova partija odmah raspišu izbore jer ne žele da preuzmu odgovornost za nešto što je izdaja nacionalnih intresa bez mandata od naroda !!! Prilično je jasna poruka ako se zna da je Rusija ta koja joj svo ovo vrijeme pruža podršku i ne treba smetnut sa uma da oni nisu uvodili ni sankcije a ni vojna saradnja nikad nije bila bolja iako se slažem da su upumpali i previše kapitala iz država koje su pod USA protektoratom ( zalivske zemlje ) !!!
    То је политиканство.Тренутно се јавност Србије обмањује и по принципу кувања жабе припрема за неизбјежно.Али потпуно ми је јасно да не може свако то да унапред схвати.

Русија је своју подршку око Косова дебело наплатила у преко НИС-а, и у Србији нема значајнијих руских улагања.Нема ни у Републици Српској, а и зашто би кад су Срби за Русију врло јефтини.Само треба преко медија одржавати мржњу према западу и форсирати квазисторију.
    Са друге стране Запад итекако улаже огроман новац, како директно, тако и што наводи своје савезнике да улажу у Србију.

Realno Rusiji te vojne instalacije nisu toliko neophodne nego sam ja to naveo kao mogućnost za neku državu u slučaju da ne može biti neutralna a na primjeru Sirije se vidi da je prilično efikasno sredstvo odvraćanja !!! U tom kontekstu sam pomenuo a ne kao želja da budemo pod protektoratom bilo koga iako ako bih birao prije bih izabrao Rusiju ne samo zbog vjeroispovjesti nego i zbog drugačijeg sistema vladanja i ambijenta !!!
    Честитам већ 25 година живиш у том руском систему владања и амбијенту.

Kad sam pomenuo obnavljanje mislio sam na Siriju a ne na Rusiju tj. da budem precizan očekujem ( što ne znači da će se to i desiti ) da zemlje BRIKS-a kao moćne ekonomije učestvuju u tranzicionom ili posle ratnom periodu obnove Sirije i tako na jedan praktičan način prezentuju svoj model upravljanja !!! To bi nekako bilo najpravednije ukoliko žele da budu globalni igrač i protivteža postojećim institucijama koje forsiraju globalizaciju na USA način !!! A Rusija i cijena nafte da sačekamo još koju godinu pa da vidimo kome više odgovara niskab cijena nafte , Rusiji se ne žuri kad imaju Kinesko tržište ...

Znači od 1970 kada je otac Bašara došao na čelo države do danas je trpio taj narod neku korumpiranu vlast ??? To je toliko smiješna priča da nemam komentar jer prosto istina nije ni blizu toga što pričaš !!! Stvar je toliko daleko od tvoje tvrdnje i svakom je jasno da su intresi zalivskih država kreirali gradjanski rat a kao sredstvo ( kao ustalom i neslavan pokušaj u Egiptu ) se korste vjerski fanatici !!! Uostalom ovo je glavno uporište pobunjenika i može se primijetit koje gradjevine dominiraju:
    Да би говорио о Сирији мораш разумјети да Сунити који су доминантна већина не желе Алавите на челу са династијом Асад на власти.Сирија до дана данашњега није имала демократске изборе, на којима би Асад сигурно изгубио.Власт се тамо одржавала преко штапа и шаргарепе, кроз разне методе државног притиска.
    Хафиз Асад је имао сличну побуну, па је побио 30.000 људи уз помоћ СССР-а.

Данас Асадов највећи проблем није снага његових непријатеља, већ то што нема довољно војника, односно нема довољно својих грађана који су вољни да бране његову власт.То ти довољно говори о чему се ту ради.
    Друга страна нема оружје, које им је Запад оправдано ускратио јер нису поуздани и на крају се од дијела њих изродила Исламска Држава.

И то је разлог зашто ни једна страна не може да направи значајније помаке у Сирији.И питање је како ће се рат у Сирији завршити и хоће ли се завршити и што ће од Сирије остати.
    Можда ако истјерају половину Сунита из земље, а на добром су путу.

Што се БРИКС-а тиче то је економски пројекат који је под великим знаком питања хоће ли заживјети.Много је ту варијабли да би се неко на то могао ослонити.
    Last edited by BAR; 25-12-15 at 13:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sent from tapatalk
    Tvoje neznanje je zbilja zabrinjavajuće, ali polako i shvatićes da je cenatar blogostanja Rusija

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Nismo protektorat Rusije ali jesmo NATO-a.. Bitno je da smo nečiji protektorat, poenta rasprave na prethodnoj stranici
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Честитам већ 25 година живиш у том руском систему владања и амбијенту.
    Mi živimo u USA protektorat i to je svakome jasno !!! Ono iskreno je taj model upravljanja EU vjerovatno najhumaniji ali se ispostavilo da otvorenost granica danas predstavlja pretnju po stabilnost !!! Primiš izbjeglicu i daš mu posao a sjutra to postane peta kolona koja ubija gradjane prenoseći poruke matične države !!! Imaju i u Rusiji tih problema da budemo jasni ali oni za razliku od EU ne podilaze teroristima nego rade na tome da ih identifikuju i unište !!! Bitna razlika mora se priznat ...
    deuscroix

Page 109 of 165 FirstFirst ... 95999105106107108109110111112113119159 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)